icon

Oznámenie tehotenstva: Ako sa vyrovnať s partnerovou neverou?

9. okt 2024

Dobre rano mile zeny
Potrebujem sa vyrozpravat a vypocut Vase rady a postrehy
S muzom sa nam po 6.tich rokoch podarilo babatko.Som 6tt vcera som mu to oznamila a v zapati mi oznamil ze ma milenku a su v tom aj city.Uvedomujem si ze aj ja aj on sme urcite chybovali,nie kazdy je dokonaly len skoda ze tam ta komunikacia nebola..Nesieme na tom vinu dvaja..Do akej miery ja neviem nakolko mi povedal len tolko ze to
bolo len na zaklade sympatii k danej zene..nedokazala som sa s nim dalej bavit rozhodilo ma to a odisla som do spalne kde som sa zavrela a poprosila ho o kusok sukromia aby za mnou nesiel.Som velmi vybusny typ ale nejak som zachovala klud comu sa cudujem.
Biju sa vo mne pocity,jedno vsak viem..Dieta nevyriesi vsetko a urcite nebudem na neho tlacit aby s nami zostal ked uz sa raz vybral inym smerom.Skusam sa na to pozerat z roznych stranok ci by som dokazala odpustit a dat mu povestnu druhu sancu a dat priestor rodine alebo respektovat jeho vyber a uvedomit si svoju hodnotu a mat k sebe zdravu uctu..Cely zivot som mala
priklad v rodicoch ako sa k sebe spravali a viem ako by sa mal muz ku mne chovat a ja tak isto k muzovi aby vo vztahu bola ucta respekt a dovera obojstranna.A nechcem byt niekoho istota ked vyboci z cesty,ze ak sa mu tam stane nehoda ja budem to lano ktore ho rozbiteho dotiahne do ciela.Lebo sa to moze opakovat a ja naozaj nie som stavana na to,aby som svoj zivot zila v neistote.
Su to extremne pocity co bude,ako sa k tomu postavit,ako rozmyslat.Vase postrehy?Nazory?
Vypocujem si vsetko,pozitivne ci negativne.
Jasne ze si budem musiet vybrat a rozhodnut sa sama,ale mozno som nieco prehliadla,alebo som zle nastavena popripade zle
rozmyslam
Jedno co urcite chcem je aby som v poriadku prisla s babom do ciela,malo vsetko co bude potrebne a aby som bola ja s babatkom stastna a spokojna.Lebo ked budem v pohode ja bude vsetko naokolo..

fido69
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
9. okt 2024

@fido69 pise ze sa im po 6 rokoch podarilo babatko. Nie ze spolu 6 rokov zili.

h2
9. okt 2024

@fido69 Podľa mňa tehotenstvo bolo plánované a chcené, možno to nečakali, lebo sa snažili už dlhšie a nedarilo sa, ktovie.
Autorka, tehotenstvo ste plánovali?

kiwi3
9. okt 2024

necitala som moc komentare, ale:
1. ak sa priznal, tak neviem, preco sa autorka domnieva, ze bude vobec nejaka "druha sanca". zjavne je rozhodnuty pre milenku a len cakal na vhodny cas, aby to mohol vyklopit.
2. vyborne, ze zasuval na dvoch (minimalne) miestach naraz a este aj nevahal bez problemov oplodnovat. len tato informacia by mi stacila, aby som nemala zaujem s nim nic dalej riesit.

grof_monte_christo
9. okt 2024

@h2 Keby bolo dieťa plánované, tak by ho zaplavili hormóny šťastia a nevytiahol by reči o milenke.

h2
9. okt 2024

@grof_monte_christo Možno zmenil názor, keď si našiel milenku. Len autorke to akosi zabudol povedať.
Ja si myslím, že v dnešnej dobe, kto dieťa mať nechce, tak ho proste nemá, prostriedkov je na to dosť. Áno, stáva sa, že zlyhá aj ochrana, ale o tom sa autorka nezmieňuje ani slovíčkom. Čiže podľa mňa, normálne "isli na plno".

fido69
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
9. okt 2024

@h2 Ja si myslím, že s tým nerátal. Nedarilo sa im predtým, tak si nedával moc pozor.

h2
9. okt 2024

@fido69
@grof_monte_christo Je to možné. Preto som sa autorky opýtala, Môj dojem bol, že dieťa plánovali, ale nemuselo to tak byť. Uvidíme, čo odpovie. A či vôbec.

pralinka25
9. okt 2024

Ale aka je to logika. Mam milenku ale idem na plno.lebo som debil a neviem ze je vzdy riziko tehotensva ci sa darilo alebo nie. Len blbec si nedava pozor.

h2
9. okt 2024

@pralinka25 Veď to, že je to debil, už vieme. 😅

grof_monte_christo
9. okt 2024

@h2 Sú muži, ktorí idú naplno aj keď majú milenky a chcu z manželstva odísť. Jedného poznám. Bolo z toho tiež tehotenstvo, ale tu manželka niečo tušila, tak vysadila antikoncepciu a oklamala ho. S rodinou nakoniec zostal, ale za tu cenu, ze manzelka musela akceptovat paralelný vztah.

