Oslava u jeho ex
Ahojte, chcela by som poprosiť iba o názor alebo možno o zmenu pohľadu...
Mám partnera, s ktorým máme 2 r dieťa. Z predchádzajúceho vzťahu má tiež deti, všetko akceptujem, keď treba čokoľvek a robí pre nich čokoľvek, do ničoho sa nemiesam aj ked priznavam, ze mi dosť vadí, že ich pred rokom nasťahoval do jeho domu, pretože ich z dvoch bytov vyhodili. My bývame v mojom byte a do domu som nikdy nechcela, avsak ked sli do jeho domu, celkom sa ma to dotklo, pretoze tam chodi takmer dennne. Ano viem, deti. Nevadi mi to preto, ze by som na exku ziarlila, skor mi pride, ze ok na deti plati, ked im cokolvek treba kupit tak kupi, ale to ze ona si tam zije ako princezna, telka, internet, byvanie, vsetko gratis. Ked sa nieco pokazi, je ako na strunke, zavola a uteka. Ked to vytknem, dostane sa mi odpoveď ''robim to pre deti'' a z urciteho pohladu to chapem ale nakoľko na zaciatku nasho vztahu, ked som sa ju este snazila vnimat iba ako exku, nam robila vecne napriek. Nechcela nam dat deti, ked sme si nieco naplanovali, zmenila nazor ani nedala vediet a chvilu prrd odchodom bolo vsetko inak, nechcela pustat deti ani k nam a pritom im hucala do hlavy ze otec s prepacenim t*tka inu ze ich uz nechce a nema na nich cas, pricom ked sme cokolvek plánovali, mysleli sme ze pojdu s nami. Pred vsetkymi na mna nadavala najvulgarnejsie ako sa da az kym mi nerupli po polroku nervy a vybila si to na priatelovi, aby jej odkazal ze este raz tak to uz zacnem riesit. Casom sa ukludnila, deti k nam chodili aj s nami na vylety ci dovolenku,no ta zenska mi uz lezi v žalúdku a nemozem sa po tom vsetkom na nu uz ani pozriet ani o nej pocut.
Pred chvilou mi moj drahy oznamil, ze v sobotu ide k nej na oslavu svojmu dietatu (10 r), kde inde ako ku nej (ci nemu?) domov. Podotkol, ze kedze tam nepojdem je mu to trapne ale aj napriek tomu sa rozhodol, ze tam predsa ide. Ked som reagovala, ze chlapec je uz dost stary, aby mu vysvetlil ze s jeho materou uz nie je a ze sa to nehodi, reagoval, ze ako sa jeho dieta bude citit. Pritom cez vikend, ked mal narodeniny som mu chcela zavinsovat s nim, boli sme lyzovat no oni sli o hodinu skor lebo nase dieta este spalo.. Ked sme za nimi prisli, spytala som sa ho kedy mu zavinsujeme, tak mi oznamil, ze mu vinsoval rano doma, ale ze vinsoval za nas vsetkych.. Celkom sa ma to zas dotklo nakolko by som cakala, ze mu zavinsujeme aspon spolu. Predtym nikdy nebol problem, ked mali deti sviatok, prisli k nam, bud som upiekla tortu, alebo ked som nestihala tak sme kupili a oslavil to s detmi u nas ako rodina s nami.
Viem, ze tu budu nazory ze som sla do vztahu s chlapom, co ma deti, ze som o detoch vedela... To vsetko je v poriadku, s detmi problem nemam, ked boli na oslave nasho dietata, krasne sa s nim vyhrali aj vsetko, ale aj napriek tomu mi prosim vas napiste vas nazor, pretože sa citim fakt.. pod psa uz z toho všetkého...
Chlapík to má dobre vymyslené 🙂.Má dve ženy ,dve rodinky .Preto tam chodí denne,všetko financuje . .Nebuď naivná,veď to už aj najväčšia naivka musí cítiť,že tu niečo nehrá …oslava je najmenší problém .Porozmýšľaj či chceš v takomto chorom prostredí vychovávať svoje dieťa…
@juliet86 Ono, jedna vec je patchwork. Tam aj zena prinasa svoje deti, ako v seriali Krok za krokom. Kazdy robi kompromisy... Toto je skor klasicka situacia, ze moj partner ma zavazky a deti z predosleho vztahu, ja sa snazim budovat "svoju" rodinu, samozrejme, musim brat ohlad na tu jeho...
