icon

Odchod od partnera: Osobná skúsenosť zneužívania a kontroly

24. apr 2024

Odchadzam od neho, takze nehladam radu, co robit. Len je to momentalne dost nahovno, lebo uspory bohvieake nemam, aj ked zarabam, a najst podnajom v mojom meste a okoli je tazke. Rodinu tu nemam a ani kamaratov takych blizkych, ze by som mohla ist k niekomu na cas byvat.

Prisla som sa sem len vyzalovat - dovod rozchodu viac menej 2 a pol roka neustaleho dodrbavania. Kazdy bozi den poznamky co mam na sebe, ze sa mam prezliect, co je, preco jem, ako jem, co hovorim, preco hovorim, ako hovorim, ako mam rozmyslat, co robim zle, ako to mam robit spravne, kedy mozem brat do ruky mobil, kedy nie. Baby ja by som vam aj menovala konkretne situacie, ale bolo ich take kvantum, ze ja si ani nespomeniem na vacsinu. Napriklad vcera to bolo nieco v style:

On: pricod z prace, ja som bola asi polhodinu doma - "a uz si volala do elektrarni?" (kvoli plynu z mojho byvaleho bytu)
Ja: hovorim ti, ze som tam posielala mail minuly tyzden (s vypismi z uctu, lebo mi zle vyratali nedoplatok), a ze mi odpisali, ze to riesia
On: volaj tam, nech to riesia, inak ta daju na sud
Ja: ale oni to RIESIA, to nejde tak rychlo, maju tam milion mailov
On: MAS TAM VOLAT ABY TO RIESILI DAJ SI TO DO KALENDARA
Ja: pamatam si to, zavolam tam zajtra
On: mas si to dat do kalendara
Ja: ty nie si moj sef a ja si budem davat do kalendara co ja chcem

Do elektrarni som volala dnes no a povedali mi, ze moj mail dostali, a ze to riesia. Mam pockat 1-2 tyzdne, lebo maju teraz vela ziadosti...

Predvcerom trval na tom, ze budeme jest zabalene od jeho mamy, ja mu hovorim ze on nech to zje, ale ja mam kaloricky plan a v nedelu som jedla jej obed s kilom masla a smotany, ze dnes idem znova na dietu. On sa na mna samozrejme odul, tak som povedala ze dobre, ale len maso a zeleninu. Potom som bola este hladna, tak som zjedla DVE vidlicky zemiakovej kase, DVE. Na co za mna vyletel, ze zas vyzieram, a ze budem vyplakavat, ze som tlsta.

K postave - nesmiem nosit obtiahnute saty, biele saty, ruzove saty, siroke nohavice, kratke sukne, v podstate NIC okrem dzinsov a triciek. Pripadam si v tom otrasne, nudne, nemastno-neslano furt vlacit len dzinsy a tricka. Kedykolvek si chcem obliect nieco ine, nasleduje scena.

Na dovolenke kazde rano scena, ze na ranajky su take a onake saty prilis, ze si mam obliect to, co on povie. V tom istom hoteli ho vyhodili z vecere sa prezliect, lebo prisiel v kratasoch, aj ked som mu 3x opakovala, ze na veceru v 5* hoteli sa chodi v dlhych nohaviciach a koseli.
Doma chodi vo flakatej bunde a deravom svetri, lebo je mu to luto vyhodit, ale mne ide diktovat, co si mozem a nemozem obliect. Moje saty su aspon ciste, bez dier a vyzehlene.

Pravidelne upratujem cely byt vratane jeho zasvinenej kuchyne, lebo pracuje polku tyzdna z domu a ked sa naobeduje, zasadne po sebe neuprace, umyvam zasraty zachod, periem jeho handry. Na co mi on pravidelne vycita, ze v dome nic nerobim, z coho som si uz z frustracie takmer trhala vlasy, lebo predstavte si, ze daco robite, robite to dobre, ste si vedome, ze to robite, a chlap normalne zadrie a naserie sa, ze to nerobite. To sa pytam, ci j*be mne, alebo jemu. Riesila som to tym, ze som si zapisovala kazdy raz, kedy a co konkretne som porobila a posielala som mu to, ale zatrhol mi to, ze on zo seba nenecha robit debila.

Dnes rano som uplne stratila nervy, lebo mi povedal, ze aj uplny idiot zvladne viac, ako ja (robim okolo domu, pracujem na plny uvazok, donedavna som byvala sama a o vsetko sa starala sama, boze to boli krasne casy), tak ja som mu vykricala, ze nanho sa vysrala aj nevzdelana rumunska ciganka (jeho pravidelne nezamestnana ex, co fakt od neho odisla), ale ja som horsia, ako idiot??

