icon

Ostali by ste doma s deťmi a domácnosťou?

27. jún 2024

Robím v závode ťažkú prácu, nevládzem som ustata unavená stále. Dôjdem domov potrebujem si sadnúť/ľahnúť proste oddýchnuť si. Lenže nemôžem lebo musím utekať do škôlky a potom do školy pre deti. Doma sa s nimi učiť venovať sa im. Stále niečo chcú, ja si chcem oddýchnuť, nemôžem tak som nervózna, občas aj kričím po deťoch nech mi dajú pokoj. Som nonstop na nohách večer padám od únavy do postele. Nič sa mi nechce. Manžel ma buzeruje keď není navarené alebo upratané niečo alebo keď sme len doma že si nezoberiem deti von ani na ihrisko. On nechápe že som unavená nervózna z práce z detí proste nevládzem ani žiť. Som ako klbko nervov. Rozmýšľam že ostanem doma ako dobrovoľne nezamestnana aby som mohla venovať sa len deťom a domácnosti. Veď šťastná a pokojná mama rovná sa šťastne a pokojne deti. Lenže neviem čo by na to povedal manžel. Či by mi to nevyčítal že by nás musel všetkých živiť.. Boli ste v podobnej situácii, ak áno ako ste to riešili?

luccija
27. jún 2024

S chrbticou či závratmi môžeš byť na PN dlhšie.Potom vyber podporu a rozmýšľaj kde ísť pracovať inam.To máš plus mínus 7 m oddychu a času na hľadanie novej práce.

luccija
27. jún 2024

Keď zostaneš doma rok, dva aj tak si budeš musieť hľadať prácu a píšeš, že tam nič iné nie je tak čo ďalej?hľadaj niekde v obchode drogérii tam sa začína neskôr deti zanesies, butiku na pol úväzok

maciatkoe
27. jún 2024

A ako manzel je aky? Lebo vsetko si opisala, len aky super otec, a deti berie von, k rodine ich berie. A ty s nimi nejdes? Nie si len unavena z toho, ze ti manzel dava malo lasky? Lebo jedine co si vo vztahu k vam napisala, ze ta buzeruje..

miroslava21
27. jún 2024

Na jednej strane ta chapem. Ale sama pises, ze muz berie deti von, aj ich okupe aj uspi. Tak ty vtedy mozes mentalne vypnut, navarit a popratat. Za hodinku mas navarene aj daco upratane. Mas pomoc od muza s detmi.

sense
27. jún 2024

Ak pomoc v domácnosti si vyhodené peniaze ale teba buzeruje ze nie je upratané, na truc by som si vložila nohy a povedala mu nech si to spraví podľa seba... Tiež mi jeden taky vykrikoval ako iné ženy stíhajú a ako ma on rad porisdok a nie ej to upratane ako si on predstavuje... Až som sa raz nasrala a ró doslovne spravila si kávu, vložila nohy a povedala ak to vie lepšie nech sa páči. Ja si ušetrím čas a on sa nemusí rozčuľovať ze to nie je podľa jeho predstáv.... A viac nič nepovedal... Keď môžem aj ja chodiť do práce a zarábať peniaze, tak milostivý môže chytiť vechet a upratať. A nie aby žena po sichten v práci mala Sichtu doma.
A raz nech uprace on a ty sa chod vyvetrať s deťmi....

autor
28. jún 2024

@beata_k Áno on zoberie deti von ale ja za ten čas upratujem varím a tak. Manžel má rád čistotu a doma vždy je čo robiť.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
28. jún 2024

@luccija Obchody som pozerala no neberú na pol úväzok a robia sa tam aj víkendy.
@maciatkoe On pokiaľ berie deti von ja doma upratujem a varím. Manžel je tiež dobrý aj sex máme často.
@miroslava21 Áno lenže keď som unavená to mi nestačí hodinku si sedieť, keď ma bolia nohy a celé telo.
@sense Spravila som tak a potom sa hádal so mnou že som neschopná a neviem ani poupratovať.

cacianka
28. jún 2024

Tak sa vymeňte. Zober deti von a na výlety, návštevy ty, muž nech porobí doma. Nie sú žiadne ženské práce, sú práce v domácnosti a je im jedno aké ruky to urobia, či majú chlpy alebo nalakované nechty. Práčka ani umývačka sa nezapína na čip ženskej ruky, vysávač, mop a prachovka sú vyrobené ako neutrálne výrobky pomôcky, nesnímaju dna kto ide s nimi robiť .

cacianka
28. jún 2024

Tak by som mu odsekla že neschopný je on, že nevie upratať, navariť, oprať, ozehlit, že sa zasekol v stredoveku - ale vtedy ženy nechodili do práce/zamestnania, boli iba doma a robili vsetko okolo domacnosti.

