icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

basullinka
3. júl 2020

Inak aj tak sa mi zda diskusia na 16 stran dost odveci. Je to svadba dvoch ludi, ktori sa rozhodli, koho na nu pozvu a koho nie. Je to ich svadba, ich rozhodnutie a komu sa nepaci, aj tak sa s tym musi zmierit a rešpektovať to 🤷‍♀️

cinda555
Odpoveď bola odstránená
hopsadobrandejsa
3. júl 2020

@veronikaszabova Sam chlap medzi samými kockami, kto by si to neuzival? 🤣🤣🤣

Clovek by si myslel, ze bude nuda, ale celkom zaujímavý sociálny projekt. Clovek vidí co vsetko po rozume behá a niektore to tam hore mate pestré. Niektore mozu zacat písať scenáre pre Michaela Bay-a

katkalubkova
3. júl 2020

@kassandra25 hnusne napisane...

nikiki29
3. júl 2020

@cinda555 neviem čo hovorí bontón, hovorím svoj názor 😊 naši hostia ani jeden z nich, ktorého sa týkalo, že by mal prísť bez partner/partnerky s tým nemal najmenší problém, dokonca to vyšlo niekedy aj z ich strany, že oni by ich krátkodobú známosť aj tak nevzali. U nás sa to proste nerobí a nehodí. Keď pošlem pozvánku, posielam buď celej rodine alebo len konkretnej osobe... nie +1

cinda555
Odpoveď bola odstránená
bikarbona
3. júl 2020

@panelacikova mňa volali kamarátkou ešte partnerova rodina. Kým sme sa nezasnúbili a nevzali 🙂a teraz som "ich"

modrava
3. júl 2020

@cinda555 v com sa jej ma zastat? ublizuje jej niekto? utoci na nu niekto? aka hlava v piesku? mozno sa tesi na par hodin s chalanmi, mozno nevidi problem tak ako ho nevidi 90% tunajsieho osadenstva

basullinka
3. júl 2020

@cinda555 on ju mal v prvom rade im predstavit, zorganizovat akcie, kde by sa zoznamili a zblizili...10 mesiacov je dost, aby si nasli hodinku na zoznamenie..to by bola uplne ina situacia a mozno by ju pozvali...

blavane
3. júl 2020

@marlowe2 pýtala som sa na názor muža. Mužský názor a s tým sa stotožňujem aj ja. Partner by mal zabojovať a urobiť všetko preto, aby tam s ním partnerka išla. Mladomanželia to môžu mať na háku, ale parnerovi by natom malo záležať. A teda ak vynaloží úsilie nato, aby nejako poprosil kamarata, nech priatelku zahrnu do zoznamu dodatočne a napriek tomu sa to nepodarí, tak jasné, treba to rešpektovať. Ale mal by sa aspoň pokúsiť. Každému partnerovi a partnerke by malo záležať, aby išli spolu. Osobne si neviem predstaviť, že by som išla niekam bez manžela na taketo akcie, chýbal by mi tam. A nebavíme sa o babskej alebo o pánskej jazde. To je jasné, tam ide každý sám.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
bikarbona
3. júl 2020

@cinda555 konečne som vďaka tvojmu príspevku pochopila, prečo nám na svadbu natískala manželova rodina ľudí, ktorých sme vôbec nepoznali a neplánovali pozvať. Keby som to vedela, povzniesla by som sa nad tým skôr 😁

suzanne_forgeron
3. júl 2020

Ach, podľa mňa to vôbec nie je neslušné. Je to ich svadba a oni si môžu vybrať, koho pozvú a koho nie, prečo by mali pozývať niekoho, koho ani poriadne nepoznajú? Ja sama som zástancom toho, aby si na svadbu každý pozval toho, koho sám chce a nie len tých, "čo sa sluší". A to platí obzvlášť o partneroch. Veď kamarátov si volajú na to, aby sa s nimi mohli spoločne zabaviť, a nie na to, aby si tí kamaráti doniesli niekoho svojho a bavili sa s ním. Zosobášených partnerov beriem, to je už také, že aj keď sa budete navštevovať v spoločnej domácnosti, tak asi sa budete často stretávať aj s ich polovičkami, ale frajerov, ktorých novomanželia ani tak dobre nepoznajú...prečo?? Tam sa tie počty môžu značne znásobiť. A čo tí, čo chcú menšiu svadbu? Alebo aj 90 ľudí, ale čo ak je to tiež už okresaný počet, len najbližšia rodina a najlepší priatelia? Ja osobne by som tiež na svoju svadbu nepozvala všetkých partnerov svojich kamarátov...

beton
3. júl 2020

@marlowe2 ono to nemusí byť len jedno miesto. Lebo v podobnej situácii tam môžu byť viacerí hostia a keď pozvú jedného, tak potom musia aj toho aj tamtoho...my sme tiež tak mali na svadbe, aj som tak bola na svadbe. Dohodli sme sa vopred, že po oficiálnej časti, teda po prvej večeri, nech príde za ním aj priateľka a aj ja som takto bola. Mali sme tak viacerých kamarátov, kde sa to takto vyvŕbilo a dopadlo to super. Možno navrhni takéto riešenie a budú v pohode súhlasiť. Veď aj pre neho je lepšie, keď tam má partnerku...

basullinka
3. júl 2020

@cinda555 no ja by som teda vobec nechcela ist niekde, kde niekto musi "bojovat", aby som tam mohla ist 🤷‍♀️

modrava
3. júl 2020

@bikarbona ano, su ludia ktori potrebuju pocit ze musia byt pozvani...

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
basullinka
3. júl 2020

@cinda555 absolutne nechapem, co si mi tymto chcela povedat :D kedze ja som absolutne nepisala nic na to, co chcem, aby spravila autorka....ale pisala som o sebe, ze ja by som tam nechcela ist :D takze tieto kvetnate opisy o tom ako svet nefunguje pravdepodobne neboli mne, najdi si spravneho adresata.....

mironka
3. júl 2020

Mam znamych,ktori si na svadbu pozvali skupinu kamosov...jednoducho partiu kamosov ci kamosiek,ktori prisli bez partnerov a zabavali sa s mladomanzelmi ako partia. Neviem ..

cinda555
Odpoveď bola odstránená
mojitka13
3. júl 2020

Ja som napríklad bola na svadbe môjho šéfa a mojej kamosky zo školy a oni niektorých ľudí pozývali s partnermi a niektorých bez partnerov.Mala som vtedy priateľa...už neviem, ako dlho, ale vobec mi nevadilo, že som tam išla sama.Ani jemu.Ak nemáš pochybnosti o vašom vzťahu kvôli iným veciam, toto by som neriešila.A vieš, ty píšeš, že jedno miesto navyše nie je až taká dráma, ale svadba stojí nemalé peniaze a každý hosť navyše sú extra náklady.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
modrava
3. júl 2020

@cinda555 ako vies kolko bude na tejto svadbe ludi bez partnerov? si iba dalsia co pozna nieco, co ani samotna autorka nie 🙂

cinda555
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
3. júl 2020

Ja to takto napíšem.... (už som asi 7 strán neprispela) 😀
že mať svoj momentálny rozum a autorkin problém, tak sa naňho vyserkám, idem niekam na párty mne vekovo primeranú - a to v ten istý deň, kedy by sa konala svadba... a tam by som si to poriadne užila, aby mi ani len nenapadlo niečo ľutovať. niečo v zmysle, že som nebola s priateľom na svadbe jeho kamaráta. užila by som si to so všetkým, čo sa mi ponúka. doslova. a nepýtala by som sa ani na mäkké "f" svojho priateľa, že ako sa mal, ako bolo, atď... a nech premýšľa. a, samozrejme, potom by asi postupne vzťah aj tak zanikol 🙂

cinda555
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
3. júl 2020

@panelacikova to by bola akoze imaginarna pomsta ten burlivy zatah nepozvanej frajerky? 😁