Odmietla som platiť za chatu pre sestru a jej priateľa. Som tá zlá?
Ahojte baby... u nás v rodine máme vždy zvyk, že po novom roku spolu ideme niekam na chatu, moji rodičia, sestra, niekedy tety a sesternice s bratrancami. Robíme to tak už dlho, za posledné 3r vždy platím chatu za sestru ja. Posledné roky ma to vyšlo od 100-300e spolu so vstupmi do wellness a podobne. Ja mám 27r a sestra má 30r, je slobodná mamička a naša dohoda vždy bola, že odo mňa nedostane darček na vianoce, ale zaplatím jej synovi a jej práve toto. Chápem jej zlú situáciu a nechcela som, aby vynechala čas strávený s rodinou. Pracujem v zahraničí a tie peniaze pre mňa zasa neboli problém. Ibaže tento rok si našla priateĺa, sú spolu možno 8-9 mesiacov a vyslovene očakávala, že chatu a pobyt zaplatím aj jemu. Neurobila som to, nakoľko sa mi to zdalo už trochu ako zdieračstvo. Prečo by som ja mala platiť za cudzieho chlapa? Namiesto toho som jej dala darček a malému tiež. Na Vianoce preto stropila strašnú scénu. Na chatu nakoniec samozrejme nešla ani ona a ani malý. Odvtedy sa urazila tak, že mi neodpovie ani telefón... pomaly sa budem musieť vrátiť za hranice. Nechcem odísť takto rozhádaná, myslíte, že je chyba na mojej strane?
@anonym_autor zachovala si sa spravne.. ze jej to nie je trapne, ziadat od sestry, ze ma zaplatit este za jej chlapa, hanba nech ju facka.. ma si to hradit cele ona alebo jej chlap… este ju nabucha, tak to bude veselo.. moze byt aj vdacna, ze Vaši rodicia jej s cosim pomozu.. ach, vie co robi.. este takto vydierat s vnukom… by som na nu vykaslala, aj ked sestra, aj ked chapem, ze kvoli pokoju a pocitu .. ale s nou skoda komunikovat🙈a Vaši by na nu nemali byt dobri, lebo ona ich zneuziva.. chudak maly, mat taku matku.🙈😒
ja tomu hovorím syndróm slobodných matiek. Proste si myslia, že môžu všetko a oni vedia všetko najlepšie a tu ma máte, tak sa starajte. Pozorujem takéto správanie aj v okolí čo sa týka slobodných mamičiek. A teda k veci. Jednoducho si na to zvykla, že platíš, tak kde je problém, keď zaplatíš o osobu viac? Však ty na to máš, ona je tá chuderka slobodná matka.
Normálne by som jej napísala cez whatsapp, že namiesto urážania sa, by mala poďakovať, že vďaka tebe mohli roky chodiť na chatu s vami
@sasa1310 ja som bola istý čas po rozvode sama s dcérou a nikdy raz som neočakávala, že mi niekto niečo zaplatí. Ani od brata, ani od rodičov. Dokonca ani od môjho nového partnera. Vždy som za nás dve zaplatila sama. Ak by som na to nemala, radšej by som nikam nešla, ako si nechať zaplatiť.
ja tomu hovorím syndróm slobodných matiek. Proste si myslia, že môžu všetko a oni vedia všetko najlepšie a tu ma máte, tak sa starajte. Pozorujem takéto správanie aj v okolí čo sa týka slobodných mamičiek. A teda k veci. Jednoducho si na to zvykla, že platíš, tak kde je problém, keď zaplatíš o osobu viac? Však ty na to máš, ona je tá chuderka slobodná matka.
Normálne by som jej napísala cez whatsapp, že namiesto urážania sa, by mala poďakovať, že vďaka tebe mohli roky chodiť na chatu s vami
@sasa1310 presne toto je aj tu na koni-ale JA som slobodna matka samozivitelka - a? Ja som vinna ze nam muza?
Ony si myslia, ze su nieco viac ako matka co zije v manzelstve.
