Otec klamár
Ahojte. Mam 6 rocneho syna z predchadzajuceho manzelstva. Jeho otec je neskutocny klamar. Klame aj vo veciach, na ktore sa po par dnoch pride a jemu to nie je vobec trapne, vymysla si historky, klebety, ktore sa vobec nestali. To nehovorim o tom, co vsetko si na mna vymyslel pri rozvode, neskor sa chcel vratit, tak bez akejkolvek hambi vsetkym povedal, ze si to len vymyslel ( boli to vazne obvinenia, napriklad alkoholizmus, agresia a pod. Kazdy kto ma pozne vedel, ze je to hlupost) boli sme v manzelskej podadni, kde mi psychologicka vysvetlila, ze je to forma psychopatie. On neciti ziadnu hambu za svoje spravanie. Najhorsie je, ze je to vraj dedicne. Cize pri svojom synovi davam obrovsky pozor, aby sa klamat neucil. Zatial sa nam celkom dari. Lenze, teraz mal sviatok, otec mu slubil vec o ktorej syn cele 2 tyzdne rozpraval, tesil sa, kazdemu to opisoval, pretoze s otcom ju boli vybrat. Kedze ju boli len vybrat a nekupili, hned mi bolo jasne, ze asi z toho bude len dalsi prazdny slub . tak aj bolo. Maly u neho nedostal na narodeniny vobec nic. Prisiel domov, cakali sme ci bude basnit, ale hovoril, ze dostal len sladkosti. bol sklamany. Teraz otazka. Mam mu to nejakym sposobom vysvetlit, ze toto sa nerobi, aby niekto nieco slubil a nesplnil, ze je to skarede, ale kazdy clovek ma nejake svoje chyby alebo to nechat tak? Nechcem ho samozrejme stvat proti otcovi, nikdy som to nerobila. Lenze nechcem aby sa takymto veciam ucil. A hlavne viem, ze taketo veci nas cakaju aj v buducnosti
@erikaa09 ja pevne verim, ze maly to nezdedi, alebo ze sa to bude dat vychovou obmedzit. Tvoj syn sa ako casto s ex stretava? Alebo ako dlho ste spolu bol a on mal takyto zly vzor? Lebo u nas napriklad to je tak, ze moj muz je dost prisny. Vela sa mu venuje, dal by mu aj posledne ale vyzaduje aby posluchal. Nikdy ho nebil, jemu staci pohlad a maly ma respekt. Samozrejme ho lubi, daleko viac ako svojho otca. Takze pevne verim, ze casom nebude taky drzi. Vacsinou si da veci vysvetlit, ked nieco vyvedie a vycistime mu zaludok, tak sa to uz neopakuje.
@0silvia0 ja nevravim,ze si neporadi,ani nevravim,ze mam pravdu,len som vyjadrila MOJ nazor
a brala som to vseobecne,ze ak by za kazdym ked ho otec sklame matka riesila veci takou nahradou,nevravim,ze za jednu hracku a samozrejme to zavisi od konkretnej situacie

@lucimichi to by asi nebol dobry napad, uz len preto, ze maly by povedal otcovi co o nom povedala mama. Je este maly, povie co ma na srdci. A hned by bol ohen na streche. Okrem toho neviem ci by maly pochopil co znamena psychicky chory.