icon

Opustila by si manžela kvôli novej veľkej láske?

mlss
2. apr 2016

Ahojte, rada by som pocula vase nazory/rady na moju situaciu. Najlepsie od niekoho kto si niecim podobnym presiel ale samozrejme rada si precitam nazory aj inych.
1, som vydata cca 3 roky za muza ktoreho som milovala. Po niekolkych rokoch chodenia sme mali svadbu. Este nemame deti.
2, moj manzel je idealny, miluje ma, pomaha mi, vzdy sme si rozumeli, viem sa nanho vzdy spolahnut..atd atd
3, zamilovala som sa do ineho. Trva to uz asi rok - nieje to len chvilkove vzplanutie. Je to obojstanne a naozaj silne.
4, moj "milenec" je zenaty ma deti a zije v cudzine. Pracujeme spolu.
5, po par mesiacoch sa odstahoval od rodiny, lebo to uz nevedel zvladat. Povedal mi o tom az ked to urobil, nebol to "moj napad"
6, tento novy muz ma velmi miluje a chce byt so mnou. Je o nieco starsi - ale nieje to zavratny rozdiel. O deti sa nadalej samozrejme stara. Nie je to typ ktory by sa vykaslal na deti
7, Vidame sa cca 1krat do mesiaca. Velakrat sme sa rozpravali o buducnosti. mysli to vazne, vie si predstavit nas spolocny zivot aj s nasimi buducimi detmi. Chce sa posunut dalej, vidat sa castejsie...byt par./ Da sa povedat ze na mna trochu tlaci - ale v dobrom a po roku je normalne ze chce vediet na com je.
8, Je nam spolu uzasne. Ked som so svojim manzelom "trpim", taha ma to stale prec, v mysli som inde, vyhybam sa fyzickemu kontaktu. Musel si vsimnut ze sa nieco deje ale nepyta sa ma nic..
9, Neviem co mam robit. Strasne sa trapim. Casto placem. Samozrejme mam vycitky. Chcela by som ist do podnajmu na nejaku dobu aby som sa dalej nedusila v nasom byte (ktory mam ale velmi rada, spolu sme ho prerabali..spomienky..)
10, Novy vztah by bol velmi komplikovany - otazka byvania - je z inej krajiny, robota - muselo by sa nieco zmenit, jeho deti, a hlavne moj milujuci manzel... Napriek tomu ma to k nemu velmi taha a obavam sa ze aj keby som rozhodla uplne ukoncit tento vztah..k mojmu manzelovi sa uz nikdy nebudem vediet citovo priblizit. Bojim sa ze by som iba trpela..
11, kazdopadne musim nieco urobit lebo mam pocit ze momentalne sa nicim sama

sandra551
3. apr 2016

@mima4 Však ani podľa mňa by takí ľudia nemali mať manželstvo ani deti... Ak v to neverím, tak asi ťažko budem chcieť byť toho súčasťou 🙂 A autorku otázky tiež neobdivujem, že si našla chlapa s deťmi... toto je vec, čo by som ja napríklad nikdy neurobila. Ženatý a s deťmi to nie je teda žiadne terno, len problémy 😒 Ale ja som tu riešila čisto to, že keď sa náhodou v živote ženy objaví niekto iný (povedzme slobodný, bezdetný) a je to veľká láska tak je podľa mňa chyba zatvoriť pred tým oči... Tak som to myslela.

mima4
3. apr 2016

@sandra551 no pokial sa jedna o slobodnu zenu, moze legalne odist zo vztahu.. ale ked sa raz rozhodnem vydat sa..tak ma to byt na cely zivot. Ak nie som pripravena na cely zivot dat tento slub.. tak som slobodna a fungujem s partnerom...

suve99
3. apr 2016

Neurážajte sa tu....môže sa to stať každej z vás..... je to ťažké, je to však na Tebe...
Moja rada ? Zostala by som s manželom...zaľúbenie, najmā takéto funguje max. 2-3 roky...

