icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

whatever1
3. júl 2020

@marlowe2 Bola som v podobnej situácii, s tým ze muzov kamarát nás pozval oboch a potom týždeň pred svadbou to zrušil, teda len mňa zrušil😅. Velmi sa mužovi do telefónu ospravedlňoval, že to jeho nastávajúca si neželá extra hostí, čiže tam budu všetci bez partnerov, ale ze ak by to mal byť problém nech teda dôjdem aj ja. Mne to prišlo vtipné, absolútne ma to neurazilo lebo som nepoznala ani jeho ani nevestu a s mužom sme vtedy ešte len chodili spolu kratko. Opýtal sa ma ci teda chcem ísť aj tak, ja ze vobec😆, tak nešiel ani on. Absolutne by mi nevadilo keby šiel bezo mňa, dokonca som mu aj dohovarala aby išiel....

mischelin89
3. júl 2020

@marlowe2 ja si nemyslim, ze je problem s mladomanzelmi ani s tvojim partnerom.
Ja som si teda presla celu diskusiu a kazdu tvoju reakciu.
Stale je to o tom, ako ta mrzi partnerov pristup, ako ti je luto rozhodnutia cudzich ludi, ktorych si nikdy nevidela a ako si spolu planujete buducnost a ste oficialny par. Toto pises dookola.
Podla mna je problem to, ze bud mas nizke sebavedomie alebo mas pochybnosti o tom, ze tvoj partner vnima vas vztah rovnako ako ty.

Tvoj partner je podla mna chlap ako ten moj - nie je baba, nespara sa vo veciach - nepozvali ta, prenho to skoncilo. Sama pises, ze je introvert, ak ho poznas a prijmas, aky je, preco cakas, ze bude kamosa prehovarat alebo nutit, aby mu vyhovel, lebo vy chcete...
Nie, nie je to prejav lasky/nelasky, ale chlapskeho odlisneho pristupu.
Chcela by si od partnera iny pristup - takze ake su moznosti...ktora by ta uspokojila?
- bez nej nejdem, sory kamos - nasilu ti najdu miesto
- bez nej nejdem, sory kamos - naozaj nemaju pre teba miesto, on nepojde, kamarati sa pohnevaju, ale akoze ti prejavi lasku a uctu (co je uplna blbost, vztah a laska je o inom, nie o pozvanke na svadbu a ani o reakcii na svadbu)
- bude stale hovorit ako ho to trapi a aka je to krivda a nechce tam ist a ty ho budes dookola ponukat aby isiel (budes mat nachvilku uspokojenu tu potrebu, ze ta miluje. Ale ona sa ozve znova a bude chciet viac a viac dokazovania. Navyse taketo upistane sme my zeny, nie chlapi 🙂)

Ty nevies, preco ta nepozvali a ine ano. To su tvoje dohady. Tych ludi nepoznas, tak je zbytocne sa sparat v ich skutocnych zameroch.

Takze ak ho lubis a respektujes a doprajes mu vas bez teba, co vlastne od neho chces? Nebolo to jeho rozhodnutie, on oba prijal rozhodnutie ludi, ktori rozhodovali.

Opytaj sa partnera, v ktoryh chvilach ti prejavuje lasku. Mozno zistis, ze to robi a pravidelne a uplne inak ako to robis ty a ako to ty ocakavas. Vase rodiny sa poznaju, planujete buducnost - takze to mysli vazne. Ak tam nie su ziadne ine problemy, je naozaj otazne, preco ta takto neprimerane trapi a mrzi to, ze on stravi jediny vecer s kamosmi a ty ho nestravis s cudzimi ludmi.

Na zaciatok by pomohlo skutocne sa zamysliet nad tym, preco si taka lutostiva, o co tam naozaj ide, nielen sa v tom pocite utapat a mozno budes prekvapena, na co prides.

Drzim palce. Nenic si vztah, ak je pekny, blbostami. Toto je blbost a aj ked to mozno nespominas denne, partner citi, ked nieco nie je ok a vztah to ovplyvnuje.

modrava
3. júl 2020

@marlowe2 zacinam mat pocit, ze silou mocou ocakavas od priatela “dokaz lasky” a strasnu obetu. a malo by to byt prave to, ze bud ostane kvoli tebe doma alebo ta proti voli novomanzelov zoberie so sebou. ani jedno nema v sebe ani logiku ani princip lasky

nikyball
3. júl 2020

@whatever1 tak toto je ešte trapnejsie ako nepozvat vôbec 😂

blavane
3. júl 2020

@marlowe2 vôbec to nie je blbosť!!! Tak chodia spolu rok ,,do postele,, ale do spoločnosti na svadbu kamaráta - kde sa práve prezentujú páry! že patria k sebe, tak tam nie?! Troška neúcta! Drzosť! A z mojej strany znak toho, že ťa jeho priatelia a on sám neberie seriozne vážne do budúcnosti... Inak by mu záležalo natom, aby ste tam išli spolu ako pár.

