Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@marlowe2 ako tu už aj jedna pania napísala, možno mu pridelili nejakú v tej dobe a možno aj teraz nezadanu slečnu,l. Myslím, že toby šlo roztrhnúť každu priateľku, manželku či "krátkodobú" známosť. Zisti ako idu ostatní kamoši, či idu sami - v tom prípade si myslím, že je jasne, že nejdeš s nim. Ale ak ostatni idu s priateľkami nevidim dôvod, aby si nešla. To, že maju plno sa veľmi rýchlo zmení par týždňov pred svadbou.
@marlowe2 Samozrejme, že je to úplne v poriadku. Keď budeš organizovať svadbu pochopíš, aké "jednoduché" je vopchať jedného človeka. Keby to bol člen rodiny, pochopila by som to. Ale kamarát? Ako dobre sa s nimi vôbec poznáš? Mne by bolo blbé ísť na svadbu úplne cudzích ľudí, len preto, lebo chodím s ich kamarátom.
@cistykvietok Neporovnávam len konštatujem aj 10 m známosť sa snáď ráta a za ďalšie plánujú časom svadbu.
ty v podstate len riesis neistotu, ci to priatel s tebou mysli vazne. cize keby sa tvaril, ze bez teba sa mu tam nechce ist, bola by si ok a mozno by si ho tam este posielala
@ghostsgirl kasli na to,nema to absolutne ziadny zmysel,lebo pani ma cez 50 r a vie
@ksulka mňa hlavne mrzí prístup môjho priateľa, že to berie tak v pohode, lebo áno človeku potom prídu na rozum pochybnosti či to myslí naozaj vážne a podľa toho čo mi povedal tí čo v čase pozvania mali niekoho tak neboli pozvaní sami... keby idú vážne ako partia kamarátov ďalšiemu kamarátovi na svadbu, samozrejme by som to vôbec neriešila
@marlowe2 nič si nerobte z komentárov vždy sa musí niekto nájsť neviem keby boli na vašom mieste ako by sa oni cítili.
Podla mňa je to úplne v pohode. Ja som na svoju svadbu pozvala kamarátky z výšky a bola som rada že prišli bez partnerov, pre mňa by to boli cudzí ľudia a takto si to užili ako kamošky ktoré sa dlhšie nevideli. Ja na tom nevidím nič zlé, možno si to chcú len užiť s kamošmi.
U kamarátky by som tiež nepovažovala ročnú známosť za tak vážny vzťah aby to bol dôvod na pozvanie, je niečo úplne iné ak priateľ ide s tebou na svadbu tvojmu bratovi. To je rodina. Keby mal kamarát takto pozvať každú frajerku svojho kamaráta tak sa z 90 hostí kľudne stane 110
Ja som tak vdacna, ze nasi kamarati nas uz proste beru ako rodinu a do nej patria nase deti ,a teda na ich spolocnom dni chceli nielen nas, ale aj nase male deti. Este nam aj sami od seba postielky vybavili, aj ked to nebolo nutne. Ale pre istotu sa uz budem do buducna pytat, ci su deti prekazka. V zivote by mi to nenapadlo.
ja to zas vidím inak...Tvoríte pár a jasné že ťa tam mohol pridať jeho kámoš .... a tvoj priateľ tam ide s radosťou že? Však budú tam kočky, nejaký alkohol - možno sa aj znova zaľúbi...... už poznám takýchto fešákov...
Keby ťa tak veľmi ľúbil tak by tam bez teba ani nešiel... 😉
No vies to je tak...o tom ako vy vidite vas vztah viete len vy dvaja, pre kamaratov si len jeho znamost zatial a ked sa na to pozrem z ich strany no naco sa maju na svadobnom videu pozerat na kopec cudzich ludi co casom uz mozu byt len historia...ja ked som si riesila svadbu dala som termin dokedy mi maju kamarati povedat ci tam niekoho chcu a kto nic nepovedal mal smolu...ziadne +1. Stoji to dost penazi a je to aj stres tym padom. Neurazaj sa, si im cudzia...mozno si casom s nimi vybudujes vztah a budete mat kopec akcii na ktore uz budu s vami ratat ako s parom.
@marlowe2 možno by si mala popracovať trošku na tom, ako prijať odmietnutie ..... že je to bežná súčasť života ... že to možno nie je občas príjemné, ale stáva sa to ... jednoducho nevesta a ženích možno vôbec takto nerozoberali váš vzťah, neriešili či si ty tá osudová žena ich kamaráta alebo nie. Ich pozvanie prebehlo, keď bol ich kamoš single, zoznam bol konečný z nejakých dôvodov, ospravedlnili sa, tvojmu priateľovi asi vysvetlili že to nie je možné a bodka. Možno svadbu platia rodičia a tí si dali podmienku 90 ľudí a viac ani chlp, možno sa pár dostal do konfliktu, že Jožkovu frajerku ste odmietli a túto ste pozvali, možno je nevesta drbnutá a ženích slaboch, možno robia svadbu prvýkrát a tak robia aj chyby, druhýkrát budú určite múdrejší, možno to tvojho priateľa mrzí viac ako si myslíš, ale vidí, že to nevie ovplyvniť, možno, možno, možno ..... ako to tu už niekto múdro napísal "netreba to chápať, stačí to akceptovať".