Minuly tyzden som predavala stary pocitac, a hovorim mu, nech dohodne zaujemcu na pondelok, lebo pocitac este musim vycistit a updatnut. On ze nie, ze bude vyzerat ako debil, lebo zaujemca chce prist o hodinu. No o hodinu pocitac hotovy nebol, na co mi pred zaujemcom daval hnusne pohlady a gulal ocami, aka som krava. Zaujemca pocitac kupil, ze to je ok, ze on si to cele spravi sam, ale hanbila som sa jak pes.

Pred niekolkymi mesiacmi som si chcela obut krasne nove cizmy a on mi na to povedal, ze vyzeram ako k*rva. Bol by najradsej, keby som chodila ako pubescentny chlapc v dzinsoch a teniskach.

Takto to ide takmer 3 roky. Pravidelne mi nadava do hysteriek a psychopatiek, ked sa ohradim voci jeho spravaniu, proste takto dalej uz nie, aj ked to bude pre mna narocne so stahovanim a so vsetkym.

Strana
z7
matej2227
25. apr 2024

To musím dať prečítať mojej žene. Ona si myslí,že ja som ten najhorší...🙂 možno ti chce len dobre, ale nadávať by nemusel.. nemáte spolu detí, nemáte spolu majetky, odchod..3 roky je nič.

anouschka5
25. apr 2024

Toto by chcelo reset - z vlastnej skúsenosti zober sa do alpskej prírody robiť do hotela v AT zoberú aj so základnými znalosťami NJ alebo AJ a tam sa doučíš

yanni
25. apr 2024

@anouschka5 preco by mala. Ved pisala (ak som dobre citala), ze zije v DE, ma doktorat a pracuje na univerzite. Preco by mala zdrhnut? Uz som to tu pisala, ak je to pravda, tak plat ma urcite dobry a dostatocny na najomny byt. V DE je uplne normalne byvat v najme. Ak robi na plny uväzok, tak od neho nie je financne zavisla. Jej ostava sa len zbalit a odist. Odist od neho!!!! Na opacny koniec mesta, mimo mesta. Do prace sa d aaj dochadzat. A uplne sa od neho odstrihnut.

autor
25. apr 2024

@anouschka5 Neviem, preco ma vsetky posielate upratovat do hotelov v AT. Mam normalne robotu a prijem, najomny byt nie je problem z FINANCNEHO hladiska, aj lepsi, ale z hladiska DOSTUPNOSTI. Malo bytov, vela zaujemcov.

karolinakr
25. apr 2024

@matej2227 mysli si, že si najhorší, dokiaľ nestretne úplne najhoršieho

sevrin
25. apr 2024

AUTORKA ja ťa chápem, nie každý sa môže zobrať len tak, všetko nechať a ísť preč.
Dosť že ťa buzeruje partner, nie že ťa ešte buzerujú aj tu.

bibuskaiba
25. apr 2024

Pre teba lepsie ak si rozhodnuta...aspon nebude robit sceny ,vyhrazanie sa atd

babulkomale
26. apr 2024

@victoriab zaujalo ma, co pises, lebo som sama.kedysi Adelu velmi mohla, pre spolocny typ humoru a bonmoty ma tak kamosky prezývali, ale dost som narazila, ked ma ktosi upozornil na zaznam relacie ked mala ako hosta Ivetu Bartosovu.
Ako sa k nej Adela spravala...to bolo nieco hrozne. Keby bola charakter, oserie celu reziu, ktora jej predpokladam do ucha hovorila, co ma robit...mala uz vtedy nahrabane dost. Ale ona isla za vsetky hranice, doslova tam tu Ivetu psychicky tyrala, mne bolo z.toho do placu. Urcite je to niekde na YT. Vtedy som stratila o Adele vsetky iluzie. Mava pekne motivacne reci, ale uz viem, ze je to len divadlo.

autor
26. apr 2024

@babulkomale Alebo ked davala dole dnes uz nebohu vtedy 12-rocnu Patriciu Janeckovu vo svojej show, nemala som slov. Tuto hru na dobre srdiecko jej dnes veri uz malokto, Adela je v skutocnosti jedna toxicka, jedovata osoba, ktora sa skryva za “humor”, ktoru nikto nema rad.

babulkomale
26. apr 2024

To ma chvalabohu tiez obislo, roky som zila bez TV...
Skoda, myslela som ze aspon niekto je tam v poriadku, ale teda nie. Nenadarmo si tolke roky hrkutali so Sajfom, ten je cez ciaru pravidelne. Hnus.

sevrin
26. apr 2024

Však Banášová a Banáš, aká dcéra taký tatko. Kde je tu grcajúci smajlík, nepoužívam ho, ale teraz by sa zišiel.

zabka79
27. apr 2024

No narcisticka porucha osobnosti, zisti si o tom viac informacii a precitnes. Prajem vela sil a rychlo utec este mozes zazit krasny zdravy vztah s niekym inym

aurinia
28. apr 2024

@babulkomale ten diel som videla, niečo sa vtedy u mňa niečo voči Adele zmenilo. Čudujem sa že to vôbec odvysielali.

Strana
z7