Odišli by ste od muža kvôli svokrovcom?
Ahojte . Tak si predstavte ze mate muza dve dcery a svokrovcov ktori sa vam stale do niečoho miešajú . Podla nálady sa k vam správajú bud dobre alebo vykrývajú maju uštipačne poznámky atd. A ked nieco o tom poviete muzovi tak vam odvrkne ze oni si len robia srandu alebo to tak nemysleli . Vsade ma ohovárajú ale najviac ma štve ze muz im stale teda mamičke dava za pravdu považuje ju za sväticu a ona nim manipuluje🤦🏾♀️ Ked nieco neurobí tak ako oni chcu uz ho citovo vydierajú . Proste je toho vela nechcem to vsetko rozpisovať . S muzom mame celkom pekny vztah ak neuraduju oni . Ja neviem ci ho huckaju proti mne alebo si na mna nieco vymyslaju ale ked pride od mamičky je iny nervozny niekedy sa aj pohadame pre blbost , ale nikdy mi nic nepovie ci ma nejaky problem potom sa to nejako utrasie. Co by ste robili? Zili by ste stale v ich tieni? Ja totižto citim ze my s detmi niesme na prvom mieste . Ked sa mu snazim vysvetliť ze my sme teraz jeho rodina tak to nechce pocuvat pretoze jeho mamka mu tlači do hlavy ze oni su rodina. Ja ale nechcem aby na nich zabudol ale ved vy viete o com pisem😊Je toho vela tak ak vam nieco nebude jasne tak sa pýtajte odpoviem😊
A ako reaguješ na tie drísty typu že ťa vyhodia z okna a podobne? Lebo ak si ticho a radšej nič nepovieš tak aj pred deťmi ukazuješ nie veľmi dobrý model správania. Ohraď sa, a keď to zvrtnú že to bola sranda tak sa opýtaj či ich máš vyhodiť z okna a zasmej sa akoby sa nič nedialo 🤷♀️ ako tvoj muž má načo ženu, deti? Aby dovolil rodičom nech sa vozia po neveste? Keď im chcel zametať okolo zadkov dosmrti tak mal rovno zostať sám a nie ničiť život tebe aj deťom. Uprac si ich žena lebo prídeš o zdravie pri takýchto ľuďoch.
To,ze je svokra veriaca neznamená, že sa aj tak bude správať, veľa ľudí je ,,veriacich,, a pritom nejaké písmo, biblia je im cudzi pojem a majú,,svojho boha,,
Ty máš jedine možnosť nastaviť im zrkadlo... dačo povedia tak hneď povedat ,,ako prečo sa majú k vám baliť a ist bývať? Aby ste manipulovali naše deti?,, normálne sa bránit.... hovoria na teba zle? Povedz rovno pred deťmi, babka asi seba opisuje,veď viete,že ja vás ľúbim,
Nedaj sa,ver,ze sa ti bude ľahšie žiť.joj prešla som si tymto, čiže súcitim s tebou, ale žiaľ bola som vždy ticho a rokmi som si uvedomila,ze nemala som mať dole sklonenu hlavu a plakať mame do telefónu.
A to si az teraz zistila, ze je taky? Ze neprestrihol pupocnu snuru od mamy, rodicov?
Samozrejme, ze teraz ste vy spolu nova rodina a mate byt prvy...aj pred vlastnou povodnou rodinou.
Neznamena to koniec vztahov, ale ze zijem hlavne pre moju polovicku a deti, zastanem sa ich aj pred rodinou.
Ked s nimi nebyvate, tak to este dobre. ...a zrejme mu tlaci kaleraby do hlavy, preto pride zmeneny...treba mu dat cas aby naspat prepol alebo mu nastavit zrkadlo, ci si uvedomuje ze je potom iny. Vecne, konstruktivne s nim to prebrat.
