Osudový muž

26. okt 2021

S priateľom sme boli 6 rokov spolu ale mojou blbostou som ho zrejme stratila. Veľmi ho ľúbim a neviem si predstaviť pri sebe iného muža proste osudová láska a ja viem, ze až sa odsťahuje budem strašne trpieť. Predstava že si nájde inú možno si ju vezme dá jej to čo my sme nemali spolu je mi z toho hrozne. Sníva sa mi o ňom stále. Keď sa mi neoziva strachujem sa o neho viem že som blbá a milionkrat som svoj čin oľutovala ale už sa to zjavne neda zmeniť. A nejednalo sa o neveru. Čo mám robit? Chce sa mi vkuse plakať hrozne to ľutujem

dadis
26. okt 2021

Neexistuje nic take, ako osudovy muz. Z nejakeho dovodu to nevyslo, chod dalej, najdes inu lasku. Ja som odisla od mojho po 18r. vztahu, ked sa nam rozapadal vztah, tiez som si nevedela pri sebe predstavit ineho muza. Nasla som ho, zalubila som sa, v posteli to bolo x-krat lepsie ako v manzelstve. Zivot ide dalej

jaskolka
26. okt 2021

Tak neviem, ste spolu, alebo nie? Lebo píšes, že keď sa ti neozýva, tak sa o neho strachujes.
Ak ste ešte spolu, tak ako sa inak spolu bavite? Ako sa stavia on k tomu problému? Rozprávali ste sa o tom, čo sa stalo? Dala si mu najavo, že si urobila chybu, že ťa to mrzí?
Ak ste sa už rozišli, je to z jeho strany definitívne? Ci ešte sa stretnete, rozprávate a podobne? Ak áno, tak skus to nejako"zachrániť "vysvetli, že si urobila chybu a ze chceš to napraviť, či dá ešte šancu.
Ak nie, možno potrebuje čas, aby si to v sebe predychal, a keď budeš ho stále" kontaktovať"zhoršis to. Ťažko konkrétne radiť, keď človek nevie, čo sa stalo.
Ale ak on definitívne nestojí už o nápravu a vzťah s tebou, a, dá to to rázne najavo, tak nič len akceptovať rozchod ti neostane. Poucis sa z chyby a pôjdeš ďalej

h2
26. okt 2021

Je problém napísať, o akú blbosť sa jedná? Len nech máme predstavu. Píšeš, ako anonym, tak by to nemal byť problém.

autor
26. okt 2021

Bývame spolu. Predvčerom z prace neprišiel tak som mu písala či je vporiadku prišiel až okolo 7 a povedal že čo sa starám že však už nie sme spolu že len naoko.

@jaskolka Povedala obmluvila sa ale on je veľmi zásadový takze čo povie väčšinou platí

@h2 Proste som niečo urobila o čom nevedel a zistil to a nahneval sa že som neprišla za ním a neriešila to priamo s nim

dollyzv
26. okt 2021

Joj dievča,taký dôvod ani z ďaleká nieje na rozchod,len mu to prišla ako dobrá zámienka..

h2
26. okt 2021

Ja sa nepýtam preto, že umieram od zvedavosti, ale preto, či sa jedná o niečo vážne a neodpustiteľné, pre čo je pochopiteľné, že by sa s Tebou rozišiel. Alebo je to nejaká maličkosť, ktorú využil, ako zámienku, aby sa s Tebou rozišiel "z Tvojej viny".

jankapepe
26. okt 2021

Napíš čo si spravila. Pre teba možno hlúposť pre neho očividne podaná vec.
Ono sa aj radiť bude dať keď budeme mať celý obraz.

cialota
26. okt 2021

tak ak to bolo pre neho take dolezite, i ked neviem, ze o co sa jedna, tak tazko povedat, ci a ako sa to da odcinit.

h2
26. okt 2021

6 rokov sú spolu, osudová láska a zrazu, kvôli jednej "blbosti" je koniec? Mne sa to nechce veriť. (Ak teda nejde o neveru, to jediné by sa dalo pochopiť.) Za blbosť sa dá naštvať, pohádať, uraziť. Ale hneď definitívny koniec?

dadis
26. okt 2021

@h2 Nemyslim si, ze to je iba nejaka hlupost. Evidentne nieco dolezite. Clovek sa po 6r. nerozchadza len tak.

