icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

marlent
3. júl 2020

@montemotherone to myslis.vazne ci ironicky...

zuzkazp
3. júl 2020

My sme sa dali dokopy v auguste a svadbili sme spolu v marci. Boli to jeho kamarati a pozvali ma.

ghostsgirl
3. júl 2020

Baby, ale ved nezneistujte zbytocne autorku. To, ze jej partner ide na svadbu kamosovi bez nej absolutne nic nemusi znamenat ako aj moze, ale naco hned hororove scenare. Myslim, ze zenich s nevestou sa naozaj nepozastavovali nad tym, ze ci je ona jeho osudova zena. Robit svadbu je stres aj bez tychto zabomysich vojen. Proste uzavreli asi zoznam hosti a nemaju chut to riesit pre osobu, ktoru mozno ani nepoznaju. Myslim, ze maju inych vybavovaciek az az. Svagor teraz nejde na svadbu najlepsieho kamosa presne pre to, ze jeho frajerka by sa oduvala, ak by prijal pozvanie bez nej. Cize len aby nemal dusno, nebude na svadbe svojho najlepsieho kamarata od detstva. Fakt uzasne.

zuzka1117
3. júl 2020

@deti95060810 prečo by si tam mal niekoho hľadať? Preboha potom ako ma fungovať vzťah keď v ňom nie je žiadna dôvera.
Prečo by tam nemal ísť s radosťou? Veď ide kamarátovi na svadbu. A prečo by tam nemal ísť vôbec? Čo bez nej nemá právo ísť nikam? Sa nečudujem že sa každý druhý vzťah rozpadne ak to ženy či muži vnímajú takto ...

taga
3. júl 2020

@marlowe2 ale inak, pozri sa na to zo strany novomanzelov... to teraz maju rok sledovat kto s kym ako dlho? A vobec, preco by oni mali davat priestor svojim hostom, aby rozhodovali, ci s niekym pridu / nepridu. Organizacia svadby nie je organizacia grilovacky... keby im z tych 90 hosti kazdy druhy mal diktovat, s kym pride, co chce jest, kde chce sediet atd, tak by ich slahlo na mieste. Takze z mojho pohladu, je to aj vec slusnosti, akceptovat, ako bol host pozvany. A nie zduvat sa ako mala

lucy2712
3. júl 2020

Nerobila by som z toho drámu, ale teda ak ten kamarát o Tebe vie, bolo by slušné pozvať dodatočne aj Teba. Ale muži to asi neriešia tak ako ženy 🙂 Nechaj to tak a nerieš.

zuzzqa
3. júl 2020

@deti95060810 bože to su take dristy co pises... Ty budes jedna z tych co daju muzovi doma olovenu gulu na nohu a samého ho nepustia ani do obchodu, lebo co ked sa zaľúbi do slecny v rade pred nim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

777januska777
3. júl 2020

@maciatkolulu no ale predsa aj tebe var záleží na tých ľuďoch nie? Ja som chcela aby sa ľudia na mojej svadbe cítili príjemne a k tomu patrí aj pozvanie ich partnera.

ksulka
3. júl 2020

@marlowe2 ano, uz si to tu napisala x krat, ale je to tvoj problem, nie jeho. on iba nepovedal nieco, co si zelas resp. tonom, akym si zelas. to je take hladanie problemov, ktore nie su. povznes sa nad to ;)

marygk
3. júl 2020

Ahoj, my sme robili malú svadbu a nepozvala som švagrovu aktuálnu životnú lásku a tiež bol ofučaný. Ale keď vidím fotky z ich rodinných osláv kde na každej má iný doprovod. A keď sa ho opýtam ako sa volala táto? Alebo táto? Už ani sám nevie. Keďže to mení ako ponožky, pozývať budem až manželku. A keďže máva súčasne viac priateliek, ani neviem ktorú pozvať, či tú oficiálnu alebo tú neoficialnu. Koho pozvať alebo nepozvať, je na rozhodnutí nevesty a ženícha a ich rozhodnutie treba rešpektovať. Ste spolu pár mesiacov, nič sa nedeje.

