Od svadby rozmýšľam, či je ten pravý
Ahojte, s manzelom sme spolu 2 roky, dokopy s chodenim asi 7-8 rokov.
Ja neviem co sa mi to deje ale od kedy sme sa vzali ja sa zamyslam ci je to ten pravy. Nechcem nikoho ineho, nemame problemy, planujeme rodinu.
Ale niekedy si uvedomim, ze toto riesim a nechapem preco. Je to len nejaka kriza v manzelstve alebo preco sa nad tym zamyslam?
Ešte potrebuješ dozrieť aby ti došlo že nejakými svojimi úvahami môžeš človeka aj ranit.
Áno, je to ten pravý. Prečo máš pochybnosti? Predstavovala si si vzťah inak? Je niečo, čo podľa teba nejde tak ako ma?
Niekedy to je ako so zdravím, uvedomíme si čo mame, až keď to stratíme. Ty si šťastná, všetko je super, ide ako po masle, takze ten pocit, že ho môžeš stratiť, prist o neho nemáš.. a nezazivas pocit, že to, čo prežívaš je skutočne šťastie. To je pohoda, pokoj, vyrovnanosť, celková spokojnosť.. nie je to chvíľkový osial ako keď si kúpiš novú kabelku 😄
Boze, kolkokrat muzovi poviem, ze ho nelubim, ze som si na neho iba zvykla…. On vie, ze ho milujem ako kona a denne mu to dokazujem preto take slova ho nikdy neranili.
@lucia7933 u mna nie prvy. A uz mate deti ci planujete?
Sobas je zavazok. Je to cast zivota, udalost, ktora v zivote zeny je zlomova. Za pochybnostami moze byt strach. Pocit neslobody, zmena, neistota…myslim, ze je to prirodzene. Sami pridete na to, co konketne vas zneistuje. Moze to byt vplyv minulosti, medialny tlak, ale aj osobne nespracovane temy. Cas ukaze, ci je ten pravy. Zatial si to uzivajte. Drzim palce
Ten pravý je práve ten s ktorým si rozumieš, ktorý tá vie rozosmiať, pochopiť, potešiť, postarať sa. Žiadny ten pravý podľa osudu, hviezd alebo neviem čoho neexistuje.
Pisala si tu,ze zacinate pracovat na babatku.takze zrejme to obaja chcete a ked sa vam to podari,myslim,ze ta prejdu tieto myslienky.budes mat hned ine,kedze ho lubis,budes sa tesit na dieta,hned sa vas vztah obohati a uplne sa vam zmeni zivot
Ine je,ak ma niekto vztah zly a mysli si,ze dietatom sa to zlepsi-to je hlupost.no vy sa lubite,asi uz dozrel cas na to babo
Pracuješ?Máš veľa voľného času?Vieš,ono to nemusí byť žiadna kríza,môže to byť jednoducho tvoja nuda a niekde skrsol nápad,že čo ak..Lenže to by sme nikto s nikým nevydržali.Lebo čo ak za rohom je rovnejší roh..?Prečítaj si niektoré články o pároch okolo veku 90-95r.Co všetko spolu museli vydržať,prekonať,odpustiť.Precitaj si aj diskusie tu na koni,akých hajzlov mali alebo má doma 70% žien.Pises,že ho miluješ ako nikoho,tak si to nepokaz vymýšlaním.Dobrí chlapi majú veľkú trpezlivosť,ale nie nekonečnú.Aj my si hovoríme všetko,ale až takto na drevo by som mu to nemala srdce povedať.Citlive otázky treba trochu zaobaliť,to že je človek chlap neznamená,že ho to nemoze raniť.
Je to úplne bežné a žiaľ často to neprejde na ďalší level vzťahu ale konci rozvodom v prvých dvoch rokoch manželstva práve u párov, čo spolu dlho žili (bývali) aj pred svadbou. Lebo zo vzťahu, ktorý bol zvyknutý na nezavaznost, je zrazu záväzok. Závisi len od vás. Mne sa inak veľmi páči, ako hovorí Vasecka, keď sa ho pýtajú, kedy vedel, že to je tá pravá - pri východe z kostola po svadbe. Čiže po zavazku. Vtedy totiž to začala byť jeho žena a teda tá presne pre neho. Nič také ako "ten pravý" predurčený pre mňa. Staraj sa o to, aby si ty bola tá pravá pre neho. On nech sa stará, aby bol tým pravým (správnym) pre teba, nie skúmať, či ty si tá pravá.
