icon

Otec bude bezdomovec

30. aug 2022

Ahojte, netusim čo mám robiť. Moj otec (od malička ma psychicky tyra, odisla som v 18 z domu) žije v sociálnom byte. Nepredĺžili mu zmluvu, ma 70r pracuje ako SBS a ma spotrebný uver. Kazdy deň mi vola že on pôjde na ulicu a že čo ma robiť. Teraz sa mu pokazilo auto a pýta odo mna peniaze. Ja tiež zijem v prenajme, šetrím peniaze nech si môžem vziat hypoteku. Ale musím mu pomoct. Asi. Ale ako? On mi cely zivot len pridáva jeho starosti, vkuse odo mma pýta peniaze a depta ma. Čo mám robiť? Asi si mysli že sa ku mne môže nasťahovať :/

Strana
z3
annamalaga
30. aug 2022

Odsťahovať sa na druhy koniec republiky, zmeniť mobil, proste ho vystruhnut zo života.

katkami123
30. aug 2022

Ja ti autorka poradím jedine- normálne na drzovku, keď sa ti zas bude sťažovať mu povedz úplne všetko, čo ťa cely život ťažilo. Bez hanby, on ju tiež vôbec po tom všetkom k tebe nemá. Ako sa k tebe správal, ako ťa oslovoval, ze takto sa milujúci otec nikdy nespráva, ze nerešpektuje tvoje hranice a chodí ti auto sledovať, alebo mu to všetko napíš do dlhej sms. Že do teraz sa ti nikdy za to všetko neospravedlnil, ty nie si žiaden jeho majetok ani podčlovek a nie si mu nič dlžná. To len preto, aby si sa ty zbytocne vnútorne nezožierala. Alebo pošli list, všetko mu to chrstni do tvare. Ako sa ešte tvári, ze toto je normálne spravanie, pritom sa tak spravaju chori ľudia, že ta ako dcéru iba deptal, on sám ti spôsoboval to najväčšie utrpenie a pritom ako rodič ťa mal od neho chrániť. Ze ty nie si žiaden jeho emocionálny boxovací vak. A nech ti dá pokoj. Nečakaj od neho po tom však žiadnu normálnu reakciu a už vôbec nie ospravedlnenie alebo uvedomenie. On si chybu neprizná, nikdy, ani na to nečakaj. Ale ide o teba, tebe sa uľaví, keď mu to povieš/napíšeš s tým, ze to dáš všetko konečne zo seba von a to jemu, tomu človeku, ktorý si to zaslúži. Že už prestaneš aj ty aj on hrať to trápne divadielko, že to všetko bolo akože normálne a jeho chovanie aj teraz akože normálne je. On bude pravdepodobne zúriť, takze radim hneď na to zmeniť číslo, fb, všetko a odstrihnúť sa. Ak by veci hrotil, normálne smer polícia. Jediná hanba tu je jeho spravanie, rodičov si nikto nevyberá a ty nemôžeš za to komu si sa narodila. Ale máš v rukach svoj život, celu budúcnosť a tu si mozes vytvárať už podľa seba. Si dospela, nie si už dieťa na ňom závislé, ste si seberovní. Postav sa mu čelom.

antonka321
Odpoveď bola odstránená
jumama
30. aug 2022

Nedaj sa uz tyrat, prosim. Nedaj sa uz vydierat, prosim. Nacvic si odpovede pred zrkadlom, daj si ruky v bok, podpori to tvoje odhodlanie, dupni nohou a povedz: NIE. NIE NEDAM, NIE NEUROBIM, NIE NEZAPLATIM, NIE NEPOMOZEM. Chod do lesa na prechadzku, hoc sa v lese kricat nema, tak to skus a z plnych pluc zakric: NIE! Alebo niekde inde, kde ta nebudu od toho odrazdat pritomni ludia. Je to tazka uloha, vraviet nie. Musis to natrenovat. Proste posiluj v sebe tu schopnost vyslovit a povedat razne nie. Precit to NIE celym telom, zobud ho v sebe a uzivaj si to, ze mame aj takuto moznost. Bez toho, aby sme druhym vysvetlovali dovody, bez toho aby nas ovplyvnovala ich reakcia. NIE A BASTA. Aj chvost vie vrtiet psom - ak si to nacvicis, lahsie to povies v "skutocnej situacii".

