Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom
Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.
@slniecko77 ja som v UK tiež žila A žila som v jednej štvrti kde na jednej strane ulice žili Turci A na druhé černosi A denne po sebe cez cestu hádzali kamene.na UK mám dobré spomienky ale vtedy to tam nebolo ako dnes žila som len zo 45libier týždenne ale bola som šťastná. Potom som žila pár rokov na Cypre to je podobne ako v UK lebo tam boli zväčša turisti Angličania A veru tam ako cyprioti sú orthodoxny kresťania ale bordelov tam majú 70 %.
@alice107 ale nehovor.keď sa vydas alebo oženis automaticky dostaneš občianstvo. Nie ako inde musíš čakať roky.veru nikdy mi manžel nedal.súhlas na študovanie to máš odkiaľ.predstav si študovala som A súhlas som nedostala.A ohľadne vycestovania áno mala som razitko že môžem ale to bolo len kôli tomu ze som cestovala sama bez manžela. A dali mi bez okolkov.ty si myslís že tam žijú V min.storočí stále?razitko im dajú v prípade ak chceš utiecť aj s dieťaťom alebo sama tak ta nepustia A to by mohli urobiť aj tu aspoň by bolo menej únoscov nemyslíš?ak nechceš mať pás nemusíš on žiadať je len tvoja vec.ty fakt asi nechápes čo tu píšem že to nieje pravda ako hovoria že ženy sú tam pod nadvládou mužov videla som to ako sa zeny chovali k.mužom A veru občas mi och bolo ľúto.
@yanni ano takto to stoji v zakonoch, realita je vsak na ausländeramte ina, a mnichovsky je so vsetkych najvacsia pohroma -a ja zijem uz 11 rokov v de, takze za ten cas som sa uz naucia s uradmi dobre obracat.... Ale je fakt, ze ako slovenka som tu problem nikdy nemala... bohuzial ine narodnosti to stastie nemaju, nie je totizto krajina ako krajina, a pas ako pas 😉
Len tak Bdw. Dubajski chlapi, ak sa ozenia so zenou so statu mimo arabskej ligy, stracaju automaticky obcianstvo... 😎
Tiež celkom zaujímave:
@jemena to čo bolo za chuja.manžel sa ešte teraz rehole.takého bych hneď vypoklonkovala odtiaľ.A že imam.niekedy sú títo svätí ti najhorší.V Iráne bol jeden taký čo to takto využil A nakoniec spal z nejakými ženami ale za chrbtom ich ohovárala.aj ho odsúdili ale takému bych vtáka odrezala.ja viem že žena počas menštruácie sa ani nemoze modliť lebo nieje čistá A nie ešte aby dala manželovy.po svadbe by nemali mali ani A...l lebo to je neciste miesto A je to niečo ako rozvod (ale nie doslovne)je to zložité na vysvetlenie ale tak to majú.A že inou časťou tela,to bol chuj.to hovorí ten pravý či žije V cudzine A verím tomu že sa pozrie za peknou ritkou.
@ali08 vsak o tom aj basnil - Ze ostatne zeny su krajsie ako vlastna manzelka, a ze otacat sa nema 😀...tu tiez bol pred par dnami taky blbec imam - prisli k nemu utecenci zo syrie o pomoc, tak ze zena bola kocka , tak zabil jej muza a syna a vzal si ju za zenu, tak to o par dni nerozchodil... Debilov mas vsade, a pri niektorych imamoch akoby plnym priehrstim rozdavali... 🙄 🙄
Ja som takýchto papalasov nemusela v Iráne lebo všetko co kázali hovorili len cez Koran A pritom to tam ani nebolo napísané ale lebo to oni kázali tak im ľudia pritákavali.pred 40rokov mali v Iráne aj verejne domy ale ako padla vláda A prišli títo dementi tak zavreli aj domy.vtedy jeden z týchto imamov povedal nezatvorte všetky lebo potom uvidíte už nebudú verejné ale budú všade.A teraz v Iráne rozoznáte ktorá je k...A a ktorá nie.A potom ako domy zavreli aj muži mali problém A vyhľadávali všade.
Dávnejšie som si vsimla, prečo my ako Slovenky sa radi podkopavame, podceňujeme vzdelanie/schopnosti?
Neuzname alebo nedoprajeme úspechy?
Co je to závisť? Nedôvera v úspešnosť našich -slovenských ľudí?
Prečo? Lebo @dalal je doktorka v zahraničí a úspešná (videla som nejaké diplomy)... Teraz budeme hovorit:
"No akurát Slovenku (ako si ty) budú chcieť !!"
A prečo by nechceli? Poznám dost veľa Slovákov, co su úspešní v zahraničí.
Teba to @yanni neteší, ze ďalšia Slovenka úspešná v zahraničí. Mna ano. Ja som rada aj za teba a "good for you" ze si mala v Nemecku kariéru.
To práve Slováci na SK dávaju iných len " dole"! Slovaci v zahraničí sa viac tešia zo svojich úspechov, lebo práve to je extra náročné. Byt v niečom dobry, schopnosť presadiť sa v konkurencii, alebo byt dobry alebo lepší aj ked v reči ktorej komunikujes/pracuješ nie je tvoja rodná reč.
(Neviem nájsť správny preklad slova "belittle" po slovensky
(To belittle means to put down, or to make another person feel as though they aren't important. Saying mean things about another person literally makes them feel "little."
To belittle someone is a cruel way of making someone else seem less important than yourself. A candidate for office might belittle his opponent by pointing out during a press conference that his fellow candidate has an inferior intellect. Belittling doesn't have to come in the form of verbal abuse. A manager who forces his administrative assistant to scrub his office floor with a toothbrush belittles her as well.)
V slovenčine to tak dobre nezneje.
Synonymá slova „znevažovať” v slovenskom synonymickom slovníku
znevažovať p.haniť
haniť znevažujúco sa o niekom, niečom vyjadrovať, uberať niekomu vážnosť, česť • znevažovať: haniť, znevažovať prácu niekoho • tupiť • urážať: tupila, urážala jej ochotu pomôcť • hanobiť • zneucťovať (hrubo haniť): hanobiť meno niekoho, zneucťovať presvedčenie niekoho • zried. paškvilovať (Hurban) • utŕhať na cti (niekomu) • kniž. przniť • expr. pľuhaviť: verejne ma pľuhaví • fraz. hádzať kamením (po niekom) • ohovárať • očierňovať • osočovať • hovor. expr. : roznášať • rozvláčať • bridiť • hnusiť • špiniť • hovor. expr. špintať (úmyselne hovoriť nepravdu o niekom): ohovárajú, očierňujú nás, že sme nepomohli; bridí moju robotu; špiní, špince naňho, kde len môže • hovor. škandalizovať (verejne haniť): škandalizovať zasadnutie parlamentu • nár. hudiť • expr.: šprihať • brýzgať: šprihá na ich odrodilstvo, haní ich odrodilstvo

nikdy