Otec sa po rozchode vykašlal na dieťa
Ahojte. Idem si k vam po radu alebo sa len vyrozpravat? S partnerom sme sa rozisli. On sa rozhodol ze sa nebude stykat ani s malou. Vypisuje mi ze mu je z toho tazko atd ale ze to robi preto aby nemal so mnou uz nic spolocne. Ma este jednu dceru s byvalou. Na nu neda dopustit. Ona je jeho milacik. Neviem ako sa k tomu postavit. Jeho mama tiez prerusila uplne kontakt. Nezaujima sa o malu ani nic. Mala ma necele tri roky takze chvalabohu to nejak este nevnima. Ale neviem co robit. Hra mi na city. Vypisuje mi ze veci v zmysle ze ak spolu nemame byt a nechcem s nim uz byt tak sa nechce stretavat ani s malou a nebude ani platit. Ja to davat na sud nebidem nie som taka. Ale trapi ma to koli malej. Uz som aj rozmyslala ze sa k nemu vratim len koli dcere ale viem ze by to nefungovalo. Co by ste poradili mate s tym niektora skusenost?
Tiež, som mala takeho blba co sa odstrihol aj od maleho ked som sa k nemu nechcela vratit...nic s tym neurobis...syna to prebolelo a zial zvykol si ze nema otca...teraz ked sa stretnu na ulici tak sa ani nepoznaju
@zuzu1102 to, že sa vykašleš na výživné, je len plus pre tvojho ex. Nielenže si môže užívať svojho miláčika - prvorodenu dcéru, ešte jej môže dávať 2x vreckové, ktoré malo patriť tvojej dcére - ale tak nemá nič, vysral sa na ňu otec a nebude mat ani svoje “vreckové”.
@zuzu1102
Vies o vo velkej britanii su zakony ine. Staci ,ked da ziadost o adopciu dietata on ako otec.(rupne mu v hlave zo slosti voci tebe)..a zoberu ti ju a daju malu na adopciu.......tam nepotrebuju suhlas oboch rodicov...je to uplne iny system ako u nas.....
Pozistuj si ake mas prava ako rodic......ale je to tam uplne crazy v niektorych smeroch......
Ak si nevies prelozit uradne veci apodobne.....je to niekedy matuce......radsej by som isla s malou na SR.
Cize urcite musis poriesit zverenie dietata iba do svojej starostlivosti......
Vyzivne. Urcite tiez...
@pieksamaki ak pojde s malou na sk, on moze nahlasit unos dietata. hlavne ak zije tam dieta dlhsiu dobu.
Stretavanie a zaujem neovplyvnis, vyzivne by som ziadala to je pre dieta...
Ale ty si tu uz tusim pisala raz
@negymama
To ano....napisala niekde ze on sa chce vratit na sk....jasne zavisi od okolnosti...ano vtedy by to bol unos...ale ja cisto predpokladam ze by to posunuli aj tak nasim slovenskym uradom. .......ale slovenske sudy by to riesili inak ako anglicke.....v tom je to ine....
Ale ja nechcem vyvolat strach....to len aby myslela aj na taku moznost.....urady sa uz nepozeraju iba na nu....ale celok....ci ma dieta podmienky a ake.....
Nie je to jednoduche.......
@zuzu1102 a boli ste zobrati? ci nie?
ak ano, podajte na sud navrh o Neodkladné opatrenie
Návrh na úpravu výkonu rodiěovských práv a povinností k maloletej do rozvodu
to vam musia dat termin skoro, a tam sa urci, kolko bude platit vyzivne, aj ci sa bude stykat alebo nie s dietatom
a rozvod ....to sa moze tahat aj roky....
