Odišla som z toxickej domácnosti a čo teraz?
Idem sa zblázniť napriek tomu že som urobila zásadné rozhodnutia a zmeny stále sa neviem dostať do pohody. Trvá to už príliš dlho a mám pocit že môj stav sa.zhorsuje. odišla som z ,, toxickej domácnosti " po dlhom zvažovaní všetkých plusov a mínusov. Vyhľadala som odbornú pomoc napriek tomu sa mi zdá že sa mi rúca svet. Začínam pochybovať o svojom rozhodnutí napriek tomu že som bola utvrdena o jeho správnosti. A nielen ja ale potvrdili mi to aj ľudia z okolia či v práci, rodina či psychologicky ( vyhľadala som dve rôzne keďže jedna pani povedala mi nestačilo). Strašne veľa som si prečítala rôznych článkov a pozrela kopu videí. Dokonca som sa tam sama našla a mám pocit že možno ja som tá vinna. Ako z toho von máte niekto skúsenosť? Ďakujem.
Možno to chce len čas a budeš mať väčší odstup...ale keď sa tak dlho.obviňuješ-už to je dôkaz,že ti neskutočne pošramotil sebavedomie.
Aj kebyže si mala na rozpade manželstva aj ty podiel víny, tak to treba prijať, odpustiť si.A potom uvidíš svoju hodnotu napriek tomu, že máš aj chyby.Ako každý človek. Všetci máme svoje chyby a tmavé zákutia...
Možno by s ním iná žena fungovala inak.A možno nie.
To nie je dôležité. Pri ňom si si neverila,takže pre teba nebol vhodný.
Či si urobila dobre?
To ukáže čas, ale hlavné je,že si schopná rozhodovať sa.Niektorí ľudia sú tak ubití vlastným partnerom,že už to nedokážu.
Nečítaj a nepozeraj sprostosti na internete...to je moja rada
@doriiis mám problém so spánkom neviem sa najesť ak sa najem ide má rozdrapit tak to zo seba vyhodíme. Všetci komentujú ako som schudla a som s urevanymi očami. Neviem sa na nič sústrediť nič ma nebaví nemám žiadne sny ciele a neviem s tým bojovať. Nemám sa o koho okrem seba starať Zrazu je celý môj zivot o prežívaní. Z ničoho sa neviem tešiť.
Podľa mňa-normálna fáza smútku..To chce len čas.
ty si dostala depresie... neodporúčali ti psychol. navštíviť psychiatra? dal by ti lieky ktoré by ťa troška uzemnili a po čase by si sa aj najedla a troška upokojila...
za mňa jednoducho psychika...
@mirinda8357 ak to bola toxická domácnosť (celkovo ak si sa v tej domácnosti cítila nepríjemne) tak to bolo urcite správne rozhodnutie, na začiatok by som však volila nejaké lieky, možno na ukľudnenie, nejaké antidepresíva.. nemusíš ich brat dlhodobo ani nejaké silne iba na zvládnutie toho začiatku keďže tie emócie sa zjavne nakopili a je ťažké to cele zvládnuť
@mirinda8357 Úplne ti rozumiem❤️
Je veľmi možné, že sa, tak cítiš, lebo zrazu nezažívaš napr. stres, čo si v tej domácnosti zažívala, hlava nechápe a máš z toho zmiešané pocity. Určite pokračuj s terapiami, to ti iba pomôže pochopiť celú situáciu, ver mi. Avšak si myslím, že nestojí za to vrátiť sa tam. Určite to zvládneš, prekonáš a bude to dobré.😊 Držím palce!
@mirinda8357 Vyzerá to na depresiu...určite sa o tom porozprávaj so psychológom, psychiatrom, porozmýšľaj nad antidepresívami...viem, že je to ťažké, ale skús oddychovať a všetko sa časom dostane do poriadku.💖
@mirinda8357 suhlasim, ze by bolo vhodne obratit sa aj na psychiatra a pokracovat v psychoterapii. Mozno depresia, mozno nejaka forma ptsd,….alebo nieco ine. Nedivim sa, ze potrebujes pomoc. Drzim palce, nech je lepsie. Vydrz a hlavne si nic nevycitaj a nevracaj sa tam, odkial si odisla…😊
@earlgrey to sa ti povie...hlavou mi beží tisíc nezodpovedaných otázok a točí sa to stále dokola... A ja potrebujem odpovede ...
