icon

On potrebuje šport a ja nie - kameň úrazu

5. jún 2023

Nikdy som nebola športový typ a dodnes ma šport nebaví. Chcem niečo robiť pre zdravie a celkovo čiže sa tomu nevyhnem, samozrejme nechcem doma kysnut..ale hovorím o tom že neprináša mi to nejaké uzasne pocity-skôr niečo typu vybaviť si to a hurá koniec. Skúšala som všeličo ale mám to so športom všeobecne, jednoducho som skôr taký pokojnejší kľudnejší typ človeka, nikdy som nevyhladavala dobrodružstva a niečo akčné. Mrzí ma, že za lepšie a zaujimavejsie sa považuje práve presný opak mna a ja teda automaticky pôsobim asi nudne, hoci mimo tohto si tak neprídem. No ale tu prichádza kameň úrazu
Mám dlhee roky partnera a vždy bol opak mna možno sme sa ako protiklady priťahovali. Ale teraz ked sme starší ( rozumej okolo 30) poslednú dobu si strašne lipne práve na športe a takomto vyžití. Akoby nič iné ani neexistovalo. Keď sa mame baviť o nejakých plánoch alebo aktivitách vždy len šport šport. Neberiem mu že chce žiť aktívne a niečo robiť pre zdravie aj dobrý pocit. Nechávam ho nech kľudne chodí s kamaratmi športovať, či už bicykel alebo korčule atd a potom počítam s tým že ked si toto všetko spokojne odbije príde za mnou a bude sa na mna tesir a spolu môžme robiť niečo iné. Lenže on zostal ako posadnuty, ked trebárs chcem niekam ísť dajme tomu na prechadzku do iného mesta, len tak na zmrzlinu kávu atd alebo wellness hneď mi povie že toto ame robili celé roky a že on nebude robiť stále takéto veci ako dôchodca, že to môže potom. Pritom mi príde uplne normálne že dvaja ľudia partneri robia práve takéto veci spolu. Veď s kamaratkou/kamaratom môžem ísť športovať ale asi Sa s ňou nebudem držať za ruky a prechádzať sa aleho lepiť sa na seba vo vírivke..
Naozaj pri všetkom vždy musí spomenúť len šport až si prodem ako nejaká vadná. Pritom som vôbec nepovedala že nepôjdem aj na bocykel len to nepotrebujem každý deň. A on o to viac zvýšil čas ktorý týmto veciam venuje, proste ked nejdem ja ide teda sám s inými ľudmi a stále menej je času pre nás. Kľudne po práci sa vezme a ide hneď športovať ( venuje sa viacerým veciam preto používam toto slovo) a nepovie si trebárs že okej tri dni v týždni sa bude venovať športu a zvyšné strávime spolu. Aj ja sa môžem prekonať a napr jeden deň v týždni pôjdem s nim ale nechcem aby tie zvyšné chodil potom sám a nakoniec zistím že nič iné aji nerobíme.
Už som mu povedala že pokial je u neho toto na prvej priečke dôležitosti a teda každý chceme niečo iné, možno by sme sa nemali trápiť kde jeden z nás vždy bude ukrátený. Ok to prezentuje takým štýlom že ako môžem takto žiť ako vyhasnuta duša bez života a ja si zase myslím, že s niekym iným by som možno nebola pod takýmto tlakom a žili by sme spokojne pretože by nebol takýto.
Toto sa týka aj dovoleniek- on by chcel robiť niečo akčné dobrodružné, ležať na plazí oddychovať ho nebaví hneď by sa šiel potápať, hneď vodný skúter atd no proste kadečo a ja zase nie..čím ďalej tým viac sa normálne hanbím a citom zle že z toľkých veci mám strach a na všetko hovorím nie až uvažujem o rozchode, hoci ho lubim ale neviem či toto prekonám. Chcem aby aj on bol šťastný-možno si nájde niekoho lto bude ako on a budú mat život nabitý kajdy deň aktivitami od vymysli sveta..a ja zase možno nájdem niekoho komu stačí menej, kto pôjde trebárs pár dni do týždňa do fitka alebo s kamošmi na bicykel ale príde za mnou a bude chcieť ísť na víkend na welnes aleho niečo take..pripadne na dovolenku kde nebude mat takéto veľké nároky..
Hoci sa mi páči typ chlapa akým je môj partner, čoraz viac riešim to ako ho ja brzdim, ako pre neho nie som dosť dobrá, ako mu iná môže ponúknuť viac a stráca pri mne roky života keďže deti ešte nemáme a ten čas sq dá naozaj využiť tak ako chceme .. nikdy som nemyslela že toto bude nás problém

