Opustila by si manžela kvôli novej veľkej láske?
Ahojte, rada by som pocula vase nazory/rady na moju situaciu. Najlepsie od niekoho kto si niecim podobnym presiel ale samozrejme rada si precitam nazory aj inych.
1, som vydata cca 3 roky za muza ktoreho som milovala. Po niekolkych rokoch chodenia sme mali svadbu. Este nemame deti.
2, moj manzel je idealny, miluje ma, pomaha mi, vzdy sme si rozumeli, viem sa nanho vzdy spolahnut..atd atd
3, zamilovala som sa do ineho. Trva to uz asi rok - nieje to len chvilkove vzplanutie. Je to obojstanne a naozaj silne.
4, moj "milenec" je zenaty ma deti a zije v cudzine. Pracujeme spolu.
5, po par mesiacoch sa odstahoval od rodiny, lebo to uz nevedel zvladat. Povedal mi o tom az ked to urobil, nebol to "moj napad"
6, tento novy muz ma velmi miluje a chce byt so mnou. Je o nieco starsi - ale nieje to zavratny rozdiel. O deti sa nadalej samozrejme stara. Nie je to typ ktory by sa vykaslal na deti
7, Vidame sa cca 1krat do mesiaca. Velakrat sme sa rozpravali o buducnosti. mysli to vazne, vie si predstavit nas spolocny zivot aj s nasimi buducimi detmi. Chce sa posunut dalej, vidat sa castejsie...byt par./ Da sa povedat ze na mna trochu tlaci - ale v dobrom a po roku je normalne ze chce vediet na com je.
8, Je nam spolu uzasne. Ked som so svojim manzelom "trpim", taha ma to stale prec, v mysli som inde, vyhybam sa fyzickemu kontaktu. Musel si vsimnut ze sa nieco deje ale nepyta sa ma nic..
9, Neviem co mam robit. Strasne sa trapim. Casto placem. Samozrejme mam vycitky. Chcela by som ist do podnajmu na nejaku dobu aby som sa dalej nedusila v nasom byte (ktory mam ale velmi rada, spolu sme ho prerabali..spomienky..)
10, Novy vztah by bol velmi komplikovany - otazka byvania - je z inej krajiny, robota - muselo by sa nieco zmenit, jeho deti, a hlavne moj milujuci manzel... Napriek tomu ma to k nemu velmi taha a obavam sa ze aj keby som rozhodla uplne ukoncit tento vztah..k mojmu manzelovi sa uz nikdy nebudem vediet citovo priblizit. Bojim sa ze by som iba trpela..
11, kazdopadne musim nieco urobit lebo mam pocit ze momentalne sa nicim sama
@mima4 mna by len zaujimalo ze ako podla bodu c.10 ze o sa ma zmenit? Ked je pan milenec taky dokonaly...a co sa maju menit jeho deti????
A ta poznamocka o byte..ze ho ma rada...spomienky...aha verime tomu jak slepe kura zrnu...su v tom prachy nakolko ho prerabali spolocne tak jasne ze chce pri rozvode alebo po nieco aby kaplo...s holou ritou asi bude tazky zaciatok s milencom ktory tiez ma zavazky voci ex manzelke a detickam, ze??? 😅
@lubkavargova1 keby len take zeny tusili, ake rany to v zivote zanechava detom....ako sa s tym neraz boria cele roky...
@candii v nijakom manzelstve to nie je ruzove...a to je logicke... idealne vztahy su vecou max romanov pre zeny... v kazdom vztahu su aj hluche obdobia...obdobia kedy je urcite napatie..kedy je nulova chut na romantiku ci sex... proste taky je zivot...
a hlavne, vzdy najdeme aj lepsich muzov akych mame, ci vyzorom ale aj charakterom, porozumenim... ale uz sme jednemu slubili v dobrom aj zlom a bodka....
@mima4 ale no, ved to je detail! Laska nebeska je prednejsia...
