icon

Odišli by ste od muža kvôli svokrovcom?

22. jan 2023

Ahojte . Tak si predstavte ze mate muza dve dcery a svokrovcov ktori sa vam stale do niečoho miešajú . Podla nálady sa k vam správajú bud dobre alebo vykrývajú maju uštipačne poznámky atd. A ked nieco o tom poviete muzovi tak vam odvrkne ze oni si len robia srandu alebo to tak nemysleli . Vsade ma ohovárajú ale najviac ma štve ze muz im stale teda mamičke dava za pravdu považuje ju za sväticu a ona nim manipuluje🤦🏾‍♀️ Ked nieco neurobí tak ako oni chcu uz ho citovo vydierajú . Proste je toho vela nechcem to vsetko rozpisovať . S muzom mame celkom pekny vztah ak neuraduju oni . Ja neviem ci ho huckaju proti mne alebo si na mna nieco vymyslaju ale ked pride od mamičky je iny nervozny niekedy sa aj pohadame pre blbost , ale nikdy mi nic nepovie ci ma nejaky problem potom sa to nejako utrasie. Co by ste robili? Zili by ste stale v ich tieni? Ja totižto citim ze my s detmi niesme na prvom mieste . Ked sa mu snazim vysvetliť ze my sme teraz jeho rodina tak to nechce pocuvat pretoze jeho mamka mu tlači do hlavy ze oni su rodina. Ja ale nechcem aby na nich zabudol ale ved vy viete o com pisem😊Je toho vela tak ak vam nieco nebude jasne tak sa pýtajte odpoviem😊

waity888
23. jan 2023

Ach,toto je niečo hrozné. Keď čítam všetky tie príspevky tak ďakujem za svoju svokru. A hlavne sa to snažím si uložiť do hlavy na neskorý,aby som nikdy nespôsobila svojim deťom takéto peklo zo života.
Mňa ešte napadlo,čo tak si zavolať bokom len svokru a všetko jej narovinu opísať, vysvetliť, bez vulgarizmov ale rázne. Proste jej prehovoriť do duše. Tvoj chlap je slaboch,ktorý sa ťa nezastane. Ak by to nepomohlo,ja by som odišla. Je to tvoj život a stratiť všetky tie roky, trápiť sa...

canerko
23. jan 2023

Svokrovci byvaju na prizemi a mi sme na poschodiu.Mame odelene domacnosti aj vchodi.Ale stale sa staraju do vsetkeho.Manzel je typ ze stale mlci a vlastne ked sa stazujem ja neviem co misli.Neni konfliktny a na kazdu moju staznost mi povie ze najlepsie bude ked sa odstahujeme aj ked vidi ze jeho otec je ten ktori robi dusno.Kedze mame kurata vsetko co zostane od jedla donesiem dole abi sa chodilo im,s on mi prihovara ze vela jedla vychadzujem.No a co mam robit ak mi deti nezjedia vsetko kazdy den.Tak som zacala jedlo vychadzovat do zahodovej misky alebo ak su kosti alebo nieco take tak zabalim do ciernych sackov a do smeti lebo uz zasli tak daleko ze pozera do kosov co som vychodila.Ked idem z mesta a nosim potraviny tak pozera co som kupila.Tak som zacala veci nosit v textilnych sackoch.Svokor je ten typ co vsetko vie najlepsie a vsade bol.a len on,on,on.Pritom taky nebol a vsetci sa v dedine pozastavaju nad nim ze co sa zblaznil.Lenze ono je to tak ze on denne pije tvrde aj pivo a este aj svokra s nim.Ja ked som doma vikendom tak ani nejdem von ja dvor alebo tak.cez tyzden mam sluzbu v skole a meste tak ked pridem domov o pol jednej varim upratujem atd...Pred vise roka som tu pisala ze som nasla skvelu pracu kym cakam na osetrovatelne pre syna.Po tyzdni som musela dat vypoved lebo moja svokra sa nestarala o svoje vlastne vnuca na tri hodiny kym muz ne pride z roboty ze prevezme.A to stylom ze maleho nechala hrat sa v kurniku a potom ho dala spat.A ja dom chodila domov z roboty o pol noci a urcite ze nebudem dieta budit a kupat o dvanastej v noci.Tak som dala vypoved.No tak ja uz muzovi nic nehovorim na jeho rodicov ak ked on si je vedomi vsetkeho.Blbo mi je robit olicajta v cudzom dome,tak sa izolujem a nestaram do nicoho

