Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@veronikaszabova ani nie skôr má to mrzí že aj taký muži existujú...
@hopsadobrandejsa nie takú vec si ozaj nenechávam nahovoriť, zas nemám 15 rokov aby som nedôverovala niekomu s kým som predsa
@luckajamborova ty kokos, ja som s muzom 14 rokov a nemam problem ho pustit na chatu s kamosmi, na vikendovu ozieracku,... atď.
Povolenie si nepyta, co je nesvojpravny? Len mi o tom povie popredu, aby som si vedela zariadit program ja 🙂
Nepotrebujeme byt na sebe nalepeni 7dni, 24 hodin denne. 🙈
@luckajamborova neviem, na co reagujes, ked ma oznacujes - oznacila som ta iba raz (vyssie)
@marlowe2 Nejde o vážnu vec, ale priznávam - aj mňa by to mrzelo 🙈 Koľko ste spolu? Necelý rok, nejakých 10 mesiacov? Zas na druhej strane chápem ich - budúcich manželov - že možno ti nechceli vybavovať miesto, lebo nie ste spolu až tak dlho a nemajú istotu, že sa týždeň pred alebo týždeň po svadbe nerozídete. Viem, že istota nikdy, ani po 10 rokoch nie je, ale... Chápeš čo myslím? A ty sa ako poznáš s budúcimi manželmi? Stretávate sa? Poznáš aj tú babu? S ňou si sa bavila o tomto? Vieš chlapi sú salámisti, oni to berú inač ako my ženy 😀 A inak ja osobne si myslím, že ťa nakoniec pozvú - určite niekto s tých 90 ľudí niekto vypadne - niekomu dieťa ochorie povedzme a myslím, že keď niekto vypadne, že s tebou počítajú, že si na zozname náhradníkov medzi prvými
@modrava ja ho nenutim to musí byť spontalne ale tomu nechápeš 😂😂😂
@marlowe2 u mňa bol opačný prípad, ja som bola pozvaná keď som priateľa nemala. Ale môj priateľ z toho nerobil žiadny problém. Keby sa to stalo mne tiež by ma to absolútne netrápilo. Nakoľko sa svadba plánuje aj ďalšiu dobu tak rozumiem, že už je všetko vybrané a naplánované. Nakoľko je na neveste a ženíchovi koho chcú mať na svadbe.
@luckajamborova chapem..... spontanne dozivotie 😂
@ysseba nepozna sa s nimi
@veronikaszabova niekde nepíšem že ho nepustam ani na krok 😂😂😂
@modrava samozrejme že doživotie v manželstve ak to berieš inak tvoj problém 😂😂😂
@marlowe2 Neviem čo všetko odznelo v predošlých komentároch, nechce sa mi to čítať... ja len troska z opačnej strany- my keď sme sa brali, tak sme sa rozhodli, že kamarátov pozývame bez partnerov/ partneriek... (Neriešili sme či je niekto sám, alebo má niekto frajera/ frajerku rok- dva- tri...) bolo to naše rozhodnutie a nechceli sme si takto zbytočne navyšovať kapacity 🖖🏼
Takže by som to vôbec neriešila, proste sa tak tí ľudia rozhodli, pozývajú tvojho priateľa nie Teba a hotovo 😊
(Mne osobne by to nevadilo...)
@veronikaszabova Nechcelo sa mi čítať 15 strán, ale aj som si myslela. Tak potom pre
@marlowe2 ešte jedna odpoveď. Teda otázka.... Prečo ťa priateľ po skoro roku nezoznámil s kamarátmi? Ak mám povedať pravdu, tak ja by som asi na svadbe tiež nechcela niekoho koho by som tam videla prvýkrát. Vezmi si to zo strany mladomanželov... Načo? Fakt by ma ale zaujímalo prečo ťa s kamošmi nezoznámil už dávno. To je nejaké divné... 😖
@luckajamborova myslela som dozivotnu poslusnost a odovzdanie obcianskeho preukazu … v niecom, co ty povazujes za stastne manzelstvo
@luckajamborova moj chlap je aktualne na ceste do mesta xy a bude prec do utorka. Ide makat, ale uz ma aj podohadovane stretka... Dalsi vikend ide zase do ciech na svadbu, na ktoru sme sice boli pozvani vsetci, ale nakolko som tehu, tak sa mi nechce trepat taku dialku a aj tak mi je zo vswtkeho zle... No naco tam pojdem. Sice budu mat mega hernu pre deti, ale co z toho, ked o 9 budu unavene a ja s nimi. Takze chlap ide sam a ku nam dojde kamoska. A ked som mu to povedala, tak ostal zarazeny a to oni pridu a ja tu nebudem?
Som vydata, mame (skoro) 2.5 deti, ale potrebujem slobodu. Som slobodny clovek aj ked so zavazkami a podka toho sa spravam a tiez davam slobodu partnerovi, lebo ju potrebuje. Brala som si partnera a nie otroka alebo sluhu...
