Otec - samoživiteľ
Ako sa hovorí sto ľudí sto chutí. Ale aký máte názor na otca samoživiteľa. Vedeli by ste si s ním predstaviť život a prijať jeho deti za svoje? Alebo je už pre vás taký chlap odpísaný.
@mikitilik29 zhrnul by som to tak, že to bolo nariadené súdom a tiež samozrejme som o ne bojoval aby som ich do opatery získal. Dôvody prečo nechcem takto verejne rozoberať. Určité veci niesú príjemné ani keď sa hovoria osobne.
@joe33 mne by to vôbec nevadilo. Ale! To že by som milovala muža ktorý je samozivitel ešte neznamená že by bolo všetko v poriadku. Oveľa dôležitejšie by bolo ako by ma prijali deti toho muža. Pretože ak by tie deti nezniesli " neprijali" cudziu tetu tak by asi bolo po vzťahu. Záleží to od množstva faktorov, aj od toho či muzova ex je zakeracka ktorá chce robiť problémy a pod. Alebo či chcú spolu byť ľudia, ktorí majú každý dieťa z iného vzťahu alebo je jeden ( v tomto prípade žena) bezdetná. Ale ako odpoveď na otázku - ja by som si s takým mužom v pohode vedela predstaviť život.
@joe33 ja mám presne opačnú skúsenosť. Keď sa muži dozvedeli, že mám dieťa a som matka samoživiteľka hneď som bola pre nich zlatokopka. Lenže to je aj dobou, teraz je veľa pokrytcov, egoistov a narcisov. Málokoho zaujíma niekto druhý a vyhovárajú sa, že doba je zlá, ale charakter je charakter... Preto nájsť niekoho kto ešte nieje skazený dobou je výnimočné. A s terajším manželom som sa zoznámila cez net. Ale žiadna zoznamka len sme mali spoločné záujmy a rozhodli sme sa stretnúť a potom spolu zájsť na turistiku a absolvovať spoločne preteky. Tiež bol rozvedený a s dieťaťom, mal a má s ex striedavú starostlivosť. Môj ex o svoje dieťaťa nejaví skoro žiadny záujem...
@joe33 za mna uplne v pohode. Nejde o to ci ma deti ale aky je to chlap 😉. My zijeme v spojenej domacnosti 4 roky. Priatelov syn je v striedavke, moj syn je stale s nami. Ale vobec by mi nevadilo, keby bol jeho syn stale s nami. Pripadne este keby mal priatel aj dievcatko🤣🤣🤣🤣. Nech mam aj ja partacku. Lebo traja chlapi v dome, je tiez sranda.
@betulinka1 a teraz si predstav opak. Jeden chlap a 2-4 ženy v domácnosti 😁
@joe33 parada ale lutujem chlapa 🤣🤣🤣 srandujem. Som presvedčená, ze si najdes zenu, co bude akceptovat teba aj tvoje deti. Nevidim to ako prekážku v normálnom fungovaní. Je to vela o kompromisoch a hlavne hovorit si priamo, co sa komu nepaci. Nie cakat, kym sa situacia “sama utrasie”. Deti sa musia naucit, respektovat, druheho partnera. Pri starsich detoch je to tazsie ale je to mozne. Kazda rodina si nesie nejake zvyky a chvilu trva, ked sa v tych zvykoch najdu kompromisy.
@betulinka1 ja som nepovedal že si ju hľadám. To je skôr také všeobecná diskusia 😁
Ak je normalny chlap tak prečo nie.Vsak za to že sa stará o deti sám neznamená že bude do konca života bez partnerky.Vsak keď je žena samoživiteľka s deťmi a nájde si chlapa tak to je už iné ?
Najviac zalezi na tom, ako si deti ziskal do starostlivosti.
@oliolijanka čo sa týka mňa nebolo to vôbec jednoduché a dalo to hodne zabrať hlavne psychicky.
@joe33 Na tebe neualezi. Zalezi na tom, ako tomu rozumela matka deti a deti.
@oliolijanka napríklad toto nemám rád. Áno sú niektorý otcovia hajzli a nezaslúžia si vidieť ani svoje deti za to ako sa správali ale potom sú tu taký ktorý bojujú dokonca. Ale je tu náš štát ktorý otcov zavrhuje. Automaticky otec nemá nárok bojovať o to aby vychovaval vlastné deti pokiaľ v tam nie sú určité výnimky.(myslím tým chyby na strane matky alebo ako to nazvať). Tak isto ako aj matka aj správny otec, ktorému záleží na jeho deťoch chce pre ne iba to dobré.
