Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom
Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.
@tykat a chces povedat, ze s tymto je problem stretnut sa na sk? kolke zeny taja, ze ich partnery biju a kolke ich ospravedlnuju najroznejsimi výhovorkami, d nemala som provokovat, je vystresovany, mal zly den, trosku si vypil, inac je dobry....atd....pochop, toto je celospolocensky problem, nie vylucne problem moslimských zien
@sirinka ...kolko dievcat uteka z nasej krajinydo tych moslimskych? ... ty myslis ze to nejako suvisi s vierovyznanim?
moslimovia tiez utekaju do Europy lebo tam kde ziju nie su spokojni (a nielen ti mladi a pekni)...trosku je problem ak sa potom nechcu prisposobit europskym zvyklostiam a tradiciam.
@vevesh ....teraz nechapem...akoze v moslimskej zemi zenu nebije? a v europe ano? lebo to sudy akceptuju ako "zijete podla svojej viery"? v moslimskej zemi súdy korán nerešpektujú? prečo potom Irán nechce pristúpiť na diskusiu o násilí na ženách?
mne z toho čo som čítala vychádza že aj keď by moslimské ženy boli bité tak sú ticho lebo to berú ako svoju vinu...a tým pádom to nikde nenahlásia...takže žiadne násilie a bitie "neexistuje"...kde niet žalobníka niet ani vinníka
@tykat Prepac, ale nesuhlasim,,, od Bushovej vlady bolo zabitych 1 000 000 moslimov, co maju zostat v krajinach a nechat sa poslusne postrielat? Ty by si z takych podmienok neutekala? Nasackujeme sa im do krajiny, rozbombardujeme ich, dranzujeme a vrazdime a potom sa stazujeme, ze tu mame uteceneckych moslimov,,,, ? Uvedomujes sa co tu vobec pises? A za dalsie,,,prave okolite moslimske krajiny su, co prijali najviac utecencov,,, nie europske a USA, co to sposobili,,,, 😠
@erjona aaaa to uz ideme do inej oblasti ale.....europa svoju vojnu tiez zazila a zomrelo o dost viac milionov ludi a nenasackovali sme sa k muslimom ale ok....ten mur co sa stavia v Saudskej arabii je proti komu? Ktoze to povedal ze prachy da ale moslimov zo Syrie neprijme v ziadnom pripade? Preco chcu teda k nam, preco ich je tolko v Europe, preco aj tito nejdu do inych moslimskych krajim, k svojim? A uz ked su tu co im brani prisposobit sa a v klude nazivat s Europanmi ktori ich prijali?
@tykat lenze to su reci, skus si to niekedy na sk vyskusat, najprv ty musis a casto potupne dokazovat muzovi, co ti urobil a robi a potom sa mozes este aj zasmiat na trapnom rozsudku, ked pride na vas rad, pokial ti tesne po sude tvoj drahy opat s laskou neskrivi usmev za to, co si mu vykonala 😉 naivita keby kvitla....
@tykat A boli to moslimovia, co viedli vojnu, alebo to mi tuzime stale po krvy prelievanim,,,, ten mur je ochrana pred teroristickymi skupinami ako ISIS, ktore su zasa len tvorene z nejakeho dovodu a podporovane urcitou silou, si domysli kym,,,, pretoze, ked tam bude mier a krajiny sa stabilizuju - ropa nebude za babku, ale krajiny s nou budu obchodovat a nenechaju si ju kradnut,,,,, ja nikam nezachadzam, ty si zacala, ze sa moslimovia sem hrabu,,,, myslis si, ze pre takeho cloveka je lahke opustit ich domov,,,, co mozu moslimovia za hitlerovsku politiku prosim ta? Sak my sme tu mali vojnu , naaa nech maju aj oni trosku,,, to je rozmyslanie, ty vole 😠
@tykat A hlavna otazka je preco nestiahneme my vojska z ich krajin a vytvarame stale nove konflikty,,, tuto by si si mala polozit, nie preco nejdu do moslimskych krajin,,, praveze moslimske krajiny su tie solidarne, co prijali najviac utecencov,,,ale co, ked o rok idu bombardovat tu krajinu, co predtym prijala utecencov,,,ako dokedy sa maju stahovat z uzemia na uzemie?,, tebe sa ani nesniva, co to je byt vo vojne, ked utekas, aby si si zachranila vlastny zivot,,, ani ti to neprajem,,, 😠
Už sa tu odbehlo k politike a v tomto smere sa dočítam, že tí moslimovia sú obetné baránky.No neviem prečo ale za posledné obdobie sa mi vynára v pamäti niekoľko útokov a to sú len fakt niektoré ktoré ma práve teraz napadli.Výbuch v škole v Beslane, výbuch na letisku v Moskve, vyvražďovanie jezídov v Iraku, vyvraždovanie kresťanov v Nigérii, masaker v Paríži a mnoho dalšich. Vrahovia týchto nevinných obetí, žien a detí vykrikujú alah akbar.Ja nikomu neprajem nič zlé ale všetkým ktoré tu obhajujete moslimov by som dopriala dostať sa týmto zverom do rúk.Ak by ste kvôli. takým prišli o dieťa by ste inak tu písali.Je to pliaga tohoto sveta.