miroslava21
28. jún 2024

Podla mna si vyhorena, lebo toto co popisujes skoro kazda zena dennodenna zaziva, a to nehovorim o tom, ze vela otcov chodi domov neskor a nestiha brat este aj deti von a uspat ich. V tomto mas velku oporu. Bud sa s nim jednoducho razne porozpravaj, ze ak na poriadku tak velmi baziruje nech upratuje on.
Alebo skus zhanat polovicny uvazok. Ostat doma nie je riesenie, to by ti casom liezlo na mozog

milanemila
28. jún 2024

No thats life, vsetci sme unaveni z prace, z deti a zo vsetkeho. Nehnevaj sa ale ked ti manzel po robote vezme deti von, tak co ty kazdy den tolko varis a upratujes? 🙈 ved cely den nie ste doma, to fakt tolko bordelu tam nemoze byt ked rano odidete a po praci prides s detmi a potom ich manzel bere von 🤷🏼‍♀️ a teda este ich aj cez vikendy berie na vylety. Ci ty varis kazdy den 3 chodovu veceru alebo co.
Akoze mostoj muza, ze domace prace su zenska zalezitost a on nebude robit nic sa mi nepaci (mozno skuste tu dohodnut nejaky kompromis), ale zas aspon sa podla toho co pises dost venuje detom a vlastne aj vsetko plati.

espeo
28. jún 2024

Tak ak by som ja živila celu rodinu a po robote by som hneď išla von s deťmi a večer ich dala uspela a zatiaľ by nebol doma poriadok a jedlo (zámerne nepíšem navarene) , aj ja by som s tým mala problém. A manžel má ľahkú prácu, keď vladze? Tak si to podeľte Tak, že ty chod s deťmi von a on nech uprace.... Keď je ta práca taka fakt náročná, tak si musíš nájsť inú. Ak je náročná len pre teba, môžeš mať nejaký zdravotný problém, nadvaha/obezita, malo nejakého vitamínu, zlá strava, malo vody..

25daniela
28. jún 2024

Jedine čo ti poviem, keď on vraví, že domácnosť je ženská práca a stoji si za tým, moja odpoveď by bola, že zarábať peniaze v tom prípade je mužská práca..

luccija
28. jún 2024

Ale to nie je riešenie dlhodobo...keď máš problém s prácou kde bývaš.Oddychnes si a čo potom?budeš počúvať, že si doma máš robiť všetko a ešte budeš bez peňazí.Tak musíš hľadať prácu ďalej nie si pedant čo toľko upratujes?tak, keď si chcem oddýchnuť, tak neupratujem.Podla mňa si unavena z muža, ktorý potrebuje mať upratané, navarené a deti na ihrisku.Navar na viac dní, upratať môže muž snáď neumyvate a nevysavate každý deň, keď ste 3/4 dňa preč.Samozrejme, keď ráno skoro vstávaš neviem?a pracuješ vo fabrike, že si unavená
Hold unavení sme všetci ver či never.Navrhni to mužovi a uvidíš reakciu.Muz je tiež po robote unavený.

autor
28. jún 2024

@cacianka On sa so mnou nevymení, doma to mal tiež tak že všetko robila mama, otec iba zarábal a venoval sa deťom.
@milanemila Vždy sa niečo nájde čo treba upratať, raz je to kuchyňa druhý deň kúpeľňa, tretí deň ďalšia izba atď. A varenie keď navarim treba aj riad si umyť aj kuchynskú linku a to všetko trvá nejaký čas. Hodinku dve mi to zaberie aj viac.
@espeo Manžel robí ITckara, tak dá sa povedať má ľahkú prácu.
@25daniela On zarába a platí všetky výdavky doma.
@luccija Áno robím vo fabrike. A upratovať robím tak že jeden deň komplet kuchyňa, druhý deň kúpeľňa a wc, ďalší deň spálňa, potom detské izby a stále je niečo dokola čo treba upratovať.

lakebabe
28. jún 2024

Podľa mňa keby si si nejaký čas oddýchla vybrala podporu a spravila nejakú rekvalifikaciu zadarmo zatiaľ mohla by si si nájsť čosi normálne . Stále lepšie aj v lidli cez víkend ako niekde za pasom vo fabrike

sense
28. jún 2024

Nuž ja by som sa nehadala by som ho ignorovala. Nemal. Si vybrať "neschopnu" ženu... Ale vieš co u nás boli ak one veci. Tak som ho opustila. Cez 5 rokov rozvedená. Šťastná v inom vzťahu kde chlap prijal aj moje dieťa, a chápe ze domácnosť nie je len záležitosť ženy ale aj muža obzvlášť keď pracuje aj žena.