Ahoj.Ak chlap nestojí za tebou,neni o čom,po 8r a ešte ja po tvojom odchode sa nezbadal, odišla by som.Ja som tak spravila po 7r a čo píšeš o deťoch,bohužiaľ mne potom nastalo peklo,svokra chcela malú zveriť do starostlivosti,potom ju chcela každý víkend,súd jej to síce zamietol ešte pred pojednávaním a nejaký návrh aj stiahla,ale to bolo psycho..a ex len reagoval,že je to jeho maminka,svojpravna,nech si robí čo chce a on jej v tom vždy pomôže,lebo mama,lebo rodič.Proste oni žijú a boli vychovaní celé generácie,že to tak má byt,nevesta je na robotu a posluhovanie svokrovcom,u nás aj padlo,že čo sa starám do chlapa,mám ho nechať samého apod,žena nebitá je ako pole neorané,ona ho navádzala,prečo ma nebije,prečo sa mi nepáči,že chodí ožratý,prečo chodím z práce na nákup,z práce sa chodí domov k svokrovcom makať.Neviem v akej fáze si ty,mám taký pocit,že sem nepíšeš všetko,aby to nevyznelo až tak zle,ale toto za príklad deťom nikdy,nikdy,ako si môže svokra dovoliť vypotiť,že ťa vyhodi oknom a debil sa na tom iba smeje.Ja som už v inej dimenzii a mať vtedy terajšie myslenie,jednu by som mu šlahla,zbalila deti a vzivote by ma nevidel.Prosim ťa odíď,nie že tam prežijes ďalších 10rokov,decká vyrastú a budú sa k tebe buď chovať tak isto sprosto alebo budú vytraumované na celý život a mať rovnako pokrivené vztahy.
Tak riesenim je osamostatnenie sa, to býva problém každej rodiny skoro,ktorá sa neosamostatni...a odpustiť jeho máme a modliť sa za ňu, a uzdravenie vzťahov je cesta❤️❤️
Po pravde poviem, že na internete odoberám napríklad stránku Dobré Noviny, lebo toho negatívneho je už z každej strany na mňa moc. A čo tam veľa krát v komentároch aj z tej najpozitívnejšej a nakrajšej veci dokáže urobiť ženská staršia generácia, no žasnem. Také hnusné, neprajné komentáre plné zatrpknutosti a nenávisti, často krát ešte rozkliknem fotku, že čo za exota dokáže take zlo okolo seba šíriť a to sú fakt reálny ľudia, žiaden troll. Vtedy len ľutujem všetkých rodinných príslušníkov takýchto ľudí, lebo mne je zle už iba z jedného ich komentáru, ktorý sa nehanbia napísať verejne pod svojim menom a fotkou. Čo potom tí chudáci, ktorí musia také zlostné indivídua znášať pravidelne. Ja by som to nedala, klobúk dole pred vsetkymi, ktorí takých ľudí zvládajú v pevnom psychickom zdraví.
Nie nadarmo sa v biblii poze ze oddeli sa muz od matky a prilne k svojej zene
Oni su rodicia,kt su v ucte ale nie ze svokra povie biela a ty cierna a muz po maminke ak to nechape tak by som sla..sorry ale bud sa zmeni,smer rozhovory,poradna alebo nie a budete všetci trpieť
No, nieco veeelmi podobne zaživa moj muž s mojimi rodičmi, s tym rozdielom, ze ja som na jeho strane, cize si spolu posomreme, ja vzdy nasim poviem, ze je to cez čiaru, aj ked im je to jedno..ake rodina som teraz ja, moj muž a naše deti…Ano rodicia nas vychovali ale ak maju zdravy úsudok vedia, ze ich dieta sa raz od nich oddelí a založí si vlastnú rodinu…to moji rodicia nechápu, ked idem od nich a poviem svojim detom, ze podte, ideme domov, tak vzblknu, ze ake domov ved domov je tu u nich 😅 proste to neriesim…ale! Museli sme si prejst ťažkým obdobím, bolo to este pred detmi, ked mi moj muž dlhé mesiace otváral oci, kebyze to neustojim uz davno nie sme spolu, ale vela sme to preberali a na som musela pochopiť, ako tie ich reci a skutky jemu ubližujú, a spolu sme museli najst cestu sa cez to vediet preniesť bez zničenia našej rodiny
Treba muzovi povedat, ze na dvoch stolickach sa sediet neda, ze ked ma nejaky problem s tebou, nech ho riesi s tebou a nie s matkou. Ja by som aj svokre povedala, ze vidis, ze manipuluje manzela a ze ked ma nejaky problem s tebou, preco ti to nepovie a potrebuje ta riesit poza chrbat.
