Otecko nepomáha s dcérkou
Možno mnohé zakrútite hlavou nad mojou diskusiou, ale dúfam, že sa nájdu aj také maminy, ktoré majú doma niečo podobné. Máme
4 mesačnú dcérku a môj partner ju odmieta kúpať, natierať, obliekať, vyzliekať. Na otázku prečo? Odpovedá, že sa bojí, že je ešte maličká. Rešpektovala som to, keď sa narodila (mala 2,5kg pri príchode domov). Ale teraz má bezmála 7 kg a je to riadny kus baby. Inak máme krásny vzťah, všetko už roky klape, aj keďje treba kočíkuje, hojdá, nosí, kŕmi. Pred kupkaním všetko nachystá, po kupkaní všetko sprace, ale kupkať ani za svet. Vyzliecť nohavice ešte ako tak zvláda, ale ako má dať dole bodíčko bojí sa, že jej ruku zlomí a tak pod. Máte niekto podobný problém? Alebo ako to riešiť? 🙂))))
@petka2284
nas tatino kocikuje strasne rad, aj nakupi pre malu cestou z prace, zahraju sa spolu... ale co sa tyka praktickej udrzby babatka - kupat, prebalovat, krmit, obliekat, vyzliekat, atd, to je vsetko na mne.
malu prebali len ked som mimo domu a uz je to fakt urgentne, inak plienky obchadza na kilometer 🙂 pri kupani, tam tiez nic, to skor babka s dedom sa mi natlacia do tej mini kupelne a potom sa tam obchadzame, aj ked oni sa skor tiez pridu len pozerat ako kopeme a spliechame na vsetky strany 😀
avsak, neter ma uz 5 rokov, a ta si mojho uz tak okrutila okolo prsta, ze sranda - ked sme boli na navsteve, a sla sa kupat, tak stryc musel ist s nou a hrat sa s nou vo vani (samozrejeme on stal vedla vane), takze sa tesim, ze ked nam nasa podrastie, ocinko uz bude pekne vycviceny a budu kupanie a ine veci zvladat sami bez maminky. asi to fakt chlapom ide lepsie z vacsimi detmi ako s malymi babatkami 🙂
Od nazvu temy som cakala,ze udajny otecko je flakac,a ani nevie ze ma dieta.Myslim si ,ze tento otecko ako ho opisuje autorka temy,je dobry otecko a aj sa stara.To ze neokupe,nenakremu alebo ma strach ze dietatu ublizi svojou "nemotornostou"nieje vobec ziadna chyba a nazyvat otecka ze sa nestara je naozaj nefer.... ☹
vezmi si to z opacnej strany. aj dieta zvladas, aj domacnost (upratat, navarit, pozehlit,...). nehadate sa, rozumiete si, ste zdravi, dietko prospieva ako kvietok z vody. a manzel si u kamosov v statusoch precita, ako sa chvalia, ze ich manzelky pred sviatkami uz maju vyzdobu, vysivaju krasne decky, pletu neuveritelne svetre, servitkuju skatulky a kvetinace, vyrabaju ozdoby, pohraju sa s ikebanou a to vsetko popri materskej a domacnosti.
a zacne: ta moja zena, myslite, ze je to normalne, ze ona iba domacnost a iba dieta a nic viac nestiha? preco nieco pekne nevyrobi, aby nam to zutulnilo domov. ako krajsie by sa mi domov chodievalo. aj som jej uz hovoril, ale ona, ze je rada, ze stiha, co stiha, ci vraj je to malo. no nie je. ale aj tak... mohla by sa premoct, nie?...kvoli mne...
a ako by ti bolo, keby si sa dozvedela, ze na webe prebera, ze si sice skvela zena, ale... nie az tak skvela, lebo ty ikebany nerobis.
(nehovorim, ze nic viac nestihas, ber to ako priklad z druhej strany, ked sa nieco podobne otoci proti tebe - to je vzdy dobry sposob, ako si uvedomit, co ziadam, ked sa ocitnem v skoro takej istej situacii. a to, co ti hovoria vyssie, maju pravdu - fakt je blbost nechat sa nahupat, ze u kamosiek je lepsie. malo ludi len tak zverejni, ze u nich je to aj na figu. ukazuju len tu krajsiu stranku. a ty nadobudnes falosny pocit, ze u teba doma az tak dobre nie je, ze nieco k dokonalemu stastiu chyba. a niekto si pre takuto hlupost znici aj to, co ma.)
@petka2284 😅 Keď muž pre mňa prišiel do nemocnice, hneď som mu podala malú do ruky akoby nič. Ten vyplašený kukuč vidím doteraz a ja prekvapene naňho pozerám, či je v poriadku. Ja som bola s dieťaťom 5 dní a on 1x. Je to strach. Keď sa zúčastňuje pri príprave, tak to je pomoc. Zoberte si to tak, že doteraz kúpal seba a svoje veľké nohy, oproti nemu je to drobča faaaaakt malinké, tak má strach. Keď do budúcnosti príde druhé, tak keby mohol, tak aj nakojí 😂 Len mu treba dať čas. Ukázať, vysvetliť, že deťom sa len tak ruka nedá zlomiť. Nech skúsi tielkové body ako prvé, lebo príde obdobie dlhých rukávov a to bol tiež môj starý stratený. To bolo len z izby "Maminkaaaaaaa, pomoc" 😂 Pri dcére si dával veľký pozor. Toto druhé už je také, že ho "hodí" o posteľ, oprdí pupok a blbne. Len na to treba čas 😉
Ano je to normalne.moj muz do roka nic z toho co popisujes nerobil nehrnul sa sam a ja som nenutila.ale od roka som zacala chodit 2x tyzdne na 2 hodiny cvicit tak sa musel starat nakrmil okupal prebalil prezliekol zahral sa..nie kazdy muz je uneseny z babetka radsej sa staraju o vacsie deti potom su z nich lepsi partaci...ked mala.zacne sediet alebo neskor stat chodit uvidis ze sa to zmeni.

neries kazdy chl;ap sa boji aj moj nikdy take male babo nekupal anijedno ani neprebaloval ano kocikovat to velmi rad nikdy som to neriesila ani riesit nebudem ja si moju malu okupkam vzdy sama bud rada ze ti tak velmi pomaha ked bude vacsie rad sa s nou pohra tak ako moj so vsetkymi detmi