Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
Môj manžel ide tiež dnes na "svadbu" kolegyne. Nie je to oficiálna svadba, ale guláš pre kolegov, je ich viac. Všetkých pozvala bez partnerov a to sa s nevestou poznám sama dosť dobre 😊 a beriem to úplne v pohode, ešte ho tam aj veziem a prídem po neho. Je to jej vec koho si pozve, nerieš to a sprav si svoj program 😊
@marlowe2 Mňa osobne by to tiež za mrzelo. Ked sa s niekym davam dokopy nedávam sa s ním preto, lebo chcem byť s nim 3,5 či 10 mesiacov ale celý život - preto nechápem mamičky, ktoré to tu nazyvaju "randenim", len preto lebo spolu nebývate. Ako si sama napisala už to plánujete - potrebujete do šetriť, možno nájsť správnu ponuku, lokalitu apod. Lenže to asi väčšina múdrych mamičiek nechápe, lebo už ma toto obdobie ako to oni nazývajú "randenia" za sebou a bývajú 10 rokov vo vlastnom. Poznam veľa parov, ktoré su spolu rok, dva ba aj štyri a nebývajú spolu ale všetci ich berú ako oficiálny pár a nikto nehľadí na mesiace alebo tak. Proste lubite sa, trávite spopu vas cas a podobne proste ste pár. Koľko parov žije aj 30 rokov bez svadby len tak neviem či by ste to aj vtedy nazyvali tqk že je to len priateľka. U nas sa vola parter s partnerkou aj keby boli spolu 3 mesiace lebo su PAR a je jedno ci2tu osobu poznáš, nato su takéto akcie, že sa aj zoznamis a zabavis a je jasné že hned nebudeš poznať všetkých ale ty tam ideš osláviť uzavretie manželstva a nie kecať s celou ich rodinou, ked sa tu už tak ohradzujete tym, že slečna nepozná nevestu a pod. Priateľ mohol navrhnúť spoločný obed alebo večeru oboch parov a hned by im bolo do reči . Pokial viem presny počet hostí sa na hlasuje cca týždeň pred svadbou takže nechápem vete - volali ho ešte ked bol sam. Poznam paey, ktoré sa zasnubili a svadbu mali až o 2 roky - ale hostí už pozyvali, teraz keby dotyčný nemal partnerku ale o mesiacby si ju nasiel a bol v obdobi svadby s nou už 2hy rok tak by musel ísť sam lebo v tom čase bol nezadany? Alebo by sa im za ten čas aj babo narodilo ale bol pozvaný sam a oni si naplnili kapacitu? Určite nebudú mať presne 90 ľudí, minimálne 3 to zrušia par týždňov pred svadbou. Nič si z toho nerob len daj reč s priateľom, že ta to mrzí a skus sa ho spýtať či ostatní kamosi idu tiež sami. A ako slečna napísala ona nerobí z toho dramu len ju zamrzel prístup priateľa a možno aj jeho kamaráta čo ja úplne chápem. Držím palce, aby vam vyšlo aj bývanie aj spoločný život.
my sme boli pred dvoma tyzdnami na svadbe partnerovho kamarata, pozval nas oboch aj s nasim synom, kedze spolu zijeme uz sest rokov a nebyt korony, tak sme uz manzelia 🙂 on ale nevedel, ze mam starsiu dceru - tak mu drahy zavolal a samozrejme sme prisli vsetci styria.. povazujem to za trosku inu situaciu, kedze sme uz rodina..
k tvojmu pripadu - par rokov dozadu som sa zucastnila svadby mojej naj kamosky, bez partnera, bez deti a vobec som to neriesila, pretoze sme tam sli ako nasa babska partia - 7 zien - keby mala ist kazda s partnerom a detmi, bolo by to pre mladomanzelov dost nakladne.. rovnako to planujeme urobit my, na nasej posunutej svadbe - pozvala som 4 kamosky, ktore su uz davno vydate a deti uz maju dost velke, poniektore uz aj dospele a pridu same, budu vsetky styri sediet spolu a ani jedna s tym nemala problem, ze ide na svadbu bez partnera - nie je to takto aj vo vasom pripade? ze tam ide partner s partiou chalanov? je tu este moznost, aby nesiel ani on, ale to asi neurobi..
kazdopadne sa pre to netrap.. je to ich den, ich rozhodnutie a pokial sa to skutocne neda zmenit, musis to prijat..
