Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
Ja mam velku rodinu, obaja moji rodicia pochadzaju z vela deti. Takze som si ozaj vyberala koho pozvem a koho nie aby sme sa vobec zmestili do saly. S kazdym hostom mam blizky vztah a ozaj ma mrzelo ze som musela pozvat vacsinu hosti bez deti, a kamaratov len minimum. Ozaj by som tam nemala kde strcit este nejaku novu priatelku jedine ze by sedela na schodoch pred dverami. A ked nahodou by sa aj miesto naslo, tak by som si vybrala niekoho z rodiny koho este zavolam a nie cudziu babu. On je iba jeho kamarat, nie brat alebo co ze by tam potreboval jeho partnerku. To pochopis ked budes robit svadobny zoznam ty a budes musiet skrtat ludi. Urcite neskrtnes sesternicu aby si pozvala muzovu kamaratovu frajerku ktoru mozno ani nepoznas. Stane sa nieco ked pojde bez teba na svadbu? Ci si sa tak velmi chcela ukazat ze ty mas frajera? Neries blbosti a uz vobec sa koli takej kravine nehadaj s frajerom. Urobte si s kamoskami damsku jazdu a hotovo😉
Moja velmi blizka kamaratka mala svadbu ked som bola s priatelom asi tristvrte roka. Bola som druzicka aj s dalsou nasou dobrou kamoskou. Ta druha kamoska v tom case nemala priatela. Moj priatel tiez nebol pozvany. Vsetci ostatni tam boli s partnermi, ja som tam bola ako keby s tou druhou druzickou. No a k veci. Nejake tie nazory tu, ze priatel ta nelubi alebo ze mu to vyhovuje aby mohol asi sukne obhanat alebo co. To je dobra hovadina. Ja som v tom case svojho priatela lubila, tiez sme spolu planovali buducnost a dnes sme uz manzelia. Ani ma nenapadlo urazit sa, ani mojmu priatelovi, proste sme to vobec neriesili. A ani ma nenapadlo tvarit sa single a ani sa hadat s nevestou a vybavovat mu pozvanie. A jemu to ani nevadilo, lebo tam doslova nikoho okrem mna nepoznal. Zaver pribehu, bola to rovnaka situacia ako tvoja a cuduj sa svete, vsetci sme sa mali a mame dalej radi, priatela som na s adbe nepodvadzala, myslela som to s nim vazne a bez zbytocnej dramy sme to vsetci uplne bez ujmy prezili
Netráp sa tým a sprav si iný program. Naozaj.
Moja najlepšia kamoška si nasla frajera krátko po tom ako sme začali plánovať svadbu. Keďže je to moja najlepšia kamoška, prirodzene sme sa rozprávali aj o tom, či je vhodné ho tam pozvať alebo nie. Ja som ju potrebovala ako družičku asistentku pomocnicku...bola mi celý čas pravou rukou, tak sme usúdili, ze bude lepšie keď pôjde bez neho. Chlapcovi sme to normálne vysvetlili, že proste je takýto plán a vôbec sa neurazil...bol s jej otcom na poľovačke. 😂
Na ich svadbe o dva roky neskôr sme už boli všetci.
Ak veľmi chceš ísť, popros frajera nech sa s kamarátom porozpráva, oni možno ani netušia, že to pre teba toľko znamená. Alebo sa najprv porozprávaj s frajerom, či ťa tam vôbec chce mať.
Možno sa plánujú ako starí kamoši proste ožrať...A pred tebou by sa hanbil...možno všetkých kamošov pozýva bez partnerov lebo majú limit...A ty by si jediná kazila partiu.
Moze to byť všelijako. Ale bez komunikácie sa nič nedozvieš. Pre niekoho pozvánka na svadbu znamená celý svet...pre niekoho je to nepodstatné.
My sme napríklad mali vyše 60ludi a drvivá väčšina boli kamaráti. Takmer nikto rodina. Prečo by som mala.niekoho pozývať len preto, že máme spoločnú babku??? Keď sa nevidame ako je rok dlhy?
Sú ľudia čo pozývajú len rodinu a kamoši môžu prísť len o polnoci zablahoželať.
