icon

Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom

evaveva1
19. jan 2015

Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.

eva8
27. jan 2015

@erjona priamy zdroj novín v nemčine . http://www.bild.de/regional/berlin/mord/es-war-...
Je mi do plaču, že smutné príbehy sa niekedy menia na frašku a prejavovanie nedôvery :(

katkabg
27. jan 2015

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zahranici/tehot... tuto to je pisane ze chcela prejst na jeho vieru.A ano taketo veci sa deju vsade.

erjona
27. jan 2015

@eva8 Zaujimave, ani jedny nemecke noviny nepisu, ze chcela konvertovat a slovensky bulvar si domysli,,,,, eva ani v tom clanku co si mi poslala,,,,,ci postrehla si tam nieco take napisane,,,,lebo ja nie,,,,
@katkabg

a za dalsie, je mi jasne, ze ti nedalo na mna nereagovat sak sa pozname,,,,nie? a tvoj nazor ti neberiem,,,ja ho mam od zaciatku posobenia na mk iny,,,, tak sa necudujem,,,,, 😉

erjona
27. jan 2015

@eva8 A k prispievatelke temy by som ti aj rada uverila, keby sama nenapisala, ze aspon bude vediet proti dotycnej argumentovat a bude na nu nachystana,,,,tak to mi teda nezavana nestrannostou,,, alebo zeby sa chcela zbavit predsudkov,,,,,praveze si ich prisla posilnit,,,, 😉

katkabg
27. jan 2015

@erjona Ja som na teba nic nepovedala a ani na nikoho ineho.Len som dala jeden pribeh co sa udial,samozrejme ze sa to moze stat aj v inej krajine.Kazdy mame nazor

katkabg
27. jan 2015

Uz dalej nepisem do tejto temy.Papa

katkabg
27. jan 2015

A je jedno ci chcela alebo nechcela ide m o to babatko ze co komu urobilo :(((

andreablabla
27. jan 2015

Pokial tam odide,vyda sa a nebodaj porodi tam dieta,len tak lahko sa domov nedostane..... Ak tak,s velkym stastim-ale sama,bez deti......

erjona
27. jan 2015

@katkabg taketo vrazdy su caste...hlavne preto ze su chlapi debilni a nechcu platit na deti... o to ide...dala by sem tento pribeh, keby to spravil bulhar?

canerko
27. jan 2015

@erjona http://www.topky.sk/cl/100370/1452899/Mlady-muz... No a dnes este toto.No povedz neni su idioti?

charlie1980
27. jan 2015

Inschallah, Boh zehnaj jej cesty 🙂

yanni
27. jan 2015

@erjona tak si zle citala. Lebo v tom clanku z Bild Zeitung (inak najhorsi bulvar, to si kupuje fakt len clovek, s nizsim vzdelanim), co si dala link, je jedna ppodstatna veta: rodina jej ex ju neprijala napriek tomu, ze konvertovala na Islam. Tak je to aj tam pekne cierne na bielom, nie len v SK tlaci.

"Der Grund war seine Familie. Sie haben Maria nicht akzeptiert.“ Dabei sei die Schülerin extra zum Islam konvertiert."

evaveva1
autor
27. jan 2015

@eva8 Nemohla si to vytihnúť výstižnejšie.Presne to bol zámer mojej témy.Dúfala som,že sa moje obavy,či predsudky Vašimi príspevkami zmiernia.Nič viac,nič menej.A ako písala erjona@,že to môže spomínaná žena nájsť-no možno by som aj bola rada.Snáď by jej to pomohlo aspoň trošku v konečnom rozhodnutí.Uvidíme.

katarina644
27. jan 2015

@evaveva1 ahoj, nech ide, ale potom nech neplace, ze aky je. kopec bab s takymito zahranicnymi sa postupne potom rozvadza a je tam velky boj o deti. takze asi tak.