Takisto sme kamaratov pozyvali niektorych bez partnerov.. najma takých, ktorym som tiez bola na svadbe este ako single. Totizto, je rozdiel, ci pride len kamoska, alebo kamoska + manzel a 2 deti. A nie je to o jednom mieste. Asi maju nejake pravidlo, ktoreho sa drzia. Mozno ak by pozvali aj teba, tak by museli pozvat aj partnerky dalsich 10 chalanov... nemusis tonu rozumiet, proste to len akceptuj. Pochopis, ked budes riesit vlastny svadbu a pocet hosti
@makova333 nemala som svadbu v BA, ale v okoli. Chcela som priestor so zahradou. Cenove ponuky som si niekolko krat prechadzala viacere, to mi ver a lacnejsie som to dat nedokazala proste, za tych podmienok ake som chcela. Samozrejme sa da aj v BA najst nejaky stary kulturak za lacnejsie, ale mne to nestalo za to. Radsej budem mat pekny priestor a menej hosti. Niekto bude mat radsej viac ludi aj takych, ktorych ani nepozna. Kazdy ma moznost volby a zariadit si to podla seba. Nebudem sa pre to, ale na niekoho urazat ak ma ine predstavy
@maca1984 ved presne takto som to myslela. Neviem, co je urazlive na slove lazy. Ja si tam napriklad viem predstavit aj byvat, ked budem starsia. Ale niekto sa dokaze urazit aj pri slove dedina. To je pre mna jednoducho komplex
@louisviffon tak, záleží od financií....autorkin priateľ ide na svadbu kde je už 90hostí - ak by len 10z nich boli v tom čase bez partnerov je to + ďaľších 10ľudí....každý má na svadbu určitý rozpočet a pri vysokom počte sa počty jednoducho redukujú aby sa pár zmestil aj do kapacity priestorov a aj do finančného rozpočtu.....rovnako aby zo ženíchovej strany nebolo pozvaných 70ľudí a zo strany nevesty 20ľudí.....
@marlowe2 ja som takto nepozvala priateľa mojej sesternice. nikdy som ho nevidela, nevidela som dôvod. a kebyže toto spravím, tak potom musím pozvať priateľku každého môjho bratranca (mám ich 10), priateľov všetkých našich známych, ostatnej rodiny. a to je už sakra rozdiel, lebo mám veľkú rodinu a mali sme tiež väčšiu svadbu. a tiež sa jej to určite dotklo, aj mňa to mrzelo, aj mrzí, oni sa potom vzali, majú aj deti.
no vtedy som to naozaj nevedela urobiť inak bez toho, aby som sa zase necítila hlúpo kvôli niekomu inému. nikdy nevieš dôvody toho páru, čo sa berie. hovoríš si jeden človek hore/dole, no ktovie, či to oni takto majú a čo by to vlastne celé pre nich znamenalo. chápem, že sa ťa to dotýka, ja by som to mala úplne presne ako ty! urob si nejakú žúrku s kamoškami a nevzťahuj to na svojho partnera. dopraj mu to, on ťa neopustil, len chce byť s kamarátom v jeho deň "d".
