On potrebuje šport a ja nie - kameň úrazu
Nikdy som nebola športový typ a dodnes ma šport nebaví. Chcem niečo robiť pre zdravie a celkovo čiže sa tomu nevyhnem, samozrejme nechcem doma kysnut..ale hovorím o tom že neprináša mi to nejaké uzasne pocity-skôr niečo typu vybaviť si to a hurá koniec. Skúšala som všeličo ale mám to so športom všeobecne, jednoducho som skôr taký pokojnejší kľudnejší typ človeka, nikdy som nevyhladavala dobrodružstva a niečo akčné. Mrzí ma, že za lepšie a zaujimavejsie sa považuje práve presný opak mna a ja teda automaticky pôsobim asi nudne, hoci mimo tohto si tak neprídem. No ale tu prichádza kameň úrazu
Mám dlhee roky partnera a vždy bol opak mna možno sme sa ako protiklady priťahovali. Ale teraz ked sme starší ( rozumej okolo 30) poslednú dobu si strašne lipne práve na športe a takomto vyžití. Akoby nič iné ani neexistovalo. Keď sa mame baviť o nejakých plánoch alebo aktivitách vždy len šport šport. Neberiem mu že chce žiť aktívne a niečo robiť pre zdravie aj dobrý pocit. Nechávam ho nech kľudne chodí s kamaratmi športovať, či už bicykel alebo korčule atd a potom počítam s tým že ked si toto všetko spokojne odbije príde za mnou a bude sa na mna tesir a spolu môžme robiť niečo iné. Lenže on zostal ako posadnuty, ked trebárs chcem niekam ísť dajme tomu na prechadzku do iného mesta, len tak na zmrzlinu kávu atd alebo wellness hneď mi povie že toto ame robili celé roky a že on nebude robiť stále takéto veci ako dôchodca, že to môže potom. Pritom mi príde uplne normálne že dvaja ľudia partneri robia práve takéto veci spolu. Veď s kamaratkou/kamaratom môžem ísť športovať ale asi Sa s ňou nebudem držať za ruky a prechádzať sa aleho lepiť sa na seba vo vírivke..
Naozaj pri všetkom vždy musí spomenúť len šport až si prodem ako nejaká vadná. Pritom som vôbec nepovedala že nepôjdem aj na bocykel len to nepotrebujem každý deň. A on o to viac zvýšil čas ktorý týmto veciam venuje, proste ked nejdem ja ide teda sám s inými ľudmi a stále menej je času pre nás. Kľudne po práci sa vezme a ide hneď športovať ( venuje sa viacerým veciam preto používam toto slovo) a nepovie si trebárs že okej tri dni v týždni sa bude venovať športu a zvyšné strávime spolu. Aj ja sa môžem prekonať a napr jeden deň v týždni pôjdem s nim ale nechcem aby tie zvyšné chodil potom sám a nakoniec zistím že nič iné aji nerobíme.
Už som mu povedala že pokial je u neho toto na prvej priečke dôležitosti a teda každý chceme niečo iné, možno by sme sa nemali trápiť kde jeden z nás vždy bude ukrátený. Ok to prezentuje takým štýlom že ako môžem takto žiť ako vyhasnuta duša bez života a ja si zase myslím, že s niekym iným by som možno nebola pod takýmto tlakom a žili by sme spokojne pretože by nebol takýto.
Toto sa týka aj dovoleniek- on by chcel robiť niečo akčné dobrodružné, ležať na plazí oddychovať ho nebaví hneď by sa šiel potápať, hneď vodný skúter atd no proste kadečo a ja zase nie..čím ďalej tým viac sa normálne hanbím a citom zle že z toľkých veci mám strach a na všetko hovorím nie až uvažujem o rozchode, hoci ho lubim ale neviem či toto prekonám. Chcem aby aj on bol šťastný-možno si nájde niekoho lto bude ako on a budú mat život nabitý kajdy deň aktivitami od vymysli sveta..a ja zase možno nájdem niekoho komu stačí menej, kto pôjde trebárs pár dni do týždňa do fitka alebo s kamošmi na bicykel ale príde za mnou a bude chcieť ísť na víkend na welnes aleho niečo take..pripadne na dovolenku kde nebude mat takéto veľké nároky..