adrianajozko
23. jan 2023

@canerko robis spravne netreba sa rozculovat a ani komunikovat.
A tak ti napisem ja som len par rokov zila s rodicmi ked som bola slobodna mamicka a priatel mi zomrel bola som nutena zostat pri rodicoch zaco im budem do smrti vdacna ale stacilo mi to nato aby som pochopila ze budem robit vsetko preto aby som sa osamostatnila a nikdy viac s nikym inym nebyvala ako so svojimi detmi a manzelom. Bohuzial je to ina generacia rodicov milujem dali mi zivot a vdacim im za vela ale moj z8vot si zariadim ako chcem ja. A nikto nema pravo do nehp zasahovat. Musis sa porozpravat s manzelom co je pre vas priorita ci vztah ,rodina a ci vam za toto vsetko stoji takyto zivot. Drzim ti palce .

srdeenko19
23. jan 2023

@janka0702 Tiež máš takého "anjela"? 😀 Ona už má potom slobodnú dcéru a syna, ktorý má manžela. Ja ďakujem Bohu za tých 500km. A tým, že ja sa s ňou absolútne nebavím, tak k nám ani nechodí, asi jej to je blbé 😀

janka0702
23. jan 2023

@srdeenko19 diabla prezleceneho akože za anjela tvári sa ako najlepší človek na zemi a poza chrbát ma len ohovára a robí zle ja tam ties nechodím ale deti by som tam samé z chlapom nepustila a keď tam ideme raz za mesiac na 2 hodiny bohaté mi stačí potom mam zas pokoj na mesiac od nej

janicka1985
23. jan 2023

Ak sa ľúbite a máte radi s mužom určite by som sa nerozchadzala.Takú radosť by som svokre neurobila, tým pádom by vyhrala na celej čiare.Čosi to nerob.Ja mám tiez otrasnu svokru, strašne manipulatívnu a intrigánku.Byvame v jednom meste a vidíme sa " raz za rok "asi tak 😁 Pozažívala som si s ňou mnoho kým sa to takto ustálilo...Nerada na to spominam...Muž či dcera tam sem tam zajdu.Teraz bol svokor chory tak som aj ja bola na návštevu po strasne dlhom case.Som rada,ze mame odstup.Muzovi tam nezakazujem chodit ani dcere,zas tak casto to nieje.A je klud...Nepotrebujem ju k životu,no dlho jej trvalo kym to pochopila

katkami123
23. jan 2023

Viem, ako sa cítiš. Ak mám byť uprimná, nepomôže ani vzdialenosť 300km. Co moja svokra a svokor dorabalali prvých 5 rokov nášho manželstva bolo a aj je občas ešte na prášky. Oni boli urazení, ze Vianoce budeme tráviť vo svojom domove, kde bývame a nie u nich, to sme už mali prvú dcerku a ešte do teraz im občas prepne, to mame už 3 deti. Plač do telefónu pri akejkoľvek prkotine, zo všetkého vedela urobiť melodrámu. Vrchol bol, keď mne gratulovala tak, ze mi začala gratulovať a popri tom plač do telefónu, už sa jej len menil hlas. Vtedy som si povedala, ze mne nikto nebude ničiť ešte aj narodeniny, iba som s nou hovorila tak ako ona so mnou po cely čas, od vtedy mi už nevolá. Čokoľvek sa stalo, každý prd, s plačom melodrama, nech synček vidí, co si to dovolil sa odťahovať od nich preč. Behali sme tam s malým dieťaťom a stále bolo malo, ani som poriadne nevystúpila, namiesto normálneho zvitania, som si len vypočula výčitky a blbosti. Prestala som tam chodiť. Od vtedy sa svokra trochu umiernila, ale stále sú pokusy. Len ja už nie som ticho. Stalo ma to neskutočne veľa nervov a hádok. Az som rezignovala a robím si po svojom. Muž z časti pochopil, ale vždy tomu predchádzalo moje zaťatie sa, urobila sa vec inak, normálne ako v každej normálnej rodine. Tie ich reči a citové vydieranie - no ja už skapem pri sopliku a pod. už ani neriešim, pritom vitálni sú takí, ze 20-roční toľko nemakajú v záhrade. A zmena nastala hlavne pri asi dvojhodinovou rozhovore s mojou svagrinou, kedy som jej bez príkras povedala otvorene všetko, lebo mi tiež začala hovoriť reči, ze svokra si mysli, ze ju nemám rada. Povedala som na rovinu, že áno, nemám a pekne aj povedala, ze za tých 5 rokov a jej arogantného chovania mám na to 100000 dôvodov. Ostala zaskočená, asi si myslela, ze to budem uhravat na to ako si to zle vysvetľujú a ja ich veľmi ľúbim. Či som za zlu alebo dobrú v ich očiach mi je už dávno úplne jedno. Po pravde sa mi vtedy konečne uľavilo, keď som to zo seba dala von za tie roky a patričnej osobe, lebo aj ona sa občas rada zastarala.