modrava
3. júl 2020

@blavane svadba sa robi kvoli prezentacii cudzich parov?

basullinka
3. júl 2020

@blavane ako ju buduci mladomanželia majú brať vážne, ked ju nikdy v živote nevideli? Je to pre nich úplne cudzí človek. Tak to je skôr drzosť zo strany frajera, že im ju za 10 mesiacov nebol schopný predstaviť. Pre mňa nie je absolútne drzé, že niekto nepozve na svoju svadbu niekoho koho v živote nevidel 🤷‍♀️

monicka2912
Autor odpoveď zmazal
modrava
3. júl 2020

@monicka2912 ale pises o rodine.. toto je kamarat a cudzia zena

marca12
3. júl 2020

@jaass tebe sa to mozno zda stolicka navyse,ale pri tolkych peniazoch,ktore im lietaju na vsetky smery,su to peniaze,ktore musia zase dat navyse. Netreba to prehnane riesit. Nejdem a hotovo. Uzavrete. Treba respektovat rozhodnutia inych,nie si len svoje ist. Aj ona moze na svoju svadbu pozvat koho chce. Kludne sa moze stat,ze on dostane pozvanku bez manzelky alebo si vydupe svoje a nepozve ani jedneho.

jaass
3. júl 2020

@marca12 blbosti píšeš, či dá o 50 eur viac či menej......

luckajamborova
3. júl 2020

@jaass súhlasím jedna osoba nemôžem niako extra ovplyvniť rozpočet tam je úplne niečo iné....

luckajamborova
3. júl 2020

@marca12 poslať pozvánku bez manželky?😂 To sa kde tak robí múdry muž povie to mi nemusíš posielať žiadnu...😂😂😂

jaass
3. júl 2020

@luckajamborova i ja som si všimla, že napísala
@marca12 somarinu. Pozvanka bez manželky. Asi ešte nikdy nebola pozvana na svadbu. 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

whatever1
3. júl 2020

@nikyball Hej, bolo to dost trapne. Však sa vraj aj dost hanbil keď volal.. Podpapuciak😆. Ale beriem to tak ze je normálne ze väčšinu veci ohľadom svadieb riešia ženy. Typek chudak si chcel pozvať 2ludi a zabudol tu svoju konfrontovat a tak vzniklo nedorozumenie. A zaklincovane tým ze však teda môžem prist aj ked nie som vítana😅jasne už letím.

luckajamborova
3. júl 2020

@jaass asi bola ale bez partnera 😂😂😂

maciatkolulu
3. júl 2020

@blavane 😂😂😂😂drzosť, že nepozvu na vlastnú svadbu niekoho koho nepoznaju🙏🙏to snáď nie. Neucta je, cpat sa niekomu na svadbu, iekomu absolútne cudziemu. A skôr by mala milá slečna riešiť spoločne bývanie a uowc ovanie vzťahu a nie sa trepať niekomu na svadbu, mozno je nakoniec dotyčný aj rad, ze tam ide bez rakety.

jaass
3. júl 2020

@luckajamborova kokos ale ešte sa zastáva .... Aj by som niečo napisala ale by ma asi admin blokol. Som ticho.

kika52621
3. júl 2020

Mne by to tiež vadilo 10 mesiacov je už dosť... Bola som na sesternicinej svadbe.... volali kamarátov a volali ich s partnerkami. Dokonca viem aj o tom, že si niektorý vzali len kamošky lebo počas svadby nemali stálu frajerku a nikto to neriešil... brali sme to tak, že veď aj on tam nechce byť sám ako kol v plote preto sa mu volala aj partnerka a keďže do svadby sa stihli rozísť tak požiadal kamošku ci s ním nepôjde. Aj mne by to vadilo ak vy ma nezavolali ale asi by som to nakoniec po riešila tak, že by som sa šla niekam poriadne zabaviť s babami.

luckajamborova
3. júl 2020

@jaass no to vieš ľudská hlúposť je nevyspytateľná 🤷

jaass
3. júl 2020
jana005
3. júl 2020

@s_a my sme tak boli pozvaní na svadbu bez detí.
Nešli sme, manžel išiel iba zablahoželať do kostola