@sisi1978 Presne tieto skupiny vznikli pre nieco, lebo sa to niekomu hodi,,,, a presne nimi su podporovane, aby si sa ty v EU bala,,, co je take tazke na tom pochopit? Povedz mi, odkial maju taku super vyzbroj od hlavy az po päty? Nie je zname, zeby mali vlastne fabriky na vyrobu zbrani,,,, odkial ich maju,,, trosku sa zamysli,,, a ten pariz ma teda vela nezodpovedanych veci,,,a velmi to tam zavana pochybnostami,,,,
@erjona moje deti sú moslimovia, lebo sa narodili otcovi moslimovi. To s mäsom som mu sľúbila, lebo som v tom nevidela nič zlé. Z mojej vety „Islam je zlo, možno sa celkom mýlim“ si spravila slogan a nazvala si ma rasistkou. K záverom som prišla pred rokom, keď som videla čo sa deje v mojom okolí, aj ako sa v kuse hádate na fóre, vždy keď som tam "zavítala". Nie na základe manželstva, čo ty stále tvrdíš. Práveže vďaka ex mám moslimov rada, lebo sčasti viem prečo sa správajú tak, ako sa správajú. Čo sa týka mojich detí, ako aj alica písala, nie je to jednoduché, napr. keď dcére volal kamarát, otec podotkol – vieš, že tvoj manžel bude moslim. Nepíšem o tebe, píšem o sebe. Som rada a doprajem ti to, že u vás je to inak
@sirinka je rozdiel, keď ťa zbije preto, že je to prikázané alebo preto, že je násilník. Ale máš pravdu, výsledok je podobný. Moslimská žena po bitke povedala: "rozumiem ti", slovenská podala na slováka trestné oznámenie....
@vevesh ja mám asi šťastie na policajtov, mňa dokonca prehovárali, aby som to trestné oznámenie podala a vtedy som nebola „domlátená ako kôň“ A nevedeli, že ex je moslim. Lenže keby som ho dala na 48 h za mreže, čo by som dosiahla? Pomstu? Američanka mi ponúkla zmenu identity, no také tragické to u nás zatieľ nie je 🙂
@tykat poviem to takto, vela krajin ma urcite nabozenske prvky implementovane do zakonov ako napr. Dedenie (to vychadza z rodinneho systemu, ktory je uplne iny ako v eu), rozvody a starostlivost o deti (ale to neznamena, ze to je opisany Koran)
niektore krajiny maju viac tych prvkov v zakonoch , niektore menej, a niektore vobec ...
A takto je to z bitim zeny...bud je to zakonom zakazane, alebo zakon sa o tom nezmienuje (t.j. Neexistuje postih), ale neznamena, ze je to spolocensky akceptovatelny jav - napr. V turecku, libanone, jordane,.iraku je to oficialne dovod k rozvodu, v Pakistane /afganistane /saudi nie, kedze zakon to jednak neosetruje a jednak nepovoluje ako dovod rozvodu (ale napr. Taka Nevera je vo vsetkych moslimskych statoch dovodom na rozvod z obidvoch stran). To, ze je to vseobecne neakceptovatelne, neznamena ze sa to nedeje... Deje a dost vo vseobecnosti , niekde menej, niekde viac... Ale je, ze treba rozlisovat aj oblasti, kde napr. V takom jemene je zena bita den noc,ale v libanone iba ak su asociali alebo natrafi na debil (co ju aj v eu norma..)