Predpokladam ze ked je milenec z krajin od nas na zapad tak sa nedivim lebo tam pekne zenicky nie su. Tam ked chlap ma svoju zenu, tak je to z domacich a peknej zene tam sa vravi "turistka, cudzinka"....a na vychod od nasich hranic tam su nase zienky ze hotovy poklad aj ked po urcitom case je to uz len lacna pracovna sila...
tak vselico sa stava v zivote.ale ty si ho podvadzala rok 😠 ...a keby sa tvoj milenec nerozhodol,ze opusti svoju zenu,tak co?tahala by si to takto este?takyto trojuholnik?a to nemas vycitky ked si lahas vedla muza 😠 poviem ti ,co si mala spravit,nezacat si z druhym muzom.si vydata,on zenaty,ma deti,to ti nevadi?teraz sa zachovaj ako charakter opusti milenca,posli ho za zenou a priznaj sa muzovi.mozno ti odpusti....a ak nie tak zacni odznova a sama....
@mima4 asi tak,len JA,JA,JA.. ☹
@lubkavargova1 ale určite sa stará,dá peniaze,raz za mesiac ich vezme na víkend,výlet...že im rozbil ich detský svet,lebo rozmýšľa rozkrokom,to je len taký detail 😒
@jeannna ani zakladateľka nepíše, že hľadala nový vzťah. Čiže ani ona možno nebola úplne otvorená novému vzťahu, proste sa to prihodilo. Tak to v živote býva 😒 Tiež si myslím, že nie je dobré hneď všetko riešiť rozvodom a zahadzovať to len preto, že to nie je také ako predtým. Ale tiež asi poznáš to, keď cítiš, že je to stratené a že tam nie je žiaden cit. Zostávať v takom vzťahu by som nechcela ani na jej mieste, ani na mieste jej manžela.
@janinah ale nooo ved on dobre vie co robi. Je starsi chlap, rozumu uz ma...co uz nase mlade masko mu zachutilo...a mlada sa namotala na klasiku...vidina starsieho chlapa, v cudzine...
Tiez mam pocit, ze v dnesnom svete sa jednoducho nenosi byt manzelmi, mat usporiadany rodinny zivot, spokojne deticky a byt spolu v dobrom a aj v zlom.....neeeeeeeeeee to je take do byvaleho storocia. V dnesnej modernej dobre to je proste strasne OUT...
@mima4 podľa teba je to lepšie, ak sa dvaja neľúbia, ak si nemajú čo povedať, ale hlavne že sľubovali a zostali aj spolu? Je v poriadku, ak dieťa vidí, že láska medzi manželmi byť nemusí, že je to ok, keď sa mama a tato bavia spolu raz za týždeň o tom, čo treba kúpiť a dosť? TOTO je podľa teba rodinná idilka a pohoda?????? Asi si to zažila doma, keď za to tak bojuješ a je to ok. Podľa mňa to teda ok nie je. Podľa mňa je lepšie a áno, uprednostňujem to, ak sa rodičia rozvedú, aby deti nežili v zlom a dusnom prostredí bez lásky a vzájomnej nehy. Lebo to nie je prostredie pre deti!!!! Treba si uvedomiť, že nie je dôležité to, čo som kedysi sľubovala, ak podmienky toho sľubu dávno pominuli. Preboha sa trochu uvedomte ženy, dobre že zakladateľke nechcete vycapiť šarlátové písmeno na habit, lebo si dovolila pozrieť na iného muža 😠 Aspoň že upaľovanie je zakázané 🙄
@miriam11 jaaaj podľa teba je to šťastné? Som nevedela. Si divná....
@indiankaindi zaujimave ponimanie manzelskeho slubu..
ked si beres cloveka, tak asi mas si s nim co povedat, lubis ho a dostatocne si ho spoznala na to aby si prijala zavazok NA CELY ZIVOT a teda manzelstvo.