@anonym_autor mám dosť. Všetko čo si spravila,si spravila správne. Je mi trochu ľúto rodičov, pretože tí si to určite "vyžeru"
@anonym_autor Autorka, si sikovna baba, ktora ma pracu v zahranici a ty nemas povinnost cokolvek platit tvojej sestre, ci dieta ma alebo by nemala. Je to len tvoja dobrota a dobra vola, ale vyuzivat sa nenechaj. Tvoja sestra len za to,ze ostala slobodna matka manipuluje s celou rodinou. To,ze je slobodna matka neznamena,ze dosla o 2 ruky a 2 nohy a tak kludne moze pracovat na Tpp, aby mohla zarabat aj viac. Rozhodla si sa skvele, ze si neplatila za jej nepracujuceho amanta. Este to tak! V ziadnom pripade, ani do buducna! Ta si tiez teda nasla pri dietati nepracujuceho,...no laska je laska😂🤔🤷♀️ Nech sa sestra zduva kolko chce, ty sa jej rozhodne nemas za co ospravedlnovat. Ona si urcuje, ze jej mas kupit v rovnakej cene darcek ako tvojej mame?? To uz co je? no kopla by som ju do riti! Miesto toho co by bola vdacna a stastna za darceky pre maleho od teba, tak to este hodi do kosa🤦♀️ Rozmaznana nána! Dalsie roky by mohla cakat,ze kupim max nieco malemu na nu by som sa po tejto scene z vysoka vysr...,ak by medzicasom nezmenila spravanie voci mne a pokial by sa neospravedlnila ONA MNE. Takze autorka, ziadne vycitky nemaj, si sikovna baba a chod si za svojim cielom, nie si povinna ju dotovat. Skoda,ze si jej nesplechla,ze nech sa chrani s novym amantom pri sexe, lebo uz je slobodna matka a kludne moze skoncit ako dvojnasobna alebo s nepracujucim na krku🙈 Nuz kto chce kam...
Ty pekne zi ako doteraz a ked je treba pomoz max rodicom (ak nie su takí,ze by ta oklamali a dali by to sestre). Inak si setri a spln si po com tuzis🙂🍀
Ja som tiež slobodná matka s dvomi deťmi ale nikdy by som si nedala zaplatiť pobyt a ešte niekomu určovala koľko mi má poslať na darček a ešte aj chlapovi ktorého autorka ešte ani nevidela. Ja byť rodičmi sestry tak jej prehovorim poriadne do duše. Vyhodila darček pre syna lebo nebol dosť drahy? To aký príklad dáva synovi? Ďalší rok by odomna nevidela nič. Mňa by zaujímalo aké darčeky dostávate od nej vy v rodine keď robí brigadne? Ona na zážitky pre syna nemá lebo sa jej nechce chodiť do roboty poriadne ale ty máš mať pre nich všetkých veď nech si užije za cudzie aj nový chlap .Hrozne
Zatiaľ bola TOP tá, čo sa urazila a zrútila sa spolu s mamou, lebo jej sestra jej nechce vynosiť dieťa, ale toto mi príde ešte horšie, lebo v tom prvom prípade chápem, že nevníma cez bolesť a túžbu a čo ja viem čo, ale toto?
@anonym_autor Ja nechápem jednu vec, ty pracuješ v zahraničí, bez pomoci rodiny. Tie peniaze sú vydreté, nemáš to ľahké, nič nemáš zadarmo. Tvoja sestra by mala mať zodpovednosť za dieťa a ona pracuje len brigádne? Ako fakt 30r žena s dieťaťom? Však moja dcéra a drvivá väčšina jej kamošov tiež pracuje brigádne, ale s tým rozdielom, že majú 19 a popritom študujú náročnú vysokú školu.
Pre teba by tiež platili rovnaké podmienky, keby si napr. v zahraniĉí pracovne vyhorela a vrátila sa domov, tiež by ti mama vyvárala a ofukovala ťa?
@anonym_autor a jej chlap co na to? On na tu chatu chcel ist? Ci nechcel? Sedel s vami pri stedrovecernom stole?
Mne to pride cele take divne. Sestra prchka ok, spravala sa ako decko.