@len_nig ja si myslím, že práve vtedy je to menej nepríjemné, ak ide partner sám, ak ty tam dobre všetkých poznáš. a oni poznajú teba a tvojho muža, že nie je sám, že ste dvaja a funguje vám to. (a prdíte spolu hahahaha) 😀 😀 ale v situácii autorky to vnímam tak, že ju môže mrzieť nielen pocit, že partner to s ňou nemyslí vážne, ale partner bude prakticky v spoločnosti 90 ľudí braný ako "single", a teda potencionálne vhodný zabávač a spoločník pre mladé "single" dámy... no mňa by to sralo teda.... a mimochodom, pre tie, čo tu bľabocú o sebavedomí, tak práve vďaka môjmu mužovi som nadobudla sebavedomie, ktoré mi predtým chýbalo. a práve vďaka tomu, že môj muž je na mňa taký hrdý, že ma od prvého dňa všetkým predstavoval, všade ma vláčil so sebou a bol šťastný, že som súhlasila (šlo aj o pracovné záležitosti, kde si mohol priniesť partnerku). a to sme boli spolu fakt vtedy veľmi krátko 🙂
@modrava uplne suhlasim ! Volat vsetkych partnerov ktorych ani nepoznaju 🤦♀️ a mozno za rok ani spolu nebudu, uplne podla mna je ine manzel/manzelka ako zatial "kratka" znamost. Je to predsa ICH svadba a mali by byt obklopeni svojimi blizkymi
Som s mužom 5 rokov a akurát dneska ide na veľkú oslavu bezo mňa. Aj na svadbe bol. Nevidím problém 🤷 nerozumiem, o čo ide a kde presne vidíš problém. Čo sa stane, keď tam pôjde bez teba? Ja som rada, keď sa môj ide na takúto akciu s jeho kamarátmi zabaviť sám, pre mňa by väčšina ľudí aj tak bola neznáma a muž by sa mi musel venovať, aby som sa nenudila.... Radšej nech si to poriadne užije.
@cinda555 zbytocne sem tahas kto je original bratislavcan a kto je pristahovalec z hornej dolnej.A ver,ze cena 100 e na osobu nie je prehnana,veeeelmi zalezi na mieste,taky kastiel a kvalitne jedlo,preco nie taka suma? pred 11 rokmi sme my platili na nemenovanom zamku 45 eur na osobu a BA to nebola.
Chápem prečo ťa to štve, ale zase keď ho pozýval ešte pred tým ako ste boli spolu, tak zase rozumiem kamarátovi že nerieši dodatočné pozvania - keď tam má byť 90 ľudi, tak asi ťažko sleduje kto sa s kým rozišiel, dal do kopy za ten rok čo pozýva a podobne .. teda si myslím, že pozvania na svadbu rok a pol dopredu je dosť skoro..
Mňa by skôr štvalo, že môj partner sa neozve a berie to v pohode.. áno je to len hlúposť, ale tiež by ma to hnevalo - neriešila by som kamoša a jeho svadbu, ale partnerov pristup.. veď ste pár a tak už by to mal brať hlavne on tak, že už nie len on ale vy..
@silvinka_c ďakujem za pochopenie, presne tejto veci nerozumiem že napriek takej dlhej dobe, nemohli zmeniť počet hostí, a hlavne ma mrzí ten prístup priateľa môjho to je celé, lebo myslím že keď reálne plánujeme budúcnosť, rozprávame sa o tom a šetríme a máme reálne plány, tak by nemusel ísť na takú udalosť sám, kde ho tak potom budú aj všetci považovať ako tu tiež už niekto spomenul
Pekny den, necitala som ostatne komentare, nestiham ani odpisovat. Ber to bez emocii. Ciste ako fakt. Priatelov kamos sa tak r9zhodol, je to jeho svadba. Priatel to nezmenil, tak to neries. Hlavu hore a trochu ucty k sebe. Nebudes sa predsa doprosovat. To najviac zabera. Tvarit sa v pohode, pomoct s vyberom obleku na svadbu a naplanovat si vazne prijemny dlhy vecer s kamoskami alebo s kolegynkami... alebo dokonca vikend. Popriat partnerovi pred odchodom na svadbu nech sa zabavi a pekne upravena odpochodovat na vlastny prijemny vecer. 😉
@ghostsgirl neviem,ci sa nemam urazit,ked mi dakto povie ze som trnavcanka 😂
@maca1984 asi tak :D a pozri, ona sama teraz napisala, ze ju vytocilo, ze som napisala, ze v okoli BA su ine ceny. To je proste holy fakt, ale ju to vytocilo. Tak pardon teda :D

@cinda555 ale ved lazy realne existuju,realne sa to tak vola,nikoho nijak neurazila..Ja som tiez nemala svadbu na lazoch a?