@ysseba poznám jeho rodinu, on pozná moju rodinu, zoznámil ma v práci jeho... nieje ten typ človeka ktorý trávi s kamošmi nejak extra veľa času za celý čas bol len párkrát s jedným kamošom, radšej si vo voľnom čase bezomňa robí svoje aktivity čo má rád, ja som podobná takže sme asi ani jeden zato neriešili našich známych zatiaľ... sme introvertní ľudia... ale určite to mám v pláne zmeniť...
@modrava nechápem o čom tu tocis stastné manželstvo závisí od porozumenia.doveri, účty..
Očividne ty o tom nemáš ani poňatia čo to je.....
@luckajamborova veru veru, aj o mojom manzelstve vies s absolutnou istotou vsetko 😀
@modrava musím ťa sklamať lebo ma to nezaujima😂😂😂
@marlowe2 zo slusnosti by ta tam mohol pozvat, ale nemusi. U nas v rodine je to ale tak, ze by si sla. Ked si pozval kamarata, mam by pozvat aj priatelku. S mojim manzelom som sa poznala pol roka, zenil sa mu kamarat az v Cechach a pozvali aj mna. Dost zalezi ako to ty vezmes, ci sa nad tym povznesies, alebo budes nad tym rozmyslat. Az sa raz budes vydavat, mozes pozvat len jeho kamarata, jeho zenu pozvat nemusis 😀, mal by to pochopit
@marlowe2 ahoj, viem, že tu máš už kopu názorov, ale predsa sa opýtam. Poznala si sa s tým kamarátom už pred tým ako si chodila s priateľom? Ak si to už písala tak sa ospravedlňujem, nemám čas čítať všetky komentáre.
No ak ste sa nepoznali, pozri sa na to aj z druhej strany... ja ako nevesta nechcem mať na svadbe kamarátovych kamarátov a pomaly aj susedov z hornej dolnej a neviem koho ešte. Môj muž by mi hneď povedal, že to je taký hosť ako “môjho otca koňov brat” 😁 My tiež plánujeme svadbu a partnerky tiež nepozývame. Bohužiaľ... nie sú to naše kamarátky. Jediná výnimka je ak je to naozaj dlhodobá-životná partnerka (čo podľa mňa rok ešte nie je) alebo teda spolu žijú... inak to nie je pre mňa dôležitý človek s ktorým chcem tráviť môj výnimočný deň. Vieš, ak by si mala s tým kamarátom dobré vzťahy, bez ohľadov na tvojho partnera, tak by ťa isto pozval... no je to JEHO kamarát, nie tvoj 😊
@nikiki29 ona sa s nimi.nepozna doteraz
@marlowe2 pobrala. Pretoze moj manzel by bezo mna na svadbu proste nesiel. Ale ked si nedas povedat, prajem pekny plac do vankusa, zatial, co sa tvoj uzasny priatel bude bez teba bavit
@veronikaszabova tak potom? 🤦🏻♀️ Mne by bolo riadne trápne na takej svadbe... a tobôž introvert by sa tam cítil určite “fajn”
Píšem Ti svoj názor: Myslím, že nie je to veľmi fér a podľa mňa máš právo sa cítiť ukrivdená. Ja som bola vždy pozvaná na svadby s priateľom resp aj zo strany priateľa ako partnerka. Bez ohľadu na to, či išlo o svadbu v rodine alebo kamarátov. A nikto nikdy nezisťoval, či s daným človekom budem celý život. Naj kamoške som šla na svadbu a s manželom sme sa poznali len niečo vyše mesiaca. Volala nás napriek tomu oboch. S kým sa má na takej udalosti ako je svadba baviť tvoj priateľ, ak nie s Tebou - svojou priateľkou? Naviac, ak ste spolu rok a myslíte to vážne.Trošku nerozumiem, ako mohol kamarát pozvať tvojho priateľa na svadbu ešte pred vašim vzťahom, to ak správne rátam bolo pred vyše rokom? Veď pozvánky sa posielajú nejaké tie dva - tri mesiace pred svadbou. A pri počte 90 ľudí je naozaj jedna či dve osoby navyše hore dole. K vzájomnému spoznávaniu vás dvoch patria nielen veci každodenného života, ale aj iné veci, jednou z nich sú práve oslavy a spoločenské udalosti. Veď spoločná príprava - od oblečenia, kaderníčky, daru atď sú veci, ktoré vám určite aj budú robiť radosť. Nehovoriac o dobrej zábave, spoznaní nových ľudí a veselých zážitkov zo svadby, na ktoré môžete potom spoločne dlho spomínať. Veď ktovie, či naozaj onedlho nebudete aj vy pripravovať svadbu. Prajem všetko dobré 🙂
@cinda555 pekne napisane, a este niektori Slovaci nadavaju na Madarov. Mozeme si brat priklad ❤👏
@luckajamborova vidis, nenechaju si povedat. To je handricka len prenho. Moj mus tiez nikam sam bezo mna nesiel, ked sme spolu chodili. Ak by sa toto stalo, sli by sme len gratulovat do kostola, ale nechaj tak, autorka sa bije s nami, aka je milovana jej priatelom a nevidi sa. A ked jej to uprimne napises, tak si neuzna nic, nechaj tak, ja sa len musim nad tou chudinkou zasmiat.

@luckajamborova uz do konca zivota bude tvoj chodit iba s tebou? vsade? vzdy?