A ano, vela europskych sudov posudzuje podla koranu, i ked vo vela krajinach vobec nie je v zakonoch implementovany!
A Iran jednoducho nepristupi na nic, co by ohrozilo jeho suverenitu - uz 20 rokov sa usa snazi Iran zdiskretovat vselijako od jadrovych zbrani cez spolocensku politiku...
@eva8 to akoze kazde dieta, ktorého otec je moslim, musi byt automaticky tiez moslim?
a prepac, ako to vyzera u moslimov? maju vyhradene casy a miesta kedy muzi mlatia zeny lebo musia? aj ked nechcu, ale je to ich povinnost? k tej blbosti o podani trestného oznamenia sa ani neda vyjadrit, ty tak nesmierne pausalizujes a bohuzial podla toho, co sa ti prave hodi, sa nakontaktuj na nejakých sociálnych pracovnikov, povedia ti, ake je tazke vôbec v prvom rade presvedcit tyranu zenu, ze je skutocne tyrana a este dostat vinnika pred sud, jeden z tisicov tak mozno... mohla by som ti porozpravat o mojej babke, ktora trpela doma tyrana, vlastnu dceru poslala k bezdetnej sestre aby aspon ju uchranila, chlapcov nechaal doma a dovod? boli predsa statocny krestania a rozvod nepripadal do uvahy a takých mas cely kopec....
ty preco to neriesis? cakas kym ta naozaj dobije? ublizi detom? alebo inej zene?
@sisi1978 a z druhej strany, kolko vojnových konfliktov sa ucastni usa, nato, krajiny EU... tam si myslis ze co? tam ludi hladakaju po chrbatoch? kolko teroristických skupin existuje na svete a kolko utokov maju na svedomi mimo tych moslimských, skus si popozerat. navyse ako utok na dvojicky aj ten v parizi vychadza vcelku nedoveryhodne, utocnikov nevidel fakt nikto, pre tajne sluzby vyrobit dva preukazy totoznosti je ta najlahsia vec na svete a rozmyslaj, ako a preco by zrazu obaja v tom istom aute ich budu vyberat z vrecak a obaja ich nechaju zabudnute na sedacke, pochovani v uplnej tajnosti a na tajnom mieste a hlavny vysetrovatel na druhy den po dolapeni mrtvy, udajne sebevrazda... a vsetci kricime aki to boli zli chlapci bez jedneho jedineho rukolapného dokazu.
@tykat preco Saudi stavaju ten mur. ja to viem presne. Nikoho cudzieho nechcu. A je to jedno ci je to moslim alebo nie. Saudska Arabia je uz roky jedna z najbezpecnejsich krajin co sa tyka terorizmu a kriminality. Ale preco? Lebo Saudi si nepustia len tak niekoho do krajiny a su tam nehorazne tresty, ak by niekto nieco spachal. jedno ci domaci alebo gast.
A tiez, keby Saudi trosku povolili svoje zakony, dovolili zenam viac, tak by to bola takmer vysnivana krajina. Velmi bohata, vzdelana, vyspela krajina, zial vsetko postavene na nabozenstve. keby tam bol zivot zeny aspon z polovice taky volny ako v Emiratoch, tak by sa tam nie len moslimkam ale hlavne cudzinkach nemoslimskeho vierovyznania zilo velmi dobre. Samozrejme len v pripade ak by nemali za muza moslima, popr. moslima velmi zapadne orientovaneho, kde si on ale aj jeho rodina velmi na islame nezaklada.
Inak ten mur "stavia" moj manza 😕
@eva8 no ale o tom vravim, kdezto u nas je to dovod na Okamzity rozvod, na sk ide "herec " na par hodin do chladku, a potom dostanes druhe kolo "vybijanej... Tak o com to je... 😠
A ja mam take spomienky za sociku, ked na sidlisku susedy dostavali naucne, ked sa chlap vratil z krcmy - tak potom bolo Prepac, nemala som ta nahnevat.. 😖 😖
cize tyranie je tyranie, to je jedno ci ten chlap je modry ruzovy, slovak alebo arab, katolik ci moslim...
