Otec nám zničil ego a neviem sa za seba postaviť

12. júl 2022

Neviem čím to je ale predpokladám že tým že nás foter nám zničil ego ako deťom aj keď sa mamina veľmi snažila to napraviť. Proste sa neviem sama za seba postaviť bojovať mne by asi každý mohol s prepáčením srať na hlavu teraz mám ale dcérku tak sa to určite trošku zmenilo pretože verím že keď sa človek neviem za seba postaviť určite za vie postaviť za svoje deti len neviem dá sa to vôbec naučiť biť priebojný viac? Obdivujem proste takých ľudí ktorí si nenechajú skákať po hlave :(

pribinak
12. júl 2022

Nájdi si psychoterapeutku, pories svoju traumu z detstva a zi podľa svojich predstav

karhu
12. júl 2022

uvedom si, ze ked si prezila vychovu tvojho otca, prezijes cokolvek😎
si dospela, si matka, tvoj zivot si zariadis podla seba, nikoho ineho🙂

mariejenka
12. júl 2022

Žiaľ je to aj o tvojej povahe,tempermente...moj svokor tiež neskutočne zdeptal mojho muža a svaginu,ked boli deti. No môj muž sa vyprofiloval sám, nemá problém s nikým a ničím,a aj jemu otcovi vie povedať, nenechá sa vydierať. Švagriná ma stokholmsko-spasitelsky syndróm nejak tak by som to zhrnula.
Ja rovnako som nemala otca, ktorý by nas deti vychovaval,on len koexistoval v rodine, boli aj urážky,ponizival našu mamku, to ale ked uz sme boli väčšie sme sa jej zastávali,potom prestal. Jeho jediné šťastie bolo,ze nebol agresor,to by letel.

autor
12. júl 2022

@mariejenka možno povaha neviem ale nam otec hovorieval aj hrozne veci aby nás strašil okrem iného... A ja som stále taký strachoprd stále sa bojím aj o dcérku aby bolo všetko ok čo keď si niekto niečo vymyslí a vezme mi ju a podobne.

autor
12. júl 2022

@karhu to je fakt

mariejenka
12. júl 2022

Nepreháňaj. Zvládla si 9 mesiacov tehotenstva, pôrod,bolesti po tom. Bud trocha levica,ver si. Nepíšeš ci mas manžela,poziadaj o pomoc, podporu. To ze ta pošleme za psychológom, neber ako urážku,ale ber to ako dobru radu.

autor
12. júl 2022

@mariejenka manžela mám je to dobrý manžel, tehotenstvo a pôrod bolo super naozaj 🙂. Len tieto moje strachy a obavy a to že si neviem otvoriť hubu akosi no neviem či je to až na psychológa. Možno len nejako popracovať stým toto je ale fotrova robota mamu mám dobrú.

mariejenka
12. júl 2022

Tak zacni postupne stavať na tych základoch co mas, mama, dobrý manžel,a hlavne to dieťa. Vzdy sa prv,ako odpovies,niekomu zacnes ustupovat,zamysli,ci neposkodis,neukratis seba,dieta manzela...
S otcom sa stretavas?

autor
12. júl 2022

@mariejenka dobra rada ďakujem 🙂 nie mama keď sme boli malí snami od neho doslova utiekla keby tak neurobila neviem akoby sme všetci dopadli asi nie moc dobre.

majlo1234
12. júl 2022

Ja si tiez neviem otvorit velakrat hubu, ale ego mam😃 len som proste nalo asertivna, necham sa predbehnut v obchode alebo sa hanbim reklamovat chybny tovar. A to som dospela zena, myslela som si, ze to pride vekom, ale asi to chce trening😃teraz, ked uz mam syna, sa trosku lepsim, hadam to pojde. Drzim palce!