misel0806
3. apr 2016

Sak vam to moze byt jedno je to jej zivot a ako s nim nalozi je jej vec... Ci manzelstvo pochova kvoli pubertalnemu rozmaru alebo ho ozivi...😀

modraorchidea
3. apr 2016

Myslím si , že si sebec...kto Ti zaručí keď dosiahne čo chce, že sa nevráti nakoniec k žene a deťom...poriadne si rozmysli čo urobíš... si si vedomá toho, že svojmu manželovi ublížiš....zapamätaj si, že nikdy si netreba stavať svoje šťastie na nešťastí iných...ono sa to skôr či neskôr každému vráti...milovala si svojho manžela keď si si ho brala...miluješ aj nového...a ešte koľkých ? mimochodom tie jeho deti budú skôr či neskôr problém a hlavne keby si sa rozhodla mať s ním dieťa...čo by dali iné ženy, ktoré nemajú také šťastie v manželstve ako ty za takého manžela ako máš....to si treba vážiť! Treba si uvedomiť čo je láska

indiankaindi
3. apr 2016

@mima4 ale nikde nikto nehovorí o tom, že sa vydávam, ak to nemyslím vážne, ak to neplánujem na celý život. Aj ja som sa vydávala s tým, že je to na celý život a preto, lebo som svojho muža nekonečne milovala. Ale kde máš záruku, že to tak bude večene? Že sa ani jeden z Vás nezmení? Že nezmení svoje návyky, svoje správanie, svoje postoje, seba samého? Podstatou je, že človek sa môže zmeniť. Ako muž, tak aj žena. A ona jednoducho našla niečo, čo je možno pobláznenie a možno naozaj láska ako hrom. Možno k mužovi bola úprimná a pri svadbe chcela byť s ním naveky. Ale teraz zistila, že nie, že je niekto, s kým by bola radšej až za hrob. Z ich manželstva odišla láska a ona má zotrvať? Má mať deti s mužom, s ktorým sa bude milovať nasilu? Má vychovávať deti s mužom, s ktorým ju už nič nespája? To je fakt len o tom? Nepripúšťaš, že sa môže stať opak? Ver mi, že ty budeš prvá, ktorá natrafí na chlapa s veľkým CH a budeš úplne mimo a opustíš všetko. Lebo jedna vec je rozum, zodpovednosť, vernosť a úcta, ale druhá vec je nekonečná láska, čo hory prenáša a čo prináša všetky pozitíva človeku do života. Bohužiaľ, ty poznáš to prvé. To druhé raz možno príde 😉

@jeannna môj postoj k manželstvu a ku vzťahu je úplne presne rovnaký ako tvoj. Tiež mám pocit, že odkedy som sa vydala, muži prestali existovať. Sú to len osoby chodiace okolo. Ale nemám rada vyhlásenia, že by som niečo podobné nikdy nespravila a nikdy by sa mi to nestalo. Teraz mám pocit, že by som nepodviedla a mám pocit, že s mojim mužom budeme spolu naveky. Ale budem mať tento pocit aj o rok? O dva? Pracujem na tom, aby to tak bolo, ale...... a čo keď opustí on mňa? Aj tak by som mu mala zostať verná? Zakladateľke sa proste stalo to, že jej vzťah s mužom ju zrejme nenapĺňal tak, ako manželstvo napĺňa mňa alebo teba. A prišiel niekto, kto ho vyplnil. A už je iba na nej, aby to spracovala a vysporiadala sa s tým.

katuska19
3. apr 2016

Moja rada je, ze nezostávaj v manželstve, v ktorom budeš trpieť. A čím skôr, tym lepsie, kým nemáte deti. Ak miluješ iného, dá sa to pochopiť, to sa môže stať každému, ale tiež si treba zvážiť, či chceš vychovávať aj jeho deti a či chceš vlastne a či on vôbec bude chcieť tretie. A čo to je fakt láska alebo rozmer.

jeannna
3. apr 2016

@indiankaindi Len ci je to ozaj laska, co citi? Cim som starsia, tym viac zastavam nazor, ze ta prava laska nenaplna ludi vasnou, ale pokojom. A to tento pripad rozhodne nie je, naopak, zakladatelka mi pride z tejto situacie nestastna.

