icon

Partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor

ema1998
17. mar 2022

Caute Zeny,
Prosim Vas poradte mi. Ja mam 24 priatel 29 rokov
S priatelom s ktorym sme uz 6 rokov, byvame 4 roky a mame 2 mesacnu princeznu. Priatel je rodinny typ, ma ma rad ale je velky flegmatik. Po krcmach nechodi, ani nikam von sem tam raz za 3 mesiace s kamaratom na kavu. Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie (ked som bola tehotna) ze nabuduci rok v 2022 ale ze iba uradne chce ze “”na co”” v kostole. Tak sme sa dohodli na Jul mame to uz aj zarezervovane este od roku 2021 od Jula. Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu. Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet. Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano. A ja mu hovorim a preco to na tebe nevidim, ze ja ta do nicoho netlacim, ked sa necitis pripraveny tak povedz ze je to na cely zivot. Mam pocit, ako keby vsetko mam organizovat ja. On ma ani o ruku nikdy nepoziada nieje ten typ. Ani pytacky nechce ze “na co”. Ani na dovolenku, nikde najradsej by sedel doma a opravoval si auto. On je taky typ ze kde ho postavis tam bude stat. Vsetky vybavivacky ohladom celeho nasho zivota robim ja. Ja som rychla akcna a viem vsetko rychlo vybavit, som velmi samostatna, ked mi nieco treba neserem sa stym a riesim. Vcera som mu povedala ze bud chlap a povedz ze ake mas pocity ohladom svadby ze robime tu svadbu ci nie ved uz vsetci vedia saty mam kupene ze uz mame vsetko naplanovane urad hostinu atd. A on ze sme sa dohodli minuly rok ze urobime svadbu teraz v july tak urobime. A ja ze robis to za ze chcem ja alebo za to ze chces aj ty, mozno neorganizinujes nic lebo nechces? Tak mi tichucko odpovedal ze chcem. Hovorim mu ze ale ja mam uz aj saty a on ze ich budes mat na potom. Mam taky pocit ze sa boji. Ked sme sa mali stahovat spolu tiez to bolo to iste ze ano ano a potom ze neviem. Do vsetkeho ho treba tlacit ja nosim gate doma😀 ale do tohto ho tlacit nebudem to je pod moju uroven. Chcem len vediet ci sa to stalo uz niejakej a ako sa mam chovat k nemu. Povedala som mu ze ok nebude svadba ze chapem ok, ale perem pratam s peniazmi nejdeme 50/50 zijeme ako rodina, nerobime rozdieli ze toto je moje a toto tvoje proste ako manzelia po 20 rokoch. Velmi vela veci sme si presli alebo ja snim velmi zlych veci syale som pri nom stala. Povedala som mu ze vsetko robim ako keby som uz bola jeho zena ze moze zabudbut ze tieto veci budem robit pod statusom”priatelka”. Citim sa hrozne, odmietnuta. Zajtra mi pridu saty a ja neviem co mam urobit ci ho mam nechat alebo robit sa ze nic da nestalo alebo to riesit ze uz treba sa pohnut. Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. Poradte mi, neviem si ineho chlapa pri sebe predstavit a viem ze aj ona mna chce ale mne sa uz nechce stale iba na nieco cakat. Opustit ho nechcem babatko sme planovali. Mrha mojim casom? Poradte mi. Dakujem ZENY ❤️

derdia
17. mar 2022

@ema1998 nuz poviem ti len jedno mala som frajera felgmatika...ked wom chcela nieco riesit jemu bolo vsetko jedno... Ja to nenavidin, pretoze pre mna je to prejav ze nema zaujem.
Na tvojom mieste by som mu narovinu povedala, ze pre teba je svadba dolezita... Ze nechces byt len druzka, ze chces byt jeho manzelka...a proste musis ho donutit k normalnej reakcii...nie flegmatickej ze ty ako jeho mamicka sa snim v rukavickach hras... Lebo prepac pripada mi to tak. A on je len chudacik len nejaky chlapcek ktoremu sa vsetko deje...a ak ta to serie uz teraz ver ze raz ta z toho trafi slak a bude to len horsie..

dskjhfdlkdjhl
17. mar 2022

Keby sa mna neustale niekto pytal, ci tu svadbu chcem, tak by som ho asi dost rychlo poslala do prdele. Ten Tvoj priatel ma este boziu trpezlivost. Ale teda ja osobne by som nechcela zit vo vztahu, kde by som ja musela o vsetkom rozhodnut, zariadit. Samozrejme, kazda sme ina, niekomu to moze aj vyhovovat.

