Otvorili by ste svokre?
Žienky taká netradičná otázka.
So svokrou mám ale že extrémne zlý vzťah, ta ženská mi veľa ubližovala, je ku mne vždy vulgárna, neslušná a nepríjemná.
Často sa mi zjavila pod oknami domu aj v čase keď bol partner v práci, aj keď bol doma. Ja mám na to neskutočné nervy, neznášam keď mi príde niekto bez ohlásenia, bez toho aby sa dohodol.
S partnerom mame malé bábo, nespí dokopy nič, ja som zničená mátoha, domácnosť ako po výbuchu, naozaj nemám chuť na návštevy ani vlastnej rodiny, nieto ešte svokry.
Keby sa vám takto zjaví pred dverami / pod oknami, otvorili by ste jej ?
Ja som neotvorila a je mi to vyčítané, prečo som jej neotvorila, neurobila jej kávu a nedala koláč 🙈 Ja fakt nemám chuť sa tu vybavovať so ženskou ktorá by mi ešte aj skrine otvárala a celú návštevu len vyprávala aká som neschopná... Pritom záujem o vnúča nemá odkedy sa narodilo, ani raz sa na vnúča nepýtala, lebo vraj čo je "odomna" to ju nezaujíma. Ale chodiť si sem ako na klavír kedy sa jej zachce q aby jej niekto panskú rit obskakoval to už áno 🙈 joj hrozné nervy mám.
@elizabet173 jemine prosím nech takú niekto založí, fakt by som si chcela prečítať aj o dobrých svokrách...🙂 ja som s mojimi dvoma nádejnnými: piekla na sviatky, pomáhala s varením, pomáhala známkovať a opravovať veci do práce (jedna bola učitelka), v záhrade, chystať svadbu pre dcéru a všetko čo potrebovali okolo toho ísť po zákusky, pierka dávať všetko...a ani jedna z týchto "milých" dám ma momentálne ani nezdraví. podotýkam, že rozchody boli za to, že ich synovia si nevedeli udržať vtáčika v nohaviciach...
@svetlonos som nesmierne šťastná že my to "šťastie" bývať u nej na pozemku nemáme 😁 ani nám nikdy s ničím nepomohla , nedala , nekúpila ani svojmu vnúčatu, takže vďačnosť jej nemám za čo, že by som musela držať hubu a krok.
Ženy ďakujem za názory, už som sa začínala po poslednej výmene názorov "prečo si neotvorila, neurobila kávu a nedala koláč" cítiť ako potvora, ale vidím že by rovnako neotvorilo 85% žien. Hneď sa cítim lepšie 🙏
Zvonček nemáme, preto zjape pod oknami 🙈🤣
Ja normalne zasnem nad niektorymi pribehmi🙈 nechapem co takymto spravanim svokra chce dosiahnut...resp.na zaklade coho sa takto k tebe sprava a este je ochotna vlastne vnuca nemat rada....primitivna hus podla mna a NIE neotvorila by som ani bohovi
Neviem prečo som prečítala, že či bez sme ju neotravili namiesto neotvorili. Samozrejme, že oči vidia čo si myseľ praje.
Nech si ziape, aspoň sa susedia zabavia. Čo ty s ňou máš? Ja by som jej tiež neotvorila, potrebuješ kľud s dieťaťom. Nech si ide na kávu a koláčik nejakej šikovnej susedke.
@jane89 ty v kazdej teme radis rozvod.. ja viem, ze vsetci sme svojpravni a zodpovedni sami za seba ale uvedomujes si, ze takto mozes nejaku labilnejsiu zenu, ktora riesi nejaky riesitelny problem, vyslovene nahuckat na rozvod a urobit nestastnou? Robi ti to dobre? Alebo si sama nestastna a rozvedena, tak to chces "dopriat" aj inym?
