icon

Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom

evaveva1
19. jan 2015

Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.

erjona
4. feb 2015

@yanni Nehnevaj sa, ale neprehanas to trosku,,,,? Ides na pol roka do tej krajiny a mas takyto nazor na nich,,,tak co nesedis v nemecku? Ako prirovnavat moslimov k ciganom a nazvat pocatie dietata rozmnozovanim,,,, ty sama cakas kolke to? 4 dieta? Ja mam ako zena moslima dve,,,, tak ako by sa tebe pacilo, keby som ti toto napisala,,,, neprehanas uz trosku? A tvoj muz pracuje aj s vojenskou technikou, nie len s kamerami, si niekde pisala, takze toto myslela dalal s tym podporovanim,,,,

dalal
4. feb 2015

@yanni ja v amerike nezijem to sa teda velmi mylis... tak ako by som nezila v saudskej rovnako by som nezila v amerike... ak raz nesuhlasim s politikou alebo zakonmi krajiny rozhodne by som sa tam netrepala na zarobky... to je podla mna pokrytectvo najvyssieho stupna. Ty tam chodis ze? oblecies si abaju ze? to znamena ze robis nieco s cim nesuhlasis a robis to kvoli peniazom. a potom tu na fore kazes aki su moslimi dvojtvarni atd... 😀 😀 😀

vevesh
4. feb 2015

@yanni len taka otazocka - budu tvoje deti chodit v saudi do moslimskej skoly? Nie? Do americkej alebo nemeckej ...A Do kulturneho nemeckeho /anglickeho centra? Do kostola na bohosluzby? (a nehovor, ze to je nacierno... Jednoducho je to vladou tolerovane..)
tak preco v eu by za urcitych podmienok nemohli byt ci uz skoly /centra /mesity..?....alebo ked chceme rovnopravnost, tak vsetky tieto institucie porusit vsade na svete bez ohladu na stat a narodnost...

dalal
4. feb 2015

@vevesh vodu kaze vino pije😱😱😱

yanni
4. feb 2015

@vevesh je ine mat toto vsetko oficialne a bez bez strachu nieco povedat a je ine mat to len na pode nemeckej skoly ci nemeckeho velvyslanectva. sirenie krestanstva, ciz uz nahlas alebo len mat pri sebe krizik ci bibliu, je zakazane pod trestom smrti. V EU su moslimske skoly, mesity, vyznavanie viery, dokonca verejne demonstracie nie zakazane a trestane. Tu moze kazdy vyznavat svoju vieru verejne a bez strachu, co v moslimskych krajinach az take jednoduche nie je. A v saudi zakazane.

vevesh
4. feb 2015

@yanni praveze to nemas take v de, ako si myslis, a skus verejne v de vyznavat moslimsku vieru - budes prekvapena, ze vysledok nebude mat daleko od toho ako keby si vyznavala v saudi katolicku vieru - ina je totizto teoria a ina prax a vsetci vieme, ze papier vela znesie...

canerko
4. feb 2015

@yanni Si si ista ze moze?Hmmm tak moju kamaratku v Petrzalke preco napadli skinsi z nozom,lebo mala satku na hlave,keby nebol taxikar na blizko tak ju tam podrezu.Moj manzel ked som bola tehotna isiel raz do tesca a s sackom na ruke skusal ktory chlieb je makky a prisiel sused a povedal mu ze:vyje...y juhos prac sa odtialto.Preco nam kazdy rok preventivne porozbialy vsetky vyklady na obchode s spravou vypadnite toto je Slovensko!!!!Preco nas na pohotovost nechceli zobrat dnu s dietatom ktore odpadavalo pri 40 horuckach ale len nas poslali do nemocnice ked si precitali meno na zdravotnej karticke?za co mozem ja,moje dieta,moj manzel?Ked som zila u vas na Sk tak som nebola ziadny delikvent,pracovali sme platili dane a zili slusne,o nas susedia ani nevedeli ze tam sme.Tolko o obojstrannej tolerancii.A etse podotknem ze mi sme neboli novacikovia na sk moj svokor zije na sk vise 30 rokov a stryko este dlhsie