Manzelstvo nie je o tom - teraz mi vyhovujes, som paf...ked ma to prestane bavit idem dalej! Teda aspon zrele manzelstvo so zrelymi ludmi by nemalo byt o tom.
taktiez laska nie je o pocitoch, je to rozhodutie...ja som sa rozhodla milovat svojho muza po cely zivot, tak ako som si ho pred 6tymi rokmi brala..rozhodla som sa robit mu dobre veci po zvysok zivota, byt mu vernou a milujucou zenou... to iste sa rozhodol aj on, vratane vernosti... o tom je manzelstvo..!!! Nie ze kde vetrik zafuka a vidim nejakeho super borca..a uz palim za nim! Proste ROZHODLA som sa, ze aj ked mi do zivota pride iny muz, ktory bude stokrat lepsi, ze ja osrtavam pri manzelovi a plnim svoj slub...
o tom je manzelstvo, je to zavazok... ak by som nebola si ista tymto slubom..ostanem slobodna...
a ak obaja ludia vmanzelstve su zreli a dodrzuju svoj slub... tak aj ked pridu tazkosti, problemy do vztahu, tak ich riesia..nie utekaju mimo...!!!
moji rodicia tento slub nedodrzali... a tak to aj dopadlo.. bolo to velmi zle v prvom rade pre mna ako ich dieta, vazne mi tym poskodili...
@indiankaindi súhlasím,prostredie s nenávisťou nie je dobré pre deti ani pre dospelých..ALE tu píšeme o tom,že takúto atmosferu doma ani nedopustiť,nedopracovať sa k nej,toto nevznikne z večera do rána,toto vznikne v manželstve kde nie je dosť morálky,zodpovednosti,lásky,obetavosti pre rodinu,snahy starať sa o druhého.. ...lebo v každom manželstve toto na začiatku je /nepoznám nikoho,kto by sa sobášil z donútenia/ a je na nás,či to rozvíjame alebo potopíme a obzeráme sa po ďalšom partnerovi...
@indiankaindi Asi zalezi od cloveka, ja ked som bola vo vztahu s niekym, tak som bola hermeticky uzavreta pred inymi muzmi 😖 Bol pre mna ten jediny, vzdy. Ale viem, ze taketo veci sa stavaju. Ked si precitas moj prvy prispevok, som za, aby bola k manzelovi uprimna a z tohto vztahu odisla, lebo navrat by asi uz nebol mozny.
Ale voci jej novemu vztahu nedokazem zaujat optimisticke stanovisko Byt zamilovana nerovna sa byt aj stastna. Skomplikovala si zivot podla mna. A vobec by ma ako zenu netesilo, ze tomuto muzovi to doma nefunguje ako ma a mozno som pre neho len kompenzaciou a toto raz pominie, lebo to nema solidne zaklady. Som uz raz taka racionalistka, co uz 🙂
@indiankaindi Presne. Hlavne mi príde trošku divné sľubovať stoj čo stoj niečo na celý život, zatvárať radšej oči, ak sa vyskytne niekto naozaj skvelý. Po týchto komentároch mi naozaj niekedy príde inštitút manželstva ako taká klietka. A to je také strašne dospelé, zatvárať celý život pred všetkým oči, aby náhodou sa niečo nestalo, prečo budem musieť upustiť zo svojho zabehaného stereotypu. Veď predsa každý sa celý život vyvíja, objavuje, mení sa. To, že ste raz napr. v 23 rokoch boli také, neznamená, že v 35 budete mať iné názory a životný štýl a pohľady a bude to možno nezlúčiteľné s Vašim partnerom. Brať niečo v dnešnej dobe ako "naveky a doživotné" je veľmi naivné, nech ide o akúkoľvek obrovskú lásku. Bohužiaľ, ale tak to je!