Niekedy sa vravi, ze pomoze prezit nieco v predstave. Dovolis si aspon v predstave povedat otcovi toto nie, alebo ta zaplavia myslienky na to, ako mu pomahat nechces, ale nejaky hlas ti naspekava, ze musis? To je tvoja uloha - zvnutornit si to nie a zahnat ten hlas tymto nie. Normalne doslova zle myslienky, podriadene myslienky posielaj prec: Zmizni odo mna, nebudem ta pocuvat... a zacni si predstavovat nieco ine, pocuvat hudbu, kreslit atd. Vzdy tu nutkavu myslienku odozen. Urob si taky navyk.

eva8
31. aug 2022

Príjem + dôchodok = dosť veľká finančná čiastka, aby si .ohol platiť podnájom. Nenachádza sa u vás ubytovna? Niektoré internáty tiež prenajimaju izby.
Pomôž mu s hľadaním ubytovania. Nenastahuj ho k sebe. Otec Deti nás psychicky týral aj tým, že sa stane bezdomovec. Opakovane. A ja som mu potom platila podnájom. Na úkor deti. Nerob to. Viem, ako sa cítiš. Bezcitný sú oni, nie ty. Pomohla by som mu hľadaním podnájmu maximálne. Z jeho príjmu si dokáže zaplatiť lacný hotel, kým si niečo nenájde. On len citovo vydiera a ty sa trápiš. A môžte podať žiadosť o miesto do starobinca. Dlho sa čaká, ale bude on postarané. V spoločnej domácnosti ťa znici

davida
31. aug 2022

Preco proste nejde do domova dochodcov? To je predsa to najjednoduchsie rieseni, tam chodia kazdi dedovci aj s tym najmensim dochodkom,teda jasne ze nie do sukromnych

stanulienkat
31. aug 2022

@davida ale ved tam su niekolkorocne poradovniky.

davida
31. aug 2022

@stanulienkat fakt? Ja som z tt a teda neni tu ziadny niekolkorocny poradovnik, ked nie rovno v meste v okolitych dedinach sa da umiestnit

stanulienkat
31. aug 2022

@davida na dedine mozno, ale asi potrebuje trvaly pobyt. To neviem isto. Vziat mozu urcity pocet. To nie je tak, ze kolko sa prihlasi, tolko ludi zoberu. Nemaju nafukovacie priestory.

katkami123
31. aug 2022

@stanulienkat
Dá sa cez socialku vybaviť aj bezodkladne, kedy popíše dôvod, vtedy ho umiestnia do domova v ktorom sa uvoľní miesto. Keď rozdá do čo najviac domovov, tým väčšia šanca. Ale ja jej toto vôbec neodporúčam, pretože tam bude musieť podpísať papiere, kde sa všade bude za neho zaväzovať aj po finačných stránke. Teda, keby tam urobil nejaký pruser, všetko by za neho musela platiť ona, napríklad len za 1cigaretu je pokuta 100€ ak fajčí vo vnútri- kľudne môže aj na záchode, vyfajčí ich 10 a bude musieť platiť ona. Taktiež čokoľvek bude treba, budú preháňať ju. Zároveň on musí mat nejakú nehnutelnost, ktorú vlastni, lebo aj z domova ho môžu vyhodiť ak bude problémový a nezvladnutelny, to, ze sa tam dostane, neznamená, ze tam aj dožije, už z domovov aj posielali problémových naspäť. A kedže nehnuteľnosť nemá, nakoniec aby ešte u nej neskončil. Taktiež sa musí zaviazať, ze zaplatí za neho cely pohreb a veci okolo toho. Všetky tieto podpisy musia byt potvrdené notárom. Takze zas si nemyslite, ze to je take jednoduché aj s domovom pri takýchto problémových ľuďoch.

lauriinkaa
1. sep 2022

Koľko náhod

katkami123
2. sep 2022

@lauriinkaa
A co? Tak založila inde tému či aký tu je problém?

Inak mna zaráža jej otec, že sa obesí a či jej to nie je ľúto. Hanba. On si dodrbe život a jej to má byť ľúto? Taký sa má až príliš rad, nikdy si realne nič neurobí. Obesit sa je jeho rozhodnutie ako riešenie problémov, ešte aj tu jej dáva výčitky akoby ona za to mohla, že je prdnuty na hlavu. Neznasam takýchto citových vydieračov. Autorka, na niekoho mu dvihas a počúvaš ho? Každý si je strojcom vlastného šťastia, aj on. Typicky narcis, len on je chudák, otravuje a vyplakáva všetkým dookola, ale ze z dcéry robí psychickú trosku ho ani v päte nepichne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
veronnica080
2. sep 2022

Hmmm chapem, ze autorka pocituje nejaky ten pocit, ze je povinna mu pomoct, no takto to nie je. On ju len zneuziva. Najlepsie by bolo ho nechat tak, prerusit kontakt a bol by nuteny sa proste o seba postarat. VSetko si privodil sam, tak nech sa paci

lauriinkaa
2. sep 2022

@katkami123 pred rokom mal 65r a dnes má 70...

katkami123
2. sep 2022

@lauriinkaa
Niektorí ľudia, keď zakladajú témy v nich trochu menia informácie, lebo sa boja, ze by ich okolie mohlo spoznať.

Strana
z3