icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

Strana
z27
maggie2
10. nov 2011

@sisaha @anjelicek26 veve39 a ostatní.

Chcem Vám baby napísať svoju jednu skúsenosť z pomoci ľuďom.

Pred viacerými rokmi ma veľmi dojal príbeh v ilustrovanom časopise jednej chudobnej rodiny, boli tam priložené i fotogriafie ich príbytku, odfotografovaní, pani vylíčila naozaj svoj problém s chudobou tak dojímavo, nadané deti, ktoré nemajú ani poriadne oblečenie, spia v nedostavanom nevykúrenom dome a podobne.....normálne seriózni redaktori aj fotografi tam boli, reportérsky tím....

....vyzistila som adresu tej rodiny, napísala som, že by som im chcela pomôcť, ale keďže financie mi to nedovoľujú, tak by som poslala veci...pani mi odpísala, čo všetko by potrebovali, ďalšie citové výlevy.....

A ja som teda (akčná ako vždy) napakovala, šatstvo - pánske, detské, obliečky, obrusy, veľké množstvo kníh pre deti, hračky a všetko som to poslala niekoľkými balíkmi, ktoré som dala aj poistiť, aj s doručenkou, aby som mala istotu, že balík došiel do správnych rúk. Viete si predstaviť, čo tie balíky i na váhu na pošte stáli. Na moje náklady.

Výsledok? Ani poďakovanie. Nikdy viac sa neozvali, hhoci mali na mňa komplet kontakt vrátane telefónu.

Potom po nejakej dobe som sa v predmetnom časopise v listárni, objavili pohoršené listy zopár čitateľov z danej obce, že čo to za neobjektívna reportáž, že tá rodina sú ožrani, neprispôsobiví a problematickí ľudia...., a že to vôbec neni pravda, že za svoju situáciu si nemôžu sami. Sami si ju svojim ožranstvom a ľahostajnosťou spôsobili a nemajú záujem riešiť si ju riadne, iba lamentovať a žobrať, to napísali ľudia z obce čo ich skutočne poznajú.

Takže tak. A nakoniec človek vyjde zo všetkého sám ako blbec.

veve39
10. nov 2011

@sisaha ja ti k takemu zamestnavatelovi uprimne gratulujem a radim - drz sa ho 🙂
vobec to nie je samozrejmost, ani v silnych spolocnostiach, so zahr. kapitalom - a uz vonkoncom si myslim ze to neplati pri profesii predavacka

leeenka26
10. nov 2011

@cairka hej, to bude to najlepsie pre nu. Pretoze ak sa aj teraz obaja zamestnaju, neviem neviem, ci sa z toho vyhrabu. Maju sancu, netvrdim, ale je to tazke s 4. exekutormi na krku a s neviem kolko pozickami. Ak sa raz zastavis alebo zaseknes a ak ti klesne alebo nebodaj zmizne prijem, pokracovanie je veeeelmi tazke. Viem o com hovorim.

ivulik20
10. nov 2011

teda chvílu som sa začítala aj ja.... ale už končím, lebo mám pocit, že je to výmysel, pani asi nemá čo doma robiť a od blbosti nevie čo so sebou. Neragovala by som na jej príspevky, zjavne je to blud a dobre sa na tom baví.... 🙄

vejinka
10. nov 2011

no pekne koli tejto teme som zabudla si zdriemnut s detmi tie tu odfukuju a ja len citam a citam..tusim som nacisto stratila rozum! Koncim a idem odfukovat tiez kym domov nepride hlava rodiny.

leeenka26
10. nov 2011

@maggie2 No ved toto. Staci ked sa raz popalis. myslim, ze uz na toto potom clovek ma nos. Staci si precitat par prispevkov a reakcii martiny a je to. Toto nie je o odcudzovani, je to realita a zial aj takto to chodi.

veve39
10. nov 2011

@maggie2 maggie, vzdy sa najdu ludia, ktori zneuziju socialne citenie inych a snahu pomoct....
beru to ako "zarobkovu cinnost"...ale to my malokedy dopredu vieme, kto je podvodnik, kto je na tom skutocne biedne a pise z praveho zufalstva ...

ty si chcela pomoct, a urcite si nevysla ako blbec, vyfarbili sa oni....

ani pri tejto mati nevieme, ako to skutocne je...
mozno tam bola na zaciatku aj ista kalkulacia, ze pride materialna pomoc...ale mozno nie, mozno to bol len zufaly pokus nieco spravit v otrasnej situacii
ako tu uz bolo povedane, zufali ludia robia zufale veci...

maggie2
10. nov 2011

@leeenka26 Dámske oblečenie som poslala takisto, (konfekčné čísla sedeli na ňu, napísla mi všetko veľkosti aj oblečenia aj topánok) aj veľmi elegantné šaty som poslala (písala totiž dotyčné že nemôžu sa pekne ani v nedeľu do KOSTOLA obliecť, a že sa hanbia za to), poslala som aj topánky pánske, aj detské, poslala som vlnu, nejaké predmety ešte do domácnosti, poháre, hrnčeky a tak, lebo na fotkách mala na stole taký orýpaný horčičák akurát... ale nič. Máš pravdu, totálne ma to znechutilo, a urobilo veĺmi ostražitou do budúcna

sisaha
10. nov 2011

@veve39 no a ja som zamestnana prave v sukromnej sfere so zahranicnym kapitalom. Lenze zakony platia pre kazdeho rovnako..A netreba sa bat s nimi argumentovat. Stacilo by aby ich pisomne poziadala, preco ju neberu a hned by bolo miesto..

gabriellka
10. nov 2011

@pink_lady ale mi nevrav že by sa nedostala do práce aj na siedmu. lebo som si dala námahu a vyhladala autobusové spojenia. to sú také výhovorečky, že nech sa na mňa autorka nehnevá ale to hraničí s debilitou. prečo si nechce situáciu ulahčiť keď môže? už ma to nebaví ani čítať. nepohoneme sa z miesta, lebo ona o tú pomoc nestojí. vlastne keby som jej poslala niečo na účet zadarmo tak o to predpokladám že by stála, ale rady ako sa vyhrabať zo sračiek, na tie kašle

sisaha
10. nov 2011

@maggie2 preto napr. neprispievam na "onkologiu" ludom, ktorí stoja pred poštou a pritom liga proti rakovine sa od tychto zbierok distancuje..ak mam pomoct, tak chcem poznat osobne toho cloveka ako zije, alebo od osoby ktora sa za neho zaruci. A nie ze tu sa docitas nieco a na inom portali zas ine. a v skutocnosti mozno panovi otcovi sa toto ako zarobkova cinnost paci..lebo sprostí ludia sa najdu vzdy a nieco poslú (mobil, nausnice..)...no naco by robil...

martinjasen
10. nov 2011

Temu uzamykam.

Asmira Team

Strana
z27