Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@dskjhfdlkdjhl
Takže ju treba brať tak, že za to vlastne ani nemôže 🤔😜
@mondolina No, ved aj to je dar bozi😉
ty sa nestazujes ze nie si pozvana na svadbu ale pises ze neveris svojmu priatelovi ked tam bude bez teba. alebo mu veris a nechas ho ist alebo si hladaj ineho. lebo ak je to pre teba len ist sa zadarmo najest a tancovat a vypit si kolko vladzes medzi ludmi ktorych vobec nepoznas, tak si pre zrejme velmi povrchna a egoisticka osoba
Joj dievčatá už by asi aj stačilo, každá si povedala svoj pohľad na vec, zhodneme sa v tom že každá má svoj pohľad na pozývanie či nepozývanie frajerov kamarátov a autorka má dosť odpovedí aby si urobila prehľad.Toto je už ale čaro KOŇA🙃, natiahnuť v podstate jednoduchú otázku na 24strán.A to je ešte jedna z tých kratších diskusií na MK🙄
@marlowe2 Mne to vobec nepride tragicke. My sme spolu vyse 20 rokov a vobec neplati, ze na spolocenske udalosti musime chodit spolu. Teda u mna to plati viac, lebo muz dostava viac pozvanok a malokedy idem s nim. Teraz ma pozvanie na svadbu (teda mame) na jesen, ale ja toho jeho priatela moc nepoznam, jeho nastavajucu vobec, proste sa mi tam nechce ist, tak nejdem a povedala som mu to v dostatocnom predstihu, aby sa zariadil. Tiez nechodim na rozne 50-tky, 60-tky, vernisaze a je mi jedno, ze pozvanka je pre dvoch. Ty tam chces ist, aby si ukazala svetu (jeho partii), ze ste par? Nemyslim otazku v zlom.
Mne sa napr stalo ze ma pozvala na svadbu spolužiačka a zároveň kamoška, vtedy som už s mojim manželom chodila 3 roky a aj tak pozvala iba mňa, lebo môjho chlapa nepoznala riadne. Musela som ísť bez partnera. Bud som to akceptovala alebo pozvanie by som odmietla. Môj vtedy ešte priateľ to bral ôk, on si bol doma a ja na svadbe na Orave.
mu sme s ex neboli ani rok spolu ked sa jeho kamos vydaval a normalne potom aitomaticku ratalo aj so mnou, dokonca sme tam aj spali
@romanovic a vies v com je rozdiel? Ze ty si tu pozvanku dostala spolu s muzom, presne tak, ako je to slusne. A uz je na tvojom/vasom rozhodnuti ako sa zariadite. Autorka takuto moznost nedostala, tak sa to velmi porovnavat neda. Niekto sa rad ide bavit so svojou polovickou, pre ineho je to otrava.
nečítala som diskúsiu, ale mne sa udialo niečo podobne ..
mojej polovičke sa ženil brat a my sme boli spolu necelý rok, už som poznala celu jeho rodinu, svadbu planovali dosť dlho už a vtedy somnou ešte nerátali. Sice ma mohli zavolať nakolko sme už niejaku tu dobu boli spolu, ale ked nie,spravila som si svoj program, mala som s kamoškami dámsku jazdu a bolo super. Nikdy sme to viac neriešili s polovičkou,že prečo a pod. On sa zabavil na svadbe a ja s kamoškami v bare a na diskoteke. Boli sme spoko obaja.
Mne sa zdá, že tu nie je o čom uvažovať. Raz keď na nejakú udalosť nie som pozvaná, tak to pre mňa znamená, že na tú udalosť nejdem. Chudák priateľ za to nemôže. Tudiž uzavretá záležitosť.
Jedine, že by chcela autorka do priateľa hučať, aby jej "vybavil" to pozvanie. Samotný priateľ to tak podľa všetkého necíti, no ale možno po dlhšom hučaní/vydieraní by sa odhodlal a šiel to po všetkej trápnosti vybavovať. Možno vo výsledku by bola autorka na svadbu pozvaná. Len neviem, či by sa na tej svadbe aj dobre cítila, bavila, jedla... s vedomím, že to bolo vynútené... (mne je trápne aj doma za pc, len keď si predstavím takúto účasť). Ale ľudia sme rôzni, možno jej to stojí za to. Ak áno, tak bez ohľadu na to, čo tu žienky píšu, nech pokračuje vo svojej misii. Nikto z modrého koňa jej na to nemusí dať požehnanie.. A zbytočne sa tu aj navzájom hádame a dohadujeme - čo je pre jedného ok, pre druhého nemusí byť, názory sme v dobrom úmysle napísali.....
(alebo možno očakáva od priateľa gesto - prehlásenie, že ak nie je pozvaná ona, jeho frajerka, tak ani on sa na svadbu kamarátovi nedostaví a obaja ostanú doma - ak má takúto túžbu, deklarujúcu hlboké city priateľa, tak mu to treba zrejme normálne povedať, lebo inak táto situácia nemá "vývod", resp. pre autorku uspokojivé riešenie).
@jantato vidis, a to bol brat a vsetci ta poznali a vzala si to v pohode! Autorka tam nikoho nepozna, ani ju nikto nepozna, je to len a len kamos (nic proti kamosom, ale je nam vsetkym jasne, ze na svadbe je to skor o rodine ako o kamosoch) a ona nestastnaaaa, lebo ai ju asi nevazi, ked neohrdne svadbou svojho kamosa na jej ukor.
