icon

Otec sa po rozchode vykašlal na dieťa

zuzu1102
8. okt 2020

Ahojte. Idem si k vam po radu alebo sa len vyrozpravat? S partnerom sme sa rozisli. On sa rozhodol ze sa nebude stykat ani s malou. Vypisuje mi ze mu je z toho tazko atd ale ze to robi preto aby nemal so mnou uz nic spolocne. Ma este jednu dceru s byvalou. Na nu neda dopustit. Ona je jeho milacik. Neviem ako sa k tomu postavit. Jeho mama tiez prerusila uplne kontakt. Nezaujima sa o malu ani nic. Mala ma necele tri roky takze chvalabohu to nejak este nevnima. Ale neviem co robit. Hra mi na city. Vypisuje mi ze veci v zmysle ze ak spolu nemame byt a nechcem s nim uz byt tak sa nechce stretavat ani s malou a nebude ani platit. Ja to davat na sud nebidem nie som taka. Ale trapi ma to koli malej. Uz som aj rozmyslala ze sa k nemu vratim len koli dcere ale viem ze by to nefungovalo. Co by ste poradili mate s tym niektora skusenost?

kikina84
9. okt 2020

@zuzu1102 presne o to mu ide aby ta citovo vydieral..Ak sa lubite vratte sa k sebe bez ceremonii..a ak nie,tak len kvoli malej sa nevracaj..Lebo ak sa budete hadat a na silu spolu zit,ona to vyciti skor ci neskor a bude to horsie,ako keby sa o nu otec nestaral..A co sa tyka vyzivneho,tie platit musi ci sa mu to paci,alebo nie..na to su zakony a nikto sa ho pytat nebude..

suzie26
9. okt 2020

Platiť bude musieť určí mu to súd samozrejme to si vybojujes. A že sa nebude stretávať ? Chvalabohu radšej žiadneho otca ako kretena ...

vanilka83
9. okt 2020

@zuzu1102 nebud sebec alimenty pekne vyzaduj a odkladaj malej na skolu odstrihni s nim všetky kontaky okrem alimentov a ak on sa rozhodol ze teraz bude kvoli tomu ze si sa s nim rozisls pykať aj jeho male dieta tak hold smola s tym ty uz nic neurobis nezmenis este ked aj jej babka ju takto zrazu odstrihla myslim ze bez nich vam bude len a len dobre a vobec sa nedivim ze si ho poslala k vode zacni zit novy zivot po case stretnes niekoho ineho a mozno aj noveho ocka pre nu kolkokrat su taki lepsi ako biologicky

simapett
9. okt 2020

To je teda chudak. Moja mila ty sa s nim len pekne sud a tieto jeho reci a spravy by som vytiahla na sude len taky fukot. Pri troche stastia na sudcu/sudkynu z neho dostanes pekne peniaze. Nemusis ich brat pre seba, daj ich malej na sporenie. To co za chlapa, ktory povie, ze sa nebude stykat s dcerou, lebo s jej matkou nechce mat nic spolocne. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ len mu nenalet na tieto reci a na vydieranie a rozhodne sa k nemu nevracaj. Mas na viac ako na psychopatickeho manipulatora.

audrye
9. okt 2020

@zuzu1102 to je pravdepodobne manipulacia z jeho strany iba... Nechce s malou byt? S takymto pristupom, si ju ani nezasluzi, hlavne jeho skoda. Mozno, ak sa k tomu postavis takto, aj si to casom rozmysli... Jeden den ta neznasal a druhy miloval? Tak to je tiez len nejaka forma citoveho vydierania a manipulacie, asi mu to teraz chyba, tak to skusa cez malu. Nedaj sa. Je to jeho zodpovednost ako sa sprava a co robi. Ty mozes povedat, ze ti to je luto za malu, ale zial, nemozes konat za neho. Ale ked tak nad tym rozmyslam, asi by sa aj nadalej nespraval idealne (ked by islo o stretnutia s malou) mozno ti fakt bude lepsie bez toho, aspon kym panko trochu vychladne... Hlavne ja by som mala na pamati, ze ak trpi mama, rovnako a niekedy aj viac trpi aj dieta, preto vztahy len kvoli detom nefunguju. Vztah ma byt zalozeny na rovnocennom pristupe dvoch ludi k sebe, citoch a dovere, nie na dietati zial.

