Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@guiseppinka aj tak si stále myslím že s tou celou rodinou rozvetvenou sa človek ani toľko nestretáva ako s blízkym kamarátom, ktorého by som volala aj s partnerom... niekto pozyva len bližšiu rodinu niekto všetkých možných čo možno raz za rok vidí...my sme mali 40 ľudí a úplne v pohode
@modrava súhlasím. My sme tiež volili hostí len rodinu a deti nie . Platili sme si to sami a mali sme kapacitu ma 50 ľudí a zrazu sa z manželovej strany objavili nepríjemné hádky a vyslovene sa nanutili a s deťmi i keď už dospelými a kamaráti ich frajerky ktoré som ani nepoznala a z 50 sme mali 90 . ledva sme to utiahli . Mňa to dosť nahnevalo a keď sa tancovala rosa všetci títo nepozvani odisli na fajciarsku. Dnes by som bola nekompromisná, a nezáležalo by mi či sa niekto úrazi. Medzitým nik z nich môjho muža nepozval ...Novomanzelia si pozývajú a treba to rešpektovať . A ako hosť by som netrvala na tom aby pripísali ešte niekoho keď ho nechcú. Ani ja som nechcela frajerky ,o to viac ked som vedela že o nedlho ich vymenia a napriek tomu drzo prišli...Kazdy si povie jedno miesto navyse , no nám sa takto nazbieralo 40 miest a stalo nás to dosť peňazí ktoré sa vôbec nevrátili . Pokiaľ by pozvali len môjho muža nevidím dôvod sa uraziť. ( myslím v čase keď sme boli len partneri ,manželia sa už pozývajú automaticky spolu )
@mondolina trošku od veci 😂😂😂 ale aspoň trošku spestrenie 👌👌👌
@hopsadobrandejsa haha, ako čistokrvný introvert musím súhlasiť. Spadol by mi kameň zo srdca, pre mňa by bola svadba cudzích ľudí zabitý deň. Radšej by som sa zažila do svojej záhrady, alebo vzala psa do lesa na huby. A večer uvarila čaj a otvorila dobrú knihu 😉.
@mondolina máš pravdu, ale v tom prípade sa toho drz aj ty, lebo "hodne" ma tiež dooost ďaleko od spisovnej slovenciny😉, to len na spestrenie, tiez
@maciatkolulu
Napr?
@vikuska2012 svadba ta stala dost penazi, ktore sa ti nevratili? Ty pozyvas ludi s tym ze ti "zatiahnu" svadbu??? 😮😮😮
No tak potom si si vybrala asi zlych svadobcanov.
A ked sa chce, vzdy sa da najst riesenie...
Nikdy to nie je tak, ze sala je uplne na full plna. Ide iba o ochotu ci snahu chciet nieco vyriesit.
Aj ty si mohla povedat, ze na hlavnu hostinu len rodina a co ja viem kto este. A kamarati aj s doprovodom mozu dojst potom, co ja viem o 9-10...
Btw, pre vsetky tu co tvrdia ze autorla temy sa nielde natiska... aj pozvanka na ples ci na hocico ine je na 2 osoby. A potom podla toho doladujes pocty. To ako keby vtedy boli spolu a teraz uz nie, jej stolicka akoze ostane prazdna??? Asi tazko 😂😂😂
Vsetko je len o chceni nechceni. A o to autorke podla mna ide.
@mondolina ako? Co "napr"? Nerozumiem😂😂😂
@mondolina napísala si toto
ako som si dočítala všetky názory ktoré tu pribudli v mojej neprítomnosti, zisťujem že zo mňa tu niektoré spravili chuderu ktorá sa nasilu niekde tlačí, môj priateľ má určite nekalé úmysly a som s ním vlastne ešte krátko a podľa dosť názorov sa môžme hocikedy rozísť... lebo to že plánujeme budúcnosť asi nič neznamená... nato že som chcela len počuť názory ostatných, to tu "krásne" dopadlo...
@lienka.7 porovnavas plateny ples so svadbou?
@vikuska2012 napisala, ze sa jej dosli najest a napit na svadbu ludia, co potrebovali iba zahnat sobotnajsiu vecernu nudu
@maciatkolulu
Mačiatko nechaj tak, nevieme sa trafiť do spoločnej vlny🙏 peace.
@marlowe2
"lebo to že plánujeme budúcnosť asi nič neznamená..."
V kazdom vztahu planujes buducnost, no nie vsetko klape podla nasich planov.
@marlowe2 ja by som sa opytala, ze ci ani potom nie som pozvana... t.j.po hlavnej hostine.
Pytal sa aspon na toto, kedze do saly sa uz teda "nezmestis". Je to ale trapne ti poviem. A toto by som povedala aj priatelovi. Si s nim uz dost dlho, zasadaci poriadok urcite nerobili rok dopredu.
A inak do buducna, aspon vies, koho na vasu svasbu pozyvas nemas. Alebo teda pozbat len jedneho s tym, ze zial kapacita saly uz nestaci 😉😉😉
@mondolina však ok, ale keď niekoho upozorňujem na správnu gramatiku a tak, dávam pozor a píšem spisovne, inak to vyznieva dosť smiešne 😂😉👍
@maciatkolulu
No veď preto sa pýtam kde som spravila chybu? Slovo " hodne"?
@mondolina 👍👍👍ved som ti napísala 😂
@veronikaszabova áno to je pravda, len je "krásne" čítať ako už dopredu všetci vedia že šak "sú spolu krátko môžu sa hocikedy rozísť" a písať to ako keby to bola samozrejmosť... ;)
@modrava tak ich nemala pozyvat, jednoduche.
A je jedno ci je to raut, svadba, ples alebo cokolvek ine, vzdy sa chodi v paroch. A ano, pozvanka je vzdy automaticky pre 2 ludi. 😉 a ani sa to tam nemusi napisat.
Su to jednoducho zaklady slusneho chovania.
Ja som bola na niekolkych svadbach, kde protistrana ani nepoznala mojho priatela, ale bol AUTOMATICKY pozvany aj on. Nikoho nenapadlo mi povedat ze tam mam dost sama, lebo ho NEPOZNAJU 🤣🤣🤣🤣 dobra vyhovorka stoji gros ako sa vravi. Dokonca nas ako spoluziakov porozsadzali, aby sme nesedeli spolu ale zoznamili sa aj s ostatnymi ludmi na svadbe. Cize pri stole sme sedeli s dalsimi 6 ludmi, ktorych som videla ja 1x v zivote. A bolo fajn 😁
Kto sa trosku vyzna v etikete pochopi, hlupak sa tu bude hadat do kosti a obvinovat autorku ze sa niekde natlaca, kde podla nich nema co robit👎👎👎
@marlowe2