Si dobrá p..a že nechceš výživné pre svoje dieťa ktoré mu patrí . Ani moj ex nechce malú vidiet,mezaujíma sa ale platí!
samozrejme na súd ohľadom výživného dávať nemusíš, dokonca ani keď ti nebude platiť, len ochudobňuješ samu seba a dieťa o e ktoré vám patria....a samozrejme ocinko sa tak isto poteší keď nebude musieť platiť...😉
Kks toto už je druhý alebo tretí podobný príspevok. S akými chlapmi si tie ženy robia deti? A @zuzu1102 si hrdá žena, ALE v tomto prípade ti to iba škodí. Kktko ťa citovo vydiera a hrá na tvoju hrdosť a samostatnosť. Komu čo chceš dokazovať? Daj ho na súd, nech platí a odkladaj peniaze malej.
@zuzu1102 ja som tiež bez súdu a výživného 10 rokov. Chýbalo mi to jediný krát keď som bola nezamestnaná, skončila mi podpora a v ďalšej práci som začínala až o mesiac tak mi koli tomu odmietli dat sociálne dávky. Takže keď nemáš výživné a ocitnes sa v núdzi (dlhodobá PN, strata zamestnania) máš smolu, nedostaneš nič.
Ja som nesla na súd lebo som nechcela riskovať striedavu starostlivosť, tých pár eur mi nestojí za to zničiť decku život.
@zuzu1102 Chapem, ze nemas energiu riesit sudy a podobne. Ale na vyzivne ma Tvoje dieta pravo a otec dietata zakonnu povinnost. Mozno si hovoris, ze to sama nejako utianes, ale dieta bude rast a s nim aj jeho potreby. Takze navrh na sud pekne podaj. Co sa tyka stretavania/nestretavania, nie su bohuzial prva ani posledna, u koho sa partner takto k danej veci postavil. Moja mladsia sesternica ani neviem, ci niekedy v zivote videla otca (rocnik 1981), moja mama svojho otca tiez nepoznala (rocnik 1959). Ked sa s malou nechce stretavat, tak nech sa nestretava, je to jeho hanba. Ako pises, mala je este celkom mala, takze to nejako nevnima a urcite jej bude lepsie bez otca. Ze Ta ten teraz takto citovo vydiera svedci o jeho povahe, takze ziadne take ze vratim s ak nemu kvoli malej. NIE. Prave kvoli malej ostan bez neho. Aky jej tym das priklad do zivota? Raz si najde mozno rovnakeho debila a dopadne podobne ako Ty. To urcite nechces. Ja som mojej mame dodnes vdacna za to, ze sa s mojim otcom rozviedla - naucila ma totiz jednu velmi dolezitu vec. Ze si ma zena vazit samu seba a nema ostavat v nefungujucom vztahu, ktory jej ublizuje len preto, "lebo deti". Kamaratkiny rodicia to neurobili a ona brala za normu, ze dvaja ludia spolu byvaju v jednej domacnosti, nie su spolu stasti a nefunguju ako manzelia, ale asi to tak ma byt, lebo to videla doma. Dlho jej trvalo, kym pochopila, ze toto nie je cesta.
