icon

Otvorený vzťah

almea
21. feb 2014

Stretli ste sa niektora s tym, ze muz si nasiel milenku a nechcel vas opustit, len chcel dovolenie, aby s nou raz za 2 mesiace mohol stravit vikend.
Sila!!! Ako to konci? Kto vyhra? Manzelka ci milenka? Alebo ho radsej hned odovzdat milenke na striebornom podnose? Ved pre nu to musi byt tiez strasne, ze je zneuzivana len na taketo vikendovky. A ked ho clovek posle prec, milenka je stastna, manzelka sa z rozchodu vacsinou nevie dlho spamatat.
Kolko muzov sa vracia spat do manzelstva?

anatalia77
22. feb 2014

@shanis dobre sa pytas,len neviem ci ti odpovie zakladatelka,nakolko sa k teme velmi "nema".A my ostattne tu mozme akurat hadzat ramena a silacke reci.
Ja skusenost nemam,a rozhodnutie by dost ovplyvnili okolnosti.

zuzana723
22. feb 2014

tak ja mám vo svojom okolí zase trošku iný príbeh... dvojica (priateľ + priateľka) a jeho vtedy milenka. po 10 rokoch vzťahu si on našiel milenku, s ktorou má teraz dieťa a aj s ňou má vzťah. ked priateľke povedal, že sa s nou rozchádza (po dvoch rokoch s milenkou), tak sa mu vyhrážala, že sa zabije. aj sa o to pokúsila. nedokáže si pripustiť (priateľka), že je koniec vzťahu aj ked vie, že s "milenkou" má dieťa. bývajú stále spolu, pretože ona sa odmieta odsťahovať z jeho bytu

bubu4125
22. feb 2014

Ja som to zažila! Môj vtedy manžel, po roku a pol manželstva,si našiel nejakú, povedal, že len na čas kým si užije a potom by sme pokračovali! Vraj si mám nájsť niekoho aj ja! Nechápala som, vtedy mala naša dcéra pol roka! Bola som v zlom psychickom stave, schudla som 15 kg, odpadavala kde sa dalo, bolo podozrenie na cukrovku...proste zle! A keď som sa spamätala,a poslala ho k vode a podala žiadosť o rozvod, vtedy sa spamätal, no jeho milenka už čakala s ním dieťa a ja som si našla priateľa,s ktorým žijem a ideme stavať dom, náš domov, tak som sa mu len chrbtom otočila a poslala za milenkou! Taký chlapi nech si idú za tým, čo si vybrali a, a nech si nerobia cvicenu opicu z nás!

adri266
23. feb 2014

@mima4 vsak mi je to jasne, preto som povedala, ze chapem, preco to robi (pre peniaze), a ze vela zien to chlapom toleruje, kym im davaju peniaze na zivot. Uz som raz spominala pribeh,ktory som pocula, ze manzelia mali spolu podnik, on mal milenku, o ktorej vsetci vedeli, dokonca bola na svadbe ich dcery. Ale nerozviedli sa, kvoli businessu. Ale na to treba mat zaludok a povahu.

almea
autor
23. feb 2014

Zakladatelka sa neozyva lebo je smutna. Pochopte to. Na zaciatku byva podozrenie, vsak blbe siete a sms, sa stali sucastou zivotov a ulahcuju nevernikom zivot. Ale aj tak si to ziadna nepripusta. Tak sa postupne zacnete hadat, a spociatku mozno len "priatelka" sa stava jeho oporou. Amy sme citovo zainteresovane, sme hystericke, mame male dieta, ktore vycerpava a potom nastane taky zlom, ze muzovi sa priatelka (nemusi to byt hned zena s ktorou spi) zacne zdat ako hviezda na nebi. Ja mu pisem, co ma kupit, ona ako sa ma. Ja mu pisem ako sa hrame so synom (fakt zaujimava tema) a ona milion veci, ktore o nej nepozna.
Takze pokracujeme tak, ze ja trvam na odchode, on nechce.Odmietam sa s nim bavit, ist na chalupu, nic. A on stale za mnou chodi a tvari sa, ze nic, pyta sa ci chcem caj, co si dam jest (nejem) a kam pojdeme. Je to trapenie.

kveta
23. feb 2014

@almea Komu patri byt? Lebo ak aj jemu, tak ho prec nedostanes, ak sa zasprajcne.