bettymacd
3. júl 2020

Môjho brata kamarát tak pozval ....
Bez partnerky a to chodili dobrých 5 rokov
Ale to je rozhodnutie svadobčanov, oni vedia prečo tak robia....kebyže ste išli na svadbu rodine nepoviem to je iné

panelacikova
3. júl 2020

@ghostsgirl ja na tom nevidím nič úžasné, keď švagor si svoju priateľku cení a ctí natoľko, že má dusno. chlap je chlapom vtedy, keď mu na žene záleží, rád sa s ňou ukazuje, rád s ňou trávi v spoločnosti čas, chce byť s ňou prítomný na rôznych udalostiach a urobí všetko preto. nie je u mňa chlap ten, čo nezabojuje o to, aby si mohol užívať so svojou priateľkou-manželkou...

marlent
3. júl 2020

Ja som tiez nepozvala bratrancovu priatelku a to boli spolu 6 ci 7 rokov...
Bratranca ani nenapadlo povedat tak krd si nepozvala didu nepridem...
Tak isto priatel sesternice...
Vdaka bohu za normalnu rodinu 🙄

ksulka
3. júl 2020

@panelacikova 🙂 to je velmi "zdravy" pristup

makova333
3. júl 2020

@marlowe2 ak to ti pomoze, pytala som sa teraz mojho manzela, co si o tom mysli a povedal, ze zvycajne sa pozyva host +1, ze 10 mesiacov je normalna doba na chodenie (pary sa bezne beru po takej a aj kratskej znamosti) a ze tvoj partner sa zachoval ako blb.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
ladyvi
3. júl 2020

A k autorke - tolko polemiky a analyzy za niecim takym prostym, ze proste tvoj partner je skratka chlap. A nepriklada dolezitost prave takej veci, co je pre teba dolezita. Vydiskutovat si. Ale nezatahovat do toho zenicha a nevestu. Opytal sa predsa, povedal, ze prepac kapacita. Mozno nakoniec vysvitne ze zenich ani svadbu nejak neriesi a vsetko riesi jeho snubenica a ta mu povedala, ze uz viac ako 90ludi sa nezmesti. On to vzal ako fakt, a takto aj dalej podava. Je to inak malichernost a nic to nevypoveda o tom, ci to mysli s tebou vazne a pod.

panelacikova
3. júl 2020

@ksulka prečo tie úvodzovky? čo je nezdravé na tom, že muž miluje ženu natoľko z celého srdca, že ho teší, keď s ňou môže tráviť rôzne akcie? Keď je hrdý, že ju môže ukazovať v spoločnosti rodiny, priateľov, známych, spolupracovníkov, atď? čo je na tom nezdravé? nehnevaj sa, ale ja osobne mám takého muža (a pritom žijeme oddelene a on má svoju slobodu ja svoju - on holduje športu, ja mám malú dcéru, ktorej sa potrebujem venovať), ale napriek tomu on vždy dbá na to, aby ja som sa cítila dobre a robí veci tak, aby som bola šťastná. ak toto považuješ za nezdravé, tak potom neviem, kde a s kým ty žiješ, ale je mi ťa ľúto

sasenah1
3. júl 2020

Poznajú ta ženích a nevesta osobne? To ze vedia o tvojej existencii je fajn ale poznajú ta? Stretávate sa snimi?
A druha vec - nieje náhodou problém v tom, že sa skôr bojíš o to čo sa tam môže stať? Ze ste spolu krátko a partnerovi na toľko nedôverujes? To len moja "úvaha"
Ak by som ženícha a nevestu poznala len napr z jedného stretnutia, nevadilo by mi to.
Ak by sme sa snimi pravidelne stretávali, vtedy by mi vadilo, že pozvali len priateľa.