erjona
27. jan 2015

@yanni bild zeitung je cislo jeden v Hetzerei gegen Moslimen...ja som citala 10 roznych novin a v ziadnych to nie je.... tento som len prebehla...takze to neberem do uvahy

erjona
27. jan 2015

@katarina644 tak drzia krok so Slovakmi😉

erjona
27. jan 2015

@evaveva1 tak jej ukaz tuto temu..mna by teda zaujimal jej postoj 😉

ali08
27. jan 2015

@evaveva1 ahoj.môj manžel je Z Iránu A žila som tam 4roky.Vôbec to nieje tak ako hovoria V správach alebo ľudia na okolí.mne sa tam veľmi páčilo A aj dobre žilo.Nech sa skontaktuje zo slovenskou ambasádou V Teheráne a keď príde do Iránu oni si ju zaevidujú V prípade ak bude čokoľvek potrebovať A oni ju budú mať V evidencii.ja si myslím že mamina sa nemusí báť A aj tak dcéra ju nepočúvne lebo je zamilovaná. Ak by si sa chcela spýtať viac kľudne mi napíš rada odpisem

seraa
27. jan 2015

Inak sme tu uz daleko, svadba,rodina,deti, rozvod...
Len aby ho tam niekde nasla... moslimi su neni hrdi na tehotne frajerky.... este ju pekne mozu poslat spat jeho rodicia (rozumej: neprijat)

alice107
27. jan 2015

alaguema, pprepac mi.ale ked som zacala citat tvoj prvy odstavec pprispevku mne urceny tak je mi jasne, ze s laikom ako ty debatovat je tazke
j etazke tzi vysvetlit, tvoj omyl
naprklad to, ze dieta ma centrum zaujmu nie tam, kd esa narodilo,ani tam ,kde ma trvaly pobyt .ale tam,kd eerelne zije. no apreve ten tvoj laicky popis ako ´´odchod didtata z krjajiny sa ´´ nazyva odnatie dietata´´ to vtedy, ak nejde o unos.
ale prepac mi,ako vidim , ty nemas ani pomnatia o tom, o com chces tak velmi so mnou polemizovat.
takze pokial nie si na urovni ,aby si takyto zaklad pochopila, tak nehnevaj sa ,ale debatovat s tebou pre mna o tom je strata casu .
ja som ti jasne napisla, ako to chodi v pravnej praxi.
takze nemam k tomu co dodat. prepac, ale necitis sa smiesne sama pred sebou, ked ty laik sa snazis posudzovat odbornu prax odbornika,ked sama preukazateani nemas ponatia o veci.
vies, ono je to smiesne,ale robia to prosti ludia casto. je take porekadlo: najviac chcu mysliet ti,co toho vedia nejmenej.´´
takze ozaj pokladam nasu debatu za skoncenu. svoj odborny nazor som vyjadrila. ci ty stym suhlasis je nepodstatne. ani pre mna,ani pre tie zeny, co sa ich to konkretne tyka v praxi.
pekny den zelam.

erjona
27. jan 2015

@alice107 to o com rozpravas...mala by si najprv poriadne citat a potom odpisovat a nie len prve odstavce....centrum zaujmu je ten, kde dieta realne zije, chodi do skoly, skolky... kde sa zdrzuje minimalne 7 mesiacov rocne pani pravnicka...plati to aj pre dospele osoby...asi by si si mala dostudovat obcianske pravo...alebo si chybala v skole ked ste ho brali?...a matka nemoze mirnix dirnix s dietatom odist na slovensko...to ta kde ucili taketo mudrosti? Normalne pride policia a dieta poslu do krajiny otca pokial otec uda matku za unos... stalo sa to mojej kamoske, ked chcela utiect od nemeckeho manzela...tak tu laskavo nezavadzaj....