katkami123
23. jan 2023

Takze z mojej skúsenosti ti odporúčam

- kašli na to či budeš za dobrú, za zlú, keď sa ťa niečo dotkne, otvor si usta hneď pred nimi, manzelom, vsetkymi, im je tiež jedno, ze ti vedome ubližujú a pred vsetkymi
- to ste ako mysleli? Atď. Rieš hneď na mieste.

- zatni sa, vypočuj si, ale VŽDY si urob podľa seba, aby pre teba a tvoju rodinu v prvom rade bolo dobre.

- keď ta budú poučovať, kritizovať, čokoľvek, nebud ticho. Treba sa ozvať, ty si stanovuješ hranice. Načo mi to hovoríte? Pýtala som sa na váš názor?

- keď tam nechceš chodiť, nechod, nikto na svete ta nemôže prinútiť. Opytaju sa ta na spoločnej oslave, niekde, prečo nechodíš - povedz im otvorene - vadi mi vase hnusne spravanie ku mne, vaše narážky a nie som povinná to trpieť.

- budú do teba rýpať, odzbroj ich otázkou a pred vsetkymi - A vy ste sa zmierili s tým, ze vás syn sa oženil a založil si rodinu? A čakaj na ich vyraz tvare 😀 a to habkanie. 😉

mikadooo
23. jan 2023

U mňa by záviselo hlavne od toho, ako často "pride od mamičky je iny nervozny niekedy sa aj pohadame pre blbost , ale nikdy mi nic nepovie ci ma nejaky problem". Druhá vec je, že mám pocit, že on o tom moc nechce hovoriť a ty ho možno nepriamo nútiš, aby sa vyjadroval k tomu, čo si tam vypočul a potom nasleduje hádka. Keď príde od matky, proste by som ho nechala tak. Dostal pravdepodobne kopec negatívnych informácií na tvoju adresu a kopec ďalších informácií, ako by mu bez teba bolo lepšie. Najlepšie bude, keď to s tebou naozaj nebude rozoberať. Pre dobro oboch. Nechala by som ho, nech si to spracuje a vôbec by som neriešila, či má "nejaký problém". Ja mám skôr pocit, že on je medzi dvomi kameňmi. A už vôbec by som doňho opakovane nerýpala, že vy nie ste na prvom mieste. Ak to raz-dvakrát-trikrát nepomohlo, nezmení sa to, iba zbytočne vyrábaš dusno. Tak keď už ti niečo vadí, navrhni rovno nejaké riešenie a nie len výčitky dokola. To je úplne že jed na vzťah.

katkami123
23. jan 2023

@mikadooo
Tiež odporúčam zbytocne neriešiť, nevŕtať, keď príde od rodičov. Bude nervózny, iba sa opýtam či ho niečo netrápi, lebo je nejaký rozhodený. Keď povie nič, tak nič, neriešim. Zbytocne vŕtanie sa vo všetkom nerobí dobrotu a autorka tiež nepotrebuje všetko vedieť. Zijem si ďalej, svoj bežný deň.

lauraaaaaa
23. jan 2023

Rodičov si treba vážiť ☝️,či svojich či mužovych , nebudú tu večne

oranzovyvevericnik
23. jan 2023

@lauraaaaaa vazit a nechat si kydat na hlavu su dve rozdielne zalezitosti.