derdia
17. mar 2022

@ema1998 a este jedno je to taky typ chlapa...proste on tak zivot preziva, nemozes sa na neho hnevat, lebo on to nerobi naschval.. Proste on tak zije, to je jeho prezivanie...len si musis uvedomit, ze podla mna raz ta to prejde, a omrzi starat sa o vsetko...to som si ista...a vsetko to co citis vybuchne..
Ci skor ci neskor... Sprav skusku neries nechaj to vsetkona neho. Zistis ze budete stale tam kde ste... Nepochnete ta ani o kusok

sidicek
17. mar 2022

Ma full servis, ženiť sa mu netreba, ja by som takého mumaka nechcela. Navyše problemoveho , ak som dobre pochopila tie ťažké obdobia.

daniela2202
17. mar 2022

@ema1998 ty si akčná, on nie... takto to bude celý život - nezmeníš

0silvia0
17. mar 2022

@ema1998 doteraz si všetko riešila, rozhodovala, kontrolovala, vrátane svadby. A teraz si očakávala nejaký predsvadobný výbuch pozitívnych emócií, ohňostroj citov a dostala si nič a nasralo ťa to. Chápem ťa, on si ide stále svoje, ty si ideš stále svoje, ide len o to, či to takto chceš aj naďalej. Ale fungovať to môže, stačí len neočakávať.
Ale keď si tak spomeniem na seba, asi som bola ako tvoj chlap. Tiež som nevedela niektoré veci nejako navonok prežívať a neviem to ani teraz.

dilino
17. mar 2022

@andreakotesova to vážne to sa stálo kedy.Nevieš poslať link.

karmen118
17. mar 2022

@ema1998 on svadbu chcel a podľa mňa stále aj chce, ale ty si ho tými večnými otázkami tak zneistila, že možno si nie je už on sám istý či TY tú svadbu vôbec chceš. Načo sa ho to x- krát pýtaš? Stačilo 1-2x, nechápem ťa. Vždy povedal áno, tak z čoho si vydedukovala, že si to rozmyslel?

oktoberka
17. mar 2022

No,mumakov z mužov robíme často práve my ženy.
Tlačíme,nutime, posúvame....nemusia robiť žiadne rozhodnutia,lebo ich robíme za nich.
Všelijak na nich ideme,len aby sme dosiahli to naše.
A potom sme nešťastné.

andreakotesova
17. mar 2022

@dilino je toho plný internet, keďže vrahom je syn primatorky Prešova https://m.topky.sk/cl/10/2279675/Otazniky-okolo...

liljana
17. mar 2022

"Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. " Dobre, bude svadba. A po svadbe sa budes chciet hybat kam? Aky a kam bude dalsi pohyb? 🙂 Dalsi pohyb po svadbe je uz len rozvod. 🙂

ema1998
autor
17. mar 2022

@stanulienkat Na dieta tlacil on par rokov, on chcel hned na zaciatku ale mne sa to zdalo skoro chcela som ho viacej spoznat tak som pockala par rokov.

ema1998
autor
17. mar 2022

@david2020 Krasne si sa vyjadril. Tvoje slova mi padli velmi dobre. Normalna inteligentna odpoved ❤️Dakujem ti.

ema1998
autor
17. mar 2022

@karmen118 Ja si asi privelmi domyslam. Pytala som sa ho viackrat lebo som si chcela byt ista ze ju chce a ze sa nic nezmenilo. Nechcem byt za niejaku kravu ze svadba svadba a nic tak som sa chcela uistit.Ze som sa este nenaucila za vyse 6 rokov ze nejaku extra radost alebo iniciativu od neho neuvidim.

momi1_1
17. mar 2022

veď si písala, že zakaždým ti povedal, že svadbu chce, tak ako si prišla na to, že si to nerozmyslel? len preto, že to neprežíva tak ako ty? to tak brať nemôžeš a pokiaľ ti nepovie narovinu, že ju nechce, tak si nedomýšľaj a bude ti lepšie

ema1998
autor
17. mar 2022

@oktoberka no len v mojim pripade keby ze nevybavim, netlacim tak neviem kde by sme boli zo vsetkym ach jaj🙈 on vsetko nechava na zajtra, potom zase zajtra nikdy nic.

ema1998
autor
17. mar 2022

@andreatytler Mna to celkom aj bavi vsetko vybavovat urobim si ako ja chcem, je mu to je jedno, ked som spokojna ja tak je aj on. Ale niekedy by som chcela aby povedal ze nechaj tak ja vybavim. Ked k niecomu pride tak este aj povie ze ty to vybav ty vies lepsie. Ked niekam prideme sa najest tak este aj jedlo musim za neho objednavat 😁 teraz je to uz lepsie uz je smelsi ale na zaciatku🙈 no dovidenia. Zijeme v zahranici, on je Madar a ja Slovenka. Nasi Slovensky Chlapi su asi trochu iny😀😀 a stym zaciatkom nasho vztahu, on pozval mna na rande ako prvy 😊

jasminet
17. mar 2022

A už si vybavila aj konkrétny termín na matrike? Však dones z matriky papiere so žiadosťou, poloz pred neho a uvidíš ako sa zatvári keď tam bude treba jeho podpis...