@jvasenka nie necítila bola som jak piate koleso na voze, mala som povinnosti a žiadne práva. Po siedmich rokoch som sa prebudila z krásneho sna do krutej reality. Neľutujem svoj odchod naozaj som sa tam necítila ako doma ale iba ako votrelec, zavádzajúca vec v kúte ktorú majú domáci obchádzať.
@mirinda8357 chapem. každopádne ta obdivujem a držím palce. naozaj do toho zapoj aj psychiatra na nejaký čas aby toto obdobie bolo pre teba znesiteľné
@jvasenka skúšala som lexaurin od známej vraj pol tabletky a zaspím jak nemluvna...nestalo sa. Po dvanástke prídem vymačknuta domov ľahnem a spánok nikde...o druhej v noci sa preklinam lebo ráno idem zase na ďalšiu dvanástku o tretej to vzdám a varím si kávu...o šiestej zadriemem aby mi o pol siedmej zazvonil budík.
@mirinda8357 a ty čo riešiš ostatných ide ti o teba samu alebo o ostatných,skús ostať nachvíľu sama a ries seba, čo je pre teba dobre
@mirinda8357 máš psychicku alebo fyzickú prácu?
Ako možno divná rada ale možno by pomohlo: fitko, rubanie dreva - niečo proste fyzicky náročné, na to nespanie. Lebo spánok súvisí s tými ďalšími problémami. Takže keď môžeš skús.
@mirinda8357 to co sa ti rúca, moze byt depresia, uzkosti. A stava sa to presne vtedy, ked odpadne dlhodobý stres. Doteraz si zila v pozore, zvýšený adrenalín, stale v strese. Teraz si v klude a tvoje hormony sa ale dlhodobým stresom uplne rozhádzali. Navstiv psychiatra a myslim to vazne.
Neviem ake dlhé obdobie je odvtedy čo si odišla z tejto toxickej domácnosti, ale myslím si, že toto je normálna a prirodzená fáza. A obávam sa, že ťa bude sprevádzať ešte niekoľko dlhých mesiacov. To nie je tak, že len sa odstrihnem od toxickej osoby a o dva týždne mi je už super a ľahko na duši. S tou toxickou osobou si mala vyvinutý určitý vzťah a pravdepodobne si na nej veľmi psychicky závislá, aj keď ti robila zle. Tvorila si určitú domácnosť, rodinu, väzby....takže tieto pocity budú ešte dlho pretrvávať. Pretrhla si dôležité a hlavne dlhotrvajuce puto v tvojom živote, aj ked patologicke. Poruchy spanku mozes mat aj roky. Navstevuj psychologa, najdi si konicky, kamosky, zamestnaj hlavu a mysel. Urobila si dobre, ze si stopla toxicitu, kym si uplne vydychnes, chvilu to potrva. Drzim palce, aby si bola stastna a hlavne vyrovnana.
@mirinda8357 určite si nedávaj lieky od známej. Tie by ti mal predpísať lekár a aj zhodnotiť tvoj zdravotný stav. Ak sa nedáš do poriadku fyzicky, tak ani psychicky ti nebude dobre.
@lenkakravcova moja práca je pol na pol pracujem s ľuďmi v hotelierstve a je v tomto období ťažké sa na všetkých usmievať a zároveň nachodim kilometre čiže pohybu mám až až.
@mirinda8357 súhlasím urcite si nič nedávaj od známych. hlavne nevieš aké dávkovanie je pre teba potrebné. a ad tiež nezaberú do týždňa niekedy je to o skúšaní aj o vhodnosti dávkovania. urcite sa ti však uľaví.. mňa stale hrozne uspáva keď si vecer idem čítať knihu
@mirinda8357 to nejde o pohyb, ide o to aby si sa fyzicky unavila. Tak že po tom fitku, alebo rybami dreva nebudeš vládať. Potom zaspíš raz dva.