Ale zase ak viem ze sestra chce ako darcek pobyt a nerobi mi to problem tak ho zaplatim. Mohla si jej povedat ze OK mam vyhradenu sumu co pokryje ubytko ale sluzby k tomu si uhradite sami. A buduce vianoce by som dohodla hned po pobyte, a dopredu si vydiskutovala ci to chcem takto dalej platit alebo nie. Alebo ako sa dohodnete s darcekami.
Takto mi pride ze bola zbytocna scena na vianoce. Hlavne ked si v tej sume este kupovala darceky ktore ona vobec nechcela. A doplatili ste na to vsetci.
Divne nacasovane, divna komunikacia, divne davanie darcekov (ja na to mam ale nedam ti to co chces) a trucovanie.
@anonym_090ff7 divna je sestra. Nacvicuje s nimi a všetci sa s nej idú posrat. Vôbec sa nečudujem že je slobodná mama. S takouto povahou. Môže byť rada že niečo dostala. Vianoce nie sú len o darčekoch. Je to sebecka pipina
@anonym_autor Je to riadna spina vypocitava. V ziadnom pripade by som sa jej neozyvala.
@anonym_autor Je to riadna spina vypocitava. V ziadnom pripade by som sa jej neozyvala.
@mandzula vyziera rodicov robiť sa jej nechce vydiera robí sceny a všetci sa boja ju kopnúť do zadku povedať dosť a staraj sa si dospela máš dieťa nauč sa fungovať. Zistila by že ofucat sa jej neoplatí. Ešte si bude diktovat ako princezná a berie všetko ako samozrejmost. A traja ľudia skacu ako piska okolo jej zadku. No madam si to pekne zariadila.
Neviem si pomôcť, no pripadá mi to ako vymyslený príbeh...
Už nech tie sviatky a voľno skončí...
A tomu “priateľovi” to nebolo trápne, že sestra sa urazila že si mu Ty nezaplatila pobyt? …
Sestra je jedna proste mrcha bez chrbtovej kosti.Nehorana drzost z jej strany.Od tejto chvile by som davala darceky uz vyhradne len synovcovi.U nas si aj tak uz so sestrou a svagrovcami dary nedavame.Ale ak je ina taka drbnuta, ze to vyhodi tak by som zvazila ako k tomu pristupit,si mu tie peniaze neodlozit skor bokom.Ona nema kuska hanby.
Mama to ešte len išla zaplatiť, zaplatená vopred bola len záloha, takže to bolo v poriadku.
Sestra teda prácu má, ale pracuje len brigádne, pretože chce tráviť čas so synom a vraj jej stačí žiť skromne. Čiže mesačne zarobí tak okolo 600e, z čoho platí podnájom a vlastne z výživného a toho čo jej ostane z platu žijú tak nejako. Naša mama im často varí a chodia jesť práve domov.
@anonym_autor Fakt, že si samoživiteľka nenájde prácu, ktorá by ju slušne živila, hovorí za všetko.To, že ste platili pobyt v minulosti, tiež zaváňa využívaním Vašej štedrosti, lebo väčšina žien, ktoré sú samé s dieťaťom,dru ako kone.Pracovat tak, ako Vaša sestra,si môžu dovoliť ženy, ktorých manžel vie a chce zabezpečiť svoju rodinu
No malý plakal, moja mama ho itešovala a vzala ho bokom. Tatino potom večer povedal sestre, že to čo urobila bolo nepekné, takže hneď ráno odišla, nahnevaná aj na rodičov. Ona je taká prchká, takže naši sa s ňou bavia opatrne, lebo ona im kedykoľvek uprie malého a keďže je to ich jediné vnúča... je to bohužiaľ také všelijaké.
@anonym_autor Manipuluje s každým a keď sa nedeje jej vola, prídu rôzne spôsoby vydierania.Nelutujte, že ste ss jej vzopreli.Vy predsa za svoje peniaze tiež pracujete, nevidím dôvod,aby si na ne niekto robil nároky,aj keby to mala byť sestra
@anonym_autor mne keby sestra povedala, ze jej mam dat darcek v hodnote ako mame, tak jej vypnem telefon ja. A rodicom povedz, nech sa neboja. Ona ako slobodna matka rodicov potrebuje. Akoze je dobre rozmaznana, ze si myslela, ze budes platit za jej priatela a este takyto výstup. Prosim ta ty sa netrap. A ani sa netrap, ze uprie par tyzdnov maleho rodicom. Ako si ju rozmaznali, tak maju. Slusne sa spravat nevie, iba daj daj daj.