Byvaju v jeho dome - toto by si mal dat do poriadku, ano, robi to pre deti, ale aspon energie nech si cvakaju sami. A majetkovo nech sa vysporiadaju, to tam bude ex dokedy byvat, do smrti? Chodila som s chalanom z Litvy, co jeho otec mal 2 domy, v jednom on s rodicmi, v druhom ex s jedinym synom vysokoskolakom... boli 7 rokov od seba, no formalne nie rozvedeni, on platil vsetko okolo domu, kedze vsetko bolo na neho pisane a exka krcila plecami, ze sak tam byva jeho decko... tak nech plati... teraz sme si pisali, 8 rokov po nasom rozchode a on ze stav je od toho roku 2008 furt taky isty 😄 chalan ma 30!
Oslava - dieta naozaj sa potesi, ked jeho otec pride na jeho oslavu. Ty tam, predpokladam, ist nechces, ani keby ta pozvali (toto je vec, ktoru som v sebe riesila ohladom stuzkovych, vystupeni a promocii mojich nevlastnych deti - nieco sa oddeluje (nech si oni oslavuju svoje veci, ja pri tom isto nemusim byt a budem sa tak aj lepsie citit), nieco sa zdiela (navsteva u svokry, kupim a po muzovi poslem darcek k Vianociam a narodkam) ...
Treba si ten kontakt a vztahy nastavit, aby boli obojstranne znesitelne. Urcite brat do uvahy aj zaujmy a emocie muza, seba, ex aj vsetkych deti. Ono sa to da... len to neni prijemne. A trva nejaky cas, kym sa veci vyladia.
Napis mi spravu ked tak, nechce sa mi to sem nejako rozsiahlo pisat 😃
A nemôže byť vo veci niečo úplne iné? Nemá s tebou to dieťa nejaký problém o ktorom ty nevieš a preto mu radšej zablahoželal bez teba a aj oslavu robia bez teba?? Alebo nechce len teba zaťažovať robením oslavy, keď sa staráš o vaše dieťa? Bez vetra sa ani lístok nepohne a keď píšeš, že nemáš pocit že sa chce k bývalej vrátiť tak bude najlepšie celú vec vykomunikovať skôr, ako sa začne celý problém prehlbovať.
Fúha, no asi by som mu vysvetlila, že doteraz to tak nefungovalo a ani teraz nebude. Akože doteraz na oslavy k ex nechodil a zrazu sa rozhodol, že pôjde? Ja by som mu povedala, že buď pôjde ale už aj s vecami a môže tam rovno ostať, alebo urobíme oslavu u nás na ďalší deň BEZ JEHO EX. Ale to som ja a kľudne ma tu ukameňujte.
S tym sa dalo pocitat.Zbytocne sa rozculujes,v tomto mozes len strayiy.Akceptuj to.
Premohla by som sa a na oslavu šla. Aspoň by si videla, či ex nebáli tvojho manzela spat. Chlapcovi si na lyžovačke zablahoželať mohla sama, aj keď manžel to spravil u neho doma. Nemuseli ísť o hodinu skôr, mohli počkať, kým sa vaše dieťa vyspí a mohli ste ísť spolu. Celé je to divne.
Manžel = mestek potras sa (pre ex)
Ty = poskok pre manžela (a jeho ex)
@tarvika Narusene vztahy???
Pocuvas sa, co hovoris???
Ake ma ona mat vztahy s ex jej manzela???
Tu je rec o ex a nie o hareme.
Je to uplne cudzia osoba, s ktorou nema dovod mat akekolvek vztahy a ktora ju ani nemusi nijako zaujimat.
A ten saso, sa voci nej zachoval, ako chrapun.