@eva8 Evka, pokial vyhlasis o nabozenstvu, ze islam je zlo, co ta mam za to pochvalit? Samozrejme, ze to bolo rasisticke a za tym si stojim,,,,,a nehnevaj sa, pridala si sa na stranu ludi, co nas posielaju opasat si vybusniny okolo pasa a utekat do nakupneho centra a my si to mame nechat take veci pacit,, a to kde sme? Osobne nadavky a pripominky na nase deti, aj to si mame nechat pacit,,, prave ty sympatizujes s osobou, co vyhlasila, ze deti su geneticky tupe na zaklade toho, ze maju rodica moslima,,, aj tvoje su,,, a s takymito vecami suhlasis a zaroven podkopavas vlastne deti,,, no ako som tu pisala, ja som neni matka teraza, aby som toto tolerovala,,preco by som sa mala nechat urazat?
@erjona
@sirinka
To sú dosť silné tvrdenia, ničím nepodložené.Ja si nedovolim ako laik hodnotiť čo je dôveryhodné ale usudzujem že tí novinari sú skutočné zavraždení.Či som v telke sledovala americký film a tí dvaja zamaskovaní čo strielali po uliciach a vykrikovali alah akbar boli Bruce Willis a Jackie Chan?
Odkiaľ majú islamisti výzbroj ma nezaujíma.Zbraň si dokáže zaobstarať už aj puberťak na SVK.Ide tu o to kto ju ako použije.Či ju bude mať nasvoju obranu prípadne na strielanie vtákov alebo vraždiť kvoli náboženstvu nevinných ľudí, ktorí nikomu nič neurobili len boli v nesprávny čas na nesprávnom mieste.
damy, ja chCem reagovat na to, co teraz momentalne preberate.ato je rozdielnost zakonov v demokrAtickom svete a zakonov v moslmskom autokrAtickom rezime;
a to je to prave, co nechCtete mohe pochopit. ci nechapete:
ze nasilie na zenach v moslImskom pravnom poriadku/aj spOlocneskej mienke/ je povolene a priamo uzakonenev zakonoch tychto statov A :VELMI LAHKO VYNITITELNE :paci savam take bicovanie, ci ´´vychova´´ mza bitkou, len nech to nie je vidiet? ci vtakom dedicskom prtave byt diskriminovana? ci vprfesii, studiu? zakazy ako saobliekat, konat, mysliet? to sa vam paci?
v demokratickom pravnom systeme je to prave naopak.
u com sa tu dohadujete?
EVA(8 presne ako ty mas skusenost s organmi cinnymi v tr.konani tak to aj na sk aj v eu jeto. tam ma pravo zena ci muz rovnako na ochanu pred nasilim ineho
ato, ze to zeny nevyuzvaju je ich cbyba
vislsme zena NEMA PRAVO ist napiliciu, ze ju muz bije.prretoze je to dobolena cinnost. za istych okolnosti ju moze aj zabit uplne legalne
ahrvna msta je uprvena tak, ze pachatel ma pravo na odvetu. maximalne zaplati odskodnerodine,ak zabije clena inej rodiny kvoli svojej cti. cize aj svoju manzelku
takato uprava sa vam paci?
prepac eva 8, , ale tie zeny spodbnym osudom rozmyslaju rozmyslaju rovnako ako ty.a rovnako zlre. to hanba im azrejme aj tebe nebovoluje ci nedovolila podat to oznamenie trestne.. nie zle zakony ci neochota organov v tr.konani.verim, ze si si tothoto vedoma.
evka8, aky by si to tr.pznameni podala a cely postup urobila spravne, tvoj muz by bol byval stihany a odsudeny za tr.,cin ublizenia ti na zdravi.a aj regres by bol platil. taky vyznam by to bolo malo.