Možno ak by si menej rozmýšľala nad sebou - ci je on pre TEBA ten pravý, či si TY dokonale šťastná, aby si mu povedala hovadiny a TEBE sa uľavilo, a viacej by si rozmýšľala nad NIM- ako ho dnes, zajtra a pozajtra urobiť šťastným, potom by si nemala čas riešil hlúposti a vešať mu to na nos. BtW, úprimnosť je úžasná vec ale aj ona musí mať zdravé hranice.
Mas z niecoho strach? Mozno podvedome nieco. Preco by nebol ten pravy ked Ste spolu 8r a vsetko je ok?
Pracuješ?
Lebo podľa mňa sa dnes nudíš, keď píšeš o niečom o ničom pre nič za nič.
Sory ale ja takýchto blbých ľudí proste nechápem. Dobrých chlapov je v dnešnej dobe tak malo, až je to k zaplakaniu. A ty riešiš takéto nezmysly. 😑Veď keď sa nudíš a nemáš co robiť, čítaj knihy, uč sa jazyk, štrikuj, var, peč alebo sa daj na nejaký šport a nezahlcuj tu stenu bludmi. Ľudia majú oveľa vážnejšie problémy, len treba otvoriť oči. Môžeš byt rada že je živý a zdravý. Dnes je tu, zajtra byt nemusí ( príklad Zochova). Skôr sa zamysli nad tým, prečo by mal s tebou ostať, keď ty sama nevieš co chceš. Len mu dávaš príležitosť, aby hľadal inde. Otvor oči dievča lebo ostaneš sama. 😑🤦♀️
Taketo myslienky pridu myslim na kazdeho, ale ako aj pri kazdej inej myslienke (som tucna, ta je krajsia, ta ma mudrejsie deti...) ide o to, ako sa s tym popasujes, resp. pre co sa rozhodnes. Ci myslienku budes riesit a rozvinies ju alebo ked najblizsie do teba vojde ju proste posles prec. Ako si pisala vyssie, manzelstvo mate dobre. Je teda aj otazka, ak by si si vzala ineho muza, nebolo by to rovnako?. Potom je to skor o tvojom nastaveni ako o tom, ci je muz ten pravy.
Raz som citala jedno vyjadrenie muza (po par desiatkach rokoch v manzelstve). Pytali sa ho, kedy zistil, ze je jeho zena ta prava. On na to, ze moja manzelka sa pre mna stala tou pravou v momente, ked povedala ano. A tam prestal riesit 🙂 Proste sa rozhodol, ze je a bude robit vsetko preto, aby poriesil denne problemy postupne a manzelstvo rastlo, ako by mal riesit, ci je v manzelstve so spravnou osobou.
Ak si v manzelstve, su 2 moznosti. Bud verit tomu, ze ste vy dvaja ti pravi pre seba (to neznamena, ze taketo myslienky nepridu, ale len to, ze ich rychlo posles prec, nebudes ich rozvijat) alebo dovolit takymto podnetom, aby to pobabrali :/ Ja vetam typu po 2 rokoch po 7 pride kriza velmi neverim, kedze sa moze stat aj to, ze clovek ani nema problem, ale kedze to ma v hlave, nejaky si vytvori a povie, ze to bude ta 7rocna kriza :D
Drzim nam vsetkym prsty, aby sa nam neprospesne myslienky kazdeho druhu darilo odhanat, aby sme boli vyrovnane so vsetkym, co zivot prinesie a mali na ociach ciel, aky mame pred sebou. V dobrom aj v zlom ist zivotom po boku nasho najlepsieho priatela, ktoreho sme si kazda vzali 🙂
Ja o tom nerozmýšľam a sme spolu už 15 rokov a máme tri detičky. Zatiaľ 🙏🎊🎉😂
Podla mna moze zohravat uhola aj nieco ine....ja to nazyvam princeznovsky kompleks (aj ked odborne je to trosku nieco ine). Proste my zeny od malicka mame vstiepene z filmov a rozpravok, ze stretneme toho jedneho, svoijho princa, ktory je perfektny prave pre nas a budeme stastne zit kym nezomrieme. A potom aj ked ti je teraz fajn, stale sa zamyslas, ci je to naozaj TEN pravy, ten tvoj princ...co ked niekde na svete je este lepsi a len na teba caka?
