Otčim mi stále nadáva

17martina16
18. máj 2019

Ahojte dievčatá,ženy,mamičky
Sme tu asi rôznych vekových kategorií a ja potrebujem nutne pomoc..neviem ako začať asi zo začiatku poviem dačo o sebe.Mám 17 poviete si že čo by ste dali za to keby máte 17 taky"bezproblémovi život".Lenže zdanie môže klamať.Mám 3 súrodencov jednu vlastnú sestru a jednu nevlastnu sestru a jedneho nevlastneho brata.Poviete si čo to okecávam že Vás to nezaujíma.Bude to hrať ešte veľku rolu.Som študentka na pedagogickej škole.Mama ma priateľa s ktorím ma tie 2 deti.A ON je ten veľky problém.Žije s nim už približne 11r.Zabudla som poznamenať že som zo surodencov najstaršia.Všetko bolo v poriadku však len zo začiatku.Všetko sa po čase zmenilo.Z "milujuceho otecka" ktorému nevadili dve nevlastné deti sa stal človek .Nie hocijaky.Tak teraz ste už ako tak v obraze tu je pribeh.
Boli sme normálna rodina.Keď sa moji rodičia rozišli tak prišiel novy mamin priatel.Zo začiatku to bol nevinny človek.No po rokoch za zmenil na niekoho ineho.Zmenila som sa doma na terč uražok aj s mojou sestrou.Uraža nás dennodenne .Niesom ten typ baby čo chodí po diskotekach.Nechodím nikam.Lebo nemožem.Proste každy deň ma uráža aka som jeb*nuta,sprostá aka som neschopná leniva pi*a.Neležim v posteli niesom skoro ani vobec na telefone...jedine tedy keď on nie je doma.Keď mám volny čas stale iba upratujem.Ako to je v pohode to mi až tak nevadi najhoršie je to keď moja mama je v práci na poobednej a sme dom s nim tak je to fakt hroza on stále len pije a ja musim dávať pozor na surodencov stávam sa im druhou matkou..davam im jesť robím si s nimi úlohy dávam ich spať a takto to taham cele tyždne keď je mama v práci.Mam aj priateľa ktri ma naštastie chápe a aj keď sa sem tam kvoli nemu pohadame pochopí ma.Mame on nedáva ani žoadne pemiaze všetky prepije alebo radšej nakúpi svojej matke (babke)a nšm do domácnosti nič nekúpi.Cez vikend je stale opity nieje tyžden kedy je triezvy.Keď je v práci tak sem tam skočim akj do pizzerie na brigádu sice 2€ na hodimu nie je nič nie je vikendu kedy by bol triezvy.Keďnsurm.On jedind nim keď na nich kriči aky su sprosty..

17martina16
autor
18. máj 2019

Pardon,je to nejake pomiešane trocju..ponahlala som sa..nie je to všetko dopišem neskor čo sa ešte deje

eva8
18. máj 2019

Co na to vsetko mamka? A druha sestra a nevlastni surodenci?

janinah
18. máj 2019

Tvoja mama je slabá ho vyhodiť alebo slepá alebo čo? Nemáte dáku rodinu,ktorá by vám mohla pomôcť? Vidím to na čo najskôr sa osamostatniť a odísť,ale súrodencov zrejme nenecháš napospas "ockovi".

17martina16
autor
18. máj 2019

Moja mamina je veľmi labilny človek...veľakrat mu vravela nech ofide a ona to myslela važne len on sa len smial a povedal že si od takej pi.. Nebude nechavať rozkazovať že on vie čo ma robiť a všade nás len ohovara ake sme sproste a keď musim ist ku "babke" tak zakaždym tam niečo upratujem a ona mi len za ritou snori..a moja sestra vlastna ma 15 ta to veľmi tažko znáša ona je tiež labilná a trli depresiami a moji nevlastny surodenci sestra 9 a brat 7 no oni sa ho boja a keď som snimi doma a mama je v praci a on je opity tak sa ho boja a proste ja im dam všetko čo im na očiam vidim a je to možne si ich aj zastanem aj keď ma to niekedy stoji bitku ale prežijem to len preto aby som mu šplechla pravdu do oči lebo pra da ho velmi boli a rodina ta nam nepomoze dedo je taky isty a mamine sestri su radi že preziju

janinah
18. máj 2019

Chod za vašou detskou lekárkou ,porozprávaj jej to a požiadaj o radu kam konkretne sa obrátiť na koho vo vašom meste.