Ja som tiez tak zavolala kamosa. Poznam sa s nim a jeho sestrou roky a jednoducho som ich oboch chcela na svadbe. Bez frajerky. On s tym nemal problem. Ona tiez. Nepoznala som ju, a nebudem volat na svadbu niekoho koho nepoznam.
@deti95060810 nechcela som to až tak narovinu napísať ako ty, lebo počítaj s tým, že "sebavedomé" ženy sa do teba pustia 😀 😀 ale úplne súhlasím. podľa mňa to jej partnerovi výsostne vyhovuje 🙂
Teba mrzi pristup priatela a co ma on s tym?
Co od neho cakas aku reakciu??
Ze mu povie nehnevaj sa ale kedze si nepozval "moju" nejdem ani ja...?
Jasne ti bolo povrdane ze nie je miesto..
A aj keby bolo..
Je to kamosova svadba takze si rozhodne on koho a ci tam chce...
Naozaj ako si predstavujes ze to ma priatel riesit?
@cinda555 nema naozaj zmysel s tebou dalej komunikovat.Neviem kde si robila svadby a uprimne ani ma to nezaujima.Skus si dat urobit teraz cenovu ponuku na nejakom zamku,a nie v kulturnom dome v hornej dolnej a mozno sa ti otvoria oci.Zo mna ziadna arogancia nejde,to len ty mas stale pocit,ze len to,co pises ty je pravda a beries si vsetko nejak zbytocne osobne.Viac na teba uz reagovat nebudem,idem ja s kamoskami na piesocek,lebo to zeny v mojom veku bezne robia v piatky poobede.Pekny den ti zelam
@ave17 keby boli pozývali len kamarátov z partie bez partneriek tak nepoviem ani pol slova... to by bolo niečo iné.... on mi však povedal že keby sme tvorili pár už v čase ako pozývali ľudí, boli by zavolali aj mňa... a myslím že odvtedy ubehlo dosť veľa času ako ho pozvali a už nieje sám...
Mna kamaratka pozvala na svadbu priateľa som mala vtedy cca pol roka, a hned mi povedala ze si môžem zobrat koho chcem, alebo teda priateľa alebo aj deti ak chcem. Tak by ma to asu tiež dost mrzelo keby mi povie ze mam prísť len sama, takze tvoj priateľ sa ozvat mohol, mozno su v tom one okolnosti (financne, kapacitne zo strany jeho kamarata, nesadla si mu... ) neviem pride mi to zvláštne
@marlowe2 no, mne to až taká blbosť nepríde. U dospelých ľudí, ak majú partnerov, pozýva sa aj partner. Na kamaráta by som kaslala, ale ten priateľov postoj je na zamyslenie. Neprezentuje náhodou tvoj vzťah ako nič vážne? Vie vôbec o tom, že si jeho priateľka a nie napríklad... no, sexuálna partnerka pre prípad potreby? 😏
A ešte poznámka k tomu, čo tu poniektoré písali ohľadom priateľstva ženícha a pozvaného priateľa... kdesi som postrehla niečo v zmysle takom, že predsa priateľ sa nebude vadiť s kamarátom-ženíchom. Veď oni sú priatelia možno celý život, kdežto autorka je s ním "len" pár mesiacov... nuž, moje milé... priateľ (predpokladám) nebude celý život žiť s kamarátom-ženíchom, ani ho nebude nakladať, ani deti s ním nebude mať, ani nič podobné. ba dokonca sa môže stať, že sa časom odcudzia, budú mať svoje rodiny, svoje starosti, možno sa už nebudú aj tak stretávať. mne to pripadá naozaj čudné, že priateľ autorky to neriešil podľa vašich názorov preto, lebo nechcel riskovať dlhoročné priateľstvo kvôli niekoľkomesačnej známosti. z týchto poznámok som vyčítala jedine to, že autorku považujete za nie vážnu známosť. veď predsa keď mužovi záleží na žene, tak robí všetko preto, aby si ju udržal a aby lásku pestoval. ako som spomínala kdesi vyššie: buď je totálne nezrelý, alebo mu na autorke nezáleží. nevyjde to s ňou? no a čo? tak to vyjde s inou...
@montemotherone plánujeme spolu budúcnosť, šetríme si aby sme mohli začať spolu bývať, pozná moju rodinu ja poznám jeho rodinu... takže nie niesom sexuálna partnerka pre prípad potreby
@marlent ja napríklad by som takú reakciu čakala 😏

@marlowe2 Asi je aj rád, že ide sám, ak idú viacerí kamaráti, určite by som to nesilila, lebo aj tak by sa asi bavili, ak sa dlho nevideli a aj tak by som tam bola navyše 😂