Oľutovali ste niekedy, že ste nemali deti?
Oľutovali ste niekedy,že ste nemali deti?
@hylary prosim ta, nemel furt o tom istom a nepresviedcaj inych, ze ch zivot bez deti je prazdny a marny. Za to, ze ty si si vybrala ze budes rodit deti a iba vtedy bude mat tvoj zivot zmysel, si myslis, ze si lepsia a ze prezijes lepsi zivot?
@mistymay33 my dve sme si písali? Nemám o tom vedomosť. Ja som odpovedala slušne na otázku a Dana osoba ma urazila. A od teba si takisto vyprosim aby si mi vypisovala že rodím deti akoby som ich mala 20. Vďaka. A ak náhodou vieš citat, tak VACSINA okrem jednej osoby napísala že to ľutuje. Takže nemel nezmysly ty.
@janinah zase mať dieťa alebo deti nezaručuje mať raz vnúčatá. Už teraz je dosť ľudí okolo 40 čo deti nemajú a myslím že dnešné deti keď vyrastú to bude ešte obvyklejšie, lebo neplodnosť čoraz väčší problém rovnako ako trvalý vzťah kde by prišlo aj na plánovanie rodiny...
@hylary si na verejnom fore ak si si nevsimla, cize tu moze pisat ktokolvek komukolvek. Napisala som, ze rodis deti - nenapisala som pocet, to si si ty tak interpretovala. Slusne si na otazku neodpovedala, znevazila si nazor a pocit jednej komentujucej, ktory sa nezhodoval s tradicnymi /hlavne tvojimi/ . konvenciami. A to ze 100 ludi napise ze to lutovalo a jeden nie, tak to neznamena, ze 100 ludi ma pravdu a tak to je a nijak inak.
Co poznam zeny bez deti, niektore to urcite olutovali, ale niektore su s tym rozhodnutim aj vyrovnane. Zalezi podla mna, aj co bol dovod, okolnosti a pod. Tiez poznam zeny, ktore vyzeraju, ze sa v materstve nenasli, je to podla mna velmi individualne.
@laurita285 este dobre ze ty ich nemas 🙏🙄
Sa mi veľmi páči, že niekto kto je sám členom skupín -Mnohodetné rodinky, Dvojčatá a viacerčatá - píše o kotení detí 😂😂😂
@mistymay33 amen
@laurita285 ty si veľmi plytký človek 🤮
@mistymay33 Celé je to vtipné, keď bezdetná povie, že našla sebahodnotu v niečom inom, ako tomu odporuje, že deti nič nenahradí? Tak ako pocit zo skvelej kariéry alebo naplnenia v šťastnom vzťahu nenahradí dieťa, tak len materstvo vie priniesť také výzvy, na aké v bežnom kariérnom živote nenatrafíme. Máš pocit, že je materstvo v spoločnosti glorifikované? Ešte som nepočula, aby niekto označil ženu ako úspešnú "len" preto, že sa láskyplne stará o deti a rodinu. O finančnom ohodnotení snáď hovoriť ani netreba, či o podmienkach už len na taký detail ako je pôrod v niektorých nemocniciach. Zato reči, že žena je sebecká ak do tohto sveta privedie dieťa sa vyskytujú čoraz častejšie.
Poznam, jedna ma cez 70 a druha cerstvych 80 a nelutuju. Su to spolocenske bytosti, ziju aktivne a su spokojne. Poznam ale aj paniu, ktora ma 2 synov a ta sa mi priznala, ze sa v role matky nikdy nenasla a casto rozmysla, ako by jej zivot vyzeral, keby sa rozhodla inak. Aj ked synov lubi samozrejme. Ako tak pozeram, najcastejsie to lutuju starsi osameli ludia, co chapem… ale ani to nie je zarukou, ze sa ti deti ‘podaria’ a neostanes aj tak sam/a. Clovek stale chce to, co nema, ale predstavuje si to vzdy ako vydarenu moznost. Netreba lutovat, ale zit tym, co mame… mozno by ta moznost, ktoru lutujeme, ze sa nestala, bola nakoniec nocna mora, kto vie.
@zuzanalila20 Pobavila som sa 😂😂😂 paradne od srdca napisane
Ak máš na mysli také, ktoré vedome dieťa nemajú, tak také poznám a neľutujú.
Také, ktoré ľutujú poznám dve, v obidvoch prípadoch išlo o bezdetnosť v dôsledku zdravotneho problému, nie o rozhodnutie nemať dieťa.
