Odkedy máme deti, manžel sa mi vzdiaľuje
odkedi mame deti stale sa hadame .neviem co mam robit ☹
@luludi38 Neboj sa, to prejde. Je to len prechodne obdobie. My mame len jedno dieta, ale tiez to od jeho narodenia bolo medzi nami vselijake. Sadli sme si, porozpravali sme sa, povedali sme si obaja o svojich pocitoch a ja som az onemela, ked mi manzel povedal, ze by sa najradsej odstahoval, lebo ma pocit, ze uz len svojou pritomnostou mi lezie na nervy. Pritom ja cela stastna, ze je doma z roboty a vezme maleho alebo ze sa o neho postara cely vikend.
Skuste sa porozpravat. Ked budu deti spat. Alebo k nim niekoho zavolaj, priprav manzelovi a sebe program mimo bytu/domu a tam sa porozpravajte. V pokoji, nezvysovat hlas, nevycitat. Snazit sa pochopit jeden druheho. Skus manzelovi vysvetlit aj to, ze deti proste placu. Taketo malicke deti este nemaju vela vyjadrovacich schopnosti - plac je pre nich sposobom komunikacie s nami. Chlapi to chapu tazsie ako my zeny - matky. Viem, ze moj sa citil ako neschopny otec, lebo maleho nevedel upokojit. A aky bol potom hrdy, ked sa mu to podarilo! Ale tiez som mu musela vysvetlovat, ze niekedy to take lahke nie je. 🙂
Drzim palce. Lubit ste sa urcite neprestali, len k sebe opat musite najst cestu.
@haslerka27 vieš koľko chýb si urobila v príspevkoch v tejto téme ty??? keď používaš čiarku, tak po nej nasleduje medzera a o dĺžňoch atď ani nehovorím... ale aspoň si poradila zakladateľke témy
@luludi38 Podstatu problému si napísala sama: Ja naozaj nemám čas na manžela. Musíš si nájsť na neho čas, moc si sa zamerala na deti a asi aj na domácnosť. Ked deti večer zaspia, tak to ani 15 minút nemáš čas na manžela? On tiež potrebuje pohladkať, pobozkať ako dieťa. Ako môžu jednoročné deti stále plakať? Asi sú unavené a potrebujú spať, ked večer plačú - dám do postieľky, zatvorím dvere a budú spať bez diskusie. Ked zaspia, máš čas na manžela. U nás uspáva manžel aj dáva deti do postele. Ked príde manžel domov, daj mu deti na hodinu, nech sa s ním zabavia a nech ich dá spať. Ty ich asi moc rozmaznávaš a potom sú zlé.

@luludi38 no vida, takze pre vas aj taka obrovska zmena a hlavne dvojnasobna. Neboj, to sa utrasie. Chce to len nacerpat energiu, aj ked to nebude jednoduche, ten druy dych naberiete. To je take docasne, kedy kulminuje unava a vsetko sa potom javi negativne. Ale tak to nie je. 😉