mariejenka
18. máj 2019

No do...
Kočka, ked pride napity, a bude robit geroja, zapni nahrávanie,a tak aby to pocul mu povedzte,ze ho nahravas a si neprajes aby ta a surodencov urazal,vulgarne a sprosto oslovoval a bil. Tym ze ho upozornis,ze si robis nahravku a on aj napriek tomu bude prúdiť vulgarizmy, si myslil,ze nahravku môžte aj na polícii ukázať, alebo na socialke, ja neviem kde všade. A za jednu jedinú bitku,facku kopanec ,by letel aj zo zarubnou hajzel jeden. Fuj mam nervy.
Apelujte na mamku, isto ma toho sama vela,ale toto nieje riešenie. Ze vas necha týrať.
A co tvoj a mladsej segry,biologicky oco??

galioska
18. máj 2019

Žiaľ to tak v takých rodinách chodí, matka je rada že nieje sama a na decká kasle

mechurik
18. máj 2019

Nikoho nenahravaj.na sude nepomoze.a na pravnika aj tak nemate.mamka od frajera neodide.nemozes ostat byvat u niekoho ineho z rodiny?

veverickav
18. máj 2019

Neviem ako ti pomoct, ale je mi ta velmi velmi luto. Drzim ti silno palce, aby sa to nejak vyriesilo. Si statocna mlada baba, maj vela sil a neboj sa, ono to raz skonci 🙏💗

dancura
18. máj 2019

Skus sem napisat...urcite ti viac poradia ako modry konik.... A urcite otcimovi nehovor,ze si ho nahravas...ak je taky ako pises asi by ta udrel a zastrasoval.
https://www.ipcko.sk

17martina16
autor
18. máj 2019

No on je taky že neviem čo človek može od neho čakať pred rodinou sa hra na chudačika a pritom je to len zakerna svina...ale popritom jeho sestra vie aky je len sa to boji priznať..S nim to je tažko možno by pomohlo keby idem na socialku a poviem čo doma robi a jak pije viem že by mi uverili lebo mal aj podmienku pretože šoferoval pod vplivom...

17martina16
autor
18. máj 2019

A ako popravde takto po socialke to riešiť nechcem ešte by k nám napochodovala socialna pracovnička a dali by nás do decáku ja by som to tam tych pár mesiacov preglgala ale čo moji surodenci?Nepotrebujem počuvať vyčitky z rodiny že mám byť rada za to čo mám a že za všetko zas možem ja...

maminuska
18. máj 2019

@17martina16 čo tvoj biologický otec ? Prečo jeho nepoprosíš o pomoc ?

romiada
18. máj 2019

@17martina16 je mi veľmi ľuto čo preživaš😢. Maš asi viac rozumu ako mama... Skus otca nahrať potajomky a potom tlačiť na mamu...pusti jej to (aj tej jeho sestre).. snaď to nimi pohne.. veď bez neho Vam bude lepšie...nič z neho nemate keď všetko prepije. Skus povedať mame že radšej pojdeš na brigadu aby si jej fin.pomohla ako toto znašať.

romiada
18. máj 2019

@17martina16 prečo by Vas mali dať do decaku? Veď maš ešte mamu. Ak sa ta o Vas ako tak stara a nechlasce s otčimom tak jej nemaju prečo odoberať deti. Druha vec je že tym že je v praci na smeny tak netuši čo sa doma skutočne deje...

ukulela
18. máj 2019

@17martina16 si rozumna, skoro dospela, skus sa pozhovarat otvorene s mamou, ze toto skodi jej a hlavne detom, najma tym mladsim ... ty mozes o chvilu odist, ale co tie mensie? skus ju presvedcit. nevieme, ako to maju s bytom, ale ak by aj nemala kde, su krizove centra, ... alebo nech skratka vymeni zamok, ak je byt vas a hotovo. veci mu pobalit, vylozit pred dvere a hotovo.

eliska13
18. máj 2019

@ukulela asi sa ho boji tiež.A 4 deti majú pokazený život.

abbey1
18. máj 2019

Tu je každá rada drahá? Nie je nič horšie, než keď matka nemyslí na deti, ale radšej dá prednosť takémuto chlapovi. Skús zatlačiť na matku, že takto ty ani tvoju súrodenci žiť nechcú a ak to nebude riešiť ona, poriešiš to ty.
Hľadala by som oporu u niekoho z blízkej rodiny. Ak nikto nepomôže, tak nejakú linku pomoci, oni ťa nasmerujú, sme kroky by vám mohli pomôcť.
Máš to neskutočne ťažké. Mám 2 deti, o jedno sme prišli, preto mi je zle len pri predstave, že takto musia niektoré deti žiť. Ak sa nespamäta mama, zmobilizuj sa ty. Kvôli sebe i svojim súrodencom. Veľmi ti držím päste.