A v prvom rade by som sa snazila byt spokojna sama so sebou, lebo toto je hlavny predpoklad pre fungovanie partnerskych vztahov. Ak som nestabilna ja ako osoba, nemozem ocakavat naplnenie ani od svojho muza, milenca, deti, od nikoho.

ena70
3. apr 2016

@mlss hovorí sa, že "srdce má svoj vlastný rozum, ktorý hlava nikdy nepochopí"... a je to pravda... ja keď som bola niekedy na vážkach a dala som na rozum, bohužiaľ som ostala akási prázdna...nenaplnená a nešťastná... a to len preto, lebo som urobila viacmenej tak "že sa to patrí".... lenže časom a vekom som zistila, že srdce neosereš... to jediné Ti dá správnu odpoveď... urob tak, aby si bola konečne šťastná a netrápila sa.....

misinka26
3. apr 2016

Nečítala som príspevky ... to naozaj chceš opustiť milujúceho manžela a utekať za človekom, ktorý bol tak arogantný a samoľúbi, že vymenil svoju rodinu a deti za teba ??? Vy už nikdy nebudete len vy dvaja na to sa priprav, deti budú pre neho to naj, bude za nimi utekať a keď pominie poblúznenie možno aj teba vymení za niekoho bez detí a starostí ... jasné neklapalo im to, aké klišé ... je to tvoj život ale podľa mňa si nevážiš čo máš a raz a to prídeš... dúfam, že nebude neskoro ... držím palce nech sa rozhodneš správne...

mimka79
3. apr 2016

Kriste ženy...vy jej tu niektore nakladate ako svätice....Pritom moze sa to stat kazdej jednej z Vas,absolutne nic zle nespravila,jednoducho sa zalubila,a akoze vydatym a ženatym sa to nestava????Ved pise ze on sam sa rozhodol odist od rodiny,do nicoho ho netlacila...Nemusi byt on hned chrapuň a ona zla mrcha co kradne manzela a otca.....Moc som tu toho necitala,ale ta co tu pise o manzelstve na cely zivot,o tom ze ked sa tak raz rozhodla nema sa co rozvadzat....hupssss sorry strasne som sa smiala....Preboha živeho to sa ako da predpokladat co sa stane v manzelstve,za rok,či 5rokov..same dristy....Hold,ale aby sa to jej nestalo co tu manzelstvo do nebies vynaša ....Ano ma super muza,ano lubila ho,ano vzali sa.....A ano,mozno teraz robi chybu,mozno je to len vzplanutie,mozno to tak nema byt ale....Ale stalo sa,citi to tak...taha ju to inam,rozhodnutie ťažke a ťažko radiť....Ale toto nieje na odsudzovanie ani nadavky....Ja len drzim palce,niesi prva ani posledna,ale urcite si vsetko treba zvažit...

mima4
3. apr 2016

@indiankaindi
pre mna to co stvara nema nic spolocne s laskou.
moja definicia lasky zahrna aj tu zodpovednost, vernost, rozum...aj zvazenie dosledkov voci inym ludom... Laska pre mna buduje, prinasa pozehnanie, je zodpovedna, je krotka, nezna, zodpovedna, nie poblaznena, egoisticka a ignorantska...

take ze
"chlap z CH"
ci
"laska az za hrob"

su pre mna take zenske chujoviny na entu alias mexické telenovely...

Laska je rozhodnutie milovat, aj napriek zmenam, aj napriek tazkym chvilam, krizam atd... aj keby mi bolo pri inom lepsie...
a to ze to myslim vazne, to nestaci mysliet, to treba aj spravit a zit... a ak menim nazory ako ponozky..potom som len tarajka na entu...

a čo sa tyka toho "chlapa s velkym "ch"", tak pre mna skutocny muz:

- nelovi vo vodach vydatych zien, toto nerobi chlap s charakterom, ak to robi, pre mna nema charakter a je velke hovno

- stoji pri svojej rodine, zene a detoch, ak to nerobi, opat..chuj na entu...

a jej milenec ani jednu z tychto podmienok nesplna....

mima4
3. apr 2016

@mimka79 no ked ti zajtra muz oznami, ze odchadza, tiez si povedz "vsak netreba ho sudit, nie je ani prvy ani posledny"!!

zalubit sa - moze sa stat kazdej z nas, ale uz na kazdom z nas je, co s tym spravi...

daniella315
3. apr 2016

😉 len tolko

macamac
3. apr 2016

@daniella315 to tu už je, na str.4 😉

lubkavargova1
3. apr 2016

No...neviem, ale podla mna to zase taka laska nebeska nebude....

Robia spolu...ale vidia sa len 1 krat do mesiaca...no to mi je teda frekvencia jak hrom...