Každý nech si spraví ako chce...ale nezabúdaj...ste spolu krátko...A tvojom prístupom a postojom o sebe veľa prezradis. Na svojej svadbe budeš tiež riešiť také veci...aj ťažšie...A väčšie dilemy. Tak ponukni pomoc, odvoz, alebo co...ocenia to viac ako ofuknutu nepozvanu frajerku...
@ckatka ale ja niesom vôbec ofúknutá ani urazená ani som sa s nikým nehádala ani nič... mňa mrzí celkovo ten prístup, že keď už robili pozvánky tak skoro dopredu a priateľovi sa zmenila situácia tak aj napriek tomu tam pôjde sám a usudzujem že ostatní tam sami nebudú z toho čo viem... keby idú všetci bez priateľov a priateliek, len kamaráti vážne by som sa nadtým ani sekundu nepozastavila
Zenicky, nehnevajte sa, ale niektore pisete, ako sa tam pcha a neviem co este. Pritom pisala, ze nepoziadala priatela, aby tam nesiel ani sa tam nechce nasilu dostat, len ju jednoducho mrzi, ze clovek, ktoreho lubi nepovie:-Lubim ta, bez teba nejdem. - Na jednej strane: je to mozno kamarat od skolky, nema dovod neist, na strane druhej, ona je mozno zena, s ktorou stravi zvysok svojho zivota. Kazdopadne ju chapem a myslim si, ze je to cele o pohlade na vec, o povahe. Mna by sa to napr. tiez dotklo.
@tami2014 nie to by som nikdy ani neurobila aby som mu povedala niekam nechoď alebo veci podobné, určite niesom taký človek ani by som sa nikam nepchala... vždy rešpektujem jeho voľný čas ktorý trávi bezomňa ja mám taktiež svoj voľný čas... mňa to len celé mrzí že napriek takému dlhému času čo ubehlo od jeho pozvania tam stále pôjde sám aj keď sme pár ktorý rieši spoločnú budúcnosť...
@zuzzqa nepochopila si z môjho príspevku zjavne nič 🙂
Moj muz chodi bezne na svadby kolegom bezo mna.
@marlowe2 tak sa porozpravaj s priateľom. Povedz to jemu, že ťa to mrzí a ako to berieš. Ze sa ti nepáči, že napriek tomu ze plánujete spoločnú udalosť on "nebojuje" za to až tam ides s nim. Toto rieš len s nim s nikým iným. Nedávala by som to za vinu ženíchovi a neveste. Keď sa tvoj priateľ pred nimi nevyjadril, že ťa tam chce tak oni s tebou nemajú prečo rátať.
Tvoj priatel za to nemoze ze pozvali len jeho. A teba neprizvali ani dodatocne ked ta este dako nepoznaju. Kasli na to. A ak je sála napr s urc. poctom miest tak co akoze sa budes tlacit tam medzi niekym pri stole sa buchat lakťami ? Uz maju vymysleny zasadaci poriadok tak sa im nechce zas vsetko menit a vymyslat premyslat co a ako by sa dalo. Budu mat xy inych starosti ako este toto riesit.
no pre mna je to uplne pochopitelne,, prepac,, ale pre zenicha i nevestu si naozaj aktualne cudzia osoba, ktoru naozaj nepotrebuju na svadbe,, svadobny zoznam sa robi, vzdy dlho dopredu, kombinuju sa pary,,, atd,,, to, ze tvoj frajer od doby pozvania si niekoho nasiel,, naozaj nehra ziadnu rolu,, ved ste spolu uplne malo,,, ani len rok,, to keby sa mali aktualne pytat,, ci si niekto nenanasiel medzitym frajerku,, ktoru by bolo treba pozvat,, to sa nerobi,,,,,, zbytocne prehanas,, pozvali si na svadbu kamosa...tiez nepochopim, ako niekto tuzi ist na svadbu,,, cudzich ludi,,,, sprav si peknu sobotu,,,, vobec to neprehanaj,,, nie je dovod,,,
podla mna musi byt aj tvoojmu partnerovi trapne sa pytat a doprosovat sa kamosovi aby si ty mohla ist na ich svadbu..ved ked uz raz povedal ze nemaju miesto tak.nemaju..co sa ma akoze tvoj priatel rozkrojit?ocividne ta tam nechcu..takze bud pojde on bez teba alebo nepojde vobec.ina moznost nie je 🙂 ... a keby ta tam aj teraz silou mocou dopisali tak neviem ci by som isla na taku svadbu kde ta nechcu nepoznaju.
co ma spolocna buducnost a "zena do konca zivota" spolocne so sukromnymi a osobnymi aktivitami a programom partnerov? keby sa malo vzdy cloveka dotknut, ze ten druhy niekam ide sam, tak by ludia v 40-50ke umierali na smrt z dotknutia.
nejde o to, kto ide kedy sam bez druheho, ale ako casto a akym sposobom travi cas ked moze byt s tym druhym.