Hoci sa mi páči typ chlapa akým je môj partner, čoraz viac riešim to ako ho ja brzdim, ako pre neho nie som dosť dobrá, ako mu iná môže ponúknuť viac a stráca pri mne roky života keďže deti ešte nemáme a ten čas sq dá naozaj využiť tak ako chceme .. nikdy som nemyslela že toto bude nás problém
@marcellka32 dobre a mimo tohto robíte aj iné veci? Alebo vždy len niečo spojené so športom? Aj on mi povedal že by chcel aby ame napr každú nedeľu chodili spolu na bicykel. A že potom aj on bude mat hádam chuť ísť na welnes atd ale že naozaj nemôžeme už len lehnitpred tv. Má úplnú pravdu, už len kvôli zdraviu. Ja napr milujem hrady, zámky a mám x miest kam by som chcela ísť No prode mi to že je tp pre neho nudné. Ale tak v dobrom vzťahu to tak asi bude vždy- obaja sa musia prekonať a urobiť niečo aj pre toho druhého
Myslím že väčšinu mužov nebaví napr nakupovanie ale idu so ženou. Môj ma šťastie že nakupovanie veľmi nebaví ani mna, idem buď sama alebo eshopy.
Ty to vnímaš veľmi extrémne.
To, že tvoj chlap chce byť stále len vonku a v pohybe a fičí na dopamíne (áno, stačí si poprečítavať, to je potom ako závislosť, chceš viac a viac a menej ti nestačí. Preto si neviem predstaviť, že pri dieťati by prišiel z práce a zrazu vydržal byť s malým a len tak ležať pri ňom, kým sa dieťa batolí, alebo kočíkovať a byť v kľude, keď je zvyknutý na rýchle tempo); tak to neznamená, že chlap, čo nie je taký akčný, musí byť hneď domased.
Nie, mohol by to byť presne taký, že sa prejdete, zájdete na turistiku, pobicyklujete, ale nebude mať potrebu byť celý deň preč, bez teba a navyše teba obviňovať, že ho brzdíš.
Ty to ale prezentujes tak, že buď ležanie na gauči alebo aktívny vrcholový šport...nič medzitým nevidíš, veď je toľko veci čo sa dá spolu robiť ...
Mne by ale vadilo, ak by partner chcel akokeby súťažiť v tom športe, kto je lepší, tak sa mi zdá tvoj partner
tak radšej mám pri sebe pohodlného muža, ktorý ma berie takú aká som, ako by som mala s vyplazeným jazykom behať za vrcholovým športovcom, ktorý bude vždy nespokojný, ale to som ja... a prečo by si s iným mužom nerobila nič? my robíme turistiku, prechádzky, plávanie, milujeme divadlo, kino, filmy, hudbu nenudíme sa a hlavne si vzájomne nevyčítame, že nás ten druhý brzdí
No jasné, chodíme všade kam chceme nielen šport, ale aj kino, divadlo, wellness, bowling, výlety (kľudne aj mestské nielen príroda), kde si aj odpocinieme, nielen naháňať sa za športom...pri športe si máš oddýchnuť nie sa unaviť
@melanta myslím že toto so športom až tak nesúvisí lebo môj síce športuje ale ini chlapi chodia trebárs každý deň na pivo alebo doma hrajú hry, sedia za pc.. a takisto sa toho nevzdajú. Čiže skôr je to podľa mna už o tom aká je to osobnosť, či je rodinne založený, aké má hodnoty atd.. a to som naozaj rada že nevysedáva za pc alebo hrami a podobne lebo to ny bolo určite horšie, bolo by to pre mna veľmi odpudivé. Myslím že ho asi nebude baviť vysedávať so mnou na ihrisku medzi mamičkami ale viem si ho uplme predstaviť ako ja vezmem kočík on obuje korčule a pojdeme takto spolu 😂
@marcellka32 tak potom je to pekne vyvážene a viem si predstaviť mat to takto. Uvidíme- ja sa prekonám a urobím niečo čo chce on a uvidíme či potom to bude aj opačne. Musím povedať, že tie roky čo sme spolu to naozaj nebolo takto vždy a väčšinou sme teda sa prispôsobili mne ale už sa to v ňom akosi zlomilo a nechcem mu to vyčítať
Ja som presne tip tvojho muža, a ver mi toto nepôjde.. Ak ty taka nie si, on je nezávisly, slobodný človek telom aj dušou a tu slobodu nedá za nič na svete ani pri deťoch..