Keby ze ma charakter a gule tak to povie narovinu manzelovy, ze "haaaaat fiam, asi to skoncime lebo mam ineho chlapa"

Ale toto priznat po 3 rocnom manzelstve kde 1 cely rok ho podvadza aj ked frekvencia stretavok je taka ze to spocitame na rukach a nohach a este aj nam ostanu volne palce 😀

PS: niektore prispevky ohladom manzelstva (celkovo na MK) keby citali nasi manzelia a frajeri asi si fajne rozdumuju tu "klekacku s perscinkom pod eifolovkou" 😀 😀 😀 😀

mimka79
3. apr 2016

@mima4 Ak by ma muž prestal ľúbiť a mal by byť somnou len nasilu a kvôli deťom,radšej nech ide,nech nás oboch netrápi...A deti o otca neprídu...PS. a mimochodom nepus o mne akoby si vedela čo som prežila...Po 10tich rokoch som sa rozviedla s mužom ktorí si našiel inú počas môjho prvého tehotenstva,a aj napriek tomu že sa mi ospravedlnoval a prosil o odpustenie,už som nechcela a cítila som ze ked ma nelubi nech ide...Ano čo to som si vytrpela,ale už som mu neverila.A predstáv si teraz spolu vychádzame super,nezanevrela som na neho,o syna sa stará a obaja máme nové super vzťahy...Tak tu prosím ta nebasni o manželstve na celý život....

sandra551
3. apr 2016

@lubkavargova1 Nenapadlo Ti, že možno je z ďaleka? Ak je z Frnacúzska alebo Španielska alebo niekde z kade treba lietať, tak už vidím aj Teba ako by si mala čas zrejme pri iných služobných cestách a povinnostiach cestovať viac ako raz za 3-4 týždne letecky...

mimka79
3. apr 2016

@indiankaindi uplne perfektne napisane,suhlasim so vsetkym....

lubkavargova1
3. apr 2016

@sandra551 ak je to taka laska nebeska, tak sa zoberiem a som s nim...toto co opisuje zakladatelka su vyhovorky len.
ja som mala lasku 2460 km daleko a nebol problem aj popri praci byt castejsie spolu ako len raz do mesiaca..
Aj tak si myslim, ze by mala kapnou bozskou pred manzelom...aj on ma pravo na novu partnerku 🙄

petra3312
3. apr 2016

Taketo nieco sa moze stat v kazdeho zivote. Nie som za to zotrvavat v manzelstve za kazdu cenu. To, ze mam muza, ktory nie je alkoholik, nebije ma, ma pracu, dokonca ma miluje, automaticky neznamena, ze musim byt v manzelstve s nim stastna. Obaja mozme byt stale ti isti ludia, ako ked sme sa spoznali a laska napriek tomu vyprcha, nepremeni sa na silnejsie puto. Manzelstvo nie je ziadna klietka, ktora sa odomkne az ked jeden z manzelov zomrie. Ale ked uz sa raz rozhodnem do toho zvazku s niekym ist ( a aj ked viem, ze hoci slubujem navzdy, nemusi to byt navzdy ), predsalen to musim brat vaznejsie ako len papier ci slub. Zakladatelku nikto nedrzal priviazanu na retazi, mohla od muza odist so vsetkou uctou. Vysvetlit mu, ze uz s nim nie je stastna. Za tychto okolnosti to naozaj vyzera tak, ze sa zacala vo vztahu trochu nudit, prislo nieco nove a ona neodolala. Nemyslim, ze moze vediet, ci je toto naozaj laska, ci lubi toho druheho viac ako svojho muza, ci ho vobec lubi. Je totalne zaslepena, absolutne netusi, do coho ide. Mozno to bude laska az za hrob mozno nie, co jej je vytykane, je sposob, akym do toho vhupla, sebectvo, bezohladnost. Take reci, ze nedokazala tomu odporovat, bolo to silnejsie ako ona a pod, moze rozpravat tomu, co seno zuje. Mohla tuto osudovu, pravu a jedinu lasku zacat s cistym stitom. Sme skepticke, lebo takychto podobnych tem je tu milion, vzdy sa jedna o nieco take silne, comu sa nedalo zabranit a co moralistky nevedia pochopit. Ludia si vzdy radsej vyberu tu lahsiu cestu, chcu vyskusat, ako chuti zakazane ovocie, manzelov si nechavaju v zalohe, s milencami existuju roky tajne az kym to jedneho z nich neomrzi, jeden z manzelov sa to nedozvie, alebo kym ich svedomie nakoniec nedozenie k ukonceniu manzelstva.