Nechápem prečo sa tu spája ľútosť s nenaplnenými životom. Človek môže aj ľutovať ale zároveň aj prežiť veľmi kvalitný život
@laurita285 Kotiť deti? Fuu .. dobre že ich nemáš
Moja kamaratka je psychologicka a z praxe povedala, ze okolo 50 tky ma vela zien depresie z toho, ze nemali deti.Asi hormony, prichadza menopauza a vedia, ze tento vlak odisiel.Ale verim, ze su zeny, ktore nemaju potrebu sa starat, obetovat, mat starosti...ved kazdy nech nalozi so svojou plodnostou ako vie🙂
Ja mám síce 27, ale pravdepodobne nikoho nestretnem, a deti mat nebudem, či to ľutujem? Je mi to luto , ale treba si zvyknúť, nič iné mi neostáva.
Neviem odpovedať na túto otázku, mam deti, moje krásne, milované, vymodlene deti... Bojovala som do poslednej chvíle a oplatilo sa, stal sa zázrak a každý deň ďakujem, ze ich mame. Sú moje všetko. Naplnenie života. Pritom som mala fajn život aj predtým, láska, kariéra, cestovanie, statky,spoločenský život... Možno pre niekoho super, aj bolo, ale mne tie deti vždy chýbali, túžila, dúfala, modlila sa, chcela a je to ešte lepšie ako som dúfala. A neobmedzujú ma, dorábam ďalšiu vysokú školu, mam záhradu, cvičím, cestujeme... Ale, pripúšťam, ze niekto to ma ináč. Mam dve kamarátky, múdre, krásne dámy, ktoré žijú bez deti, jedna nedobrovoľne, co mi je nesmierne ľúto a druha dobrovoľne, co oceňujem, ze to dokáže priznám a žiť podľa svojich predstáv. Obe žijú myslím, ze plnohodny život a sú spokojné.
Ja som tak nejako odjakziva citila, ze ten tradicny rodinny zivot nie je pre mna, odmala som vravela, ze deti nebudu, dokonca ani partnerstvo, nic... mna to vobec nelaka. Kamaratky maju babatka a so mnou ani nehne. Nemam to v sebe, nulovy materinsky cit. A myslim si, ze tak je aj lepsie, ze ziadne deti nemam a neplanujem, pretoze deti maju byt chcene, aby dostali vsetko, co im treba - a moje by stradali, lebo to proste v sebe nemam a nemam ani zaujem to riesit. Ale ja som nikdy ani nesnivala o svadbe, ani ako male dievcatko, takze som prijala, ze som proste divna :D ale ved to vobec nevadi, kazdy sme iny, doprajem deti kazdej zene, ktora si ich zela. rada by som bola, ak by ludia nepresviedcali ludi ako ja, ze kecaju a zmenia nazor atd. Verim tomu, ze mnoho je aj takych, ale raritne sa naozaj najde aj niekto ako ja...
Poznam 2 zeny, ktore deti nemaju a jedna to urcite nelutuje, pretoze jej naplnou zivota je nakupovat, nechat sa vylepsovat a uzivat si zivot. Vyrastala ako jedinacik vo velmi bohatej rodine, takze deti by uzivila aj bez muza keby ich tak velmi chcela. Ona je spokojna. Ta druha sa vedome rozhodla proti detom, ale bohuzial zistila, ze skoro 20 rokov stravila z nespravnym partnerom a narychlo nikoho nenasla (jej ex rodinu zalozil) a nejak sa uz moznost nenaskytla. Ale je to fantasticka krsna, teta a okrem toho, ze dieta neporodila, sa vie postarat uplne o vsetko. Takze mozno jej to luto niekedy je, ale ma deti k dispozicii, ktore si moze “pozicat”. Ja som si tuto otazku tiez obcas polozila a kvoli zdravotnym problemom ale nahodou sa zadarilo. Ja by som to asi lutovala.
Podľa mňa je to také diskutabilné... Že či naozaj žena chce/nechce respektíve ľutuje/neľutuje... A to práve kvôli tomu, že nejak viac sa v spoločnosti tlačí a očakáva, že žena bude mať minimálne prvé dieťa do 30-35tky, zároveň však aj školu a kariéru, niečo zažité a podobne.... Plus každý by sa mal cítiť super šťastný a naplnený, lebo však tie skvelé reklamy s úžasnými ľuďmi ukazujú stále len to najlepšie a pokiaľ každý deň nemám dôvod sa aspoň 23 hodín vkuse usmievať, tak to určite si musím niečo kúpiť/zmeniť/zadovážiť.... A podľa mňa veľa ľudí má práve pocit, že aha, už by sme mali mať dieťa, možno to, čo nám chýba je dieťa.... A sú z toho potom zmagorení a spravia si dieťa... Potom prídu na to, že je to ťažké.