zuzu1102
autor
Odpoveď bola odstránená
valerya
9. okt 2020

Podať žiadosť o výživné, aj spätne a založiť dcére účet. Všetky peniaze jej odlož, ak nechceš mať s tým nič. raz ti poďakuje, A vydierať sa nedaj. Najvyššie možné výživné by som vybavila a každý rok dávala žiadosť o zvýšenie.

valerya
9. okt 2020

Ak by platil napríklad 300€, tak je to 79200€ kým dovŕši 25 rokov. Malý byt si za to kúpi alebo čokoľvek, precestuje svet. Prečo by nemohla?

mirdze
Autor odpoveď zmazal
marca12
9. okt 2020

@zuzu1102 nemala by som s nim zlutovanie a vyzivne ziadala. Je to vyzivne pre dceru a ma pravo,aby sa otec podielal. A s tym stretavanim. Myslim,ze casom sa zacne stretavat. Teraz ta vydiera cez dceru,ale ked mu dojde,ze tadial cesta nevedie,snad sa spamata

cajomila
9. okt 2020

@zuzu1102 Kamarátka zažila nie o podobné.Odisla od priateľa s ktorým mala 2 spoločne deti.Akoze on zase nikdy nebol "otec roka", fakt ho deti viac otravovali ako bavili.Odisla keď mal najmladší 6 mes. Ale stále tak nejak boli v kontakte, občas prišiel na víkend (ona trúba mu ešte dala na autobus aby mohol chudáčik prísť za deťmi). Ale strašne vydieračký , manipulácia...no katasteofa.Nakoniec sa stihli ešte aj zobrať😳... manželstvo im vydržalo 1 mesiac!!! Nakoniec sa z toho ona zbláznila a skončila na psychiatrii. Alimenty nechcel samozrejme platiť...a keď dačo poslal tak napísal, že "výpalné". Keď sa náhodou stretli v Tescu...tak sa k nim správal ako k cudzím.Ziadny záujem ani o deti. Na súde trval na tom aby deti ostali v opatrovníctve svokrovcov...vraj ich vlastná matka má na nich zlý vplyv.
Ubehlo už pár rokov...kamoška sa dala do kopy...s pred mesiacom sa vydala za normálneho chlapa, ktorý prijal aj jej 3 deti...a čakajú 4 spocne.
Ani sama som neverila, že to ešte bude mať takýto Happy end 😊💗.

bublinkai
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
9. okt 2020

@zuzu1102 ved ale co chces od nas pocut? My ti mozeme poradit s mnohymi vecami, ale pomoct aby tvoj ex chcel byt s malou 🤷‍♀️ na to sme tu vsetky dohromady kratke.

petronelka47
9. okt 2020

@zuzu1102 trafená hus zagágá, vieš čo to je tvoj problém

petronelka47
9. okt 2020

@valerya že 300€ ?? Na ktorom súde takú sumu odklepnu?

mirdze
9. okt 2020

@zuzu1102 fuuuuu, to ci ti leze z pusi, drz hubu a drbnuta a ine urazky...na konstrukcnu spravu nic neodpovies, absolutne ta nezaujima dobry umysel ostatnych poradit, ale akejsi petrnelke na spravu, ktorou evindetne trafila od cierneho, odpises a este akym slovnikom....si sa ukazala, na co si (co pises ze na sud a take ty nie si), mazem svoj komentar, fakt strata casu ti daco pisat, mozes sa hanbit, a ze matka a aky slovnik hnoj

dahra
9. okt 2020

@zuzu1102 - vyzivne musi platit. Ale ked ty neziadas, ukracujes dceru - prinalezi jej to zo zakona. Inak to je akoby si kaslala na rodicak. Su to peniaze, ktore mas pravo narokovat si.