h2
26. okt 2021

@dadis Ale možno sa on chce už nejaký čas rozísť s ňou a toto mohla byť len posledná kvapka. Ťažko povedať, keď autorka nenapíše, čo vyviedla.

autor
26. okt 2021

Proste som si zobrala na úver auto pretože moje je už staré a ma problémy a nechcelo sa mi doň vrážať peniaze tak som si vzala na úver druhé auto a on to zistil po roku. Lenže preto lebo on by mi zas vybral úplne starý brak. Chcela som auto s elektr. Oknami, opierkou, stredným oknom, disel, proste lepšie a on by mi vybral staré ktoré by nic z toho nemá. Chcela som len jazdiť komfortnejšie keďže veľa cestujem autom

dadis
26. okt 2021

Nuz takto. Nie ste manzelia. Ak chce rozhodovat a spolocnych peniazoch - mal si ta vziat. Bodka. Nemas sa mu co ospravedlnovat, bud rada, ze si sa ho "pana najmudrejsieho" striasla. Nehovorim, ze to bolo mudre rozhodnutie, ale bolo tvoje. Preco si to vobec pred nim tajila?

h2
26. okt 2021

Čo zistil po roku? Že máš nové auto? Alebo to, že si naňho brala úver? A prečo by Ti mal auto vyberať on? Ja by som síce výber auta konzultovala s mužom, ale ak to má byť auto pre mňa a za moje peniaze, hlavné slovo mám ja. Vy máte nejaký problém v komunikácii, keď máš problém mu takúto vec povedať po 5 rokoch vzťahu (keďže to zistil po roku).

h2
26. okt 2021

Nepovažovala by som muža, ktorý sa ku mne správa, ako ten Tvoj k Tebe, za svoju osudovú lásku.

dadis
26. okt 2021

@h2 Ale chapem aj z jeho strany. Citil sa oklamany. Podla mna blbost taketo veci pred sebou zatajovat.

veroonikadan
26. okt 2021

@dollyzv toto je inak dost mozne, mozno on ten vztah vnimal uplne inak ako ho vnima ona, presne toto sa kamoske stalo, ona si mysela, ze ako je vsetko v poriadku a jej muz bol na nervy, chcel to ukoncit, hladal sposob a tak podobne

spadnutaslivka
26. okt 2021

Zobrať úver a zatajiť pred chlapom? Toto je maličkosť? Očividne s ním nepočítaš, ak sa v takej vážnej veci rozhoduješ sama. Takže dobre, že odchádza, očividne ste každý váž vzťah chápali úplne inak. Môže byť lakomec a pod., ale také vážne rozhodnutia sa nerobia sám za seba. Alebo ste v tom spolu, alebo buďte každý sám. Ty si sa rozhodla- sama.

kiwi3
26. okt 2021

ale ved presne tato ista tema tu uz pred casom bola. skoro doslova to iste. nechapem.

jaskolka
26. okt 2021

Tak nie ste manželia, zrejme nemáte spoločne hospodárenie, účty a podobne. Ja som asi stara škola, ale skratka môj priateľ mi nemá čo hovoriť, či si kúpim auto, byt, chatu ebo topánky, lebo "je to len môj príjem a môj záväzok". Ok, možno by, som mu povedala, počuj, Jožko, idem si kúpiť auto, beriem si úver, ale inak je ho figu do toho, za koľko ho kúpim a aké si kúpim.Takze ta mňa ak sa kvôli tomu s tebou rozišiel, tak bud je to len zámienka a rozísť sa aj tak chcel, alebo je to samoľúby chlao, ktorého ponizilo, že si sama si vybrala auto (asi to je doména chlapov, že sa viac rozumejú do toho, alebo co)
Neviem, podla mňa je to úplne hlúpy dôvod na rozchod
Ja som si kúpila byt a môjho bývalého do toho nebolo nič. Úver som brala ja, na mňa bola aj hypotéka, ja som ho splacala.Hotovo, rozišli sme sa, splácam si to ja. Prečo by do toho mal on hovoriť?