maminkaocinko2015
Odpoveď bola odstránená
sisi1978
4. feb 2015
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@canerko
Toto čo píšeš sú bežné veci v živote. Nečítaš noviny, nevidíš telku..Ja keď som sedela ešte s malým babätkom na pohotovosti a prišile opitý cigán tak ho brali urgentne.Nemal kartičku ani eura a bol prednosten ošetreny. Brat podnika a závistliví susedia mu zničili auto, vysypú smeti pred vchodové dvere. A tak by som mohla pokračovať Je jedno či si Slovák alebo iná národnosť.

canerko
4. feb 2015

@sisi1978 no su to bezne veci ale nemali bi sa stavat,nikde na svete.

yanni
4. feb 2015

@canerko
@sisi1978 na Slovensku bezne. Slovaci si totiz este na to nezvykli, ze hranice padli. Myslenie po 40.rokoch zeleznej opony, kde ludia na cudzincov velmi zvyknuti neboli, sa bude menit velmi pomalicky. A skinov atd mas aj tu, ale to je ina "odroda". Taki sa najdu vsade. Len tu sa normalne take veci ako pisete nestavaju. Je to jednoducho tym, ze tu su ludia na ine narodnosti a farby pleti zvyknuti. Nik sa nad tym nepozastavuje, ze sused je cinan ci rus.

yanni
4. feb 2015

@vevesh jasne ze mozes. Zijem tu 15 rokov v jednom kuse. Mam kamosky aj kamosov moslimov a nikto im nezakaze nosit satku pod hrozbou smrti, mesity su verejne postavene na verejnych miestach v centre mesta, nie tajne ako nejaka cirkevna miestnost v na velvyslanectve. V niektorych normalnych statnych nemeckych skolach si mozu deti vybrat aj islam ako nabozenstvo. Nie len katolici ci evanjelici. Taktiez ked su krestanske besiedky, napr na mikulasa ci pred vianocami,mozu sa zucastni a vystupovat aj moslimske deti, ak im to rodicia dovolia. Nik tu deti v skolach nedeli podla nabozenstva.

yanni
4. feb 2015

@erjona ty nemas ani paru. A mne je jedno kto kolko deti ma, ked ich vychovava z vlastnych zdrojov a necaka na podporu statu a ked detom vstepuje tolerantnost. Zial vela moslimov si velmi zaklada na nabozenstve a snazia sa ho silou mocou presadit aj medzi nemoslimami. ale mne je to fuk. A kolko my mame deti to ta zaujimat nemusi. Chceli sme tolko, vsetky su planovane, vieme kolko si mozme casovo a financne dovolit.
A ty mas co najmenej hovorit na margo Saudi. Sama vravis, ze vies co mas doma, aky je tvoj muz, vyjadrujes sa len na zaklade vlastnej skusenosti. Tak pomlc o Saudi. Nikdy si tam nebola, nepoznas pomery. MUz tam zije 6. rok, vieme ako to tam chodi. Ako sa tam maju zapadniari a ze tam nemaju nijake prava a ako sa tam maju domaci. Ake su tam zakony a ako vladne nabozenstvo.
A nie, nemusim sa zahalovat. V compoude to nie je nutne, ziju v nicht len zapadniari a mame tam vsetko, na letisku to nie je nutne, mame vlastnehoo sofera a z domu do auta tiez nic nepotrebujem, do restik chodime len do internationalnych hotelov, kde to nie je predpisane a na pode velvyslanestva, kde je aj skola, taktiez nie, lebo je to statne uzemie Nemecka. Jedine, ked ide clovek na shoppingy. Ale kedze je to stale to iste, tak na shoppingy sa chodi, len ked clovek fakt neico potrebuje. Na velke naKUPY POTRAVYn CHODI MUZ cestou z roboty, kedze domov to je este ca. 45 min autom a v compoude dostat to najzakladnejsie. Mame vlastny bazen, fitko, saunu, co v meste nenajdes. V saudi nie su ziadne Kina, divadla, verejne plavarne ci fitka. Nic. Ziadna kultura. Bohati Saudis chodia bud len na dovolenky do zahranicia, alebo sedia doma alebo sa premavaju po Malloch.
My sme v nasich nami zalozenych sportovych oddieloch a stretavame sa aspon takto. Inak nemas ci uz ako cudzinec alebo ako domaci velke moznosti sa spolocenske vyzitie.