A deti, tie dokážu vycítiť také veci ktoré dospelý ani nechápu ako je to možné. A to je pravda.
A ked je zena samozivitelka a daky chlap prijme zenu aj jej deti.tak preco by to malo byt ine.?
@tarinka155 riešilo sa to tu už. Väčšina chlapov aj keď sú bez detí dokáže prijať cudzie dieťa. Opačne to je úplne niečo iné. Bolo to písané aj v tejto diskusii ale ešte v jednej staršej diskusii.
Keď sa niekto úprimne zaľúbi tak ani deti nie sú prekážkou. Keď raz ľubiť tak si všetkými plus aj mínus...
@joe33 čítala som tu diskusiu a bola som fakt prekvapená,ak žena zostane sama s deťmi,okolie to berie ako samozrejmosť,že nezostane sama a chlap bude mať jej deti rád.Necakala som,že opačne to tak rozvíri vášne a 90% žien napíše,že chlapa s deťmi ani za nič.Myslela som,že 90% napíše,že o.k.Moj mal deti,ja tiež,už máme spoločné.Nie je problém ani na jednej strane,asi je v tom aj kus šťastia ak si deti v rôznom veku sadnú a dokážu spolu žiť.Kedysi som chodila s rozvedeným oteckom,mal syna v opatere,matka bola ťažká alkoholicka.Ten chlapec bol fakt super decko,už je dospelý.Bohuzial otec je stále sám,nedokáže si udržať vzťah,bolo na ňom vidno,že roky s alkoholickou ho ozaj vzali.Takze za mňa ženy by sa nemali báť ísť do takéhoto vzťahu,len naozaj treba neunahlit a dať si pozor,na oboch stranách.Ako sa môže sklamať žena,rovnako sa môže sklamať aj muž.Vela veci sa ukáze až po dlhšej dobe vo vzťahu.Je ťažké si ďalší krát vybrať dobre a naposledy.
@oliolijanka riadne bludy píšeš..🤦
@kubkovamama Lenze autor naznacuje, ze na strane matky jeho deti, nie su ziadne chyby.
Cize je to normalna zena, nealkoholicka, nedroguje. Deti vynosila, porodila, starala sa o ne. Len si s muzom nerozumeli. Takze on vynalozil vsetko usilie na to, aby zene deti zobral.
Teraz ma deti a hlada pre ne novu mamu.
@oliolijanka keď žena nedroguje a nepije, neznamená že je bez chyby. Sú horšie veci ako drogy a alkohol. Ale to vedia iba tí ktorý to zažili. Takže predtým ako začneš niekoho súdiť je lepšie si radšej zistiť čo sa stalo. Tak ma prosím neobvinuj že som jej zobral deti , lebo si myslíš žeby im s ňou bolo lepšie. Ďakujem 😉
@oliolijanka nepoznáš,nerob závery.Ziadny súd na SK nezveri deti otcovi bez pádneho dôvodu,to by ten chlap musel byť iná liga aby sa mu to podarilo iba zo zákernosti ako naznačujes."Zobrať" deti sa nedá len tak,že si to sudca vycucne z prsta.Tiez som si prešla 2 ročným bojom o dieťa,keď som podľa ex a jeho rodiny bola psychicky narušená,sibnuta,neschopná sa postarať o seba nie ešte o deti.Deti mi nevzali.A to mal dosť známostí+pracoval v odbore.Neviem na čo presne narazas,keď píšeš,že žene zobral deti
@kubkovamama No vidis a tomuto sa to podarilo.
@oliolijanka čo tým naznačujes? Keďže priamo narazas na mňa. Že deti mám iba zo zákernosti? Alebo ako.n
@oliolijanka ako ja som žena a bol rozvod,deti,atď a na mužské pokolenie mám svoj názor,ale toto už je moc čo tu píšeš.Ako si dovolíš na cudzieho človeka vyskakovať so svojím obmedzeným hodnotením situácie..o ktorej vieš prd.Nikto nevie ako to tam bolo.Ale šak net znesie

@joe33 keď sa môžem opýtať prečo ste sa so ženou rozišli? Lebo je také nezvyčajné že žena nechá deti mužovi