Ja tiež nechápem, čo sú to teraz za vzťahy.Syn-rodicia.A presne,ako autorka píše buď nevedia pretrhnúť synovia pupočnú šnúru alebo rodičia si deti priputavaju.A je toho veľa v okolí.Alebo syn sa stará o rodičov, ale život a starostlivosť o vlastné deti im uniká.Ja neviem tiež pochopiť, to aj tí rodičia nevidia, že tí synovia majú vlastné rodiny, predsa deti a atď.Nepoviem prísť raz za čas odviezť na vyšetrenie, pomôcť niečo v domácnosti.Ale dennodenne sa nedá.A ešte chodiť do práce.Potom sú len hádky aj v partnerstvách a zbytočné rozvody.Ako fakt čudná doba.Ved teraz si ľudia zakladajú pozdejsie rodiny, robí sa dlho, nie je tak skorý odchod do dôchodku ako v socializme.A teraz deti malé, starostlivosť o rodičov a potom po smrti rodičov sa človek obzrie a zistí že ani nemal kedy žiť s vlastnými deťmi...ako fakt čudná doba
Odišla by som od svokrovcov!!! Tak ako sme to dávno kedysi urobili. A návštevy väčšinou na narodeniny a Vianoce.
Ahoj 🙂 drzim palce. Ako reagujes vo chvili, ked ti vravia, ze ta vyhodia z okna napriklad? Ocividne tvoj dotetajsi pristup nezabera... ani mlcanie, ani hrozba odchodu. Neskusala si pomoc? Zasla by som za psychologickou, aby mi na to ukazala iny pohlad a zaroven by som si precitala zopar knih o komunikacii. Nie je nic horsie, ako ked ju das inteligentne dole. Skusala si to? Bud silna a ak je akakolvek sanca na zachranu vztahu, skusila by som to. Druha vec je ta, ze ked "urazis" svokrovcov, pride zrejme aj nejaka reakcia od muza. Mozno bude ticho, ale mozno este ty budes za tu zlu. Ak by ta neustale obvinoval, odisla by som. Ak by mlcal, zabojovala by som za seba sama a boli by mi ukradnuti 🙂
@lenagawel a ako s tym žiješ?
@vikinik my spolu nebývame , ale mame ich “ pod nosom” to sa žiaľ zmenit neda
Mna napadlo autorka...
Ako sa správajú svokrovci keď prídu ku vám? Nemajú troška miernejsie reči?lebo mne príde,že ľudia sa na svojom území správajú .... no nebudem písať a u cudzích sa ako tak vedia udržať
Ja nebývam zo svokrou a svokor bol ako.moj druhý otec keď žil chodila som tam lebo bol chorý tak som.chodila za ním ale ako zomrel do svokry sama nechodím iba z manželom a vidím sa s nou raz za mesiac aj to mi bohaté stačí mam syna a modlím sa aby som nikdy nebola taká hnusná svokra ako je ona jedna sebecká zákerná svokra nevdačna
Svokrovci mu kazu, nech ta bije? To nemyslis vazne.
Takyto vztah nie je v poriadku- idealne otvorit manzelovi oci nejakou terapiou, alebo tak, kde bude niekto, kto vas nepozna a vie sa k tomu vyjadrit nezucastnene, tym by sa aj on na to zacal pozerat inak. Vyzera to tak, ze je dost manipulovani rodicmi a s tym sama nic neurobis. Inak by som asi nemohla v takom vztahu zit.
tazko…kazdy den rozmyslam co dalej
@kvietocek87 tomu sa vraví opičia láska a verte ze keď sa chovajú tak ze ich syn je ich a nevesta je len nietko vlastne nikto viem o com hovorím
Bude ta bit ak ho nebudeš poslúchať?
Svokrovc ta idú vyhodiť z okna a muzovi je to smiešne?(áno ja viem,,ze "si robia srandu"),si týranka a neviem co ešte...deti ta po čase pošlú do teplých krajín a ver mi,že to bude ešte krásne povedané...
A ty rozmýšľaš, ci odísť....?!
Wau,mna uz naozaj nič neprekvapí....
@ahhola och toto si kopíruje a naučím sa naspamäť:D a to ani veriaca nie som 🙂
@lenagawel 😔
Ale Ved to su uplne hlupe reci. Oni fakt sranduju len maju primitivny zmysel pre humor. Chyba je ze im nevies hnet rovnako odpovedat. Ja vas vyhodim z okna prva a este na vas vylejem roztopenu smolu a potom perie z podusky, haha blbe vtipy viem robit Aj Ja 😝 cakala som nieco co by viac zasahovalo do vasho zivota. No oni len maju kopec hlupich reci a ty si to moc beries k srdcu. Nemaju Nic proti tebe robia to aj druhym. Tvoj muz je na take zvasty zvyknuty a vie ze nic neznamenaju a ze ich radsej ignoruje. Chybu robi v tom ze vie ze teba to zranuje a nestopne to. A ty sa nanho hnevas a koli tomu chces rozvod? Deti budu chodit k nemu a svokrovcom este viac ked sa rozvedies. Mozno by bolo dobre hladat nejake super pracovne prilezitosti na opacnom konci republiky alebo este dalej.