Inak ak ho chces vystvat, tak zapoj rodinu, nebud diskretna, zverejni milenku pred jeho rodinou.. To je rychly sposob ako vyvinut tlak na chlapa.

martavrazbova
23. feb 2014

@eeffka a co by z toho mala, keby sa doplazil? Ved by bola len otazka casu, ze by to urobil opat.

shanis
23. feb 2014

@almea Chapem, ze si smutna, nikoho by takato situaci netesila. Mas pravdu v tom, ze doma s manzelakmi sa riesia veci typu deti , peniaze, domacnost, praca a pod......milenky to neriesia (mozno okrem penazi)...a chlap, niet sa co cudovat, je poblazneny. Ja som sa pytala mojho doma a z vlastnej skusenosti mi priznal, ze pri svojej ex aj on uz mal namale a chcel s niecim podobnym na nu vyrukovat. Ked som sa pytala, co ho k tomu dohnalo, tak boli to dlhodobe problemy s komunikaciou, nemali si co povedat, nezaujimali sa jeden o druheho, radsej ostaval dlhsie v praci, pripadne s kamaratmi, aby nemusel s nou travit vela casu, vacsinou bola stale oduta, stale je vadili veci, ale nevedela s nim o tom hovorit, po sex.stranke to udajne tiez nefungovalo, v posteli sa chovala ako "mrtva ryba", nikam nechcela chodit, nemala kamaratky, len doma behala furt s handrou, aby bol poriadok. Toto ho pravdaze stvalo, snazil sa to riesit, ale nula bodov. Tak si nasiel znamost, ale zvazil to a nakoniec uznal, ze by ju to ranilo, keby jej o nej povedal a rozhodol sa v manyelstve zotrvat, nechcel jej ublizit. Ale nakolko to bolo naprd aj nadalej, tak sa to poriesilo tak, ze si nakoniec nasla ona milenca, podala navrh na rozvod a obaja sa "oslobodili".Len podotykam, ze oni deti nemali.
Vies, tazko povedat, ci si spozorovala niekedy, ci ma k tomu sklony byt neverny...alebo ci je toto prvy krat, co mu nejaka poblaznila hlavu....
Vztah je o dvoch ludoch a treba sa on starat, ak chceme, aby vsetko fungovalo tak ako ma. Staci totiz, ked to jeden vzda a prestane mu na tom vztahu zalezat....potom je to uz cele zle. ☹ Bud sa spamatame a chceme este zachranit co sa da, ak obaja o to este stoja, alebo ak to zajde prilis daleko, tak rezignujeme a dlhorocny vztah je nenavratne prec....

adri266
23. feb 2014

@shanis to hovoris o idealnom pripade...ale chlapi su take svine, ze oni svoju manzelku dokazu milovat, a zaroven mat aj milenku, to nie je o tom, ze chlap je vo vztahu nestastny...to je o tom, ze zaziva nieco nove, krasne, ze je strebodom pozornosti, ale pritom chce mat aj svoju rodinu 🙄 🙄 🙄 je to tazke pochopit, ale tak nejako existuju chlapi s viacerymi manzelkami. S kazdou prezivaju nieco ine.
@almea skuste zajst na tu poradnu, cez urad prace zdarma. Nech si vypocuje z druhej strany, ake blby je ten jeho napad. Zacni pomaly konat, balit seba alebo jeho, nech sa spamata. Lebo vies, co teraz robi? Snazi sa TA tam vmanipulovat. dokazat Ti, ze este stale Ta lubi, ze TA nechce stratit, ze chce mat obe naraz. Nuz, nie sme v arabii, ani nie sme mormoni.
viem si predstavit, ako Ti je, ako mozes, skus vypadnut na vecer ku kamoske, nechaj manzela sameho doma, vyzaluj sa rodine ci znamym. Hlavne neprepadni depresii. Viem, ake to je tazke, zistit toto o chlapovi, s ktorym si chcela prezit cely zivot, a viem si predstavit, ze je o to horsie, ze sa nespamatal hned, ked si mu povedala, ze nesuhlasis a chce rozchod.
A ak nepojde do poradne s TEbou, chod aspon sama, pomoze ti to.