@lucka_ke nie je nespokojný že nemám jeho tempo Alebo vášeň, skôr mi vyčíta to že musí byt predsa aspoň niečo čo by má bavilo, necj dám niečomu šancu, robíme to pre zdravie atd a nemôžeme robiť len to čo chcem ja. Uplne to beriem. Ved ani mna by trebárs kino nebavilo každý týždeň, len som teda zvedaba či keď ja pôjdem na bicykel potom to kino bude alebo bude chcieť ísť opäť na bicykel 😃
To, že chlap nesedí denne 4hodiny na bicykli, neznamená, že sedí na gaučí/ je v krčme/ alebo hrá videohry.
Možno obriadi domácnosť, robí nejaké kutilské práce, vzdeláva sa, alebo s tou partnerkou sa prejde po parku, dajú kino a naplánujú výlet cez víkend.
Prepáč, ale si dosť mimo, ak píšeš, že to, či doma máte činnosti rozdelené s týmto nesúvisia. Súvisia. Z tej reakcie usudzujem, že v domácnosti tiež nič nerobí. Za mňa úplne zle.
nemusis si najst najpohodlnejsieho domaseda. neexistuju len extremy. moze ti vyhovovat vztah s muzom, s ktorym budete podobni. pojdete sa okupat, pojdete na zmrzlinu do ineho mesta, na hrady, pojdete sa normalne bicyklovat. tvoj partner je tvrdy sportovec, potrebuje pohyb a doteraz sa prisposoboval on tvojmu pomalsiemu tempu a teraz si bude robit to, co chce on - uz dlho bol vas zivot podla teba.
zasa nemusis ludi podcenovat, ze ked nie su tvrdi sportovci, tak sa budu spravat ako sedemdesiatnici. nejde o to, ci ta niekto taha a nuti do pohybu, ale ci je ochotny hladat kompromis a vyuzit svoj volny cas na to, aby bol s tebou. ale ten tvoj nie je s tebou, je v praci a potom si ide po svojom, lebo to tak ma rad. a pride vecer domov.
teraz s tym tvojim mas co? nic. iba vycitky, ze ho obmedzujes, lehnis, zivot je podla teba... hrady, kupalisko, prechadzky ho nezaujimaju. a deti ho doma neudrzia. lebo on sa uz preorientoval a ide za tym, co chce on.
a ty si uz dodzubana, sama sa citis aj prezentujes ako menejcenna a pohodlna, pritom to tak nie je. ale uz si sa s tym stotoznila.
@marcellka32 nie nie to si zle pochopila, vôbec taký nie je. Poznám kopu žien ktoré s partnerom nejdú lebo ha ním nestíhajú a on im to vyčíta lebo ich to obmedzuje, môj taký nie je
Nemá na mna nároky take ako sám na seba keď ide s kamaratmi
Len mysli že vo mne toho športového ducha prebudí a on akosi stále spi
autorka - keď sa roky niekomu prispôsobuješ, raz musí prísť ten zlom. A potom človek začne rozmýšlať, či je v správnom vzťahu s tou správnou osobou. Veľmi dôležité je mať aj spoločné zážitky a tráviť čas spolu. Nielen doma sa stretnúť. My sme istý čas s mužom chodievali aj na bedminton. Chceli sme sa hýbať, niečo robiť, nie len sedieť a prechádzať sa, tak sme hľadali možnosti. Ale vždy to vyhovovalo obom. Jasné, že chodila som aj na kávičky s kémoškami, zacvičiť si, on na pivo s kamarátmi ale mali sme aj veľa spoločných aktivít a to je vo vzťahu veľmi dôležité
@unicornlady presne tak, ja to po jej poslednej správe mne vidím tak, že je to úplne nevhodný vzťah. On robí len svoje aktivity, ona ho ospravedlňuje, že doma nerobí nič, lebo veď keby nešportoval, chodil by do krčmy alebo sa hral na počítači. Ona je submisívna a on sa nezmení ani keď bude otec, aj vtedy bude sám sebe na prvom mieste.