Jeho nema co zaujimat, ze jeho ex vyhodili z dvoch bytov a nastahovat ju do svojho domu, to kde sme???
A to, ze on to robi pre deti, su len hlupe kydy.
Mal to riesit cez socialku, ex s detmi nema kde byvat, dajte ich mne.
Ked si po rozvode vysudila deti, tak sa o ne musi vediet postarat a ak nie, nech ich da do starostlivosti jemu.
A to, ze svoju ex nastahoval do svojho domu, je voci jeho terajsej manzelke velmi bezohladne, chrapunske riesenie.
Ked chce tvoj manzel pomahat detom, to, za jeho ex vyhodili z dvoch bytov, mal riesit cez socialku.
Ex s detmi nema kde byvat, dajte ich mne.
A to, ze ex nastahoval do svojho domu, je neakceptovatelne, pretoze tak ako teba, ani jeho nema co zaujimat jeho ex, len jeho deti.
A to, ze to ze to robi pre deti, je velmi uboha, chrapunska vyhovorka.
Ked pocas rozvodu prisudili deti jej a ona s tym suhlasila, musi sa o ne vediet postarat ona a ak nie, nech ich da jemu.
Dnes jeho ex nema kde byvat, tak ju nastahuje do svojho domu.
Zajtra nebude mat peniaze, tak tvoj ex sa okrem svojich deti bude financne starat aj o nu???
A pozajtra ju zasvrbi, tak na nu hned skoci, aby mala full servis, alebo ako si to tvoj manzel predstavuje???
Nieco taketo, by som ekceptoval, alebo urobil jedine, ako nudzove riesenie, so suhlasom svojej manzelky, na par mesiacov, kym by si ex nenasla nejaky byt a pokial by toho nebola schopna, riesil by som to cez socialku a deti jej zobral, pretoze, pokial ona nie je schopna postarat sa ani sama o seba, tak uz absolutne nie je schopna postarat sa, ani o deti.
@petedea podľa mňa nie sú manželia, a aj preto ju extra nenechá do ničoho kecať. A keby mali deti non stop, asi by to autorke nebolo extra po chuti, lebo už by to neboli len chrumkavé deti na výlete alebo na zmrzline, ale aj náladoví bordelári, ktorým nechutí každé druhé jedlo a s ktorými sa treba učiť a pod. .. ale možno jej krivdím a bola by najlepšia náhradná mama na svete
Ja ta chapem, nemal sa s ex rozchadzat, ked je s nou kazdy den a nevie sa od nej odlepit. Ja by som ho poslala nech ide ku nej, k tebe moze prist dieta navstivit sem- tam a prispiet "dietatu" na byvanie a ostatne veci. Zakladal si novu rodinu, nie preto aby skakal okolo starej. KVOLI DETOM, mal ostat s nou a myslim, ze to nebude len kvoli detom...
V kazdom pripade ty nie si povinna trpiet to ze on denne travi cas s byvalou, a je jedno ze su tam deti. ANi to ze byvaju v jeho dome, pritom napr. tebe byvanie on nezabezpeci, predpokladam, ze nenavrhol, ze nastahujme sa tam...Je to proste cele zle. Ja teda poznam xy rozvedenych rodin a takto to nik nema zariadene :D
@petedea No ja by som povedala, ze mozno ju uz aj zasvrebela predvcerom a nie pozajtra... Inak presne suhlasim s tym, co pises
@spadnutaslivka Tiez mi napadlo, ze pre neho je to komfortnejsie riesenie, mat deti vo svojom dome aj s ex, akoby ich mal mat doma bez nej, ale voci jeho zene a je uplne jedno, ci su manzelia, alebo nie, je to chrapunstvo.
To potom vypada, akoby si chlapec budoval harem.

ja nyt tebou pridam sa do oz patchworkove rodiny. este sa ta spytam citis ze vase spolocne dieta je unho presne na tej istej priecke v hodnotovom rebricku ako deti z prveho manzelstva? chaoem ze miestami citis mozno krivdu zradu bezmocnost neistotu. ja.ti radim zacat spolupracovat s psychologickou. vela stastia