A na margo vojenska technika. Tak to co si Saudis objednali mozes porovnat aj s Babyphonom. A to si myslim ze vojenska technika nie je. Nocnu kameru ci alarm si vo firme moze objednat aj normalny smrtelnik ak ma na taky drahy pristroj prachy. To ze si ich niekto objednal na zabezpecenie vonkajsich statnych hranic a dokonca su to Saudis je len nahoda. To si kludne mohli objednat aj Rakusania. Dokonca aj oni maju tuto techniku. Ano firma ma jedno "oddelenie" na vojensku techniku. Ale su to lietadla, ziadne tanky, dela, rakety. A "sedia" vo Francuzsku.
A jedno ake ma Saudska Arabia statne zakony, ja ich chapem, ze sa chcu chranit. Postarali sa o to aby bolo v krajine bezpecne a pokoj a chcu to aj nadalej. Do krajiny si len tak hocikoho nepustia. A tiez je rozdiel Saudi a trebars Afganistan. Oni nikoho nenapadaju a je samozrejme, ze nechcu byt ani napadnuti. Oni nepotrebuju vojnu, maju vsetko co potrebuju, su velmi bohati, ziju z biznisu. Tak isto ako nam oni predaju ropu, my im predame auta ci kamery. Myslis ze na akom benzine ci nafte jazdi tvoje auto. Ak samozrejme nemas plyn.

Tiez zije v krajine velmi malo zapadnych zien vydatych za Saudis. Saudis nemaju pricinu brat si zapadniarky. Po prve, saudske zeny su poslusnejsie, pretoze su uz tak vychovane, v tej ich viere a podradenosti muzovi, po druhe su taki bohati a v krajine je pokoj, ze nepotrebuju ziadne zapadne viza a odist z krajiny. Tiez vlada sa o vlastnych velmi dobre stara. Kde na zapade dostanes pri sobasi od krala(vlady) prachy, tiez pri narodeni kazdeho dietata, pri stavani domu nenavratnu pozicku, cize ti vlastne urcitu sumu daruje kral. Jasne, ze toto vsetko plati len pre domacich. Ako cudzinec nemas tam ziadne prava, musis drzat len hubu a krok a sa 100% prisposobit. Jasne, ze vo svojich 4 stenach si mozes robit co chces, pokym sa nic nedostane na na verejnost. Tiez musis deti poucit, co mozu na verejnosti mimo velvyslanectva a skoly povedat a co nie. Aj ked u deti je do urciteho veku este vela tolerovane.

Natrvalo by som v Saudi zit nemohla. Nie len preto, ze si stale aj po 50. rokoch len cudzinec, nikdy neziskas ich obcianstvo, ci preto, ze ako zena si dobre len tak do kuchyne ale hlavne preto, ze tam ani len pre deti nie su nijake moznosti ako u nas ci napr. v Emiratoch. Ziadne ihriska, plavarne, kina, atd.

Tak isto ako ja som sa nevyjadrila na Iran, lebo neviem ako sa tam zije ci uz domacim alebo cudzincom, nebola som tam a nemam odtial nijakeho blizkeho kamosa, tak ty sa nevyjadruj k neicomu o com nemas ani paru.
Mne sa zda, ze ty vsetko porovnavas len s krajinou odkial je tvoj muz. Ano tam byt vsetko super, liberalne, ale moslimske krajiny sa velmi odlisuju. Uz len Emiraty. Vlastne vo vsetkych Emiratoch je liberalne, ale v jednom menej v jednom viac. A ako turista ani nemas ako zistit ako liberalne ci prisne to tam je.