Ako koment ze sa bicyklujem rad po tme v lese mi moc ako športová aktivita nepríde. Aspoň teda nepoznám nikoho kto to robí zvyčajne všetci športujú cez deň resp po práci.
Ďalej píšeš ze stále na neho len čakáš, nemáš kamarátky svoje koníčky?
Ste rozdielny a mate rozdielne predstavy o trávení voľného času ale kde je vôľa je aj cesta nájsť kompromis, choďte na bicykle spolu trasu prispôsobte slabsiemu, teda tebe a večer si dajte Wellness.
Z toho ale čo popisujes mi príde ze skôr pred tebou uteká ale vyhovujú mu benefity s tebou.
Ja mam síce rada Sport ale žiadne extrémy a nie denne alebo za každú cenu, a nemám ani na to čas keďže mam dieťa. Môj partner zas slobodný bezdetny čas na aktivitu typu mtb na miestach kde by som mala problém ist aj pešo, lyže, behávam traily. Turistika s prevýšením cez 2tis m žiaden problém. A dokázali sme nájsť správnu mieru aby bol každý z nás spokojný. Ma priestor na svoj štýl športu, ale ideme aj spolu a vtedy sa prispôsobí mne a keď ideme s dcérou a je jedno ci bicykel, lyže, turistika prispôsobíme sa mojej dcére. A neberie to tak ze ho obmedzujem. Keď ideme sami dáme rouru a potom Wellness, v zime sneznice
@sense ja napríklad rada behávam po tme. Neviem prečo,
Mne to príde, že vy ste úplne rozdielni. On je maniak do športu, teba to proste nebaví. Hotovo.Su také typy ľudí a s tým sa veľa urobiť nedá.
Ja som tiež typ, ktorého nikdy nikdy šport nelakal. Nechápala som už v škole význam behania za loptou, nerozumela som, načo je dobre lietať po ihrisku. Nebavilo ma to, nudilo a liezlo na nervy. A čím viac ma dakto prehováral a nútil, tým viac sa mi to protivilo.Rada si v lete záplavam, idem na výlet do pri rudy, do hôr, milujem aj trebárs turistiku na zrúcaniny, ale v normálnom tempe a trebárs potom opekacka, piknik a podobne.
Ak by ma n niekto takto "cepovat" len preto ze jeho to baví a iné je podľa neho nuda, tak zbohom celý vzťah. Porazilo by nás vzájomne zo seba o chvíľu.
Keď on chce takto sa naháňať a športovať ok, nechaj mu voľný výber, možno nájde rovnakú "maniačku". Ale podľa toho, čo píšeš, ty to nie si, nebudeš a bud by si len ticho sa pri spôsobovala alebo by ti po čase rupli nervy a poslala by si ho aj s jeho 24/7 športom do vecných lovist.
@janetinka27 mala som kratší vzťah ak to tak nazvať s človekom ktorý dnes keď sa pozriem ako žije- chodí niekoľko krát do týždňa cvičiť ( sám), je dosť podobný tomu môjmu možno nie v takej miere, ide na korčule na bicykel, v zime lyžovačka ( bez partnerky, ta nelyzuje) v lete cln.. je to typ ktory uprednostňuje viac kamosov ale na partnerku asi nejaké takéto nároky nemá
Napriek Tomu chodia často na vikendove pobyty, on je dosť taký typ že rad aj do mesta sa ide ukázať promenadovat, idu na wellness, najesť sa do iných miest atd - sám mi povedal že dovolenky ho moc nebavia týždeň dva niekde byt že to ho nudi ( možno keby vykonával nejaké aktivity by povedal iné takze asi tiež ide viac podľa partnerky a vylihije na slnku) a ja normálne uvažujem, či tento spôsob života by pre mna nebol vhodnejší. Či by som si s niekym ako on nerozumela viacej v tom že by som sa necítila zle, menejcenne ale možno taký ako on by ocenil aká som lebo by mu to tak vyhovovalo a boli by sme šťastnejší.
Ja milujem vikendove pobyty asi tiež viac ako dovolenky a ten môj zase opačne. Dokonca keď už niekam mame ísť ani ho to nebaví tu v okoli, Slovensko Česko ale ťahal by sa len niekde preč proste vo všetkom čo existuje musí hľadať niečo špeciálne, iné, zaujímavé.