@zuzu1102 ja ti poviem tak..som 2x rozvedena (možno by som sa mala hanbiť podľa mnohých,neviem).Môj syn už je pubertak,dcéra 2r.Mam taaak bohaté skúsenosti s kecami ako má tvoj ex a ty,že nie si taká..no nikto sa s obľubou nevláči po súdoch,ale niekedy.. tá druhá strana urobí prvý krok,aj keď tvrdí teraz to a to,o mesiac bude úplne iná situácia tomu ver.Moj ex tiež ako sa chce dohodnúť,ako chce kľud,bla,bla.Prešlo 12r,mali sme asi 5 pojednávaní,2 trestné oznámenia(naňho),x volaní sociálky na mňa,obvinenie z týrania.A hádaj..nevie,kolkatak je jeho syn,nevie do akej triedy chodí,nevie kedy má meniny,narodky.To sú tak blbé reči vydieračné od tých chlapov,ja viem,že si v emočne zlom stave,chces mať pokoj,ale asi ta sklamem,pokiaľ sa nedohodnete PÍSOMNE u notára,že sa zaväzuje s malou nestykat,neplatiť a teba nekontaktovat a potvrdí to súd,inak pokoj a kľud nikdy mať nebudeš.On si za pol roka niečo nájde,nevieš aký bude,až bude mať dcéra 10r.Pekne si podaj žiadosť o výživné.Pokial teda sa nechceš úplne odstrihnúť.Ja by som na tie sms ani nereagovala.Zablokuj ho.Ak nechce,tak so všetkým.Ale neverím tomu.A čo sa týka svokry..moja tiež tvrdila to a to,potom keď mala dcéra 2r prišiel mi pozdrav zo súdu,kde bolo uvedené,že neviem dieťa obliecť do zimy a chce ju do opatery.Byt tebou pozb
Ja z vlastnej skusenosti ti poviem bud rada, nebude ta obmedzovat, malu prekrucat proti tebe a bude posielat vyzivne. Potom ti raz pride do zivota iny muz a bude dobrym otcom pre tvoje dieta ❤️
Skúsenosť mám ale ja som otca do RL neuviedla a tak nemám nárok ani na alimenty ale mne to je jedno. A malú ani raz nevidel (po 6 rokoch vzťahu) v 4 mesiaci tehotenstva som ho videla naposledy. Mala je šťastná. Jednu mudru vetu mi povedala vtedy moja babička - Čo nieje od srdca, nieje ani k srdcu. Želám ti aj s dcérkou veľa šťastia aby ste našli toho pravého obe - my tatina už mame;) a najlepšieho na svete 🙂))
@zuzu1102 Ahoj toto isté robil presne môj bývalý. Len on geroj veľký to zobral tak, že nekomunikoval ani so mnou. Keď sme boli spolu najlepšie dievčatko na svete, jeho mala láska. A keď sme sa rozišli za týždne, mesiace sa na ňu ani neopýtal, ani za ňou neprisiel. Jeho mama chvalabohu sa ovplyvniť nedala a s malou aj so mnou sa občas stretne, no je jediná z jeho rodiny. Ak s ním už byť nechceš a on nechce platiť na súd ho daj. Je to jeho povinnosť platiť rovnako ako má právo sa s ňou stretávať (ktoré ak nechce nech nevyužije). Neznášam takýchto manipulátorov.🤦🙄
@zuzu1102 prepáč to, že nie si taka.. Nero miem aká.. Véd nejdeš sa vlscit po súdoch bit o dieťa.. On ju nechce, nema záujem stretávať sa.. Nechce s nou byť.. Ale to chudáka nrodbremeni od povinnosti voči nej.. Zriad jej účet a keď bude. Mat 18r odovzdas jej sumu kt ju poteší.
Alebo ho nechaj pána tak, nech si užíva ďalej a ty sa staraj plat.
Keď ti to vyhovuje nevadí.. Práve za to ako sa zachoval by som mu to všetko s počítala si samec rozmysli ci urobí ďalšie decko
@zuzu1102 neviem v akej krajine žiješ, ale asi všade to funguje na podobnom princípe. Najdi si pravnika, porozprávaj sa s nim, poradí ti, spisete papiere na sud, a tu nejde len o vyzivne ale aj o zverenie dietata do tvojej staroatlivosti... Pretože ked nemas v ruke tento papier, jedneho dna mu moze v hlave prepnúť, že on teraz chce malú a zobefie ti ju a nemusi ti ju ani vrátiť, a ty si tym nemozes nic spraviť, pretože je rovnako rodič ako aj ty.... Je to formalita, a da sa to aj mimosudne spraviť na zaklade dohody, ktorú budes mat riadne podpisanu a overenú. Tieto tri veci-vyzivne, styk s dieťaťom a a zverenie do tvojej starostlivosti, to sú potrebné veci, ktoré musis mat na papieri, pretože nikdy nevieš, co sa môže stat.. A ak chce odísť naspäť na slovensko o to horšie, lebo ked tintam raz zoberie malu, tak potom to bude komplikovanejšie. A ešte aj v škôlke treba papiere, ci môže aj otec prísť po dieťa, ak nebudes mat v ruke tento papier raz sa mize stat ze si pi nu pride a uz ti ju nevráti. Aj ked si myslis, ze toho človeka dobre poznáš, su tisice prípadov, kde to zial takto skončilo. Všetko v klude s láskou a v mieri, ale čierne na bielom.