Autorka zmazala ucet 😅 neuniesla vlnu konikovskeho nesuhlasu 😂 Teda ak slecna po pol roku znamosti planuje spolocnu buducnost, zurivo setri na byvanie a nevie prezit ze pojde partner niekde bez nej na 4 hodiny ... to ju chcem vidiet, po 2 rokoch 🙈 Chudak, si bez nej ani snurky nezaviaze
@kittykat22 fuha, ved stacilo by, keby zmazala diskusiu nie? 😂 teraz sa tu budeme vsetky este 20 stran dohadovat, a ani nezistime, ako to skoncilo 😂
@kittykat22 ani sa jej nečudujem po tom čo sa tu o sebe dozvedela, že je hysterka, ich vzťah nemá budúcnosť a in je kurevník
@taga diskusiu uz nejde zmazat. Treba poziadat admina.
@terezia323 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 drahy, musime sa rozdist ... na konikovi som pochopila ze ... 😀
@marlowe2 Tvoj priatel by mohol byt dotknuty, ze ide sam bez partnerky, nie Ty. Nehnevaj sa, ale musis byt privelmi spolocenska, ked Ta stve, ze Ta nepozvali na svadbu neznami ludia, ktori o Tebe v case organizovania svojej svadby nevedeli.
Ak by mi kamarat povedal, ze ho to mrzi, prislo by mi extra drze od neho pozadovat doviest si frajerku stoj co stoj. Sorry, ale toto je uz ozaj cez co riesis. Ja v tom nevidim ziadny problem, ze nejdes na akciu, ktora bola dohodnuta skor ako si sa dala dokopy s priatelom. Sprav si svoj program a nie tam fnukas ako male decko. Po svadbe zober priatela na inu svadbu alebo zabavu a nemas co riesit. Neskutocne pre mna toto. To ci tam pojdes, je len na rozhodnuti novomanzelov. Ano mali by sa snazit, aby sa hostia citili maximalne prijemne, ale kedze si myslia, ze jednu noc Tvoj priatel prezije bez Teba, budes musiet prezit aj Ty. 😀 Leda, ze presvedcis urazena a dotknuta frajera, aby ani on nesiel a nebodaj este napisat kamosovi, ze kvoli tejto krivde neprisiel, aby vedeli. 😀
@sweetlife001 nech si každý pozve koho chce, s tým súhlasím ale robiť zo svadby oskarov je cez čiaru... ti naši známi boli idioti, a zámerne chcela ukázať mužovi, že má nemá rada, a výslovne pozvala iba jeho, ešte sa cítila dotknutá, keď tam po takomto luxusnom pozvaní nešiel, proste niektoré si dokazujú, že ich svadba je vip párty, je úplne normálne, že sa pozvania aj odmietajú, mna mojs najlepšia kamarátka pozvala na svadbu ale bez deti, hold musela som povedať nie, jednoducho mi decká nemal kto strážiť, všetko je o ľuďoch nakoniec tam prilepila aj jedno dieťa, pritom by som sa úplne nenahnevala, keby má tam nezávolala, brala som to ako súčasť podmienok, ale keď niekto okato nepozve výslovne jednu osobu, tak to je trápne, 3/4 svadbe konci rozvodom, ale niektoré nevesty si proste potrebuju dokazovať vyber “hostí” a keď niekto pozve 90 jedna osoba navyše nikoho nezabije... v prípade autorky nevieme či bola jediná alebo boli pozvaní, iba kamaráti, ale stavím sa, že keby mala s partnerom svadbu ona, už by musela pozvať, jeho ženu, “lebo sa to patrí”, a už by sa neriešilo, že pozvi si koho chce, mojs kamoska bude mat svadbu po všetkých svojich kamarátov a ti už majú deti a navyše budú očakávať pozvanie, a nevie čo spraviť, lebo 3/4 žien sa jej tam ofuci, keď nepozve aj deti...
Tu je to už pomali choré sory ale nedá mi to reagovať...autorka by mala mať svoju hrdosť a takého chlapa nakopnúť do zadku čo mu je prednejsi kamarát ako priateľka s ktorou plánuje budúcnosť len tak ďalej a začne si zvykať na ďaleko horšie veci ako ísť na svadbu bez teba...🤷
Neriešila by som to. Ja idem tiež na svadbu bez priatela po roku aj polu vztahu. Je to velmi vzdialena rodinu ktoru som ja videla tak 2x v živote.
Keď sa chce všetko sa dá aj doobjednať čudná svadba keď si nemôžeš priviesť partnera
Za seba môžem povedať ze by mi to tiež vadilo. A keď sa chce vždy sa dá niečo nájsť. Po mesiaci chodenia by som neriešila. A ak ta to trápi tak to priateľovi povedz. Možno nájdete riešenie, možno tak ze večer sa prísť zabaviť. Tu sa to tak robí. Na celú svadbu iba tí najlepší kamaráti a kolegovia a známi prídu večer.

@cinda555 O moje myslienky nemusis mat starost😉Hlasovat by museli dat zenich s nevestou, ked to vybavis, tak zahlasujem😉