Bol by pre mna dokonalý ( jeho osobnosť aj všetko, ale to tu nejdem popisovať) len stále bojujem s tým keď si predstavím ako uzasne by vedel on žiť s inou ženou
Neriešim ani ako by som žila ja ale skôr mi ide o neho,asi to je naozaj láska keď chceme aby ten druhý bol šťastný
Bojim sa že mu toľko štastia nedá.
@kvetinka75 mne už to príde až smiešne ale dokonca ani beh mi nevyhovuje a on mi včera povedal že už aj na beh by sa so mnou dal síce to ho moc nelaka ale hocičo len nie fitko 😃a ja zase opačne 😃
Ale este doplnim, ze poznam vela aj vrcholovych sportovcov, ktorych polovicky niesu akcne vobec, alebo len minimalne. Funguje im to, ale vela sa prisposobuju a podporuju ich na pretekoch. Ono to funguje, ale ty to nesmies brat ako obmedzovanie, ten sport je sucast osobnosti daneho cloveka a bud to prijmes, alebo hladas dalej. 🙂
Ty by si potrebovala môjho muža a ja tvojho🙂
Nie toho športového ducha a temperament buď máš, alebo nemáš.Ty sa nemáš prekonávať a robiť to kvôli nemu.
@kvetinka75 a beháš po tme v lese? Ako ja nemám problém ist behať sama do lesa alebo ísť sama na takú bežnú turistiku sama ale nie v noci. Okrem toho neviem teda kedy by som správala keby do polnoci behám po lese keď ma čaká náročná práca ďalšie den
Lenže ty vyslovene nechceš ísť na ten bicykel, s tým rozdielom že ja chcem ale svojím tempom, ktorému sa môj muž rád prispôsobi, lebo chce byť so mnou, samozrejme nejdem ako leňoch, ale zas nejdem ani rýchlosťou ako keď si ide sám...mne vyslovene povie, teraz idem sám lebo pôjdem rýchlo a 150 km (tak logicky nejdem, veď by som sa nepostavila na nohy), a potom potom ideme spolu normal tempom
@jaskolka ono je to takto..ja oceňujem obdivujem takýchto ľudí pretože ja význam športu vidím, pacia sa mi ludua ktorí sú aktívni- vidno to aj vo vyššom veku čo poznám ľudí ktorí sú aktívni sú celkom ini ako ostatní. Čím som staršia tým viac mi záleží aj na zdraví a celkovo, preto aj do fitka hneď po chorobe začínam chodiť. Som momentálne dostatočne motivovaná. Všetci tu pisu že on sa so mnou nejako preteká alebo vyžaduje odo mna veľa ale možno som sa zle vyjadrila, nie je to tak. On chce odo mna obyčajne trávenie času športom - normálne tempo, normálny šport nič extrémne, proste chce so mnou voľný čas tráviť aktívne, zábavne a teda vykonavat nejakú činnosť či korčule či bocykel, plávanie už neriesi.. proste zobrať sa von ísť spolu niečo robiť zbaliť ruksak ísť si niekde opekať vypit kávu čokoľvek spojené s pohybom, nemá na mna vôbec prehnane nároky
Ja riešim len to že nie som az tak naladená ako on a vždy by som popravde dala prednosť wellness ako bicyklu,ale keďže vo vzťahu treba robit kompromisy musím sa prekonať. Akurát je ľahšie pre neho skočiť do vírivky ako pre mna vydať nejakú aktivitu na bicykli 😃
A hlavne čo som chcela touto diskusiou docieliť je to že ako to máte ostatní, či str napr žena viac akčná a muž menej, alebo akcny muž menej akčná žena pripadne obaja rovnako akční a ako fungujete
Ja s ním tieto aktivity robiť môžem a budem ale mam proste take myšlienky že či mu to hude stačiť a bude za to rad alebo by si ho získala nejaká rovnako mega akčná žena
Proste neviem nejak odhaliť či mu to naozaj hude stačiť takto ako hovorí alebo nebude mat uplne naplnenú tu svoju potrebu robiť toľko veci ktoré sa so mnou nedajú