Ak mas taketo myšlienky asi by si mohla sa poradit s psychologom...ved dnes je to uplne normalna vec. Mozno si to rozoberiete, a tiez ta nauci techniku ako sa sustredit na tu a teraz.
A ano, zeny maju pravdu, ze ked budete mat deti alebo nejake ine problemy, toto.nebudes riesit...ale potom sa ti myšlienky vratia ked zase budes mat klud...... a namiesto vychutnavat si zivot budes zase riesit nejake pochybnosti.
A dalsi dovod navstivit psychologa...vidim, ze rady tvojich kamaratiek a zien na MK nepomohli tomu, aby si nad tym prestala uvažovalo. Tak mozno odbornik by ta mohol naucit ako s myslienkami pracovat
@lucia7933 aj ja som to tak občas a potom ma to mrzelo,veď ako by to bolo mne?Už to nerobím.Ak chceme niečo riešiť priamo,isteže to treba povedať,veď čo je horšie ako si v manželstve tajiť a dusiť si to v sebe,ale treba to vhodne a aj vo vhodný čas.Moj ex mi čo sa týka potratov stále vyčítal,že tak nemal byť so mnou,mal byť radšej s tou a s tou a on skrátka potrebuje ženskú čo porodí a nie takú ako mňa.No ako mi to padlo?Nič moc.Ale to je aj o povahe a o tom,či sa naozaj ľúbite atď,v tom je take množstvo aspektov,že sa to nedá takto.Kazdy vzťah je indivindi
@janickacrazy ja som zazila nieco z podobnej strany ze sa manzel odstahoval a povedal mi ze nevie ci chce so mnou ostat , pritom mame dve krasne deti , robim vsetko co mozem , nemal ani najmensi dovod toto urobit...potom sa vratil , ale moja dovera a vztah k nemu sa vazne nerusili ....tak bud opatrna s tymi vecami ....mna to velmi zranilo a najma deti mala sa zacala zajakavat ....☹...
Neviem, ci si veriaca, ale nedávno som presne na túto tému čítala pekný pohľad, ktorý ma oslovil. Hovorilo sa tam, ze tieto pochybnosti ci je dotyčný pravý alebo nie, sú ok pred vstupom do manželstva. Čiže vo fáze rozhodovania. Keď však prichádzajú uz v manželstve, majú pôvod u Zlého. Jeho zámerom je zneistiť, spochybniť, zasiať nedôveru vo váš vzťah. Riešenie je jednoduché - keď si to človek uvedomí, tak takéto myšlienky treba proste zamietnuť, zavrhnúť, nezaoberať sa s nimi. Je to len skúška.
Dakujem za kazdy prispevok, ci uz pozitivny alebo negativny. Suhlasim s tym, ze zbytocne spekulujem. Je mi/nam asi az moc dobre a mala by som si to viac vazit.
Ešte doplním-taketo pochybnosti po svadbe prichádzajú častejšie u žien. Muži viac zvažujú pred svadbou, keď sa uz rozhodnú, ďalej sa tým nezaberajú.
@skumavka tak ja som cakala na zasnuby cca 5 rokov, mozno tiez uvazoval
Tak asi hej. Tak to teraz nekaz zbytočnými a kontraproduktívnymi úvahami 😉

@kiwi3 asi bude zbytočne úprimná ako v tom vtipe😂
ako sa pýta dcéra mamky...
Mamaaaaa ty si chcela vždy mňa, alebo chlapčeka?
No vieš... ja som si iba chcela umyť vaňu. 😁