....nooo a potom preco tu potom zeny vyplakavju ze ich chlap si nasiel krajsiu-mladsiu a lepsie nieco inde...vsak prislo ine terno do ich zivota...a nemusia dodrziavat ani oni slub 😀 😀 😀
Ja by som neopustila, lebo viac ako srdcom sa riadim zdravym rozumom a povedzme dovolim si to nazvat istotou. Sice nie som slabodna, ale laska, cit,motyliky v bruchu, steklive neslusne pohlady a vseliake pikosky uberu na care po case a potom je velmi realne, ze budes na tom horsie, financne, spolocensky. Si predstav mlada,rozvedena, partner rozvedeny so zavazkami a vyzivovacou povinnostou, bohvie ake budes mat vztahy s jeho rodinou..ak si ako tak pekna a mudra, najdi si vacsie terno. Nebudes donekonecna pekna a mlada, co potom? Skus si samu seba predstavit o 10rokov, ...a druha vec je, ze teda napriek mojim aj tak posunutym hraniciam to nie je celkom v poriadku k Tvojmu manzelovi. .
@mima4 A môžem sa spýtať, už si zažila, že by taký borec prišiel o tvojho života a ty by si bola úúúplne mimo? Alebo to bolo len hypoteticky povedané, že nech by prišiel "ktokoľvek" tak zostaneš aj napríklad za cenu doživotného ľutovania s tvojim mužom? Neber to v zlom, len sa pýtam...
Lebo ľahko sa hovorí ženám, ktoré to nezažili...
@sandra551
a prave pre ludi ako si ty je lepsie zit vo volnom zvazku.....
si typicky "odchovanec" dnesnej doby.. hladiet len na seba a svoje JA
neviem ci si vydata, ci mas deti..ci slobodna..ci čo... mozno len potrebujes od zivota "po hube", a to nebude od zivota..to si sama das... ked budes mat 2-3 malicke deticky, vycerpana, unavena, vysilena..a tvoj muz ti oznami..." čau zlato..vieš čo...všetci sa vyvíjame, takze nakoniec ta moja krásna kolegyna je asi predsa pre mna vhodnejsia, bye bye..." !!!!!!!!
zrely a zodpovedny clovek bere manzelstvo a rodinu vazne a na CELY ZIVOT
@sandra551 Jasne, ze som stretla aj muzov, s ktorymi som si bajecne rozumela a aj rozumiem, a aj fakt velmi pritazlivych... ale proste som vydata, tak som to "stopla v zarodku" a bodka. Zas netreba zit pribehy pilcherovej, ci telenoviel, či čo..ze svet sa zosype... A vobec nie som frustrovana a nestastna, svojho muza milujem, aj ked mi sem tam ide na nervy..aj ked chcem byt sama... aj ked neviem co... On je zrely a uzasny muz, a ja som sa rozhodla za neho vydat, uplne slobodne...slobodne som sa rozhodla na cely zivot
@sandra551 ale ved ja tvoj nazor akceptujem, ale s nim nesuhlasim. Preto tvrdim, ze podla mna taki ludia by mali ostat slobodni a nemat deti. Aspon ohlad na tie deti treba brat... lebo deti potrebuju rodicov a kompletnu rodinu na cely zivot, nie "podla vyvoja emocionalnehos stavu" jedneho z rodicov...
ziadne vylety, peniaze, zazitky..bla bla bla sa nevyrovnaju milujucej rodine pre dieta, v ktorej sa rodicia lubia, v ktorej zdolavaju rozne problemy... v ktorej dieta sa uci ako vlastne zit, fungovat....ako zvladat napatia, spory...
@mlss aj ked si myslis, ze tento muz je osudovy a laska nekonecna - vobec nevies, do coho ides. Vidat niekoho raz do mesiaca na par dni, ukradomky za velmi vzrusujucich okolnosti, nerovna sa mat s nim vztah. Teraz si taka zaslepena, ze nech Ti povie ktokolvek cokolvek, aj tak na dobre rady nedas. Takze rob ako uznas za vhodne, hlavne sa rozhodni co najskor, nikto si nezasluzi byt tak dlho klamany.

@lubkavargova1
zakladatelka musi na vlastej kozi zazit to co preziva milencova manzelka a jej deti.... a potom ju chcem vidiet, ako ho bude povzbudzovat "chod za laskou svojho srdca"...