78787878
17. mar 2022

@ema1998 Mne pride vacsi problem ako svadba to, ze je nemastny-neslany a Ty si jediny hnaci motor. Mam pocit, ze taky vztah sa trvale udrzat neda, pokial Ti to vadi a nevyhovuje. Najskor si dobre premysli, ci sa chces vydavat s vysokym rizikom, ze sa budes neskor rozvadzat. Ak sa rozhodnes zariskovat, tak zariad svadbu sama ako si predstavujes a nevahaj s tym, co chce on.

zoeeoz
17. mar 2022

Ja som muža s organizáciou svadby neotravovala, urobila som čo som chcela, zvyšok agentúra/catering, vybrali sme spolu len prstienky, povedal čo za jedlo by tam chcel tak som to tam dala a hotovo.. podľa mňa to chlapa nebaví a čakať, že bude skákať 2 metre 20 je proste vo veľa prípadoch naivné. Svadba je skôr pre ženy... ak ale nosíš gate vo všetkom a už dlhšie tak si to mala riešiť ešte pred dietatom

miadi
17. mar 2022

Ty mi pripominas moju tetu z Finska. Za maturitu ma pozyvala k sebe na navstevu. Tesila som sa. No potom sa ma dookola pytala ci ozaj chcem ist . Ja ze ano ano.. potom jej zasvietili oči divokym leskom ( bola invalidna koli mentalnemu zdraviu) a opytala sa “ a nebojis sa ma ?” Tak som nesla 🤣uz sa ho tolko nepytaj ber to ako hotovu vec .

ema1998
autor
17. mar 2022

@zoeeoz Ano aj tak to malo byt najprv svadba dom a potom dieta ale tak to uz vysli. Dom uz mame aj dieta. Hovorila som mu ze malej dam jeho priezvisko ale stym ze sa vezmeme a dala som aj.

ema1998
autor
17. mar 2022

@miadi 😁😆😆 tvoj koment na pobavil dakujem za radu si zlata 😊 A ako to mam urobit stymi obruckami, mam snimi este pockat par dni aby si nemyslel ze sa zase pytam alebo nieco.

miadi
17. mar 2022

@ema1998 Ved sa ho len opytas ktory den mà cas tento tyzden .. a ze mas vyhliadnute zlatnictvo pojdeme si vybrat obrucky, snim to budes mat vecne takto. Co si nevybavis to nemas. Ale mate uz spolu dieta tak kym nieco horsie nebrani vztahu - treba pracovat stym co mas 😜

karmen118
17. mar 2022

@ema1998 podľa mňa by ti povedal, ak by si svadbu rozmyslel... Vyzerá to, akoby si mu neverila a nebrala jeho odpovede vážne. Z tých tvojich opakujúcich otázok, môže mať z teba pocit, že mu neveríš a jeho odpovede nie sú pre teba dosť dobré alebo správne a možno je to tak aj s činnosťami, že čo urobí nie je pre teba dosť dobré, preto aj všetku iniciatívu ponecháva na tebe, aby niečo nepokazil, aby nemusel počúvať dookola tie isté otázky a popritom mu to začalo aj vyhovovať, že nič nemusí riešiť, zlenivel + vie, že máš rada veci urobené podľa seba, tak ti do toho proste nezasahuje a má svoj pokoj.
Čo sa týka obrúčok, ja by som to urobila tak, že by som vybrala nejaké dvoje -troje, ktoré by sa mi najviac páčili, a s tým, že sa neviem medzi nimi rozhodnúť, tak by som sa išla poradiť, že ktoré sa najviac pozdávajú jemu - ale keď ti odpovie, tak vážne sa ho už na to nepýtaj dookola, či si je istý - lebo zas bude mať pocit neistoty a že vybral zle... a zober jeho názor do úvahy.

