icon

Partner drží kasu

2. aug 2022

Ahojte.🙂 S priateľom sme sa dva dni dozadu tak celkom posekali kvôli jednej relácii, skrátka išlo o to že muž držal kasu v rodine a žena musela nosiť bločky domov a dokladovala, čo kúpila. Keď bolo niečo niekde lacnejšie, tak jej to nezaplatil a podobné výmysly. Na čo sa priateľ zasmial že počkaj aj my tak budeme robiť. Som sa ohradila, že prosím ťa na to zabudni, určite ti nebudem nosiť bločky a keby sú nákupy na tebe tak žijeme z milky čokolády.😂 Asi som mu trochu brnkla na ego, akože či si myslím že je neschopný, že by sme boli o hlade? (Poznám ho, viem že by sme jedli špagety, tuniaky s cestovinami a wiffonky, no nebudeme si klamať) tak reku dobre, budúci mesiac ti dám ja peniaze a môžeš hospodáriť, nakoniec aj ušetrím. (Stalo sa že som rozpočet minula a platila zo svojich peňazí menšie nákupy) tým som ho samozrejme nechcela obviniť že mi dáva málo peňazí, aj keď to tak pochopil a už bol oheň na streche že či si myslím že je nejaký lakomec ktorý mi nedá peniaze, že prečo ho obviňujem, prečo som mu nepovedala? No skrátka celé zle, pritom to nebola žiadna veľká vec. Tak začal že veď veľakrát kúpil psovi granule, kúpil to a to, kúpil hento, že donesie aj on domov niečo. (Sladkosti a cigarety, z toho moc nenavarim) no urobil z toho prestrelku výdavkov a odvtedy máme tichú domácnosť. Ja neviem, či sa mám smiať, plakať, ja som rozhodnutá že mu ten rozpočet zverím nech si to skúsi. Ale čo dovtedy, ako s ním o tom komunikovať?

Strana
z2
nwnw
2. aug 2022

Boze vy sa vazne nudite. My sme to s mojim nikdy neriesili kto co viac... Vsetko spolocne.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
autor
2. aug 2022

@ayanamirei druhý bod je pravda, ktorú sám o sebe vie aj vyhlasuje, čiže nie je to nič nové pod slnkom, sám vie ako to dopadne keď sa obracia v kuchyni, čiže asi toľko k tomu🙂
Ďalej áno, spotrebiče ktoré bežne používame som dokázala opraviť sama, samozrejme nie obrovské veci ale čo sa týka práčky, myčky, bežných menších opráv, navrtanie skriniek to robím ja pretože sa sám priznal, že takéto veci nevie a buď zavolá opravára alebo to zvládnem sama, som taký technický typ celkom. Samozrejme do auta by som nešprtala 😂 čo sa týka peňazí na benzín, mama platí každému odjakživa. Buď dá domov obyčajnú jar na umývanie, cigarety, deťom pošle zmrzlinu , hocičo. Aj sme jej peniaze veľakrát strčili naspäť do kabelky ale poslala ich na účet.

22abigail22
2. aug 2022

My sme v domácnosti traja (dospelí) - ja, partner a jeho starší brat. Za každý jeden nákup čo spravíme čo zahŕňa potraviny na varenie/konzumáciu pre každého si zoberiem blok. Potom každé 2 týždeň si bloky počítame (sumu za spoločne potraviny vydelíme medzi 3 + ak niečo bolo vyslovené pre niekoho napr. také sladké/slané pripočítame alebo odrátame dotyčnému) a finančné sa vyrovnáme.
Možno sa to bude zdať niekomu nepochopiteľné alebo prehnané ale aspoň takto každý jeden z na vidí čo sa kúpilo a čo to stálo.
Fungujeme takto od začiatku (už je tomu 5 rokov) a vyhovuje nám to.
Na druhej strane, nikdy sa mi nestalo, že by sa sťažovali, že som kúpila niečo zbytočne alebo načo som to kúpila tam keď inde je to lacnejšie a pod.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
modrykonik1237
2. aug 2022

Ty si tie skrinky navŕtala, pretože si to chcela dokázať, naučila si sa to. Najjednoduchšie je povedať: "Neviem to". Hotovo, bodka, nemusím sa učiť, mám pokoj. To tiež veľa napovie.

dilino
2. aug 2022

Ja by som s vydeľovačom penazi žiť nedokazala.Teraz ste bez deti budu deti minieš úšetrene a bude TI vydeľovať a nebudeš si môcť nič dopriať ani deťom .Mňe už by blikali kontrolky na hakabarkavo že to by nebolo nič pre mňa. A že miniete na stravne obaja 300 eur za mesiac aj s drogeriou to sa mi zda nejako málo pri dnešných cenách.Ved už za 20 eur poriadne nič nekúpiš.Na víkend stoji jedlo omnoho vaic na nedeľu na nakúp.Nikdy by som si nedokazala odtrhnuť od úsť len preto že to stoji viac.Základy obed v nedeľu sa pod 20 eur už pomaly nevojdeš a ak má byť aj nejaký koláč to už je ťažšie.Nežila by som s nim.Môj názor veľa smútnych osudov tu je na MK že to tak začinalo a ked žena išla na RD alebo matersku tak ju muž vydeľoval a žila s dietatom na hranici chudoby nič pre mňa.

autor
2. aug 2022

@modrykonik1237 netuším že čo by to malo napovedať?

lilope
2. aug 2022

Ak chcete vedieť koľko miniete na potraviny a spoločne sa podieľať na strave rovnakým dielom, môžete skúsiť spoločný účet s bezplatným vedením účtu, kde budete každý mesiac zo svojho účtu posielať sumu rovnakým dielom a potraviny platiť len z tohto účtu. Uvidíte koľko na potraviny míňate a tiež to budete mať spravodlivo podelené.

marca12
2. aug 2022

Staci,ak ho posles na nakuo so zoznamom veci a zbada hned co kolko stoji. Chlapi,ktori nechodia nakupivat bezny nakup do domacnosti nemaju predstavu o cenach.

liusa82
2. aug 2022

Ja len nechápem prečo tolko žien robí chlapom slúžky.Teda že im varia aj perú.Oni akože nemajú ruky tí chlapi? česť výnimkám teda.A toto často vidím a aj tu na koňovi často čítam.Aj ty že tam variš a perieš a on je tam na čo spoločná domácnosť ste nie? okrem toho že je lakomý tak ešte toho necháva dosť aj na teba.Ja by som pri takom nebola ani zadarmo a ani za milion

sashabb
3. aug 2022

Chlap zarobí viac, počítam, že aj zje viac, v domácnosti urobí toho menej, no výdavky máte na polovicu. Tu mi niečo nesedí. 🙄

Strana
z2