inak2022
23. jan 2023

Ja by som zmenila ten nadpis. Neodišla by si od muža kvôli svokrovcom, ale kvôli mužovi a jeho správaniu

karolinakr
23. jan 2023

@pipistrel13 sranda, ja som tiez susedku počula plakat, ako sa lučila so synom, že nech neodchádza, a on jej ppvedal, že ju lubi, ale musi chránit svoju rodinu ..tak tiež si zastal rodinu..ona je taka semetrika trochu. ale pekne jej to vysvetlil a odišiel, byva v inom štáte..

rozalia700
23. jan 2023

Skús všetko čo ťa trápi napísať na papier...čo ti ubližuje. Daj mu to prečítať, keď budeš aspoň na pol dňa niekam odchádzať. Vysvetli mu, že pre tieto dôvody plánuješ odísť....nech si to v kľude prečíta....že sa potom o tom porozprávate. Možno mu svitne....uvidíš!

dilino
23. jan 2023

Raz by svokra povedala predo mnou že tvoj muž môj syn ťa ma biť ked neposlúchaš tak ja by som jej dala takú po pysku že by sa s toho nespamätala do konca života. Na moju povahu by to nebolo. A svojho mamičkára by si mohla nechať. Snád sa nenecháš biť debilom.

pipistrel13
23. jan 2023

@karolinakr my v rovnakej dedine😂

kvietocek87
23. jan 2023

@lauraaaaaa jedno je úcta a druhé je starostlivosť

ivana1004
23. jan 2023

manzelstvom sa ma muz odputat od svojej matky a priputat k svojej manzelke...cita sa to pri kazdom sobasi,len realita a uviest to do praxe je pre niekoho velmi tazka,v kazdom pripade by si ty a vase deti mali byt pre neho prioritou,mal by pri tebe stat a zastat si ta pred kymkolvek aj pred jeho rodicmi,aj keby to malo byt na ukor jeho vztahu s nimi...a este ked ta tak zhadzuju,ponizuju ako pises...my mame s manzelom a troma detmi nadherny vztah,no musim povedat ze je to preto,lebo spolu drzime nech sa deje cokolvek a mame nasu rodinu na prvom mieste a vsetko co jej akymkolvek sposobom skodilo sme odstavili,a patria tam aj bohuzial rodicia z oboch stran,nestretavame sa uz niekolko rokov,nikdy nam s nicim nepomohli,sme na vsetko sami, ale keby sme to neurobili uz davno by sme neboli spolu,urcite by sme sa rozviedli...pretoze nasmu manzelstvu skodili a chceli sme byt spolu,museli sme to urobit...nebolo to jednoduche ale za zachranu manzelstva to stalo! porozpravaj sa s manzelom a daj mu razne najavo ze to vasmu manzelstvu skodi a ze nie si takto stastna,ked bude treba nech si vyberie medzi tebou a jeho matkou,ale tym ze si ta vzal za zenu si uz vybral len sa podla toho nesprava...drzim ti prsty

ahhola
23. jan 2023

@ivana1004 a nebojíte sa, ze sa tento model obráti proti vám, teda deti ho skopíruju a vás v dospelosti v partnerstvach vylúčia, ako to vidia teraz s babkami a dedkovcami? Vaše deti vidia fungovanie 2 generácií, s treťou je u vás problém... Nie je čas na gesto odpustenia a zachrany vzťahov, ak sa to ešte da? Aj oni sa rokmi poucii, skludnili, uvedomili a vnucencom by prospeli. 🎇