sasa1983
3. apr 2016

Ja si tiez myslim, ze tvrdit, mne nikdy by sa to nestalo, ze komu sa to stane..je taky a taky, je naivne. Tiez som ale toho nazoru, ze v pripade autorky prispevku to bude chyba vedla, lebo vymeni istotu co ma za nadherny osial na 15m a potom za ostaru na dlhu dobu.

mima4
3. apr 2016

@mimka79 ale to ze tebe ublizil prvy manzel, ublizil vasmu dietatu, to neznamena, ze to je OK, ze je to spravne, ze je to normalne.
On sa nezachoval ako chlap, ale preto netreba taketo pocinanie povazovat za standardne....
Teraz mas male babo, asi si sa znova vydala, predstav si, ze tvoj muz si to zrazu rozmysli a aj v tomto pripade sa na teba vykasle...
je to podla teba pristup MUZA, ktory ma byt bojovnikom? muza ktory ma milovat svoju rodinu, vediet za nu polozit zivot? Muza, ktory ma dodrziavat svoje sluby, stat pri svojej rodine...a nie fylozofovat "ci niekde nie je zelensia trava"?

ako mozes potom mat doveru v niekoho, kto nie je vlastne ani chlapom?

modraorchidea
3. apr 2016

rada by som nakoniec vedela ako sa rozhodneš a ako sa to bude ďalej vyvíjať ...dúfam, že dáš vedieť 🙂

indiankaindi
3. apr 2016

@mima4 protirečíš si. Láska je rozhodnutie milovať aj napriek ťažkostiam. Ona sa rozhodla milovať svojho nového priateľa aj napriek tomu, že majú obaja záväzky. ;) aj to sú ťažkosti. Okrem toho, napísala som to zle, nerozhodla sa, proste sa to udialo. Udialo sa to aj z jeho strany, nebolo to tak, že si chlapík povedal, že joj, teraz mám chuť ublížiť svojej žene a deťom, idem ja zbaliť nejakú inú ženskú.... proste sa stalo, že sa stretávali dlhšie a zistili, že si rozumejú, že tam prebehla nejaká iskra a pod. Neviem, ale pre mňa láska až za hrob znamená najviac. Pretože keď niekoho tak strašne milujem, znamená to, že si ho aj vážim, ctím a je pre mňa všetkým. Mexické telenovely nepozerám, vidím, že je to tvoja parketa, keďže to vyťahuješ neustále, máš ich zjavne napozerané ;) ale máš pravdu, toto je realita. Nebudem zotrvávať vo vzťahu, kde nie je láska a teda sa vytráca aj úcta, rešpekt, vernosť a všetko ostatné. Ako slobodní ľudia máme možnosť meniť svoje názory (jedna zmena partnera nie je ako menenie špinavých ponožiek, nepreháňaj) a teda zmeniť aj svoj život. Ani jeden z nás nie je robot. Potom to tak aj vyzerá, ak ľudia žijú nasilu v niečom umelom, neprirodzenom. Skús sa aj ty trošku uvoľniť, uvidíš, že život je o niečom inom a nielen o tom, o čom ti rozprávajú iní. Ty si život neužívaš, žiješ v zabehnutej istote, že správne je to, čo iní povedali a teda robíš len to, čo sa robiť má. Nie to, čo chceš. Keby si sa uvoľnila, zistila by si, že žiješ v sivom svete bez konca :( Je mi to ľúto, myslím, že každý by mal mať šancu rozhodnúť sa ako chce. Nie ako si myslí, že chce. 😒 budem za teba dúfať, že raz ten pocit nájdeš.

mima4
3. apr 2016

@indiankaindi
ja si neprotirecim....

ona uz ma zavazok, dobrovolne... zavazok milovat... jej priatel je chuj, ktory podvadza zenu, opusta rodinu, ako mas velmi skreslene vnimanie, co je to laska..
lebo laska nestavia na nestasti inych, laska prinasa aj vernost, aj obetu, aj pokoru, aj neustalu pracu na vztahu...a aj zavazok, ktorym je manzelstvo.