eeffka
23. feb 2014

@martavrazbova mozno ano, mozno nie, kazdy sme clovek a pomylit sa moze kazdy, aj uprimne olutovat... 1x a treba si byt vedomi co by znamenalo opakovanie.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
almea
autor
23. feb 2014

@shanis tak toto je realne zhodnotenie stavu. Ja som sa zmenila. Zo zeny s ktorou chodil potapat, riesili sme firemne veci, stavali dom, pricom som vela veci zastresovala ja, chodili sme po svete, sa stala nudna zienka domaca! 15 mesiacov som sa nepohla z domu, lebo ani jedna stara mama, ani drahy otecko ho nechceli strazit. A na to aby som ho dala opatrovatelke som nemala srdce ja. Takze ano, nemame temy na rozhovor, lebo na ihrisku, v obchode a doma sa nic prevratne nedeje. A muz mi postupne rozpraval menej a menej veci z firmy. A ja som si myslela, ze to tak ma byt, ved som matka, tak ma nezabije, ked chvilu zabudnem na svoje konicky. A nemyslite si, ze som sa nesnazila presviedcat otecka, aby strazil, ale stale ma uprosil, ze este nie, ze este je malicky. Takze v podstate sa nedivim, ze sa stalo co sa stalo. Neboli sme pripraveny na to, ze sa nam tak zmeni zivotny styl. Moj drahy chcel ist na prvu dovolenku, ked mal maly 2 mesiace! A to som odmietala lietat cele tehotenstvo. Takze ano, verim ze sa jeho zena zmenila. Myslela som si, ze 2 roky doma ma nezabiju. Obdivujem vsetky, ktore si este aj do piesku daju podpatky a obtiahnute minisaty. Mam ich sice v skrini, ale nedokazem nosit maleho, motorku a tasku s vecami na 10 cm ihlickach, ze ano 🙂)). Takze osobne si myslim, ze pre muza je to tym vacsi sok, cim bola jeho partnerka uspesnejsia a samostatnejsia pred tehotenstvom. Mna predtym domacnost nebavila. Muz co ma od zaciatku usadlu gazdinku (bez urazky) nepociti tak velmi tu zmenu, co nastane narodenim dietata. Ale to nie je nic nove, ze ano 🙂

almea
autor
23. feb 2014

A hlavne to neberte tak - poniektore, ze sa zacinam sebaobvinovat a hned sup za odbornou pomocou. Toto je len triezve zhodnotenie stavu. Ja zanho nemozem samozrejme, takze si vinu ani nedavam 🙂

33kacora33
23. feb 2014

@almea čim skor ho opusti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

almea
autor
23. feb 2014

@shanis a dakujem, ze si si nasla cas na dlhy vecny prispevok. Este chcem podotknut, ze moj muz priam nenavidi, ked ma vidi upratovat. Predtym sme si zili v prirodzenom bordeli a kedze som teraz doma, tak som si zvykla na poriadok. Ale on nechce upratovacku, on chce manazerku, co mal pred tym 🙂