@chupakabra strašne som sa nasmiala po prečítaní tohto komentu 🙈🤣 ďakujem, hneď mam lepší deň 🤣
Ze sa nad tymto vobec zamyslas. Dobre si urobila a sprav tak aj nabuduce. Nenechaj si od nikoho sr.t na hlavu. A nech ta ohovara, na takych veciach sa treba zasmiat a nie sa tym trapit. Ved urcite uz kazdy vie aka je. Keby sa mi niekto postazuje, ze mu niekto koho aj tak neznasa neotvoril dvere ked prisiel neohlasene, tak sa spýtam ze co cakal, červený koberec? Obmedz kontakt uplne ak sa da.
@chupakabra 😅 Ha, ha, to je dobré! Len má to jeden háčik: ak chce tú svokru otráviť, musí jej otvoriť, pustiť ju dnu a ponúknuť jej tú (otrávenú) kávu, či koláčik. A sedieť tam s ňou a počúvať ju, kým jed zaberie... Tak neviem, či to stojí za to. 😂
nepustila, načo aby sa zas vyvršovala? to môže aj v tichosti doma. a normálne by som jej to tak povedala, že si nenosíš dnu nič, čo nepotrebuješ a hotovo
Nie,neotvorila by som jej.Aj moja takto chodila ku nám skoro každy den.Muž v práci a ja na materskej.Pomoc žiadna,po 15-tich rokoch aj muž pochopil čo za mamu má.Je to velmi smutné.
Ako prepáčte, asi sa tu do mňa pustíte, ale čo je toto za správanie? Že svokra stojí pred dverami a ja sa tvárim, že nie som doma? Veď je to člen rodiny. Snáď mám aspoň toľko v sebe, aby som jej otvorila, pozvala ju ďalej, spravila jej kávu a keď bude rozprávať niečo, čo mi nevyhovuje, tak ju jednoducho požiadať, nech sa buď správa slušne alebo odíde. Či svokra alebo ktokoľvek iný, ak si necháš skákať po hlave, nečuduj sa, že sa k tebe takto správa aj naďalej. Mala si ju usmerniť hneď na začiatku, tvrdo zaujať svoj postoj k jej správaniu a nie teraz hrať obeť a mŕtveho chrobáka, však nech si do teba kopne. Že neotvorím dvere...to nemá žiadnu úroveň.
@elalala Clenovia rodiny mozu vsetko? Zasluzia si moju zakladnu slusnost len ak mi ju sami daju. A uz len tym ze chodia nepozvani, o toto privilegium prisli.
@malacibulka Každý koná ako sám uzná za vhodné. Mňa učili rodičia slušnosti a úcte, preto mám taký názor, že takto sa k členom rodiny nespráva. Nech je človek aký je, každý má svoje chyby, ale takéto situácie sa majú riešiť rozumne a nie takto neslušne. Je to len môj názor, môj postoj. Mojich rodičov napríklad ani nezaujíma, kde bývam, že som tehotná, od nich nemôžem čakať ani elementárny záujem. Preto by som sa takto nesprávala, ale riešila to inak.
@domca1408 ale sú aj normálne... Ta moja určite je... Vždy mi prišla pomôcť, keď bolo treba, vždy keď príde deťom niečo donesie, keď vidí ze nestíham tak bez problémov mi navarí aj si po sebe uprace...nemozem povedať na ňu zle slovo, vždy keď môže tak pomôže a keď nemôže tak sa zariadi tak aby mohla pomoct... Ja keď čítam tieto témy o svokrach tak pri každej jednej ďakujem Pánu Bohu za tu moju
@elalala ty uz co tu struhas za pozy,
tieto komentare na MK na moralnu policiu tu uplne zboznujem,
uz vidim ako ked ta niekto douraza ako psa (co autorka pise ze svokra je k nej aj neslusna) si ju budes pozyvat domov a pytat sa jej ci nebude kolacik
Nie neotvorila
@elbartoslava nikto tu nikoho nesudi, neviem, čo máš proti. Autorka sa pýtala na názor, napísala som svoj názor. Nehovorím, že spravila zle, povedala som, ako by som sa zachovala ja. Tak neprekrúcaj moje slová a staraj sa o seba. Pre mňa za mňa má každý svoj názor, nech sa každý chová ako chce.