No ale viac k veci z osobnej skúsenosti - ja som dieťa nechcela. Chcela som sa vydať, ale nie mať deti. Fakt ma bavila moja práca a učiť sa nové veci, tlaky z okolia, že som sa vydala a budem mať 30 ma nejak netrápili... Ale stalo sa a minulý mesiac sa mi narodil syn. A je to najkrajšia vec na svete, vôbec som nečakala, že to budem takto prežívať. Ale mám aj kamarátky, ktoré majú detičky a priznali sa mi, že nejako nemajú k nim úplne takú bezhraničnú lásku... Proste to neprišlo, nechceli deti, majú ich, starajú sa o nich, ľúbia ich, ale nie je to také, že by pre ne chceli žiť a všetko ostatné obetovať. A podľa mňa je to fajn, veď každý je nejaký, osobnostne aj emočne. Zbytočné sa porovnávať.
Takže ak je to otázka myslená tak, že či to Tebe bude ľúto, ja by som sa na Tvojom mieste zamyslela nad tým, že či reálne deti chces alebo len si myslíš, že už by sa patrilo, to je taky základ. A potom samozrejme všetko to okolo toho, že dieťa je dlhodobý projekt a nedá sa reklamovať 😂. A tak podobne, že či je to niečo, čo by si chcela riesit alebo proste nie je to nič, čo by Ťa napĺňalo a nech je to akokoľvek, je to tak samozrejme v poriadku. Držím palce.
Ja deti mám, ale stihla som ich len tak tak. Rodila som po 40.tke, takže dosť dlho (22 rokov) som žila slobodný, bezdetný život.
Nabažila som sa toho ničnerobenia, žiadnych povinnosti, od nudy vyštudovala aj VŠ, lebo sa nedá všetok voľný čas len preflákat. Prešla nejaké krajiny, žila v Rakúsku, UK a skončila vo Švajčiarsku.
Takže ja si neviem predstaviť, čo by som teraz bez nich robila. Pracovala na plný úväzok a voľný čas asi otravovala ľudí, kto sa má kedy čas so mnou stretnúť, alebo ja neviem no???!!!
Mňa osobne by taký život už nenapĺňal, mala som, stačilo.
Teraz som veľmi šťastná že detičky mám a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote.
V okolí poznám len páry, ktoré deti mať nemohli.
A jedine moju sesternicu, ktorá deti mať nechce, lebo k nim nemá vzťah. Dokonca má dom, prácu, žije tam sama. Ale ona je spokojná tak. Ona vždy tvrdila, že deti mať nechce. A tuším je už asi aj viac ako 10.rokov sama.
Ja deti nechcem mať, takže neľutujem a nebudem ľutovať…
@nikoletta1712 to hovoríš teraz, ked máš ešte min 10 rokov čas zmeniť názor. Ci si to neolutovala, zistis az časom, kedy to uz nebude možné.... Snad to nebudeš ľutovať ani vtedy..
@layla123321 paci sa mi, ze sa na tuto otazku pozeras z viacerych strán, uhlov pohladu….. uz som mala dojem, ze tu ide len o hylary co sa navaza do laurity, lebo nedokaze odlepit svoj zrak a pozriet sa na to aj z ineho uhla pohladu.
@beata_k v otazke nie je nikde napisane,ze zivot bez deti zmysel nema,ale ci niekto lutoval,ze ich nema...ja si myslim,ze mozu byt ludia,ktori naozaj deti nechcu,ale vo veku 60+ podla mna kazdemu luto pride,ze nema nikoho ...ale to neznamena,ze sa zruti a bude zit bez zmyslu
vsetky to poznate,kym sme mlade,krasne,uspesne😀nemame potrebu nic menit,chceme cestovat,zarabat,vyletovat a pod.
lenze cim viac nam na veku pribuda,tym viac nas uz ten zivot akosi nenaplna a nebavi,kamarati odpadaju,lebo maju rodiny a my cim dalej tym castejsie prichadzame do prazdneho bytu...
stale to vsak neznamena,ze nemame hodnotny zivot
je to vseobecne napisane ja deti mam

@laurita285 taká nula ako ty ma nemôže uraziť 🙂 si prázdny človek a očividne som trafila tvoju Achillovu pätu a preto si na mňa zaútočila. Ale ja ti to odpúšťam 🙂 môžem ťa len polutovať že si nezažila čo je to skutočne stastie a láska ktorú ti, opakujem ešte raz, nikto iný ako dieta dať nemôže.