Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@nikyball tak vsade je to inak. Ja respektujem rozhodnutie zenicha a nevesty. A nikdy by som muza nenutila do niecoho tajeho. Zeny si musel vyberat a pod. Kde je ta lasja z jej strany
@evita2222 neviem, doteraz som to nejako neriešila pravdupovediac a priateľ asi tiež nie... keďže je pracovne vyťažený a ten čas sme trávili buď spolu len a poprípade pri nejakých príležitostiach s mojou alebo jeho rodinou.. minimálne sa ho na to spýtam či už nenastal ten čas na zoznámenie s kamarátmi....
@marlowe2 nečítala som príspevky predtým, ale my sme tiež nepozývali všetkých kamarátov s partnermi. Takych, s ktorými sme sa poznali áno, ale načo by mi tam bola cudzia osoba? Veď nemôžeš ani každého z rodiny zavolať nie to ešte priateľky kamarátov, ktoré ani nepoznáš.
@marlowe2 Vieš, ženích a nevesta majú dosť svojich starostí a poviem to priamo, môže im byť úplne jedno, že teba mrzí, že ťa nepozvali. Je to ich svadba. Stále si pre nich cudzím človekom. Ty s partnerom síce plánujete spoločnú budúcnosť, oni váš vzťah však môžu vnímať ako krátky. A prosím ťa, nepočúvaj reči žien, ktoré tvrdia, že je zlé ak partner pôjde bez teba. Proste chce osláviť kamarátovu svadbu. Je to chlap, možno mu ani nedošlo, že ťa mrzí, že tam nebudeš 😀
Pozri sa na to z opacnej strany. Keby mal pozyvat kazdu priatelku,priatela niekoho,tak to nebolo len jedno miesto. Na svadbe maju byt ludia,ktori sa dlhodobo poznaju,nieco pre seba znamenaju. Mrzelo by ma to,ale to je len jesitnost a ego. Akceptuj jeho rozhodnutie. Ja som tiez tak bola na svadbe v rodine bez priatela,s ktorym sme vtedy chodili cca 2 roky. Neurazal sa,nevadilo mu to.
@marlowe2 a co mal robit? Trapne sa dozadovat pozvania pre teba?
Skus si predstavit ,ze uz teda ked naliehas tak ta pozvu...citila by si sa tam dobre?pozri...ja napr.na tvojom mieste by som to zobrala v pohode..aj moj manzel bol tak,este nazaciatku vztahu a dokonca ako par s jednou babou😂😂😂ktoru mu chceli podstrcit😂ba to zenichova sestra...ale to nevedeli ,ze on uz ma mna.Mne to napr.nevadilo....
Ale podalsie...v tvojom pripade by som si to zapamatala a tal s nimi aj dobuducna jednala...nech sa strcia...dali ti najavo,ze o to nestoja,ze o teba nestoja...talze ty to normalne prijmi,a viac sa s nimi mezahadzuj.
@marca12 nemusel sa trápne dožadovať pozvania... aspoň mohol dať najavo že ho to mrzí že tam nepôjde so mnou... ? a zo strany jeho kamaráta ja na jeho mieste by som sa určite posnažila dodatočne dopozvať danú osobu keďže to bolo v takom predstihu... samozrejme oni to môžu brať inak to je jasné....
@marlowe2 ale veď si sama povedala, že sa nepoznáte.
@marlowe2 Ze ta to mrzi je uplne v poriadku, ale skutocny introvert by si skor vydychol nez by sa trapil tym, ze nie je pozvany na svadbu medzi kopu ludi ktorych ani nepozna ;)
Introverti vseobecne nevyhladavaju hlucne kluby alebo spolocenske podujatia s velkym poctom ludi. Svadba s cudzimi ludmi nie je nieco co by introverta prave nadchynalo nadsenim. Vacsina by si prave vydychla, ze maju dovod neist. Isli by len ak by boli pozvani aj to zo slusnosti pretoze pozvanie sa neodmieta.
Mozno si len z velmi malej casti introvert, preto ta trapi, ze tvoj priatel ide a ty nie. Typicky introvert by povedal "skoda, ze nejdeme spolu, ale uzi si zabavu a zablahozelaj mladomanzelom vsetko dobre" pricom myslienkami by premyslal ako si uzije pokojny den v pohodli domova a nemusel sa obavat riesit veci ako saty, vlasy, oblek, kvety, dar atd.
@marlowe2 ale ty to bohuzial nijako nezmeníš.tvoj priateľ sa tým nejako zaoberal?