A uz som enraz pisala, ze treba rozlisovat, ked Slovenka vydata za Moslima zije na zapade a zije v jeho domovskej krajine. A cim prisnejsie je tam brane to nabozenstvo, tym horsie pre zenu zo zapadu.
Koleginka Nemka ma dceru vydatu za Araba z Dubaja. Ziju tam, maju dve deti. Poznam ich vsetkych osobne, lebo ked su tu, tak pridu aj k nam do officu. Koelegina je viackrat rocne na viac tyzdnov u dcery. Predvlani sme sa dokonca v Dubaju aj vsetci stretli. On je dost liberalny ale stale tam citit tie crty jeho nadradenosti. Bezne satku nosit nemusi ale ked idu k jedo rodine musi sa zahalit. Cize stale velky vplyv rodiny. Tiez ma on velky vplyv na vychovu deti. On ma na vsetko cas, lenivi ako väcsina Arabov, vidim to aj v Saudi. O vsetko sa musi starat ona. Tam trepe ona tasky. On sa dokaze otocit o 180 stupnov ked je v Europe. Doma pasa v Europe ten najpozornejsi muz. A taketo veci tam mas vsade. Len ako turista to jednoducho nevidis. Ako turistku ta zaujima uplne nieco ine. A je to aj pochopitelne.

erjona
4. feb 2015

@yanni Cim som si to zasluzila najdlhsi komentar od teba dostat? 😀 😀 😀 😀

Ja som si dovolila len podotknut, ako sa vyjadrujes o ludoch - to nie su zvierata, ze sa rozmnozuju a moslim sa tiez nerovna rom - ty vycitujes moslimom, to co sama robis,,, mne je tri pät, ked budes mat aj fudbalovu 11 doma,,, ja totizto mam chochmes v sebe a nejdem vykrikovat po forach, ze sa niekto rozmnozuje ako cigan ,,,, a to, ze ich nemas rada a opovrhujes nimi, tak to je jasne z tvojich prispevkov, preto nechapem, preco neostanes doma,,,, a o vojenskej technike si pisala niekde sama,,, nevedela som, ze je to tajne spominat 😉

yanni
4. feb 2015

@erjona ano spominala som. Ale nevravela som, ze on ju predava. Maju len vo firme. Ale to je jedno.

A co je na tom. O ciganoch sa tu na MK mozno len tak verejne vyjadrovat, ze su taki a taki? Ze su len cigani. Ano su, tak isto ako moslimovia su moslimovia. Su aj slusni cigani, co neziju z nasich dani. Poznam dokonca osobne. Tak isto ako su slusni aj neslusni Slovaci, Nemci, Turci atd. Pokym sa sami bez pomoci statu vedia postarat o svoje deti, tak nech ich ma rodina kolko che. Len ako nahle to financne nezvlada pri jednom ci dvoch tak ma prestat a nie cakat podporu statu a vyplakavat po uradoch, ze nema decku na plienky ci chladnicka je prazdna. To by nemal byt problem statu. Nik im nekazal mat tolko deti. A to plati o kazdom, bez rozdielu narodnosti ci nabozenstva.

erjona
4. feb 2015

@yanni Inak by ma zaujimalo na co si reagovala,,,,lebo to ma len velmi malo suvisu s tym, co som sa ja pytala,,,, mna nezaujima, ci sa ty v saudi zahalujes,,, ako trosku odveci prispevok,,,nabuduce lepsie precitaj na koho ides reagovat, predtym ako mi posles takyto LIEBESBRIEF 🙂,lebo trosku sa ti zliali prispevky dokopy od viacerych pisateliek 😉