fido69
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
9. okt 2024

@grof_monte_christo no tak to je tiez odveci ale z oboch stran. Chlap co nechce dieta si ma davat pozor ci zena uziva alebo neuziva HAK.
On sa ma chranit v.prvom rade ked uz pre nic tak kvoli sebe.
Nepochopim tuto chlapsku nelogiku

h2
9. okt 2024

@fido69 A to má byť zase mužská logika? 6 rokov sa nič nestalo, tak sa nestane ani teraz?

fido69
Autor odpoveď zmazal
h2
9. okt 2024

@fido69 BLLLBOOOSŤ!

grof_monte_christo
9. okt 2024

@pralinka25 Tak nepovedal to takto priamo, ze šiel naplno, len si nedával tak pozor, lebo sak HAK.

pralinka25
9. okt 2024

@fido69 to je intergalakticka hlupost. Moja kamoska sa snazili s muzom 10 rokov a potom sa zadarilo 2x po sebe. To nie je ziadna istota to je totalna hlupost.
My s muzom sme mali obaja dokopy 3 diagnozy nezlucitelne s tehotenstvom a 2x som otehotnela raz na 1 a raz na druhy sup a potom este aj na nulty kedy uz doslova nemala byt sanca.
Nie na toto sa neda spoliehat a len blbec by sa na to spolahol a len blbec ktory dieta realne nechce sa spolahne na partnerkinu ochranu. Spoliehat sa ma clovek sam na seba.

pralinka25
9. okt 2024

@grof_monte_christo sak ano ale tiez hlupak spoliehat sa. Nie? Akurat ze v tom tvojom pribehu pokazili obaja zivot tomu dietatu.

lienka.7
9. okt 2024

@autorka uffff, chápem, normalne sok. Cize chlap si robi dieta a popri tom prasi aj milenku... a dokonca s citmi. 🤦‍♀️ ano, hovorí sa, že ma vine sú vždy dvaja, ale nevernikovi/nevernicke nikto nedrží zbraň pri hlave...
Ťažko je ti niečo radiť, keďže nepoznáme tvoju situáciu, ani čo ako mate. Pokial si schopná sa postarať o dieta sama, mas podporu z rodiny, s milým manzelikom by som sa rozlucila... ako robiť si doeta so ženou a pritom obrabat ešte aj milenku, to dokáže vážne iba "chatakter". S takýmto človekom by som ja byt ďalej nedokázala... dogrca by som sa z neho vždy, keď by som sa na neho pozrela.
V každom prípade, držím palce ✊🍀

grof_monte_christo
9. okt 2024

@pralinka25 Pokazili a bolo z toho dieťa s autizmom. Jedno zdravé už mali.

fido69
Autor odpoveď zmazal
autor
9. okt 2024

Dakujem za vsetky komenty kazdy jeden som si precitala..Tehotenstvo sme planovali obaja,snazili sme sa 6 rokov,boli na umelom oplodneni,tam to nevyslo ale stale sme sa snazili,podstupila som u gyn.liecbu ktora zabrala
zostala som tehotna..Posadila som si manzela opytala sa ho kolko to trva ake vazne to je a hned ako som toto vyslovila uz som vedela ze nech odpovie akokolvek tak tu to pre mna konci...Tvrdil,ze to chce s nou ukoncit a sustredit sa na nas,comu uz zial neverim pretoze nebyt mojho tehotenstva ani sa neprizna.Navrhla som rozvod,prestahujem sa do svojho bytu,ktory teraz prenajimam a zariadim si zivot podla seba a dietata..Otcovske prava mu brat nebudem,o vsetkom dolezitom sa dozvie ak bude chciet..Bol to moj manzel,bude to otec mojho dietata,ale tu sa nasa spolocna etapa konci.Teraz uz je na nom ako sa v buducnosti k tomu postavi.Tuzila som dlho po rodine a babatku a to je pre mna teraz prvorade.Nebudem sa tvarit ze sa nic nedeje,mrzi ma to zabolelo ma to,urcite aj dlhsie bude,ale je to pre mna zrada.Po 10tich rokoch to zabalim a budem robit vsetko pre to aby mne a dietatu nic nechybalo.Viem ze to bude tazke,ale su odomna na tom zeny aj horsie(bez byvania,2 ci 3 deti) a zvladaju to s graciou..Pre mna bolo toto vsetko ponaucenim a a zistenim,ze zit zivot s niekym,s kym si chcete zalozit rodinu a spravi toto,nema zmysel.Popriala som mu vela stastia,doriesim si svoj byt a najomcov a nech mu buducnost nastavi zrkadlo.U mna v zivote uz miesto nema a ci si ho vytvori v zivote svojho dietata je cisto na nom.

fido69
Autor odpoveď zmazal
kp7333
9. okt 2024

Ak si trufas dieta vychovavat sama a mas materialne aj rodinne zazemie, tak nemas o com spekulovat. Asi aj sama vies, ze vas vztah je mrtvy a dieta na tom asi nic nezmeni. Len sa priprav na to, ze je aj moznost, ze ho bude spoluvychovavat aj biologicky otec a jeho nova partnerka.

h2
9. okt 2024

@fido69 Prepáč, ale je to blbosť bez ohľadu na to, koho ti to pripomína. Spoliehať sa na to, že niečo sa nestane, lebo hoci vykonávam činnosť, ktorá to spôsobuje, tak sa to zatiaľ nestalo, sa nedá inak nazvať. A ešte to označíš za logiku, no amen tma! 🤦‍♀️

fido69
Autor odpoveď zmazal
h2
9. okt 2024

@fido69 Zlý príklad.