On by šiel skočiť bungee jumping, šiel by na plavbu loďou, vrtuľníkom, čokoľvek naozaj čokoľvek a ja zase takmer nič z toho a preto má zaujíma či chlapom stačí naplniť si to sám alebo potrebuju taku ženu
Či takto pre neho nie som nepritazliba
Napr za seba povoem- ja rada čítam knihy a nie je pre mna atraktívne ak knihy číta aj muž, neni to mojou túžbou ani nič prísť domlv a vidieť ho v kresle ako číta
Preto ma zaujíma či muž ktorý má rad aktivity aké má či to má tiež takto so ženou, že nečaká to všetko aj od jej
No az budu deti a on svoje zaluby nepusti, tak sa zblaznis, pretoze vsetko bude na tebe od rana do večera, pretože on si po práci musí zašportovať. A pojdete mozno od seba aj tak (v okoli poznam 2 pripady, chlap sa nevzdal hobby, zenske zistili, ze namiesto dvoch detí sa starajú ešte o jedno naviac, ktoré nikdy poriadne nie je doma, ale chce mat vyprane a navarene, a vzťahy su v troskách). S detmi sa da poriadne sportovat, az ked uz chodia do skoly a maju rozum, a aj to sportovanie ma velmi vela obmedzeni. Ale taktiež pár akčných športovcov v mojom okoli si na babatkovské obdobie sport trochu odopreli a po par rokoch su im manzelky vdacne, ze nemusia s detmi jazdit na bicykli, lyzovat a korculovat, lebo to obstara manzel. Ale taktiez vidim, ze nechut k sportu sa nepekne podpisuje po detoch na postave, tie kila iba pribudaju, co niekomu vadi a niekomu nie. Pred detmi treba vsetko dohodnut ustne a jasne pre obe strany v tomto pripade, ak budete pokracovat. Navyse ak nerobi kompromisy... Ty sa hecnes a ides chvilu bicyklovat, on by potom mohol zvladnut nejaku pokojnu prechadzku, na dovolenke jeden den pláž, druhý deň turistika. To je kompromis a vedie k dlhodobému spolužitiu. Zase vyvolávať niekomu, kto šiel športovať s kamošmi, že už mal byť doma, mi príde uz moc, ak teda nemáte dohodnuty iny program. Taktiež si vynucovať si, že partner musí tráviť čas so mnou tak a tak, to som po rokoch uz vzdala, na aktivity, ktoré toho mojho nebavia, napr. divadlo, nákupné centrá, víkendové vinné ochutnávky, kaviarne mám kamošky.
@sense poľné cesty, priamo v lese nie. Behať sa dá celoročne. V zime chodievam už o piatej, takže spať idem v normálnom čase.
ak sa pre to trapis, ak sa citis menejcenna, ak spolu netravite cas, ak ti vycita, ze ho obmedzujes a ak len tajne dufas a bojis sa opytat, ci naozaj potom pojdete tam, kde chces ty a nie zasa opat na bicykel... potom neviem. stale iba dufat, ze pride kompromis, dufat, ze v tebe prebudi sportoveho ducha. neviem, naco? mas ho rada, ale ked sa dvaja lubia, tak chcu byt spolu. potom je ten vztah len o tom: ty daj, potom ja dam, obchodny vztah. a ked ty nedas, tak nepojdeme tam, kde ty chces. a ako budete obchodovat, ked pridu deti, to neviem.
@sense môj chodí potme na bicykel lebo si kúpil bicykel drahší ako moje auto a asi aj svetlo má silnejšie 😂tak si to chce patrične užiť, to je zase to že rad chodí do lesa do rôznych terénov atd a sám sa kľudne takto vyberie, ráno do roboty kľudne z roboty zase hneď nevoem kde berie energiu potrebovala by som aspoň polovicu z tej jeho
Z nášho okolia čo tsk vidím má najviac energie a to ešte aj najviac pracuje

autorka - nemuseli by ste sa ťahať dole, prečo? Ve´d aktivity môžete mať, ale nebudú takéto akčné. Môžete chodiť na prechádzky, wellness, kino, divadlo, výlety.... možností je veľa . Je veľa párov, ktoré nešportujú a pritom majú aktívny život. Stále sa niečomu venujú ale nie je to také akčné. nemusíte ležať na gauči