evaveva1
autor
27. jan 2015

@ali08 To všetko čo píšeš mi vravela,ako bude postupovať.Ide o to,že či tam bude mať ako tehotná opateru,akú má tehotná mať.Veď je len v 2.mesiaci,a to ešte rizikove.On sa tam vrátil z Europy odkrutiť si vojnu.Vraj keď tam ona príde,zoberu sa,skráti sa mu vojna a vrátia sa na Slovensko. Jeho rodina sú údajne komunisti a nie sú moslimskej viery..Dostal by on vôbec víza naspeť do Europy.?Predtým ako odišiel študoval aj pracoval v Europe.Ale máš pravdu,nedá si povedať.Ešte je nádej,že jej lekár neodporučí cestovať.
Treba len veriť,že jej to vyjde ako tebe.Vďaka

evaveva1
autor
27. jan 2015

@erjona Cez víkend príde,určite jej ukážem všetky tieto názory.Len či ich bude chcieť čitať,to už neviem.Ona má všetko naštudované..........Uvidíme.

alice107
27. jan 2015

erjona, prave laici ako ty namiesto vastnej prxe udavaju akesi skusenosti kamaratiek.a pritom mixuju spolu viac veci. no havne odporucaju obcianske pravo dostudovat.asdame prtom chuedrky ani netusia, ze preve obcianske prevo nema stymto nic docinenie. pravda, erjona? 😀
ja akoiodbornik sa nikdy nevyjadrujem ku kauze/ani kamosky/ pokial nemam uplne prestudovany spis
takze tvoj laicky pohlad co sa stalo nejakej kamoske beriem s rezervou. to roia teke ako ty. cize neznale prva pravnej praxe.
takze ako vidim, teba zaujima problematika unosov deti,odnati deti a podobne
super. 🙂
takze ako laikovi ti nieco o tom napisem.
ak ta zujimaju pravne pradpisy a prax.moslmskych krajin, tak tam v rod .prave je zakladny prvok saria.podl toho muz vzdy jediny ma pravo rozodnut, ci matka moze s dietatom/hoci aj nakratko / vycestovat z krajiny
potom su este nuansy , ci v tej ktorej krjine matka vovec moze ziadat sud dat nahradny suhlas/ na vycestovanie.
co s atyka krajin eu , tak zalezi na tom, ci rodicia dietat su manzelia, ci amju rovnake prvo starostlivosti o dieta, ci len jedne zrodicov a pod
apodla toho sa potom kona vo veci
ak obaja rodicia maju rovnake pravo starostlivoati,tak druhy rodic musi stym suhlasit, aby dieta d druhym rodicom mohlo vycestovat.ale vdanom prpade nuie je urcene, ze to ma byt pisomna forma. takze je na rodicoch,aako sa dohodnu
ak ale jedne z odicov by nesuhlasil, tak ten druhy homusi upovedomito tom, ze che vycetovat.a vprpade, ze dotknuty rodic nesuhlasi, tak ten , co chce sdidtatom vycesatovat moze poziadat dsud o vykadfrenie suhasu s vycertovanim, hoci druhy rodic nesuhlasi

v danom prpade ak by aj rodic/v eu nie je disktiminaci azzzen v prave, tak sa to vztahuje na oboch rodicov na rozdiel od islamskych krjain vycestoval, nejedna sa o unos.ale len o odnatie ditata
vies vobec vstrbat tieto poznatky? chapes dsanu prblematiku? ak nie ,napis. ab ysme neplytvali mojim casom zvytocne
pokrcujem dalej.
ine je to v prpade ,ak didta je zverene do VYLUCNEJ starostlivosti jedneho rodica.tam s auz jena potom o unos,ak i´druhy rodic bez suhlasu jzakonneho zastupcu didtata ho unesie do inej krjiny
takze podstatu som napisala
takze to porvnaj potom stym, co ma tvoja kamoska.ale vsetky suvislosti
aporozmyslaj ,akor ako napises nejaky nezmysel,ako si uz napisala, ci nie jte trpne pre teba sa takto zhadzovat
ked nerozzmies veci, kludne to prznaj. je to uplne prirodzeny vec
ja tiez nie som jadrova fyzicka apreto by som sa napreiklad nemohla dohadovat spani merkelovou o prblemoch v danom odbore
pochopila si ma? ci treba ti to zopakovat este detailnejsie?