yanni
4. feb 2015

sorry tai mi nezobralo oznacenie. Ta stredna cas bola vevesh a dalal.
Ale to je predsa jedno, kazdy si tu hudie co chce.
Zeny moslimskych muzov drzia spolu. Neakceptuju aj iny nazor. Tak ako aj ty. Preco by som nemala byt nacas s muzov v inej krajine, ked nechcem roztrhat na 2 roky rodinu? Len je ine, ked clovek zije niekde nacas a od hostovskej krajiny nic neostava a neocakava a je ine ako napr ty, zit v cudzej krajine, pracovat tam, mat vsetky vymozenosti danej krajiny. My v Saudi zijeme ale ani len ten plat muz nedostava od Saudis. je stale zamestnany v Nemecku a dostava nemecky plat od nemeckeho zamestavatela. Skoly si musime platit my, nijake podpory a ine vymozenosti krajiny nedostaneme.

alice107
4. feb 2015

eva8 ja chapem, co si citila. pretoze takto ako si to ty vysvetlila to vysvetluje vela tyranych zien zial.
ja som len chcela vysvetlit, ze veurope zakony take zeny chrania. v moslimskej krajine je to naopak. tam muz dostal pravo zenu napadat legalne.
o tomto je to cele .
ty to vies, ja to viem. ale zeny, co stale ziju smoslmom si toto neprznaju do chvile, ked uz nebude mozne s tym muzom zit dalej.
takto konkretna tema je presne o takomto /ne/ poznani tej zeny , ze si zacina vztah s muzom, ktory je vychovany a zije v kraine,kd ezenu mozno nielen legalne bit ,ale aj zabit.
ten muz nidy nechape , ze aj v eu nato nema pravo.poznas to s vlastnej skusenosti.obe vieme ,ze je to tak
ja tie zyn chapem, ze sa boja, hanbia.ale tym len toho muza povzbudzuju k dalsej nasilnosti.
preto som pisal, ze take zeny tyranie tmusia dat na vedomie tomu muzovi cv europe/nie vmoslmskej krjine samozrejme , tam by sa nicoho nedovolali.leda tak smrti vlastnej / ze ten muz NEMA PRAVO na agresiu aze v eu je to TRESTNE: a ze ta zena ma moznost sa branit pravne.a aj sa ubranit
da tak moznost sebe aj detom zit dostojny zivot.
ja viem, ze si pochopila, o com som pisala a pisem. 🙂

alice107
4. feb 2015

yanni , v mohom s tebou mozem len alen suhlasit. naprklad to, ako je nezmyselne prirovnavat de k moslmskej krajine, co satyka dodrziavania ludkych prav tiez. cize aj toho, ci si moue niekto tu slobodne islam vyznavat
neuveritelnu hlupost niekre zeny aj co ziju v de dokazu napisat
ale asi dotycna mal ana mysli, co si bezni nemci myslia o europanke, co jej jej blizsi islam ako europska civilizacia.
no je jasne, ze si myslia, ze taka zena ani tuesenia nema, co to obnasa skutocne.inak by muz-nemuz moslim, povedal jasne, ze autokraticku diktaturu islamu ozaj nie. 😎

sirinka
4. feb 2015

@canerko tak vidis, to su bezne veci a bezne pre krestansku krajinu 😉 ake smutne bezne veci....vobec nie nenavistne ciny, ci rasizmus, proste bezny zivot... Ked ale chalan z juhoslavie zapiska na babu v europe, je to hnusny terorista a urcite ju chce o pol roka doma pravidelne bit....