janickacrazy
26. okt 2021

No tak hádam si svojpravna a môžeš si kúpiť auto aké chces. Prečo mu to tak vadí? Veď hádam pracuješ a splacas si auto zo svojich peňazí. Aj tak nechápem ako to zistil po roku, to si myslel, že si ho kúpila v hotovosti? Alebo si bola ako v tom filme Vrchni prchni, že pred susedmi tajil nové auto? 🤔

banderaska29
26. okt 2021

@kiwi3 presne, a ja že mám len nejaké falošné dejavu 😀 ona už tu niečo takéto písala

marseillefan
26. okt 2021

Drahá moja, poviem ti to prosto... osudový muž by ti vybral auto, s ktorým by si bola spokojná, resp. by ťa v tvojom rozhodnutí podporil.

kiwi3
26. okt 2021

@banderaska29 ale to bolo uz dost mesiacov dozadu, nie? ale pamatam si presne, ze to aj takto postupovalo. nieco strasne spravila, nebola to nevera a potom z toho vyslo, ze uver... tak nechapem, ci to riesi stale ta ista osoba alebo si to vymysla z nejakeho dovodu a rada to opakuje.

dada125
26. okt 2021

Osudový muž by to auto splácal s tebou 🙂 toto nie je osudový muž. (Takého som mala a je to môj manžel už teraz;))

h2
26. okt 2021

@kiwi3
@banderaska29 Možno si autorka berie tajne stále nové a nové úvery a mladého už definitívne prešla trpezlivosť.

danielinaa
26. okt 2021

@dada125 Veru tak. Ked som povedala teraz uz snubencovi, ze mam pozicku 7000 eur na zariadenie bytu, (nastahovala som sa pred rokom), ale viem si ju do 2 rokov splatit predcasne a potom sa vezmeme, aby som svoje dlhy neprenasala do manzelstva, povedal, milacik vezmeme sa hned a tvoju pozicku budeme splacat spolu. Aj napriek tomu, ze sam ma hypo 260 eur. Takze urcite autorkin muz neni jej osudovy. Osudovy pre svoju lasku urobi vsetko.

karolinakr
26. okt 2021

Nerozumiem, ked ty platíš úver, ty sa mu máš ospravedlňovať za to, že si si za vlastné peniaze kúpila auto aj ho splácaš? Alebo to že ti on nanucuje starý brak, čo nejazdí a potom ťa núti, aby si ho ty splácala, to sa mu zdá akože spravne? No pokiaľ on to auto neplati, nechapem, čo je jeho do toho

karolinakr
26. okt 2021

@janickacrazy stírače stíraj, svetlo svíti

haley7897
26. okt 2021

No vyzerá to, že pán je zasadovy len keď to vyhovuje jemu. Ak chce sa chce PODIEĽAŤ na rozhodovaní o financiách, tak by mal byť dostatočne zasadovy a posunúť vás vzťah (samozrejme ak je to to co by si chcela) a uzavrieť manželstvo. Stále tu čítam ako je manželstvo bud 1."len papier" alebo 2. "naň chlapi niesu pripravený" ale zároveň sú pripravený zdieľať domácnosť, financie, plodit deti... A ženy na túto na túto pozíciu "manželky" bez papierov za "plat" priatelky pristúpia. Lebo nechcú ten svoj zázrak stratiť. Ženy kde sú vaše nároky? V suteréne?
Tento tvoj zázrak javí pekne toxické črty. Vyvoláva v tebe pocity viny za niečo, čo ani nieje problém, sam neprijíma zodpovednosť. Miluješ tak strašne jeho, alebo to ako sa vo vzťahu cítiš? Nieje to len strach ktorý v tebe vyvoláva že by si ho mohla stratit? Niekde je dovod prečo si mu zatajila v zásade banalnu vec. Ak mám obavu zo straty človeka preto ako chcem financovať auto, niečo nieje v poriadku. Ako si predstavuješ v budúcnosti, že budete fungovať keď ty budeš na materskej s dieťaťom finančne od neho závislá? Aký máš pocit z takej predstavy? Budeš môcť sebe aj dieťaťu dopriať co chceš bez zahmlievania koľko do čoho investujes alebo budeš musieť argumentovať aj prečo chceš drahšie vložky? Odpovedz si sama na otázku prečo si ho radšej obišla. V zdravom vzťahu toto robiť nemusíš.