@mirinda8357 a na ake otazky potrebujes odpovede? mozno potrebujes prekopat od znova vsetko co si si doteraz myslela. Najst co chces od zivota pre seba. A v prom rade spoznat samu seba. Co sa tyka rozhodnutia. Neexistuje spravne, alebo nespravne rozhodnutie, ale take ktore sa ti v dany moment pre danu situaciu zda najvhodnejsie. Ty si sa rozhodla odist. A gratulujem, nie kazdy to zvladne.
Nechceš ísť na čas na PN a dať sa dokopy? Keď toto všetko povieš svojmu obvodnému lekárovi určite ti pomôže a neber žiadne lieky od známych.
@mirinda8357 odpovede nenájdeš na fórach, ani na internete a ani vo videách...lebo každý človek je iný, každý sa s danou situáciou vyrovnáva ináč...niekto hrdinský odíde, zatvorí za tým dvere a je šťastný a niekto sa deptá celý život...sociálne siete sú v tomto prípade dosť zradné...nikto ti presný návod na život nedá...takže ja by som úplne vypla internet, dala si čas, venovala sa sebe, deťom, koníčkom...
Ak si 7 rokov zila v toxickom vztahu kde si bola emocionalne zavisla a ten clovek bol pre teba ako droga a to co zazivas teraz je abstak . Je ti zle Lebo vsetko to toxicke pomali opusta tvoj system a zaroven ti chyba tvoja droga . Nevies byt sama . Musis sa naucit byt stastna sama so sebou . Asi si to nikdy nevedela Inak by si nebola 7rokov v zlom vztahu .
@mirinda8357 odisla si od muza ci frajera? Deti teda nemas? Byvali ste s niekoho rodicmi?
Ak si precitala clanky,tak by si mala vediet,ze tento stav je normalny,prirodzeny. Spochybnujes svoje rozhodnutie. Najdolezitejsie je aby si to nerobila ale stale si opakovala ,ze si urobila najlepsiu vec v zivote a nepochybovala. Vaetky zvyky ktore si s tou rodinou mala zmaz z hlavy a urob si vlastne, na ktore sa budes tesit ked prides z prace,cez vikend. Samozrejem nebude to dobre z jedneho dna na druhy. Taketo stavy a klud mysle,dusi trva roky. Niektorim to trva aj 10 rokov ked pocitia znovu stastie. Posledna vec. Nikdy nebudes mat podpovede na nezodpovedane otazky. Nikdy. Preto sa k nim nevracaj. Ak to nespravis predlzujes si traumu dobrovolne
@komplikovana tisíc otázok ....mám už svoj vek a správanie môjho muža je dosť neštandardné ludia z môjho okolia sa čudovali že s takým anglickým kľudom ma nechal odísť....som vadna ja ? Nemám pocit že som sa niečím previnila. Alebo áno? Urobila som niečo tak zlé že ma už nepotrebuje? Tvrdil že ma ľúbi ale nesprával sa tak, klamal? Klamal mňa? Klamal seba? Všetkých? Je narcis alebo som ním ja? Je to intriga jeho dcéry? Bolo ich správanie voči mne úmyselne a naplánované? Robil to zámerne alebo si to ani neuvedomoval? Čo tie sľuby a plány? Bral má celé roky ako vec? Analyzujem každú vetu ktorú kedy povedal, ako to myslel, verila som mu, ako nikomu...povedal vetu-neviem pre teba viac urobiť...nevie alebo nechce?
@mirinda8357 už si tu písala, že ? toto si ty, kde otec extrémne podľahol rozmaznanej dcere, je tehotná a odišla si po rokoch snahy, lebo chlap je pod papučou svojej dcéry?

A kvôli čomu konkrétne máš pocit,že sa ti rúca svet?