Mozno mohol odmietnuť,kvôli tebe,ísť na svadbu.ani pre neho to určite nie je jednoduchá situácia.
Nemala by si sa nad tým zamýšľať,naozaj.zbytocne sa trapis.
@hopsadobrandejsa nie niesom z malej časti introvert, len si myslím že také udalosti ako sú svadba, je niečo kde sa nechodí bez partnera...? pokiaľ teda by tam nešla skupinka čisto len kamarátov to by už bolo o inom...
@marlowe2 netrap sa, ako sa mal kto zachovat🙂 prejavy lasky mozu vyzerat rozne. mna chlap "sklamal" velakrat,ake aj on je len clovek a najma ma dobre srdce. kamoska si zlomila klucnu kost,jej muz jej musel na wc zadok utierat, moj starky prebaloval starku,ked mala uz zdravotne problemy atd. pocas zivota sme predsa u rodicov alebo u inych parov videli vela druhov roznej obety,pomoci aj zlyhania. este vas iba cakaju tazke situacie,uvidis este co ta caka napriklad so svokrovcami,zdravim,detmi atd,este velakrat sa v chlapovi sklames a velakrat budes na neho hrda,ale casom zistis,ze na tejto konkretnej situacii so svadbou prestane zalezat.
@marlowe2 tak kapacitne ti to tu uz bolo viackrat vysvetlene. mozno by tak museli pozvat viacere partnerky ked uz pozvu seba.mozno je sala prisposobena proste pre 100 ludi a oni budu mat mozno kapelu,kameramana,fotografa atd a potrebuju tie posledne miesta pre nich.segra a neskor aj svagrina mali svadbu v tej istej sale,s kapelou bolo cca 100 ludi a bolo to obsadene do posledneho miesta.
Moj muz bol tiez par x sam este ked sme spolu chodili a tak uz sme spolu byvali a neriesila som a teraz mame 2 deti a niektore svadby su dost daleko a deti nemam kde dat, tak ja neidem a pojde sam znova. Kludne mu zazelaj nech sa zabavi a ty si sprav damsky vecer s babami... Nerob ziarlivku ale ukaz ze si nad vecou a ze vies aj bez neho sa ty zabavit...
@marlowe2 Svadba je spolocenska udalost pre kazdeho a nikde nie je napisane, ze je to len pre pary. Ak by si isla na lekcie tanca, tam sa vyzaduje byt s niekym sparovany aby sa mal clovek s kym ucit, ale ja som na svadbach videl slobodne dievcata, chlapcov, stare dievky ci starych mladencov, slobodnych starych muzov....
Svadby su o zabave a nie su podmienene chodenim v paroch. Poznam ludi ktori na svadbe spoznali svoje sucasne polovicky cize niekedy prist sam ma vacsiu vyhodu nez prist s kamaratom/kamaratkou.
Najlepsia kamoska mojho brata ho na svojej svadbe dala dokopy s jeho sucasnou zenou a to kategoricky odmietal aby mu niekoho priclenili ako +1. Na svadbu neodmietal ist a vobec mu neprekazalo, ze ma ist sam. On sam chcel ist pretoze s nikym nerandil ani nechcel aby mu niekoho dohadzovali. Zivot to zariadil inak.
Podla mna ist sam na svadbu moze byt dokonca vyhodou.
@marlowe2 podľa mnat to nie je blbosť, čo riešiš. Si s priateľom, automaticky by si mala ísť aj ty. Už ako to berie tvoj priateľ. Kebyže ja som na tvojom mieste a môj chlap to berie normálne, že s ním nejdem ... už by nebol. Je to choré. A čo jeho kamarát kecá pičoviny, že s tým nič neurobí, nevie dať o jednu stoličku viac?
@hopsadobrandejsa tvoja odpoveď je ale úplne odveci, podľa teba teda čo je výhoda že môj priateľ ide sám na svadbu ?

@marlowe2 uplna pohoda ... my sme boli spolu 4 roky a jeho sesternica ( ktoru som poznala aj jej nastavajuceho ) pozvala len jeho sameho ... a este to odvovodnila ze je medzi nami 10 rokov a 60 kil ze nas vnima neperspektivne 🙂 ... pomyslela som si ze je cvok, a netila som ziadne lutosti,... na svadbu siel iba on .. a ked sne sa brali normalne sme ich pozvali a aj z ich synom ...
nikto nemoze nikomu vnutit nazor co ma a co nema robit, ci je slusne volat 1+ ci nie , priestir na zoznamovanie je i inde