almea
autor
23. feb 2014

@33kacora33 snazim sa 🙂

shanis
23. feb 2014

@almea vies, tazko sa k tomu objektivne vyjadrovat, len vy dvaja viete, ako a co fungovalo do tej doby, kym prislo dieta (ci ste planovali, alebo sa pritrafilo) a ako to bolo potom. Uz manzelovi nedokazes venovat na 100% svoju pozornost, lebo ju davas svojmu dietatku....ale s tym by sa mal on vysporiadat a hladat dalej pozitivne veci vo vasom vztahu a prisposobit sa tomu, ze uz nie je on na prvom mieste a hladat ine hodnoty. To, ze si najde milenku nic neriesi...ublizuje tym vam vsetkym. Ako mu na vas zalezi, ked je ochotny zajst takto daleko a bez sudnosti ta ziada o pozehnanie stretavat sa s milenkou? Nebal sa riskovat, ze vas strati, tym, ze ti vobec toto navrhol? Neviem, skus sa s nim porozpravat, ci mu na vasom vztahu este zalezi.....To mu chvilkove potesenie s nejakou "cuzou" stalo za to, aby tym riskoval rozpad vasho vztahu a takto egoisticky sa zahraval s tvojimi citmi?? Naozaj nie je ochotny nic "obetovat" vo vas prospech a do vasho vztahu aj nieco dat, nielen brat??
Je to komplikovane, ale tiez sa mi vynara dalsia otazka....ide mu len o jedno stretnutie za dva mesiace? Kedze zoficialnenim jeho "bokovky" riskoval, ze stati VSETKO!!! Je to moj iba pocit...ale zrejme mu nejde len o obcasne "zasunutie"mimo domu, ale bude v tom nieco viac....je predpoklad, ze je do nej zamilovany...
A urcite netreba chodit do piesku s detmi na ihlickach 🙂....jednoducho ked to dieta pride, tak sa tomu treba prisposobit a toto tvojmu manzelovi nejako nedochadza, alebo sa s tym nejako nevie popasovat a prijat to, ze sa ten zivot prichodom dietata od zakladov zmenil, ze si tu nadalej aj pre neho, ale v prvom rade pre dieta....Mal by sa naucit vnimat ta ako milujucu matku ale aj manzelku. Mal by si uvedomit, ze ste jeho RODINA. Drzim palce, almea, nie si v lahkej situacii, ale ty vies najlepsie co urobit. Viem, ze sa rozhodnes spravne, ked to bude rozhodnutie zo srdca, daj na svoj vnutorny pocit...jedine ten je spravny. :-*

shanis
23. feb 2014

@almea az teraz citam tvoj prispevok z 21,00 🙂
Takze ked chce manazerku a na domacnosti mu az tak nezalezi.....on dieta nechcel??

kveta
23. feb 2014

@almea Objednaj si profesionalnu gazdinku. A pestunku k dietatu, nech mozes zit aj mimo dietata. Nehovorim, ze s manzelom. ;)

shanis
23. feb 2014

@adri266 Ano mas pravdu, sama som bola svedkom takejto chlapskej debaty🙂 svoju manzelku milujem, ale mam aj milenku....bezne to takto riesia, ale nevesaju to manzelke na nos 🙂
A ti, ktori "maju gule" a poziadaju manzelku o pozehnanie...tak to je egoizmus ukazkovy, a taky chlap neriesi dosledky svojej "nevinnej poziadavky"...

opicaskorica
23. feb 2014

Nuz nedavno som citala clanok v moja psychologia (cislo vydania vam nepoviem, na obalke sona norisova)... a tam bol clanok o polyamorii, alebo polyamorizme... skratka vraj v europe zacinaju fungovat vztahy, kde chlap abo zena ma viac rovnocennych partnerov, dokonca s nimi stastne a spokojne zije a sexuje pod jednou strechou 🙂 asi to teda cele je o nastaveni myslenia a triezvej dohode 😀 vlastne vsetky nase zasady mame z toho, ze nam to niekto povedal, ze to tak musi byt... mozno staci mat otvorenu mysel 😀 no a co by som spravila v tomto pripade ja? Auto nasracky, gumy dorezane a zo zivota by mal peklo 😎 alebo keby som uz bola zo zamilovanosti vonku, tak by som za nim prisla s rovnakou dohodou.... 😝

kveta
23. feb 2014

@almea Plzak pisal o takom type ako je Tvoj manzel. Muz bez inych sexualnych skusenosti, verny cely zivot manzelke.. Podla Plzaka je takyto typ rizikovy do manzelstva, lebo pri nevere ma natolko vycitky svedomia, ze ho jeho moralka nuti co najskor legalizovat milenku. Kedysi to znamenalo okamzite sa rozviest a ozenit sa. V sucasnosti je modernejsie zaviest otvoreny vztah.