tami2014
3. júl 2020

@s_a My sme dostali take pozvanie. Na svadbu sme nesli. Zarazilo ma, ze ine deti tam boli. My stale nie sme zobrati, ked budeme mst svadbu, urcite ten manzelsky par pozveme bez dietata. Som hnusna, ale strasne ma to urazilo.

modrava
3. júl 2020

kratky obed a sedem stran.... 😀
@marlowe2 .. nema zmysel riesit novomanzelov a ich predstavu o svadbe. nepoznas ich podmienky, pomery, ci riesia jednu miestnost s obmedzenym poctom stolov alebo museli odmietnut 3 sesternice z druheho kolena a pratetu z matkinej strany... tak urcite nebudu pozyvat cudziu zenu.
vlastne neries ani svojho priatela. tak ako vacsina chlapov nevnima problem (robim 25 rokov v chlapskom kolektive). dostal vysvetlenie a tym to pre neho hasne.
problem je v tom, ze mas ocakavania. od zivota, od partnera, od cudzich ludi. treba sa naucit zit sama so sebou tak, aby ta nezranovali rozhodnutia druhych.
myknut plecom a povedat si "v poriadku" a s kludom v dusi a hlave si spravit svoj program.

zuzka1117
3. júl 2020

Bože baby ešte tu urobte z jej partnera neschopného chlapa, ktorý si nevie zastať partnerku. Každý normálny človek akceptuje želanie ženícha a nevesty, proste oni ju nepozvali a bodka. Ako správny kamarát to akceptuje , kebyže mi niekto v príprave svadby niekto pili uši s takýmito malichernostami tak by som bola vážne nahnevaná. Veď sú to dospelí ľudia, partner či partnerka môžu ísť kdekoľvek aj bez toho druhého, neznamená to že jeden druhého ľúbi o niečo menej.

marlent
3. júl 2020

@cinda555 kvoli rozpoctu...bola to mala svadba ja na rizikovom takze len vlastne obrad a obed...
Ak by som pozvala ju. Musela by som este aj chlapa jednej druhej sesternici a partnerov oboch mojich tiet a partnerov svedkov a partnerov naj kamosov takzr by mi to slo hore o cca 10 ludi...

ksulka
3. júl 2020

@panelacikova skus si to po sebe precitat a vobec sa so mnou nezaoberaj ;)

cinda555
Odpoveď bola odstránená
zuzzqa
3. júl 2020

@panelacikova ja chápem co chces povedat a teraz to trochu nafuknem, ale ja napriklad nie som cvičena opica v zoo aby ma moj muz chodil kade tade ukazovať a chváliť sa mnou. Keby ma chcel vsade tahat a robil cirkusy ze bezo mna nejde, tak si poklepem na celo ze co za nesamostatneho blba to mam doma 🤷🏼‍♀️

s_a
3. júl 2020

@tami2014 no veru tiež by som na takú svadbu nešla.. ved od tej nevesty nikto nechce, aby to dieťa zabával. a ako som spomínala, hostinu som robila hlavne pre hostí, aby sa dobre cítili.. takže by mi bolo dosť trápne zavolať niekoho bez dieťaťa

hopeja
3. júl 2020

Podľa mňa prehanas, keby to bola jeho blízka rodina, nepoviem....ale kamarát? Mne by to vôbec nevadilo a chápala by som to, dokonca aj teraz a to som s manželom už skoro 10 rokov. Tiež som bola na svadbách kde pozvali len priateľov bez partnerov.

linalinabizu
3. júl 2020

Mam za sebou niekolko svadieb, a aj som nejake odmietla ....nevidim dôvod ist na svadbu /hostinu/ niekomu koho nepoznam..medzi uplne cudzich ľudí. K obradu ti nik zakazat prísť nemôže ak to tak citis ze sa chces s partnerom niekde odprezentovat. Zúčastniť sa obradu , zablahoželať a partner uz nech ide na hostinu sám. No a čo.