oktoberka
17. mar 2022

@ema1998 a je až taký skvelý,že si ho musíš tak obchádzať?
Aj si ho zbalila ty?ty plánuješ,čo vo vzťahu bude a on sa iba vezie?či ako?
Akože mne by sa to nepáčilo mať vo všetkom slovo.
A aby bolo iba po mojom.
To by ma netešilo. A žila by som s pocitom,že má ten muž nemá rád,keď robí iba to,do čoho ho ja dokopem.
Ale to som ja.

reanda
17. mar 2022

tak ci uz svadba bude alebo nebude, to je jedno, aj tak uz ste partneri, ked mate spolu dieta.. ak ti k spokojnosti postaci ubezpecenie, ze aj ked sa nesnazi, tak svadbu chce, tak ano, zrejme chce.. mam ale neprijemny pocit, ze ta spokojnost, ku ktorej ti to postaci, bude velmi povrchna.. lebo v skutocnosti nevypadas byt v tom vztahu spokojna.. a to sa nezmeni.. on sa nezmeni.. takto to bude vzdy.. ja viem, clovek toto velmi nechce vidiet, ked ma dvojmesacne dieta a aj tak z momentalneho pohladu nema moc na vyber.. ale tak cisto pragmaticky, zamysli sa nad tym, az by si sa v buducnosti chcela s nim rozist, ci by manzelstvo v tom pripade bolo pre teba skor vyhodou alebo pritazou.. a ano, ked rozist, tak to budes chciet najskor ty.. on zrejme nie.. on je spokojny, ma svoje iste.. a pokym ho nebudes prilis otravovat, tak mu to postaci.. a ty ho asi dost dlho sebou prilis otravovat nebudes.. aj po siestich rokoch si stale taka krasne ohladuplna.. ved este pockas, ak nie je pripraveny.. ze..
nemrha tvojim casom, ty sama si nim mrhas ☹

sidicek
17. mar 2022

No tak neviem, ale on sa ta drží, aj dieťa chcel hlavne preto, lebo si mu v zahraničí užitočná, keďže on je neschopný ci lenivý. To som ešte nepočula, aby si niekto ani v restike nevedel objednať, to ta ozaj takýto chlap priťahuje. Brrrr.

andreatytler
17. mar 2022

@ema1998 To nie je tym ze je priatel madar. Moj muz je Kanadan a je presne taky isty. Skor odhadujem ze je to vychovou (aky je jeho otec?) alebo povahou, alebo kombinacia oboch.
Mne by napriklad nevyhovoval muz ktory by chcel veci riesit. Lebo by som ich chcela riesit aj ja a vkuse by sme sa dohadovali ako to urobime. Takto urobim veci podla toho ako chcem a sme obaja spokojni.
Ale je tu velke ALE. Treba odhadnut tu hranicu flegmatizmu, alebo lenivosti, alebo ako to nazvat. On by mal byt samostatny co sa jeho veci tyka. Ide iba o spolocne veci, ktore by mali byt v tvojej rezii. Cize ziadne take ze mu budes objednavat jedlo ked idete do restauracie. To je uz znak neschopnosti. Cize s tym urcite prestan. Precitaj si tento prispevok. Autorka ma podobneho chlapa. Vsetko vybavuje ona ale doslo to tak daleko ze muz si nedokaze objednat ani pizzu. Je to velmi smutny pribeh. https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/totalna-vycerpanost-po-fyzickej-a-aj-po-psychickej-stranke/?page=4
Moj muz nema najmansi problem si objednat v restauracii jedlo, kupit si svoje vlastne auto, vybavit si vsetko okolo svojho hokejoveho turnaja (ubytovanie, vybavu, prepravu).

Podla mna na tom tvoj priatel nie je az tak zle, kedze vie ukazat iniciativu, ked mu na niecom zalezi (ked ta napriklad pozval na rande). A tiez vravis ze sa jeho samostatnost casom zlepsuje. Iba mu vobec nezalezi na svadbe. Robi svadbu len koli tebe. A to je uplne v poriadku. Budete mat este vela veci na ktorych sa nezhodnete ale jeden pre druheho to urobite.
Posli spravu ked budete svoji. Drzim vam palce.

ema1998
autor
17. mar 2022

@sidicek on prisiel do zahranicia sam. My sme tu uz 15 rokov, uzitocna? Nepoznas nas. Vie sa o seba postarat. A jazyk vie velmi dobre ale mi dava ten pocit ze urob ty ty vies lepsie. Vie aj vybavit ked treba, a ked vybavi stale ho pekne pochvalim. Je to sebestacny chlap, ma svoju pracu svoje auto je velmi sikovny, vsetko vie opravit ale ja riesim vsetky formality ohladom papierov a uctov a este ked je niejaky problem tak riesim ja som ten typ😁