Ty sa skratka len bojis toho, ze si tam dobre zatancuje s krasnou nacancanou babenkou. Myslim, ze ziarlis.
Tiež keď sme rozposielali pozvánky bola jedna moja dobrá kamoska sama, tak že príde sama. Dva týždne pred našou svadbou spoznala chalana, hneď som jej navrhla nech ho berie so sebou prečo nie, keď sa to dá ešte upravovať, či už zasadaci poriadok, strava atď, ešte skôr on bol taký že nechcel ísť že sne cudzí ľudia pre nho ..a bolo super že tam boli spolu, iste sa zabavili viac ako keby má ísť sama.
Prosiť by som sa neprosila určite, malo by to napadnúť ich. Napr môj muž keby ho takto pozvú nešiel by bezo mňa, a naopak opačne. Aj keď sme ešte neboli zobratí, boli kadejaké oslavy v rodine a vždy sa slušne opýtali či príde aj partner/partnerka hoc ho možno videli tam prvýkrát. Ale spýtali sa či niekoho mám...
@panelacikova zajvne ani ty z mojho 🤷🏼♀️
@marlowe2 mozno naozaj nemali miesto.
To sa asi nedozvieme.
Zamyslela by som sa nad tým,ak by som bola v tvojej situácii,ale neriesila by som to nejako extrémne.ty si môžeš spravit program s kamarátkami.
Moj manzel bol takto na dvoch svadbach, kolegom. Nebola som ani na jednej a neriesila som to. Dokonca na jednej co bol, tak bol od piatka a prisiel v nedelu. Uzila som si samotu a ticho
Možno je tam viac takých párov ako vy, a všetkých pozvať nemôžu a zase ak by povedali tebe, že ok, niekto iný by sa mohol uraziť. Takže sa asi budeš musieť len povzniesť.
@somktosom84 neviem keby som priateľka ktorú spoznal chvíľu pred svadbou nič nepoviem... ale myslím že 10 mesiacov nieje taká krátka doba (a to sme sa poznali už predtým xy rokov len sme kvôli okolnostiam neboli v kontakte) a tam sa úpravy robiť dajú podľa mňa... určite niekto nemá pevne stanovené miesta pomaly rok dopredu...
@cinda555 ja zijem v Michalovciach. A aj tu su luxusnejsie hotely kde zaplatis za osobu od 40-70€. Tak preco by to v BA nebolo realne tych 100€? Podla mna nic zvlastne. Aj ked ano je to dost. My sme mali 16e na osobu (130ludi). 3chody plus svedske stoly a kazdy si chvalil
@marlowe2 poznáš sa vlastne osobne so ženíchom a nevestou?
@marlowe2 ludia sa rozchadzaju aj po viac rokoch. Si len priatelka a ste spolu kratko. Ano kratko. Tak uz neprehanaj. Aby si nakoniec sama neostala ked uz teraz vyrabas taketo problemy
@ruzovakrava nie zatiaľ sa s nimi nepoznám to je pravda... len vedia o mne proste... ale z 90 ľudí tam určite niesú všetci ktorých by poznali... a neznamená že práve tam sme sa spoznať nemohli
@marlowe2 tak ked ich nepoznas, tak sa necuduj

@panelacikova ukazovat ma moze v divadle kam si kupime listky, na promenade kam sa vyberieme podvecer zadarmo, na hokejovom zapase kam sme vyhrali listky, na rodinnej oslave v rodine kam jeden z nas patri.
ale nie tlacit nasilu partnerku niekam, kde je obmedzeny pocet miest a kam dostal pozvanku. predpokladam, ze do kina bez listka by tiez nebolo dobre tlacit partnerku len aby ukazal ze su par a aky je na nu hrdy.