zuzu1102
autor
9. okt 2020

@petronelka47 tak sa nevyjadruj

zuzu1102
autor
9. okt 2020

@mirdze no tak moja zlata.. ona ma tu bude nazyvat pi..? To uz kde sme. Ja si precitam komentare a na konci sa vyjadrim. Ja sa hanbit za svoj slovnik nebudem. Mna tu nebudu urazat nejake zakomplexovane mamicky. Ak sa ty nechas urazat clovekom ktory ta ani nepozna a nepozna detaily tak to je tvoj problem. Ja sa urazat urcite nenecham a na takych ludi dobre slovo ani mat nebudem.

zuzu1102
autor
9. okt 2020

Dakujem babam co sa vyjadrili k teme. Chcela som pocut nezainteresovane nazory. A tie ktore sem prisli urazat a nevidia detaily odporucam riesit si svoje komplexy na niekom inom.

zuzu1102
autor
9. okt 2020

@cajomila tak tvoja kamoska mala toto uz extrem teda.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
monika_mm
9. okt 2020

@zuzu1102 ostavat vo vzťahu len kvoli dieťaťu je zly napad, avsak o vyzivnom by ste sa mali dohodnúť. Je to pre tvoje dieťa a patri jej to, bez ohľadu na to, aky mate vy dvaja vztah. Ak sa nechce s malou stretávať, respektuj to. Ja mam už 4 ročnú dcéru, ktorú jej biologicky otec naživo ešte nevidel. Na malu mi platí aj bez sudu a posielam mu fotky. Ja uz mam vyse 2 rokov nového partnera, ktorý je pre moju dcéru otcom.

lidazu89
9. okt 2020

Jedna moja známa je slobodná mamička a tiež jej bývalý neplati na dcéru a odpoveď na otázku prečo? Tak,lebo ona od neho nič nechce a sam je na tom finančne zle a bla bla... Nepochopím také matky ktoré nechcú výživné na dieťa 🤦‍♀️ Veď treba z niečoho žiť aj Vám a nič nie je zadarmo či áno? Každý ti tu dobre poradil a ešte uvažuješ,že sa k nemu vrátiš kvôli malej? Od takého chlapa ruky preč čo je zadlžený a ešte sa po rozchode ani nezaujíma o svoju dcérku.Áno budeš to mať na začiatku ťažké ale časom pochopíš,že ti je lepšie bez neho a možno na teba čaká ešte niekto iný.Poznám veľa žien čo sa rozišli/rozviedli a je im oveľa lepšie a dokonca si našli aj iného partnera a sú šťastné.☺ Nie si ani prvá a ani posledná.Hlavu hore a žiaden krok dozadu alebo iba dopredu.

zuzu1102
autor
10. okt 2020

@taskataska ale ja som nenapisala ani raz ze nesuhlasim s tym co baby pisali. Ja som sa len vyjadrila k babam co sem prisli urazat

zuzu1102
autor
10. okt 2020

@lidazu89 dakujem za povzbudive slova

mirdze
10. okt 2020

@zuzu1102 ja neni som ziadna tvoja zlata po prve a po druhe, mna take pipky neurazia, ja uz mam daky vek, aby som vedela rozlisit podstatne a nepodstatne, a tebe odporucam to iste, ulahci ti to v mnohom zivot, cau.

zuzu1102
autor
10. okt 2020

@mirdze ano aj ja mam uz vek na to aby som si nechala papulovat od niekoho kto o mne nic nevie.

mirdze
10. okt 2020

🥱 fakt strata casu.

zuzu1102
autor
10. okt 2020

@mirdze tak nestracaj svoj cas.