icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

soulmate9
4. júl 2020

Nie nie je to ok. A posli ho kade ľahšie..

blavane
4. júl 2020

@sidicek Celé ste to nepochopili. Ona sa nikam nejde pchať. Toto nieje vec novomanželov. To je o jej partnerovi, že neprejavil snahu, aby tam išla. Moj partner by urobil všetko preto, aby som tam išla, a ak by sa nedalo z hľadiska priestoru a ozaj obmedzeneho počtu osôb a miesta, tak by proste išiel sám, jasné. Veď zas sa neposiereme za každú cenu. Ide skôr o prejav snahy zo strany partnera, či mal vôbec záujem, aby tam išla s ním. Či s ňou ráta do budúcna, či ju chce seriózne zaradiť do svojho života, či ju chce predstaviť priatelom atd. To bola pointa. S týmto nič mladomanželia organizujúci svadbu nemajú. Je to o jej frajerovi ako sa k danej situacii postaví. Či si žije život sám za seba, alebo či slečnu berie ako svoju súčasť. Na tieto otázky si musí odpovedať samotná autorka otázky, ktorá vyvolala túto siahodlhú diskusiu. Ona snáď po roku pozná svojho partnera - frajera a vie akú má povahu a ako sa ku nej správa, lebo to tu nevie nikto z nás.

luckajamborova
4. júl 2020

@sidicek no ja by som sa prepadla od hamby keby išiel bezomna 😂😂😂 ako slobodný muž a každý by tam mal svoje polovičky to je trapas....

sidicek
4. júl 2020

@luckajamborova ved on je slobodný muž , mna by takéto somariny vôbec nerozhadzali a to teda chodíme väčšinou všade spolu,ale preto lebo chceme obaja,nie že sa patrí.

sidicek
4. júl 2020

@blavane nie ,naozaj som celých 20 str. citat nemienila, správne som pochopila ,že chce ísť na svadbu kde nebola pozvaná ani dodatočne.Frajera nech si poriesi ako chce, ja ho nepoznám , ona musí vedieť či to s ním má budúcnosť.

guiseppinka
4. júl 2020

@luckajamborova su spolu 10 (slovom desat) mesiacov. NIKTO z kamosov autorku nepozna a mladomanzelia tiez nie... Na keru onu tam pojde autorka? Mladi budu mat co robit sami so sebou, aby sa aspon kus venovali rodine a nie aby este riesili nejaku osobu, ktora je priatelka kamosa a ktoru este ani nevideli... navyse jrho volali estepredtym ako sa dali dokopy. Myslim, ze keby sa poznali navzajom a chodili spolu dlhsie, tak ju zavolaju... Ale takto? Tiez by som nevolala... A ze by sa prepadol chlap od hanby? A nedonutila by si ho len k tomu, aby sa od tej hanby prepadol? Lebo z tvojich prispevkov by som povedala, ze aj ano...

veronikaszabova
4. júl 2020

19 stran o tom "preco ma tam nechcu" 🙈🤷‍♀️🙈🤷‍♀️
No plodna to diskusia

vivian27
4. júl 2020

@marlowe2 fuuuu no bola som asi pred 10 rokmi v podobnej situacii. Tiez sa zenil manzelov najlepsi kamarat. A my sme sa asi mesiac predtym potajme dali dokopy. S jeho kamaratom som sa poznala, dokonca s kamaratovou sestrou sme spolu byvali pocas VS, ale absolutne nevedeli,ze sme spolu. Par dni pred svadbou mu moj (uz manzel) zavolal,ze ci by sa nedalo jedno miesto spravit,ze by si chcel zobrat priatelku na svadbu a ze na svadbe im ju chce aj predstavit. Samozrejme nebol ziadny problem. Jedine co som mala tak inu dodatocne urobenu menovku na stole. A vsetci na svadbe velke prekvapenie ked zistili,ze jeho priatelka som ja 😂 ale on mi automaticky povedal,ze jemu je blbe ist bezomna na svadbu a tak to vybavil a fakt ziadny problem.

guiseppinka
4. júl 2020

@veronikaszabova a v podstate vysledok je ten, ze mladym je ukradnuta, ale podla reci zien tu si ju frajer nevazi, pojde tam pretahovat druzicky a s nou vobec nepocita do buducna...

luckajamborova
4. júl 2020

@guiseppinka nezáleží na tom ako dlho sú spolu treba lepšie čítať plánujú spolu budúcnosti dosť dobrý dôvod na zamyslenie...a čo sa týka mojej osoby neviem čo to znamená pozvanie bez môjho partnera 😂😂😂

makova333
4. júl 2020

No, je minimalne zvlastne, ze uprednostnil kamarata s ktorym sa poriadne ani nestretava (autorkine slova) pred priatelkou s ktorou je takmer rok. A za tento rok nebola jedina prilezitost zoznamit ju s kamaratmi. Tak bude je to taky kamarat s ktorym sa stretne raz za rok a tak by odmietnutie ist na svadbu bez partnerky nebal byt problem alebo je to naozaj dobry kamarat, stretavaju sa casto, odmietnut ist na svadbu by bolo nevhodne. Potom vsak je otazka preco ju za takmer rok s nimi nezoznamil...

ghostsgirl
4. júl 2020

@vespertine och dalsia, ktorej sa dotkli lazy, pritom to uz bolo niekolkokrat vysvetlene 😒 ano, verim, ze tam si to mat lacnejsie mohla, nepochybujem. Ale stojim si za tym, ze 100 eur na osobu je bezna cena, nakolko som to riesila nedavno a myslim si, ze nielen v okoli BA. To, ze ceny v BA a okoli su na SR jedny z najvyssich je proste NEZAVIDENIAHODNY fakt, ale niektorych z vas sa to z pre mna nevysvetlitelnych pricin dotyka. Jednoducho ja nebudem mat pre mna nevyhovujuce podmienky na svadbu len preto, aby som si mohla dovolit pozvat ludi, ktorych nepoznam. Ostatne si pre mna za mna pozvite aj cele Slovensko, ked je to pre vas podstatne. Kazdy ma svoje priority, tak zi a nechaj zit. Autorku proste nepozvali, treba to prekusnut, zmierit sa s tym a buducim manzelom to nevycitat, lebo nie je co.

mimik79
4. júl 2020

A ako idú ostatní jeho kamaráti? Tiež sami či s partnerom.... podľa mňa je úplne normálne pozývať kamaráta aj s partnerom,je jedno koľko ste spolu,na našej boli v pohode s partnermi s ktorými boli úplne čerstvo 🙂..a tiež si myslím že 90 ľudí nieje len blízka rodina a dlllllhorocni známi...a ozaj prihodiť jedno miesto pri Tom množstve ľudí....no ktovie, možno je to ozaj len preto že keď pozývali neboli ste ešte spolu ale...ak o tebe vedia určite na to mali prihliadnut..no možno tvoj priateľ povedal že netreba ..🙈...netráp sa s tým, možno sa to dovtedy ešte zmení, možno si to ani neuvedomili...

terezia323
4. júl 2020

@blavane keď ju tam raz mladomanželia nechcú, môže sa partner aj pokrájať 🤦‍♀️

guiseppinka
4. júl 2020

@mimik79 ty nemas velku rodinu? Ja som mala zo svojej strany vyse 30 ludi a to teda som z ocovej strany nevolala deti jeho sestry s rodinami, lebo to by bolo vyse 30 ludi... Muz tiez nevolal vsetkych a mal vyse 30 ludi a zvysok boli kamarati, s ktorymi sme casto. Mali sme kapacitu max 100 ludi, aby sa dalo aj tancovat... Viac sa do saly nezmestilo... A aj tak sa x ludi, ktorych som realne videla pred nasou svadbou asi 5 6 rokov, urazilo, ze som ich nevolala... Keby som mala volat vsetkych, ktorych sa patri, tak len moja strana je vyse 100 ludi a muz by mal asi tiez tak...

Ja stale nechapem co sa riesi. Nepoznaju ju, nevolali ju. Spravi si nahradny program. Za 10 mesiacov ju chlap nezoznami s kamosmi a to jej nevadi, ale to, ze on pojde sam na svadbu, tak to je strasna tragedia.... Mozno je tam nejaka baba, ktora nema partnera a budu akoze spolu. A keby aj nie, tak tam budu partnerky inych kamosov, tak bude mat s kym tancovat

terezia323
4. júl 2020

@luckajamborova ty si dobrá stíhačka... som rada, že sme nemuseli takéto ženy ohrdnuté riešiť na našej svadbe. Nikto nebol orodovať za svoju priateľku aby sme ju pozvali. Proste rešpektujte mladomanželov. Nechcú ju tam a bodka.

luckajamborova
4. júl 2020

@terezia323 nemusí sa pokrájať stačilo by držať krok s priateľkou je to jednoduché chlapec sa chce zabaviť bez toho aby tam mal niaky dozor to je celé...

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
4. júl 2020

Ja som bola na svadbách, kde boli stoly také, že presne si ľudia sedeli naproti a proste ani len tú stoličku navyše by nemali kam dať. Či čo by jej pridali stolček navyše? Veď on sa spýtal, nie je to tak, že by ju vyhýňal, aby s ním nešla.

A ak by sa aj chcel ísť zabaviť sám, je to taký veľký hriech? Veď to neznamená, že ju ide podvádzať alebo čo. Nie je to tak, že by to robil na úkor rodiny, ktorú ešte nemá.

Jedni známi, tí aj časť dovolenky každý trávi časť po svojom (ona v kúpeľoch, on na bicykloch po Slovensku a okolitých krajinách) a potom spolu niekde. A takto fungujú už 30 rokov a vyhovuje im to.

luckajamborova
4. júl 2020

@terezia323 asi nevieš aký je to pocit dostať pozvánku bez partnera... chválabohu ani ja ale autorke to nepríde férové... rozhadat sa vzťah kôli jednému miestu je podľa mňa úbohé od novomanželov tomu sa nehovorí dobrý kamarát....🤷

mondolina
4. júl 2020

@luckajamborova
Keď dostal pozvánku tak bol NE ZA DA NÝ.
Prečo by mal kvôli takejto prkotine skončiť vzťah?

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
luckajamborova
4. júl 2020

@mondolina ešte raz !!!!! 10m je zadaný!!!!! Nie týždeň 😂😂😂😂 a nikde netvrdím že by mal skončiť vzťah.....

terezia323
4. júl 2020

@luckajamborova manželov najlepší kamarát bol na svadbe bez partnerky, lebo boli spolu krátko a nepoznali sme sa. Prišla nám zagratulovať do kostola. Nevyzerala ani ofučaná ani nič. Proste chápala, že počet ľudí je obmedzený a pozývame rodinu a blízkych priateľov. Teraz sa už stretávame pravidelne aj s ňou a určite sa necíti dotknutá, že tam nebola. Proste nedalo sa, keby sme pozvali ešte aj partnerov kamarátov, museli by sedieť pred sálou, lebo kapacita nepustí. A môj manžel bol tiež na svadbe sám a ani na minútu ma nenapadlo, že by som sa išla hnevať naňho. Ale to je o dôvere vo vzťahu.

innather
4. júl 2020

@0silvia0 ani nie, uz som sa s takou situaciou stretla v minulosti na kamoskinej svadbe, niekedy su len problem peniaze, nemusi to tak byt, treba komunikovat 🙂 a vobec si nemyslim, ze je to pchanie nasilu. Svadobnici nemaju prehlad pri 90 ludoch kto ma aktualne ako dlho partnera, staci sa opytat a urcite by nebol problem, ibazeby priatel radsej isiel sam 🙂 1 osoba pri 90 ludoch hore-dole, a vzdy sa da prist az po veceri, ked uz prvi hostia s detmi zvycajne odchadzaju..

terezia323
4. júl 2020

@luckajamborova a inak super, že vieš o chlapcovi viac ako on sám. A keby sa aj chcel zabaviť sám čo je na tom?

luckajamborova
4. júl 2020

@terezia323 nemám za potrebu o niekom niečo vedieť od toho je jeho priateľka nemyslíš?😂😂😂 A čo sa týka zábavy to musí tiež vedieť iba jeho priateľka čo je na tom!!!!!!!😂😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2020

@luckajamborova Takze on je nejaky nesvojpravny, ze potrebuje dozor? Tak potom je problem niekde inde, chyba vo vztahu dovera a nejaka (ne)pozvanka je ten najmensi problem v takomto super vztahu.