A myslím si ze toto tiež nebude vás jediný problém v manželstve
A keď dobre zarába tak nech živí rodinu a ty budeš sa starať o deti a domacnost

viera27
28. jún 2024

"Či by mi to nevyčítal že by nás musel všetkých živiť.." No a nie je to pravda? Ci kto by vas zivil?

luccija
28. jún 2024

Ty máš už svoju rodinu vôbec by ma nezaujímalo ako to mali jeho rodičia pred 20,30 r
Tak si pedant, lebo upratujes každý deň jednu miestnosť robíš si to sama.Dobre kuchyňu, navariť niečo trvá, ale mi nehovor, že spálňu a kúpeľňu treba stále upratovať.

stanulienkat
28. jún 2024

Prepac, ale ty a muz ste sa zasekli v kolkatom storoci?? Po prvom dietati ked zistim, ze mam doma gestapaka z 15. storocia, tak do dalsich deti s nim ani nejdem. Co ked bol zvyknuty z domu, ze matka je sluha? Ty to tak nemusis mat nastavene. A ze ide s detmi von?? Kolko namahy ho to stoji? Pomoc je to, ked ch roznosi do skoly, zo skoly, okupe ich, uci sa s nimi, nachysta im veci, ide na nakup, uspi ich.... a nie ihrisko, kde on tuka do mobilu.
Pan ked pekne zaraba, tak nech zaplati pani na upratovanie, ked ma rad cisto. A pani na varenie.
Neverim, ze niekto v tomto storoci dobrovolne mukluje na ukor svojich potrieb...
Panko, nech prilozi ruku v domacnosti.

luccija
28. jún 2024

Uprac v piatok dôkladnejšie a máš pokoj.Ostatne len priebežne veď umývadlá umyjes aj po umytí zubov, wc po potrebe, hodis prať ..neviem to robí 99% žien čo má deti a domácnosť.Kolko v noci spiš?prvoradé sú deti a nie či máš spálňu upratanu

luccija
28. jún 2024

Tak ostan doma už som Ti napísala 7 m si vieš oddýchnuť a porozmýšľať čo ďalej.Keby si bola samoživiteľka ako to riešiš?

vevebono
28. jún 2024

Z mojich skúseností je pri deťoch top zamestnávateľ pošta. Do druhej doma, OCR bez problémov, veľakrát sa stalo, že som sa s vedúcou dohodla, že rýchlo obehnem rajon a utekám domov, podmienka do konca smeny dvíhať telefón, keby niečo.
A ďalšia vec je prevychova muža 😄😄

beronsche
28. jún 2024

Tvoj primárny problém je toto:
"Manžel ma buzeruje keď není navarené alebo upratané niečo alebo keď sme len doma že si nezoberiem deti von ani na ihrisko. On nechápe že som unavená nervózna z práce z detí proste nevládzem ani žiť."

Na to by som sa zamerala, s mužom sa porozprávať, vysvetliť, ako to vnímas.. či sa niečo zmení, neviem..

Prečo, prečo toto ženy mužom toleruju? Ako sa takto sa šťastne žiť?

jennky13
28. jún 2024

hmmm, asi by som mu povedala, ze nevlladzem. Povedala by som mu ako sa citim a ze som unavena. A potrebujes pomoct. Bud budes doma bude mat poriadok, nevarene, alebo budes chodit do prace a varit vecer moze aj on. Vysvetlit, ze on sedi pri PC, ale ty fyzicky pracujes a potrebujes si oddychnut a posediet. Taky normalny empaticky rozhovor.
Ak to nepomoze, tak IT-ckarsky rozhovor : ak len zoberie deti, tak ty len navaris ale neupratujes. Ak ti bude nadavat, tak ani nenavaris, budes len oddychovat ....

autor
28. jún 2024

@lakebabe Nemám nárok na podporu, nemám odrobene 2 roky.
@stanulienkat On mi hovorí že mala by som si vážiť čo všetko pre nás robí, že všetko platí on a berie deti von stará sa o nich. Vraj jeho kolegovia sa toľko nestarajú ako on. Aj to mi povedal keď sa mi nepáči možme si rozdeliť financovanie a aj s deťmi nebude ich bravat von aby som zbadala čo všetko pre nás robí. Že môžem byť rada keď ja musím len variť a upratovať, keď o všetko ostatné sa postará on.
@luccija Spím od 22 do rána do 5 hodín. Ja by som nechcela byť samoživiteľka.
@vevebono Znie to super, no na pošte by som nemohla robiť. Keď vidím u nás poštárky ako chodí keď prší sneží alebo aj teraz cez leto, to by som ja nedala. Nie každá má povahu na taku prácu.
@beronsche Ja som sa s ním rozprávala o tom, lenže on nechápe že som unavená. On mi povie že chcela som deti a svoje bývanie tak sa mám starať o to. On platí všetko finančné a venuje sa deťom vo všetkom.

janickacrazy
28. jún 2024

No tak ked všetko platí on, tak ty máš svoj plat pre seba, tak z toho zaplať upratovačku a objednaj nejaké varené jedlo, ked nebude manžel doma, nech nepindá a ty si sadni a oddychuj. Dúfam, že máš svoje vlastné peniaze a nechodí všetko na jeho účet alebo?

kylie1983
28. jún 2024

Tak ja prispejem z iného súdka, možno ma vysmejete. Skús pár dni nizkosacharidovu stravu. Garantujem ti prilev energie 😉

0silvia0
28. jún 2024

v úvodnom príspevku píšeš, že musíš utekať po deti, musíš sa s nimi učiť a venovať sa im lebo furt niečo chcú. Tak ako to je, keď následne píšeš, že sa im vlastne venuje muž a ty máš "len" variť a upratovať? A to deti si akože chcela len ty a on sa "obetoval"?