Neotvorila, ešte by som ju rovno do Péčka poslala...
@elalala Chapem, ze sa na to mozes pozerat inak. Chyba ti rodinne zazemie, preto by si ho bola ochotna pestovat aj s toxickym clovekom. Uvedom si vsak, ze taky clovek by tvoju tuzbu po rodine vyuzil na to, aby ta udupal.
@malacibulka mne nechýba rodinné zázemie, mám vlastnú rodinu, mám skvelých svokrovcov. Nehovorím o pestovaní vzťahov s toxickými ľuďmi, hovorím o udržiavaní slušných vzťahov v rodine. Lebo nikdy nevieš, čo sa môže stať. Hovorím o slušnosti a úcte, nič viac. Mne sa páči ako ženy tu nedokážu akceptovať iný názor, proste hneď každého škatuľkujú, všetko vedia najlepšie.
@elizabet173 s tebou úplne súhlasím, má to takto byť. Je jasné, že nie každý s každým vychádza, práve v rodine zvyknú byť vzťahy všelijaké, žiaľ niekedy aj takéto. Preto som v prvom svojom komentári napísala, že ja by som ju pustila dnu a keby sa ona chovala neslušne, tak by som ju požiadala, nech odíde, že toto nemienim počúvať. Ale takéto veci treba robiť hneď na začiatku, hned na začiatku sa treba ohradiť a ukázať svoj postoj a to autorka nenapísala, či je to takto od začiatku alebo ako presne to je. Ja som mala podobnú skúsenosť s mužovou sesternicou, ako sme sa presťahovali prišla, najprv všetko super, milá, zlatá a potom začala do mňa vŕtať, k mojej práci, k tomu, ako preháňam s upratovaním, aká som a neviem čo. Ja som jej povedala, že takto sa so mnou rozprávať nebude a buď ma bude akceptovať takú aká som alebo odíde z môjho domu, lebo toto nestrpím. To sme sa videli tuším tretí raz v živote a odvtedy už nič také nepovedala. Či ma ohovára ma nezaujíma, ale normálne sa vieme slušne zdvorilo porozprávať a akceptujeme sa. Takto som to ja myslela, nie, že si má nechať autorka skákať po hlave alebo jej nebodaj ešte pritakávať tej svojej svokre.
Neotvorila by som jej
@elizabet173 veru veru. Ja na moju svokru nemozem povedat kriveho slova 👌
Deti miluje, vzdy ked moze si ich berie, mne aj 2x do tyzdna zavola nech nevarim, ze ona obed urobi. Ked som bola minule chora a muz v praci, tak mi zobrala maleho, aj napriek protestom, ze moze ochoriet od neho, aj ked on este vyzera zdravy. A veru aj ochorela. Hrozne vycitky som mala 🫤
Napecie nam a teda vacsinou chyti stranu mne 😂
Ano, jasne ze sem tam sa vyskytnu generacne rozdiely a nazory na vychovu, ale nic neriesitelne 🤷♀️
@autorka nie nevpustila, ale teda uprimne ta/vas lutujem. Nevedela by som takto fungovat. Aj ked teda pozname len jeden pohlad
Neotvorila by som jej, aj ja som sa naučila neotvoriť každému. Netvrdím, že sa mi to bežne stáva, ale stalo sa mi to.😊 Nech sa najskôr naučí rešpektu ku druhým a potom sa môžte baviť... 😊 Už len dúfať, že sa muž za teba postaví, keby čokoľvek, ináč to nemá zmysel...

Poslala by som v takomto pripade svokru do riti alebo ozaj zavolala policajtov. Ci mate zase aj vy to “ stastie” byvat u svokry na pozemku?
Ak nie, postavit vysoky plot s branou a zamykat. Nevidim jediny dovod nyt mila k niekomu, kto sa ku mne chova ako kreten. A je mi iplne jedno aka blizka rodina by to bola! Nie som nikoho fackovaci panak ani ckovek, na kom si iny budu vylievat svoju debilnost, hnev, frustraciu a sikanu.