Moja svokra ma neznášala od začiatku, lebo som jej ukradla syna ( bola zvyknutá, že takmer všetko, čo zarobil investoval do opravy jej chaty, jej na nákupy, nákupy pre jej psa, atď ) Manžel nám kúpil dom, 500 km od nej a prerábali sme ho (podľa nej to nebolo treba, načo, že dá sa bývať aj v pôvodnom, bez vymýšľania, že ona nevidí v tom zmysel robiť a kupovať všetko nové, ďalej, keď som bola tehotná, v 5. mesiaci, mužovi vyvolávala, že keď sa malá narodí, že si ju berie k sebe na východ, kde si ju bude vychovávať. Stále mužovi chcela riadiť život a aj mne, ale ja som jej to nedovolila. Veľa zlých vecí nám porobila, porozprávala, pretože ona je skrátka jeden toxický, zlý človek, ktorý sa už nezmení, preto som pristúpila v máji 2019 k radikálnemu kroku a ten bol, že som ju úplne odstrihla z môjho života, zo sietí a mám kľudný, spokojný život. Manželovi telefonuje každý boží deň, všetko vyzvedá, ale to ide mimo mňa. Nechodí k nám, nepíše mi, nevolá. Muž tam chodí s dcérou 2x ročne, plus sa raz ročne vidím s ňou aj ja, na veľkom, každoročnom rodinnom stretku, kde sa stretáva celá rodina aj s jej ďalšími deťmi zo zahraničia, plus jej sestra so všetkými deťmi a partnermi, ale nehlásim sa k nej, aj keď z jej strany sú pokusy a tvári sa, že sa vlastne nič nestalo, ale na mňa tie jej triky už dávno neplatia.
@srdeenko19 počuj nemáme my dve rovnakú svokru ?

Ja patrim k skupine, ktora si vydupala svoje. Jasne som svokre povedala, ze moje dieta budem vychovavat tak, ako to vidim a citim ja, ze si velmi vazim, co vsetko spravila pre mojho manzela a ako ho skvelo vychovala, ale je ina doba, ine moznosti, ine informacie a drzat sa tych starych len z ucty k osudu svokry ci rodicov je absurdne. Par krat som ju do krvi urazila naozaj neprijemnou odpovedou, ale pre mna je v prvom rade podstatny moj vztah s manzelom a detmi, ona je druhorada. Mam ju rada a som jej za vela vdacna, vazim si ju, ale ma svoje jasne stanovene miesto. Mam v manzelovi podporu, lebo sme sa dohodli ako budeme postupovat, casto s nim konzultujem rozne rozhodnutia a zmeny a sme v tom na jednej lodi.
Napriklad povianocne varenie nam balit na chatu proste nebude a hotovo. Vydiskutovala som si to s manzelom a ked som mala jeho pochopenie a podporu, vysvetlila som to je. Ked sa u neho stazovala, povedal ze ano, takto sme sa dohodli. A bolo po diskusii.
Poznamky uz pocuvam 10 rokov, postupne sa aj ona naucila veci povedat inak aj ja ich inak pocut 🙂 Utvrdzujem ju v tom, ze si ju vazim, ze viem, ze mala tazky osud (vychovala deti sama), ak deti povedia, ze robi najlepsiu polievku na svete, poviem, ze som rada, ze im tak chuti a ze babi im ju vzdy rada spravi ked pridu, poviem jej, ze som rada, ze je, pretoze ju detimaju velmi radi a ja som nesmierne rada, ze moje deti maju taku babicku (lebo mali v podstate vzdy len ju). Citi sa docenena a plnohodnotnou sucastou rodiny aj bez toho, aby mi postavila domacnost na ruby. U nej rada pomozem, ale tiez sa do nicoho nestaram, lebo to je jej teritorium. ;)
Nezabudajte, ze manzel je dieta svojich rodicov a stavat sa medzi nich je maximalne nevhodne. Tiez vsak, ze v nom vzdy bude obraz oboch rodicov, ak na Vasom vztahu nebudete pracovat spolu. Vyvija sa vztah, Vy i manzel, potrebujete sa vyvijat len spolu, inak to bude velky boj, ktory stoji prilis vela energie.