@sasa1310 sedi ti nejaka slobodna mamicka v zaludku alebo preco toto generalizovanie? 🫠
Pizdy sa najdu v kazdej skupine nezavislo od partnerskeho statusu a ano, tato tu na modrom koniku celkom vedie 🏆
Že syn potrebuje zážitky a nie darčeky? Čože? 🤨 A tvoja sestra potrebuje evidentne poriadne prefackať! 🤦🏻♀️
Zvykla si, berie to ako samozrejmosť. Isto sa nenechaj využívať. Nie je tvoje dieťa a nemá ani vek na také správanie, nema ti čo určovať cenu darčeka. Sú to tvoje peniaze a s tými si rob čo chces. Prehnaná pomoc v rodine dokáže uškodiť.
Inak jej syn má úžasný zážitok na tieto Vianoce
@anonym_autor dobre si spravila. Na tvojom mieste zvážim platenie pre ďalšie roky. Už len z princípu. Sestra si zvykla, že to platíš a očividne čakala, že to zaplatíš aj jemu ako dobrá sestra. Nenechaj sa využívať, aj keď je to rodina.
Už by od.mna dostala tak Max darček v hodnote 20e..
Povedala som jej to dopredu, samozrejme, že teda nech sa nehnevá, ale dve osoby naozaj platiť nebudem. Nepovedala som jej to osobne, ale len do telefónu, pretože som prišla tesne pred štedrým dňom a už nebol čas. V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna.
@anonym_autor nech mu na tie zážitky zarobí ona krava sprostá. Ty budeš míňať predsa na svoje deti nie na tie jej. Mala mu vybrať lepšieho otca.
@anonym_autor sestra ťa využíva, nič viac, nič menej. Už jej neplať nič, ani darčeky. Chudák chlap, s takou pipkou to nebude mať ľahké.
@anonym_autor Nie, nie je chýba na tvojej strane. Len si tvoja sestra príliš zvykla na to, že si príliš dobrá. A je celkom možné, že sa tvoja sestra pochválila svojmu priateľovi, že akú má skvelú sestru, ktorá jej všetko platí a dokonca je možné aj to, že mu povedala, že určite zaplatíš chatu aj jemu. A povedala by som, že si si svoju sestru tak rozmaznala, že si už vôbec neváži, čo pre ňu robíš, ale berie to už ako samozrejmosť. Ja mať takú sestru ako si ty, tak by som ju od vďačnosti "nosila na rukách".
@anonym_autor jasne,ze nemusis 😉 moze sa nahnevat to uz su ich emocie..🤔🙂
@anonym_autor sestra ťa využíva, nič viac, nič menej. Už jej neplať nič, ani darčeky. Chudák chlap, s takou pipkou to nebude mať ľahké.
@anonym_25731a no on asi tiež nebude výhra v lotérii, keď je nezamestnaný a nechal by si od pre neho CUDZEJ ženy platiť pobyt na chate.
@anonym_autor
Evidentne to nie je jedina vec, kde sa takto tvoja sesrtra sprava.
Platia pravidla:
1. dar nie je narok - ak to tak nechape, je to jej problem
2. ma frajera (dalsieho, kedze je slobodna matka), tak nech on sa o nu a jej dieta stara
3. zduvat sa - jej rozhodnutie, treba to respektovat
4. dvere vasej domacnosti su jej otvorene, ale nedovolujete, aby vas vydierala, spravala sa agresivne, manipulovala

Sestra si proste zvykla. Jej to tak vyhovuje. Do toho vsetkeho zatahuje aj jej dieta. Dost! A je spravne ze si urobila tento krok. Jedno je pomoct ked treba. Ale ona to uz tak trosku aj vyuziva.... teda asi dost 🙈
Ze jej nie je trapne vyzadocat abysi ty platila za jej nejakeho frajera.
Trapne by mi bolo ze platis jej a syna...