Oplatí sa čakať, keď priateľ nechce bývať?
Dobrý deň poraďte som zúfalá sme s priateľom druhý rok a on nechce zo mnou by ste že on potrebuje súkromie aj dal mi najavo že nechce byť so mnou 😥🙏 oplatí sa čakať že nemám na neho tlačiť . Že on na všetko ide pomaly prečo sú taký chkapy zákerný
Este doplnim, ako sa vyssie spomina, trosku by bolo viacej rozobrat tuto temu s nim, ze ked nie teraz, tak aka je perspektiva. Mozno ma viac racionalnejsich dovodov, mozno je opatrnejsi, lebo maju kamarati zle skusenosti. Skratka pozriet sa na to aj z drhej strany, nielen "ja chcem a hotovo". Zacat s niekym byvat musi byt racionalne rozhodnutie, lebo su tam financie, ktore idu do stratena, ci uz za najom alebo potraviny, kedze uz nebude mama-hotel. Ine je, ked sa prestahuje frajer k tebe, potom zas treba prediskutovat platby.
@majka99999 ale on so mnou chce bývať len sa bojí asiz e sa sklame že to nevojde lebo bol predomnou dosť sklamaní minulých vzťahov je opatrnejší
@majka99999 konečne niekto normálny ak dačo pozitívne napíše áno je opatrný a priznám sa nemám ešte dostatok financii
Spoločné bývanie je záväzok, ktorý ešte nechce. My sme išli spolu bývať až po 3 rokoch, musel na to dozrieť čas. Môj priateľ už rok a pol predtým býval sám v byte po babke vo svojom meste, takže súkromie cez víkendy sme mali, ale potom sme spolu v mojom meste kúpili väčší byt a bývame v ňom doteraz. Nie som za radikálne riešenia, ako tu mnohé radia, že nechce byť s tebou, odíď, nestrácaj čas. Len ty sama vieš, prečo chceš s ním byť napriek tomu, že ešte nechce spolu zdieľať spoločnú domácnosť. Možno to príde o pár mesiacov, možno o rok, na dobré veci sa oplatí počkať. Ja by som si môjho nenechala ujsť aj keby to trvalo dlhšie. Nikde nie sú určené míľniky, po akom čase spoločné bývanie, požiadanie o ruku či dieťa, každý to cíti inak a najlepšie vzťahu prispieva, keď sa na týchto dôležitých veciach dvaja zhodnú. Vyjadrila si svoje očakávanie a teraz je rad na ňom, ako sa k tomu v blízkej budúcnosti postaví.

@moonlight1210 suhlasim s Tebou.
@vcielka45 normalne sa s nim narovinu porozpravaj, ze ako to vidi do buducna a kde je hlavny problem. ja to vidim tiez tak, ze Ti proste uprimne odpovedal a nenamotava Ta. nemusi to ani znamenat, ze Ta nelubi. byvat s niekym je velky krok v zivote.
zober si to z jeho strany. on zije u rodicov, ma to nejako zabehnute, je spokojny.
odstahovat sa k Tebe moze byt na jednu stranu super, avsak prenho to je kompletna zmena situacie. strati cast komfortu, bude byvat v inej lokalite, bude sa musiet niekomu neustale prisposobovat. je uplne v poriadku, ked sa na to este neciti.
Ty mu mozes dat bud ultimatum: bud ides byvat so mnou, alebo koniec.
alebo mu proste dat cas a mozno skusit na zaciatok len travit vikendy spolu. netreba v takychto veciach tlacit na pilu, to nikam nepovedie.
ja mam partnera viac ako 3 roky, o spolocnom byvani sme sa bavili ked sme uz boli cosi vyse roka. ale on tiez na to potreboval dozriet. tiez by som s nim hned sla byvat, ale on mi vysvetlil svoj postoj ze preco este nie. velmi logicky a racionalne. tak som to prijala. a vidim, ze sa to vyvija a smeruje to k tomu, len on na to potrebuje dlhsi cas ako by som potrebovala ja.