blondtana
23. jan 2023

Poznám, mám takú svokru, neustále ma znemožňuje ako matku, aj partnerku a muž buď nepočuje, alebo sa tvári, že nepočuje, alebo nereaguje, aby mi nakoniec cestou domov povedal, že veď on v tom nič zlé nevidel, alebo dokonca, že má pravdu ..a to sme tam každý víkend, lebo veď "majú právo vidieť vnúča!"...a keď tu niekto napíše, že my nevesty sme zaujaté proti svokram, tak pre porovnanie, moja mama môjho muža nepoučuje, nebuzeruje, nekritizuje, nikdy nepodryva našu autoritu u nášho dieťaťa, dodržuje naše hranice a spôsob vychovy, môj muž povie, že on sa na svokru nemôže sťažovať... najhoršie je, že ja sa bojím svokre odpapuľovať, lebo 2x som si dovolila len utrusiť kritickú poznámku a svokor by ma bol pomaly ubil, čo ju tak zbožňuje a pritom aj jemu robí peklo zo života 🤦‍♀️
Tebe poradím len, bráň sa, najmä tie jej reči pred tvojimi deťmi, čo im dajú do budúcnosti? ...že sa ľudia môžu vyhadzovať z okna? 🤦‍♀️

vecicky1805
24. jan 2023

@lauraaaaaa tak keď máš takých ktorí si úctu nezaslúžia, tak si ich nemáš prečo vážiť keď si oni nevážia Teba a len Ti ubližujú..niektoré nemajú na výber a keď nechcú rozbiť rodinu možu len čakať kým ich vyslobodí zázrak alebo ich smrť, Bohužiaľ aj také pripady sú..rodič nie je o tom že to dieťa porodí..

daeen
24. jan 2023

Zásadný problém je bohužiaľ v mužovom postoji. Lenže chudák chlap je ale tiež ako medzi mlynskými kameňmi. Skús si preštudovať témy o narcizme a o manipulátoroch a podľa toho sa zariadiš. Na youtube aj na facebooku je toho kopec. Možno tam budú aj popísané konkrétne situácie a pocity, ktoré sú Ti v ich jednaní známe. Keď sa k tomu pridruží dáka psych. diagnóza je to vážný problém. Tam sa to zlepšovať nebude, naopak.

katkami123
24. jan 2023

@daeen
Len či vadny nie je najviac chlap a autorka vidí najväčšieho nepriateľa v svokre. Aby nebol povahovo po mamičke.

ivana1004
24. jan 2023

@ahhola keby si nieco uvedomili...nemame problem s odpustenim,velmi radi by sme nadviazali nove vztahy,len bohuzial sa nic z ich strany nezmenilo a asi sa ani nikdy nezmeni,detom sme vysvetlili preco to tak je,my nie sme za kazdy vztah teda len preto ze je to babka,dedko...ak to nie je uprimne tak naco take stretavanie?len aby ludia nieco nepovedali alebo len preto ze sa to patri? vela rodin ma problemy,ohovaraju sa navzajom, su voci sebe falosni,ale stretavaju sa len preto lebo maju z toho vyhody darceky,strazenie deti a pod. co su potom toto za vztahy?

ninelik
24. jan 2023

Pridávam sa do klubu fantastickej svokrenky 😄
My mame to isté čo tu čítam v komentoch. Mater robí zlo, ohovára, herečka prvotriedna, od začiatku ma neznáša, manžela ockuje proti mne koľko ide...
Mame obdobie, že pohoda pohoda, a akonáhle príde od nej, naočkovaný, tak sa týždeň nebavíme.
12 rokov som bola na ňu slušná len kvôli mužovi, ale už sa s ňou rok ani nebavím, lebo to nemá význam. Pri každej príležitosti o mňa utierala papulu a manžel si ma v živote nezastal, ešte stojí na jej strane, takže už sa ani nerozculujem.
Nechcem aby to vyznelo blbo a nech mi Pan Boh odpustí, ale verím, že to je tak ako píše @vlecka, už viac takých prípadov som počula.
Je to veľmi smutné, že matere miesto toho aby boli rady, že syn sa usadil, dospel a ma vlastnú rodinu, dobrú ženu, robia mladým zbytočne zlo.

daeen
24. jan 2023

@katkami123 Kludne moze byt, dost pravdepodobne ma prebraté vzorce spravania.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
24. jan 2023

@blondtana no nehnevaj, ty zo strachu pred svokrou, svokrom a mužom, čo si ta nezastane, sa nechaš utlačat. Toto už hraniči so šikanou..Maš vidiet, žeby som k takym ludom chodila tyždenne. Nabuduce povedz mužovi, nech ide s deckami sam a ked sa ťa spyta, povedz že sa tam necitiš dobre. Ty pod tlakom vačšiny nemožeš sa nechat zahnat do kuta..