erjona
5. feb 2015

@sirinka jasne,,, hlavne vyroky, ze maju vypadnut su bezne a vobec nie rasisticke,,, no tak to uz ano, ked sa takto bezne spravame,,, 😖

erjona
5. feb 2015

@yanni No ale vy by ste predsa len lepsie pasovali do USA s vasimi nazormi,, a tam by si si tak isto musela vsetko zacvakat aa v inych palkach ako tam,,,,,,a opravim ta,,,, tvoj muz nedostane priamo vyplatu od araba, ale ten arab zaplati trojnasobok za tvojho muza, co spolocnost skasiruje,,,, takto to chodi vsade,,, takze plati ho ten arab, ale cez firmu v ktorej tvoj manzel pracuje,,,,

yanni
5. feb 2015

@erjona sorry ale dementna nie som. Nemusis mi vysvetlovat, kto koho a kolko plati. Jasne, ze ked si objednaju techniku spolu so sluzbami, tak nezaplatia len za pristroj a sluzby a robotu nasich ludi im dame k tomu gratis. Taky prosty nie je predsa nik. Len sa velmi mylis, ze zaplatia za tie sluzby viac, ako je bezne. Jasne, ze moj muz dostava väcsi plat ako v De ale to je normalne, kedze dostava Auslandszulage. A v tejto firme je to bezne, kedze polovica osadenstva je vyslana niekde v zahranici.

a preco by sme mali ist do USA? Ani len na dovcu a nie tam este zit natrvalo. Na nejaky cas, 1-2 roky v pohode. Ale nikdy nie natrvalo. Ale ty darmo diskutujes na taketo temy. Nikdy si takto nezila, dostala si sa z SK do AT a zijes tam,a pravdepodobne az do smrti budes. My radi skusame nove. Deti su na zmeny zvyknute. Ale stredobod je a aj vzdy bude pre nas DE. Vzdy sa, ci uz po roku, 2, 5, vratime do DE.
Nie je nad taketo skusenosti. Ked ich sama budes mat, tak mozme o tom podiskutovat. Takto to nema ziadny vyznam, ked si si to sama nevyskusala.

eva8
5. feb 2015

Ja sa len čudujem, ako niekto nové informácie môže nazvať LIEBESBRIEF.

erjona
5. feb 2015

@yanni A kto ti pisal, ze si dementna? Zasa si nedomyslaj a trosku s kludom odpovedaj,,, jaj ked tu vypisujes o moslimoch, tak nikto takto zurivo na teba nereaguje,,,ale karta sa otocila a niekto pise o tebe a uz je zle?,,,, ja som ti len napisala, ked opovrhujete tymi ludmi, tak si hladajte ine alternativy,,,ked to je take hrozne v tej krajine ako pises, tak naco ste tam a nie v USA - nemusela by si sa potom po forach stazovat,,,, aka si tam neslobodna,,,, 😉

erjona
5. feb 2015

@eva8 Nuz, tak sa cuduj dalej 😉

yanni
5. feb 2015

@erjona a ty si tiez nedomyslaj. Ja som nikde a nikdy nenapisala, ze tymito ludmi opovrhujem. Ja len poukazujem na pomery v krajine, sposobom zitia domorodcov, ich prva a ich zmyslanie. A taktiez sa nestazujem. Kde si to prosim ta pekne vycitala? Ja davam len info z prvej ruky, ako to v takej krajine chodi, kde su velmi prisne zakony zalozene na nabozenstve. A preco by som mala hladat alternativy? Taktiez som netvrdila, ze sa tu mame zle. Mame dobre byvanie, mame co jest, to na docasne bytie cloveku staci. Ja som v kazdom prispevku podotkla, ze docasne sa da zit kdekolvek, clovek sa docasne vie prisposobit, ked vie, ze o rok-dva je tomu koniec. Ale nikdy by som nedokazala zit natrvalo v krajine, kde nemozem vyjdst slobodne a sama na ulicu, nemozem soferovat, nemam ako cudzinec ziadne prava, dokonca ani tie ludske.

erjona
5. feb 2015

@yanni No dobre moja,,,, nebudeme sa tu dotahovat na 10 stranach, moj nazor poznas, takze PEACE BROTHER 😉

ali08
5. feb 2015

@yanni a kde žiješ ak mozem vedieť? Dakujem

ali08
5. feb 2015

@yanni aha už viem v Saudskej Arábii.ok A ako sa vám tam žije ste aj s detmi?