17martina16
autor
18. máj 2019

Ja som jej milion krat povedala nech s tym dačo robí ona len povie mm čo ti poviem ako ja neviem keby som ja na jej mieste tak už je davno preč..jeho sestra ta si ho ešte zastava že sa nam snaži dať všetko a tak už som jej aj normalne do tváre povedala aky je a urazila sa na mňa že ako to vravim popritom vie aky je no a moj biologicky otec? O tom neviem ani že existuje nevidela som ho minimálne 3roky a vobec sa neozýva

17martina16
autor
18. máj 2019

Mama sa tvari že sa nič nedeje že to nevidí ale dakedy jej rupnu nervy huka tak že ju je na cely barak počuť ale ten dement sa iba smeje vraj na tom aka je jebnu*a

liv1
18. máj 2019

Si velmi sikovna a obetava ako pomahas surodencom, ako im mamu nahradzas a pomahas doma aj u babky. Je mi luto ze takto zijete, ale zaroven z lutosti sa ti nijako pomoct neda. Potrebujes byt aj dalej silna. Myslim si ze ak sa mama stara nie je dovod preco by ste mali do decaku ist. Vyuzi vsetky moznosti co ti tu dievcata pisu, porad sa kdekolvek sa da (socialka, doktorka, krizove centrum). Po pravde ja by som si ho teda nahrala anic mu nepovedala. Ako vrieska, ako pije. Koho je vlastne ten byt? Mate kde byt keby sa mama s nim rozisla? Je dobre ze to chces riesit. Davas moznost sebe aj ostatnym detom, aby zili pokojnejsi zivot. Toto si naozaj nikto nezasluzi. Odkial ste vlastne?

17martina16
autor
18. máj 2019

Ten byt je mamin preto sa tak drži ako kliesť lebo on nemá kam isť

liv1
18. máj 2019

@17martina16 tak pre vas a mamu je to ten lepsi pripad ked je to jej byt. Mate vsetko co treba? Jedlo? Saty? Ako zijete? Neda sa aj biologickeho otca najst? Mozno blbost ale neskusala si Gizku Onovu z markizy zavolat? Ale nanestastie takych rodin ako ste vy je mnoho (myslim s takym alkoholickym idi...m). A teraz otazka. Aka pomoc od nas by tebe/vam najviac pomohla?

rado02
18. máj 2019

Je mi luto toho, co musis prezivat. Ak by si ho nahravala, davaj pozor, nech o tom nevie. Moze ho to rozzurit a mohol by vam ublizit. Opity agresivny clovek je nevyspitatelny. Skus si najst nejake krizove centrum vo svojom okoli, kde by ti mohli vediet poradit. Zial, ine mi nenapada. Dobre je, ze je ten byt mamkin. Si silna baba, ze sa dokazes starat aj o surodencov. Drzim ti palce.

liv1
18. máj 2019

A rovno ti poviem, ze ak mi das do sukromnej spravy meno a adresu a budes to chciet, ja to tej socialke oznamim za teba. Citim z teba, ze velmi potrebujes pomoc a rada by som pre teba nieco urobila ak by to bolo v mojich silach..

dezire1000
18. máj 2019

@17martina16 ahoj ja mam takého fotra. A vlastného. To neboli vždy len nadávky ale aj bitky tvrdé bitky, spavala som von pod schodmi so psami, keď bol január tak v kurine prikrita len s časopismi, nedával mi jest celý svet sa točil len okolo mojej nevlastnej sestry a raz som si povedala a dosť. Šla som na sociálku a udala ho bolo mi jedno kde skončím. Stále lepšie ako byť tam. A vieš čo? Deti nedávajú hneď do domova. Oslovujú najbližšiu rodinu že kto by si vzal do náhradnej starostlivosti a mňa si vzala krstná. Domov je až posledná stanica keď nikto z rodiny deti nechce.

simca06022011
18. máj 2019

Necitala som diskusiu komplet... Bohužiaľ, vydržať a rýchlo z domu keď to pôjde. Matka to nikdy riešiť nebude a je jedno či má navrch on alebo ona, on je manipulátor a viditeľne sa v tom vyziva, tvoj otec je kde? Ten by mohol pomôcť. Ak ťa to poteší, ty si tá čo z toho môže rýchlo vyjsť... Tvoja matka za svoje rozhodnutie a neschopnosť bude ešte dlho trpieť idiota doma. Riešením ako socialka a pod sa čo vyrieši? Dostane matka rozum, či ešte aj ona sa otočí proti dcéram? Lebo viditeľne zatvára oči pred realitou.

liv1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
18. máj 2019

@dezire1000 ach a co mama? 🙏

dezire1000
18. máj 2019

@liv1 mamu nemám od 4 rokov. Vykaslala sa na nás bývali sme u babky. Kým bola zdravá bolo to ako tak ale keď dostala mozgovú príhodu odvtedy si otec dovoloval viac a viac ku mne. Mala som 15 keď som to už nevydržala a urobila som tomu koniec