Keď sa nechce stretávať, kašli na neho. Ale výživné by som mu neodpustila. Je určené dieťaťu.
@zuzu1102 prepac,ale kolko mas rokov? A zbytocne sa vyhovaras na porozchodove stavy..
Dieťa si vedel spraviť tak nech pekne naň platí. A to keď sa nechce s vami stretávať to je jeho chyba. Mne by bez mojej dcérky asi puklo srdce. Myslím že ti to vraví len preto aby si sa k nemu vrátila ale ak si vo vzťahu trpela tak určite sa k nemu nevracaj. Ale určite by si mala žiadať to výživné veď predsa je to pre tvoje dieťa a nespravila si si ho sama. Určite bojuj o to na čo máš nárok lebo ak to necháš tak tak neukracuješ seba ale svoju malú. A myslím že deti sú pre nás matky to najdôležitejšie. Držím palce
Nuž. Tak keď nechceš riešiť výživné, tak zrejme si vystačite samé a môže sa strčiť. Ak si nevystačíte, tak sa zamysli.
Inak, keď sme mali manželskú krízu s mužom, tak z neho vypadlo, že ak sa rozvedieme, tak sa zbalí, chce len číslo účtu, kde bude posielať výživné a uz o ňom nikdy nebudeme počuť. Moja reakcia? Ak sa rozvedieme, tak to, že o ňom nebudem počuť mi bude absolútne u zadku a za to, že to urobí svojim deťom, ktoré ho milujú, bude ešte aj korunovaný .... Blbec.
Predpokladám, že by to vnímal ako nejaký trest sám pre seba, že si zničil rodinu. Sebecký blb.
@zuzu1102 psycho..moj byvaly bol taky..ked to neslo po dobrom tak po zlom..raz milujem ta a raz ze znicim ti zivot..urcite sa k nemu nevrat koli malej,aj jej bude lepsie ked sa ty nebudes pri nom trapit ...on ti hra cisto na city...a určite by som alimenty riesila, su to peniaze na nu..aj ked teraz sa ti do toho nechce,riesit to a tak ale treba si to urcite doriešiť,lepsie sa bude aj tebe žiť ked ti bude prispievať na nu...alebo jej to odkladaj..
časom ked prežerie ze si ho nechala a napadne ho ze ma dceru tak bude lutovat ze sa na nu vykaslal..tak mu treba
Drzim palce,je to tazke obdobie ale musis byt silna..treba pozerat na seba a hlavne na to dieta ktore za nic nemoze

@zuzu1102 a máš ju v osobnej starostlivosti? Treba to poriešiť, takto nebudeš mať nikdy kľud. To nie je len o tom, že sa zbalíme od idiota preč a dám hlavu do piesku. Takže akokoľvek sa ti do toho nechce, na súd budete musieť ísť. Hlavne si upraviť rodičovské práva, stretávanie, výživné. Ak sa nechce stretat, tak nech. Je to jeho hlúposť a ty budeš ešte časom rada. Nenechaj sa ovplyvniť jeho rečami. Stoj si za svojim, nevracaj sa kvôli malej ku nemu. Ak by mal v hlave niečo, take niečo by nevypustil z úst. Nenechaj sa vydierať a manipulovať sebou. A pokiaľ nebudeš mať súdom určenú starostlivosť o dcéru, môže ti to neskôr narobiť ešte problémy. Drž sa