selest
3. júl 2020

V prvom rade je svadba rodinna udalost a najdolezitejsi den nevesty a zenicha. Nechcela by som tam nikoho cudzieho. Nieje to zoznamka pre priatelky kamaratov zo skoly. Keby sa zenil priatelov brat/ sestra alebo niekto z rodiny tak este chapem ze by si chcela aby ta priatel na tej svadbe predstavil rodine ako oficialnu partnerku. ale preco by ta mal predstavovat rodine kamarata ktoreho ani nepoznas a rodine jeho nastavajucej..s kamosmi ta moze zoznamit na diskoteke.
Na svadbu sa kamarati bezne pozivaju bez partneriek proste pozves len partiu ktoru poznas a nue ich partnerky deti sesternice a stare mamy
To by si mohla robit rovno svadbu pre celu dedinu. Kasli na to asi keby aj miesto navyse nasli tak by si vybrali nejakeho dalsieho kamosa ktoreho poznaju..urobte si svoju svadbu a potom uvidis koho tam pozves a ci ta pri tych starostiach bude trapit kamosova frajerka ktoru ani nepoznas😉

baccio
3. júl 2020

@marlowe2 ja zas nerozumiem prečo sa na svadbu pozyva pol roka dopredu. My sme pozývali dva týždne pred svadbou. Vedeli sme kto je s kým a ako dlho a mi sme sa opýtali či ho chcú vziať alebo nie.Dve sesternice povedali že nevezmú a jeden kamarat že by rád.Mali sme kopec mladých a chceli sme aby sa bavili tak sme im vyhoveli.🙂a bolo super.

hopsadobrandejsa
3. júl 2020

@marlowe2 Povedal som, ze v pripade niektorych ludi....ako napr mojho brata. Netvrdim, ze je to pripad tvojho priatela. Jedine, ak ta trapi, ze ide na svadbu sam a ty mu nedoverujes.

A podla teba, co je nevyhoda, ze tam sam ide? Nie je prvy ani posledny clovek na svete ktory ide na svadbu sam.

Ja sa priklanam k vacsine publika a jednoducho vravim, ze to ze ide na svadbu sam je uplne normalne, nic vynimocne a ze jednoducho neverim, ze kvoli takejto banalite je tu diskusia na 12 stran.

To som zvedavy ked pridu skutocne problemy. To uz nebude debata na 12 stran ale rovno predloha na knihu.

tykat
3. júl 2020

@marlowe2 mozno ta priatel nechce na svadbe a vyhovoril sa na kamarata. Vobec by som sa tyn nezatazovala, nie si pozvana=nejdes... priatel je pozvany= je na nom ci pojde aj bez teba alebo sa ospravedlni. Chlapi toto vobec neriesia. Keby ta pozvala kamoska bez neho, vobec by to neriesil.. mal by vecer len pre seba (pivko, kamosi, telka) a nejaka svadba by mu bola ukradnuta.

luckajamborova
3. júl 2020

@selest keďže je to jeho dobrý priateľ nevidím nič zle na tom prečo by nemohol pozvať aj jeho priateľku nie priatelkynu rodinu!!! Bolo by to spravodlivé takto iba narobil nepríjemnosti vo vzťahu...ale zase je to o tom ako sa zachová muž ktorý je pozvaný...napr.moj by bezomna nešiel aj keby to to bolo v rodine...

hopsadobrandejsa
3. júl 2020

@modrava Suhlasim.....

Mna niektore komenty autorky dokonca mylia. V jednom tvrdi, ze ju to trapi, ze nemoze ist, ze na svadbu pary maju chodit v paroch. O 3 prispevky neskor tvrdi, ze ju to netrapi. Tak teda ako je to? Trapi ju to alebo netrapi?.......Hlavne, ze nam muzom je vycitane, ze nerozumieme zenam 🙈

Podla mna je tam bud problem nizkeho sebavedomia alebo ma pocit, ze mu nemoze doverovat ak pojde na svadbu sam.

Najzjavnejsie je, ze od priatela caka akysi grandiozny prejav lasky, ze za nu bude proste bojovat, ze to pretlaci u kamarata aby mohla ist. Neviem ci teraz priatela vnima ako slabocha ktory sa jej nezastal aby mohla ist.

Pre mna osobne, velmi zle signaly potencionalnej partnerky. Ako tu uz bolo spomenute, laska ma byt nesebecka. Je zbytocne tahat z autorky skutocny dovod preco jej to prekaza pretoze pravdu sa zrejme nedozvieme.

Ak by ju to netrapilo, tato diskusia by nikdy nevznikla. Obdivujem niektore zeny tuto na MK. Vidno, ze je tu vela zrelych, vyspelych zien ktore sa nenechaju rozhodit takouto banalitou. Je super, ze nechaju partnerov ist sa zabavit a skutocne im to dopraju a nevyhadzuju im to potom na oci, ze oni isli kym partnerky museli ostat doma. To je skutocna laska. Jednoducho dopriat druhemu.

veronikaszabova
3. júl 2020

12 stran riesit, preco "ma nepozvali" 🙈🤷‍♀️🙈🤷‍♀️🙈

somktosom84
Autor odpoveď zmazal