ali08
27. jan 2015

@evaveva1 ja som tiež rodila V Iráne aj na Slovensku A veru radšej by som rodila tam.bude tam chodiť K svojej ženskej doktorke Ale nech povedia že je riziková A nech sa pýta A nech berie priateľa spolu ten bude prekladat.doktori sú tam super.keď sa zoberú vojencina sa mu skráti O pár mesiacov.ako manželia požiadajú O víza na Slovensko-on A tu potom vybavia pobyt za účelom zlúčenia rodiny.Víza na Slovensko mu daju ale je lepšie ako manželia.na slov.ambasáde sú super ľudia poradia im.držím im palce A nech sa neboja nieje to tam také ako sa píše A hovoria O tom.A dokonca K cudzincom sú milý A priateľský.V ktorom meste žije?

evaveva1
autor
27. jan 2015

@ali08 V Teheráne.Toto isté mi vravela aj M........Ešte raz vďaka.Len mi to s tými komunistami nejak nejde dokopy.Ale všetko človek nemôže vedieť.

ali08
27. jan 2015

To ani nám pýtala som sa aj manžela ale ako že snáď ano.ako žijú tam židia aj kresťania A máme tu takých aj v rodine ale ty žijú V komunitách A nemajú žiadne problémy.V Teheráne je dobré aj naša rodina je odtiaľ.A tam majú skúsených doktorov aj nemocnice keby niečo.nech sa neboja A všetko dobre dopadne.pozri nech neverí ľuďom čo hovoria ja som počula toľko názorov A výčitiek ale nikto nevie pokiaľ neskúsi A nezažijete.ja som tam bola A videla som toho veľa A čo tu ženy píšu q odsudzujú neni až taká pravda ako sa zdá.život je tam taký istý ako všade inde len sa treba prispôsobiť A zamilovať si tu krajinu kde žije A zvyknúť si.dokonca tam žijú.možno aj lepšieho podaktorý na slovensky.musí si ale zvyknúť a tiež aj na šatku A byť normálne oblečená -nie vyzývavá O ale keď vidia že si.cudzinka nerobia problémy.to sú ich zvyky A tie sa musia rešpektovať.inak tie šatky vedia ženy krásne urobiť takže je to aj ako módny doplnok.

erjona
28. jan 2015

@alice107 Samozrejme, ze s tym ma obcianske pravo vela spolocneho,,,, stalo sa to mojej kamaratke, stalo sa to x slovenkam, ze proste dieta z eu krajiny nedostali, pokial to nepovoli otec, normalne prisla policia k nej domov a dieta zobrali, lebo otec nahlasil unos,,,, co tu splietas,,,,hadam viem lepsie ako ty, co sa stalo,,,, no tvoja prax,,,,este si ma nikdy nepresvedcila, ze by si nejaku mala,,,citujes pribehy z novin a to teda ziadna prax podla mna nie je,,,,a tebe davat nejake spisy citat,,,, to iste,,

erjona
28. jan 2015

@alice107 A naco splietas sariju? Co to ma s nemcom spolocne,,,? No laik si asi ty, ked skaces od nemeckeho katolika k sariji,,, 😀 😀 😀 😀

vevesh
28. jan 2015

@alice107 prepana krala, vsak ty sama nevies rozdiel medzi odnatim a unosom dietata, a navazas sa do druhych viac enej laikov pre neznalost pravnickej terminologie, a to si sama "pravnicka "!! 😕 😕 😕
Odnatie dietata je, ked jeden z rodicov ma na dieta vyhradnu starostlivost a vramci nariadenych stretavok dieta nevrati.. Avsak je uradom aj druhemu rodicovi zname, kde sa dieta nachadza, popripade si plni skolsku povinnost, len je pristup k nemu zamietnuty druhym rodicom, ktory na to nema pravo...
Unos je, ak sa dotycna osoba vzdiali z mesta bydliska a pobyt rodica, ako aj dietata je neznamy... A to nemusi ani hranice prejst....
Samozrejme, ked ich prejde nerozlisuje sa medzi odnatim a unosom, ale je to automaticky unos, kedze na uzemi cudzieho statu nie je mozne vymoct a uplatnit legislativne rozhodnutia statu povodu...