myslim ze je tu debata s tebou zbytocna..ja sa necudujem, ze dnes ludia nie su schopni zostavat vo vztahoch, budovat vztahy, rodiny... samy to maju v hlave pomiesane.....

a vidim, ze ty si uplne mimo..skus tu napisat nejakej mamke 3 malych deticiek, co si chlap najde milenku, ze vlastne ona (ta mamicka) je prekazkou ich (muz a milenka) laske... 😔 😔 😔 😔

manzelstvo je papier - nevera je "in"... 😖 😖

mame my dve uplne odlisne hodnoty...

lubkavargova1
3. apr 2016

@mima4 tiez by ma zaujimalo ako by reagovali tieto zienky keby ze po nich vystartujeme my slobodne a nezadane..ved nam je suma fuk ze tam je rodina, deti...co, ved mame lasku. A drahy pan manzel sa zalubil tak podme nebranit tejto laske....len zaujimave je, ze prve reakcie nikdy nie su taketo ale nadavky-potom rozluka a nakoniec sud o vyzivne a delenie majetku...

Vidis? Ja stale tvrdim, ze sme stare korcule, ktore vraj zijeme v sivote...neviem, ale mne radsej vyhovuje mat nejake pravidla, moralne zasady a hodnoty, uctu ako byt moderna a IN...no jo staaaarneme 🙄

mlss
autor
3. apr 2016

Damy,
som naozaj prekvapena kolko reakcii rozputala tato tema. Dakujem kazdemu kto prispel do diskusie. Niketore prispevky mi pomohli, ine boli znacne emocionalne nabite, ine velmi moralisticke...atd..atd

Mile moralistky, zivot naozaj nieje cierno biely!!! Ludia, skutky ktore robime nie su iba 100% dobre a 100% zle..vascinou je to uhol pohladu.. je to modre, fialove, belase... nikdy nie cierne a biele - to by bolo asi velmi jednoduche..

Ze ci som nemilovala manzela ked som si ho brala?
->ano milovala, ano predstavovala som si nas spolocny zivot az do konca (presne tak ako vy)
Ze ci je moja nova laska iba chvilkovy rozmar? Som naivna?
->Nie, nieje je to sexsymbol ktory nahanal baby. Nie, nemyslim si, ze je bezchybny, uz teraz na nom vidim chyby - kazdy nejake ma.. Nie, nieje to zdaleka prvy muz ktory sa na mna po svadbe pozrel a mal zaujem.
Ze ci si nevazim co mam?
-> Cely svoj zivot som robila logicke rozumne kroky. Dobre skoly, vztah, robota, hypoteka, svadba, ..dalsi krok by mali byt deti.. No necitim sa mat deti so svojim manzelom..bohuzial nie..
Ze ci sa nehanbim zato co som urobila?
-> ano hanbim a mam vycitky.. Navstivila som psychologa - inspiroval ma k tomu prave tento muz ktory k psychologicke chodi uz niekolko mesiacov.
Ze druheho muza poznam malo?
-> sme kazdy jeden den v kontake, rozpravame sa viacej ako s manzelom. Nikdy s nikym som sa tak otvorene nerozpravala o svojich pocitoch/radostiach/smutkoch ako s nim. Ano realne sa vidime sa 1-2 do mesiaca na viacero dni - tyzden..
Ze ci som sa nesnazila to ukoncit?
-> Ano snazila. Prerusili sme kontakt na niekolko dni. Vysledok? Este viac som si uvedomila ako mi chyba a ako chcem byt s nim.
Ze ci mam strach z tohoto noveho komplikovaneho vztahu?
-> Ano, ani si neviete predstavit aky...

svetkaadamko
3. apr 2016

@mlss neprecitala som uplne vsetko, ale pocas tych 3 stran bolo napisane asi vsetko, tak budem strucna. Co si akoze cakala, ze ti v com poradime? Ze si nevied vazit milujuceho muza po svojom boku, tak ja uz fakt neviem co niektore zeny od zivota chcu. Ja som sa nedavno vydala, aj sa s manzelom pohadame, aj si ideme na nervy, ale stale viem, ze je tu pre mna a ja prenho, je svojsky, ale je uzasny.
Co do frasa este chces a na co si mu slubovala pri oltari?

dominikav123
3. apr 2016

@mlss to stále nemení nic na tom ze svojho manžela rok klameš lebo sa bojíš ze skončíš sama.