Strana
z6
autor
6. jún 2023

@simca06022011 je to pravda. Asi veľmi chcem byt dobrou za každú cenu vo všetkom pretože on ako muž je zároveň aj môj veľký vzor snáď vo všetkom, tak sa mu chcem aspoň z časti vyrovnať - nechcem súperiť a byt lepšia, to je zase niečo iné. Chcem byt len stále v jeho očiach taká ako je aj on pre mna, keďže nie sme spolu rok a jasne že nejaké veľké zamilované a iskry tu uz nie su

simca06022011
6. jún 2023

ale ano, kludne to nazvi superit, lebo nahanas sa za nim v niecom, miesto toho aby si si budovala svoje hobby, zaujmy, orbila to co teba bavi, nahanas sa aby si ho dobehla, prisposobila sa. CO je hlupost. Takto to vo svete nefunguje, ze sa partneri nahanaju. skus povedat co na tebe vidi, co obdivuje, v com mu mozes byt vzor. Ak si ta nenasiel pre to ze si super sportovec, tak asi z ineho dovodu. Preco tym sportom mas byt v jeho ociach "viac"? Najdi si svoj sport, on sa prida alebo nie. Spolu mozete robit nieco tiez. A potom je to na nom, aby sa aj trochu prisposobil.

A inak mas to trochu "ine" aj s tou svadbou a vsetkym, naozaj ste spolu dlho, ako sa naplna a ako napreduje vas vztah neviem, ale ..ano.. ludia sa maju brat a riesti vsetko, prave ked su zamilovani a lietaju iskry, a nie ked vsetko je uz "ulahnute", vztah prechodeny...moze sa ti stat, ze nic ako svadba a rodina nebude a prides na to ze si zabila 15rokov zivota... (ano z casti pisem o sebe tiez, svadbu sme neriesili a uz nam to ani nerpide, proste nejake to caro je fuc, este tak by som mozno odbavila sukromne urad a dost :D) A mozno takto prehana uz, lebo fakt mate prechodeny vztah, nemat eziadne nove vzruchy mozno, ziadne deti, aktivity INE, a tolke roky prechadzok, wellnessov atd.. no tak vymysla so "sportami".

terezka1947
6. jún 2023

On chce niečo zmeniť,chce sa niekde posunúť,chce....
Tak si vymyslel hobby, šport. Lebo veď keď ste trebárs v byte,roky rokúce spolu,bez detí...tak niečo predsa musí robiť,niekde energiu minút,niekde sa posunúť.
Čo ho chápem.
Písala si niekde,že už by aj deti chcel....čiže zrejme chce niekde vzťah posunúť.
Ty ešte deti nevieš,čo a ako....
Vieš,pokiaľ je ten chlap šikovný,má ambície,chce sa niekde posúvať,tak potom celkom nerozumiem tebe.
Lebo ty zrejme chces mať svoj kľud,nechce sa ti riešiť nič,užívať si....ale chces byť pre neho atraktívna. Preto možno aj tá téma o bicykloch....
No neviem....po toľkých rokoch nemať vo vzťahu víziu,nemať na pláne deti,svadbu...teraz píšeš,že aj iskra už nie je,čo bolo. Tak o čom a na čo je taký vzťah.
Potom je dosť možné,že ho brzdis ty. A nie iba v Tom športe.
Aby neprišla iná,kt.uz bude vedieť,čo od života chce a zistíš,že si stratila niekoho,kto bol super.
Máš ty nejakú koníček,čo robíš tie roky vo vzťahu?či len práca,nejaký wellnes,káva,kino?venuješ sa niečomu?máš nejakú pracovnú víziu,či inú víziu?čo chces od života ty?
Mne naozaj prídete unudení vo vzťahu.

simca06022011
6. jún 2023

@terezka1947 no mna napadlo hned, ze prisla by ina (nevravim, ze ju ide vymenit, ale ak by sa nebodaj rozisli z akehokolvek dovodu, napr. pre taku "blbost" ako nesportujem tolko ako on), za chvilu by bola svadba aj deti a kaslala by nahanat sa za nim na bicykli, len aby.. bola atraktivna pre neho. Lebo to tak proste chodi. Ak je taky super 🙂)

benoite
2. mar 2025

Ahoj, tak zacala si nakoniec sportovat? Ako ste dopadli?

Strana
z6