lenze ty si sa hanbila, ze koho mas za muza, tak si nepodala na neho oznamenie.a myslela si,ze tym deti ochanis od nejakej hanby mat otca kriminalnika
ale neochrnila si ich.len im vstepila poznanie, ze radsej nasilie ututlat, aby to hanba nebola. ze je lepsia iluzia lako realita
chapes, co myslim? toto si deti odnesu ako vychovnymoment do zivita. ze ich otec je nasilnik, zeale nesmie to nikto viediet. pretoze ludiua by ich podla otca posudzovali.
atoto je nepravna ,velmi nepravna interprtacia .ale to ony nemozu vediet.pretoze3 si im nedala moznost poznat, ze za nasile sa musi v norlanej spolcnosti aj rodine pykat. cize treba obät ochranit pred nasilim.a ze nikto by neodsdil deti,ale ich otca.
prepac, ze to pisem otvorene, ale nedalo mi. pretoze tot je ozaj tema, kde zeny prave robia to , co ty. preto su tu aj take nazory pokrvene v tomto
adopalcaju na to deti tych zien.
co sa tyka tej vychovy deti, presne ako pises, taky arab-,oslim sa nezaprie. to, ze si mu ustupila slubila , ze nedovolis detom jest bravcove bola dalsia chyba. nejde o bravcove ako take. ty to dobre chapes.
ale o to, ze niekto nuti inu bytost nejest nieco , nieho obmedzovat v mene nejakej ideologie ci bez ideologie je nepripustne. .o toto tu ide. v tom nevidis nic zle? alebo si to takto nevidela? to, ze si dala detom dalsi prklad , ze slovda rozhovania je podradena ideologii prikazu, deti si odnesu do zivota.
ako tu citam, tak pratve vy zeny, co stze si vzali moslimov stale sa snazite ospravedlnovat bud pravny system zalozeny na nerovnopravnom postaveni zeny v islame alebo sameho muza a jeho chovanie aj cos atyka roznych poziadaviek, co su v beznom europskom merizku nevhodne.
to ozaj ste zabudli, ze ste boli /dufam, ze ste boli / vychovane v demokratickom state slobodnym sposobom v rodine, ktora pokladala slobodu jednotlivca za dolezity faktor. ci nie?
to naozaj kvoli tomu.,aby ste mohli s tymi muzmi zit, ste sa casto takto ponizovali a ponizujete, ze dovolite aj vychovu od muza moslima, ktora je zalozena na nerespektovani sobnej slobody, a rodovej nerovnosti?
a potom to dopada tak,ako vidam u takych zien. na pojednavaniach by potom urobili aj nemozne,len aby seba aj deri ochanili pred vpyvom muza, kotremu predtym dali moznost nerespektocvvat integritu svoju aj svojich deti.
yanni, ozaj sa ti tak paci v v SA, kde ak by urObili hoci len nepatrne upravy prava smerom k pravom zien , tak by si bola spokojna tam?
ved take kozmeticke uprAvy A KO VIES by aj tak nic neriesili...... pretoze myslenie a mentalitu tych ludi nezmeni taka uprava....
alebo zit za murmi domu ci stvrte´´bielych? ako vezenie...
ozaj,ako bude v praxi ten mur fungovat? kamerovy system ako na sk na ukajine so senzormi? ci ako?
@erjona
Nerozumiem tomu ale fajn.Akože mám v ruke nožík a zabijem manžela. Tak vine bude obchod kde som ho kúpila? Nie náhodou ja? 🙂

@sirinka doslova sa tam pise
"České muslimky ale bití popírají. Důvody jsou hned dva: 1) v komunitě muslimek by dočkala jen zášti a odsouzení, podporu by hledala jen marně, protože 2) panuje názor, že pokud muslim bije ženu, nemůže za to on, ale ona. Muslimská komunita to totiž považuje pouze za důkaz její neposlušnosti a potvrzení toho, že je špatná muslimka. Pokud vás tedy tedy muslimka přesvědčuje, že muslimové ženy nebijí, v kontextu islámské logiky to znamená pouze, že muslimky nedostávají bití "bezdůvodně"."
ale uz koncim, stravila som tym viac casu ako som chcela
Tie co mate moslimov za manzelov a ste spokojne tak vam zelam nech vam to vydrzi. Zjavne ste trafili na fajn chlapov 🙂