monyka92
Autor odpoveď zmazal
almea
autor
23. feb 2014

Dieta sme chceli, len si to predstavoval nejako romanticky. Ze sa bude len hrat a usmievat ako v reklame na detske susene mlieka. A nezanedbavala som ho ako muza, v tom nie je problem.
A asi je aj zamilovany, a zufaly, takze sa necha pekne mnou vyhodit a znamym a rodine povie, ze ja som to tak chcela. Ze on mal len Kamaratku!! To o tom vylete taktne zamlci...

kveta
23. feb 2014

@almea Znamych a rodinu informuj ako prva. ;)

almea
autor
23. feb 2014

A obavam sa, ze aj jeho ponuka na to, nech niekoho mam aj ja by sa otocila proti mne nakoniec. Nehovoriac, ze na ineho chlapa nemam ani pomyslenie.

almea
autor
23. feb 2014

No nic nevyriesime to tu. Takze zelam volny priechod diskusii a ked ma niekto podobny pribeh, budem rada, ak napise.

symvua
23. feb 2014

neda mi a pridavam aj ja navrh... kedze chce mat doma manazerku, zenu, ktora ho tak zaujimala, tak mu potom prenechaj domacnost a zacni pomaly s malymi pracami - umyvanim riadu, vysavanim, vesanim pradla... a postupne varenie a staranie sa o maleho... vsetok ten volny cas co ma na sms-ky a rozne myslienky ako si spestrit svoj unudeny zivot by skoncili, lebo by asi vela casu neostalo... a ty si zacni robit kroky k manazerstvu - vybavovat pracu (ked aj fiktivnu), chodit po uradoch, telefonovat a travit coraz menej casu okolo maleho a kuchyne... z toho ako sa vyhybal zostavat s malym, si myslim, ze si velky vztah este nevytvorili, ale teraz by uz zvladol krmenie, prebalit plienku, hlavne zacina obdobie trucu (detske nalady atd... a nedaj sa uprosikat...najdi si vyhovorku a nechaj ho s malym, nech si najde sposob. Deti su v tomto vyborni ucitelia 🙂 a kludne by som aj na vikend vypadla a SAMA... myslim, ze by ti to urcite dobre padlo. Sama mam malu dcerku a nie raz odidem aj na cely den ( hlavne v nedelu) prec z domu... je jedno kam - do obchodu, ku kamoske, do kniznice... robim si program dopredu a ani NEVARIM na cely vikend... nech si vychutnava a hlavne preziva "moj" zivot aj druha strana rodiny! A toto si myslim, ze si zanedbala, vsetku opateru a dom si zobrala na svoje plecia, a preto doslo k tomu navrhu... zamestnaj ho s rodinnymi pracami aj ked sa mu to nepaci a ty zacni zit sama pre seba, nie iba pre syna... uvidis ako sa stanes zase zaujimava a plna tajomstiev, ktore by chcel odhalit... bud sebecka ako on a ZI...neboj sa, tvoj syn to zvladne hravo! Viem, o com pisem, sama som niecim podobnym presla...len ja som bola vo faze podozrievania a maly mal tiez 15-18mes...

mariannan
24. feb 2014

Velmi zaujimava diskusia...normalne ju mam cely den na liste...ta znama co toto tiez riesila ma sokovala ked povedala,ze ona si pocka kto z koho,vraj ona ho nemieni milenke nechat na zlatom podnose...vytrvala az kym on nepodal o rozvod...samozrejme ho za ten cas odstrihla od sluzieb,ktore mu dovtedy robila pranie,zehlenie,varenie...ja si z odstupom casu myslim,ze mala pravdu! Preco to niekomu ulahcit a stiahnut sa? Nech sa trapi aj druha ci tretia strana,nie len podvedena,oklamana zena..
Suhlasim so symvua...nech aj jeho nech sa doma "vytrapi" a skusi si co je zivot s dietatom...chcel tak nech si stiahne ruzove okuliare...ved ak na ten vikend pojde ta jeho kamoska aj s detmi,nech sa zacvici...netreba im zivot zlahcovat,nam ho nikto nezlahsi..

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal