Partner ma berie ako samozrejmosť

kkaajjaaa
21. mar 2022

Čaute baby. Mam vzťah ktorý trvá už 10 rok.Mám úžasného priateľa, ktorý sa o všetko postará a snaží sa aby nám nič nechýbalo všetko mi kúpi lebo si myslí, že to je láska po tychto stránkach je úžasný, ale po tej druhej ze uz mi nedáva lásku . Nedáva mi ten pocit ,že mu stále na mne zalezi. Skor ma berie už len ako samozrejmosť a mňa to mrzelo a trápilo . A urobila som niečo co som nemala ,ale stalo sa. Spoznala som jedného chalana a začali sme sa stretávať. On mi presne dával to co mi tak dlho chýbalo ten pocit ,že niekto na mňa mysli,zalezi mu na mne , zaujíma sa o mňa. Na začiatku som mu povedala ,že mám priateľa a ,že máme to doma ako mame. Ale ani ja a ani on nečakal, že sa zalubime jeden do druhého ,ale stalo sa. A chcel aby som sa rozhodla s kým chcem byt. Ja som mu povedala ,že to není také jednoduché. Že vsak sa poznáme len 3 mesiace a to je malo nato aby som všetko opustila a nechala. Že u svojho aj keď je aký je tak mam už istotu co u neho žiadnu nemám. A tak sme to ukončili, teda on to ukončil. A mňa to strasne mrzí a boli lebo som k nemu aj ja niečo cítila. Dobre ,viem prečo to on urobil chcel vzťah nie len flirt. A ja teraz neviem vôbec co mam robiť stále na neho myslím, chyba mi 🥺. Toľko krát si poviem nemôžem mu písať musím prestať na neho myslieť,ale nejde ton . Áno uvedomujem si ,že sa stalo to co sa malo ,ze je to takto lepšie ale boli to. Viem a uvedomujem si ,že není to fér ani voči môjmu partnerovi lebo žiadny chlap si nezaslúži aby bol podvadzani

babovka2321
21. mar 2022

@kkaajjaaa mna pekvapuje, ze podvedies dlhorocneho priatela a aj tak lutujes samu seba, nie jeho. Prosim ta, rozid sa s nim, nech si najde zenu s chrbtovou kostou a ty sa vrat k milencovi. Win win

janickacrazy
21. mar 2022

@kkaajjaaa s partnerom máš aj dieťa?

a_alexandra_a
21. mar 2022

Podvedieš svojho priateľa a ľutuješ sama seba, aké to máš s ním ťažké? Prosím ťa, pre dobro vás oboch, nechaj ho ísť, rozíď sa s ním, nech si nájde normálnu ženu, ktorá mu bude verná a nie pobláznenú hlupaňu.

dzulli1980
21. mar 2022

Sa poraď so svojím dlhoročným partnerom ... si myslím, že ten to porieši veľmi rýchlo.

veronikaszabova
21. mar 2022

@dzulli1980 presne to som jej chcela napisat 🙂 ze ten to rozhodne za nu 🙂

fiafia
21. mar 2022

@kkaajjaaa ja by som ani ten nový objav nevidela tak optimisticky. Po tak krátkej dobe dáva ultimáta a tlačí ťa do rozhodnutia. No wau ,tomu sa vraví pochopenie. Pre budúcnost, najskôr treba vyriešiť aktuálny vzťah a potom riešiť nový.

snowflake07
21. mar 2022

@kkaajjaaa poraď sa s psychiatrom 😏

janetinka27
21. mar 2022

@kkaajjaaa ahoj, mozno sa vas vztah uz nikam neposuval, predsalen 10 rokov je dlha doba a ziadny vztah po tolkych rokoch nemoze byt ako na zaciatku. mozno vam chybala nejaka napln toho vztahu, nieco, co by ho ozivovalo, mozno nejaky progres, rodina.
on mozno nevie, co ti chyba, mozno by pomohlo pouvazovat nad principmi knihy 5 jazykov lasky. mozno stacilo popracovat na sucasnom vztahu alebo ho aspon zhodnotit, co dalej a nebolo sa treba vrhat do noveho vztahu.
co mam niektore zname kamaratky, tak po tolkych rokoch vztahu prisla kriza, prislo podvadzanie a potom rychle vrhanie sa do svadby z novymi objavom, ci u u muza, ci u zeny - nasli si novych partnerov a pozakladali rodiny.
nestagnuteje vo vztahu?
no a urobila si hlupost, to je pravda, navyse skoro kazdy vztah je na zaciatku krasny, intenzivny. a potom prejde na iny level, ale treba ho vediet stale zivit a rozduchavat vasen a uvedomovat si jeho vyznam.

elenka.k
21. mar 2022

@kkaajjaaa áno, na začiatku je všetko krásne, no trvá to krátko, uvedom si, že čas nevrátiš, čo sa stalo, stalo. Je to na Tebe, čomu dáš prednosť, či stále zabezpečenému vzťahu - ktorý sa dal citovo vrátiť, alebo novému arogantnému, keďže dlho o Teba veru nebojoval .... za to nevieš, či vhodnému / aby Ti nič nechýbalo /
Proste je to risk, no nezabudni, priznanie je najťažšie, lebo neviem, ako zareaguje tvoj terajší / hoci, si viem predstaviť / a potom budeš mať vyriešené .... len či ťa vezme potom nový priateľ,

elenka.k
21. mar 2022

@janetinka27 dobre si napísala .... tak som to nejako aj ja myslela

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

@janickacrazy nie nemáme deti

sense
21. mar 2022

A čo si čakala, že jeden ta zabezpečí a druhy bude chcieť byť stále druhý a bude ti dávať lásku? A čo by si robila keby sa to prevali à nepošle ta do prd..e len jeden ale obaja,... Tiež by si bola ty to chúďatko utrapene?

Na druhej strane ako ty dávaš najavo svojmu partnerovi lásku a ze ti na ňom záleží?
Prečo nepovieš partnerov nech ti radšej nekupuje dary ale vždy keď ti bude chcieť niečo kúpiť povedz radšej mi povedz ze ma ľúbiš...
Pre teba je možno prejavom lásky počuť ze ta ľúbi a pre neho to ze sa o vás stará...

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

@sense nie nečakala som také aby ma jeden zaobstaral a druhy ma ľúbil. Ja som sa veľa krát snažila z mojim rozpravat o našich problémoch a stále som len počúvala ,ze to len ja vidím a vymýšľam si. Podľa neho máme dokonalý vzťah a keď mu hovorím ze ja nepotrebujem darčeky len aby ma mal rad ze to mi chyba . Jeho láska, pochopenie ze vsak to všetko mam. Ja sa tu nejdem hrať na uboziacku a ľutovať sa len som chcela poranenie a niejake to pochopenie. Ja sama si uvedomujem ,že som urobila chybu ale stalo sa . Ja som tiež vždy odcudzovala ženy ktoré podviedli a sama som to urobila.

ferala
21. mar 2022

Asi by si si mala povedať čo chceš a čo očakávaš tak celkovo, lebo už aj ja mám v tom nejaký guláš.

jaskolka
21. mar 2022

Prepáč, ale tu mi príde ze "bolo koze dobre šla na ľad tancovať"
Za 10 rokov ste sa neposunuli prečo? Co ste od vzťahu čakali?Chceli ste len "spolu so užívať" alebo takú klasiku, že svadba, bývanie, deti?
Zároveň nijaký vzťah nie je stále taký ako na začiatku, to je normálne, prvotný ošiaľ pominie a práve vtedy nastupuje ten ozajstný cit (ak je prítomný) že s tým človekom chcem žiť, mat rodinu, zdieľať všetko.
Ver tomu, že aj keby sa rozides a budeš s tým novým, po čase tiež príde ta rutina. A co potom? Nájdeš si tretieho? A štvrtého?
Co chceš od života? Toto si musíš ujasniť a potom riešiť tento alebo ďalší vzťah

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

@jaskolka vždy som túžila po normálnej rodine a normálnom chlapovi. V tom prišiel môj bol a vlastne je úžasný chlap. Ako sme sa spoznali behom pol roka sme spolu začali bývať potom zariadili byt a všetko malo taky rýchli štart všetko bolo fajn . Fungovali sme chodili po výletoch užívali si jeden druhého ale potom to nejak prišlo tento problém mame asi jeden rok ,ze sme sa odcudzili. A mne prišiel do cesty tento chalan a presne mi dával to co mi tak chýbalo. Mňa to len mrzí a boli lebo konečne som sa znovu cítila stastna a ze niekomu na mne zalezi ja som najprv nič nechcela a ani on, ale stalo sa to ale je určite dobre,že ma nechal a ukončil to lebo viem,ze by som svojho neopustila predsa už sa poznáme a dosť sme si toho spolu prežili ci zle ci dobre .

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

A ano každá jedna z vás má pravdu není to pekne co som urobila

janickacrazy
21. mar 2022

@kkaajjaaa možno keby ste mali dieťa, tak by nuda a stereotyp nebol, koľko máte rokov?

timetotime
21. mar 2022

ale zase uprimne, pokial nieco neklape nie je dobre si spravit dieta aby akoze vztah zachranilo, lebo pokial to nevyjde aj tak bude v konecnom dosledku trpiet len dieta.

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

@janickacrazy ja 30 a priateľ 45

elenka.k
21. mar 2022

@kkaajjaaa pekne si napísala,
verím, že každá žena sníva, túži, chce, potrebuje, vyžaduje .... vo vzťahu objatia, bozky, cítiť sa milovaná ..... niektorá to má viac, iná menej, niektorá vôbec.
Niektorá je zdržanlivá, iná nie. Žiadna nevie povedať / dať ruku do ohňa / čo by spravila...keby, keby sa ocitla v situácií, keby mala byť v koži tej druhej.
Sme také, aké sme.

elenka.k
21. mar 2022

@kkaajjaaa tak, je to dosť veľký rozdiel, teraz už rozumiem ......... o 5 rokov sa bude chovať ako celý dôchodca.

janickacrazy
21. mar 2022

@kkaajjaaa on nemá ešte žiadne deti? A ty by si chcela?

kkaajjaaa
autor
21. mar 2022

@janickacrazy nie on nemá žiadne a mne ten vek najprv nevadil ale teraz posledný rok stále len somre ale hlavný dôvod je ten ze ma berie si tu a budeš ako samozrejmosť ale inak je úžasný ako chlap o všetko sa postará nemôžem mu krivdit. A jasne ,ze by som chcela každá žena chce dieťa ale najprv sme riešili iné veci a teraz keď si to vezmem neviem ci bude mat nervy na to dieťa a ci vlastne aj chce na túto tému sa už vôbec nerozpravme

vafinka
21. mar 2022

@kkaajjaaa za mňa ste prechodeny už vo vzťahu.nikam ste sa neposuvali stagnujete.a to je zle ....

janickacrazy
21. mar 2022

@kkaajjaaa no tak to je dosť dôležité si to nejak ujasniť, lebo ak ty dieťa chces a on už nie, tak to môže byť dosť veľký problém. Myslím, že on je už asi pohodlný a v tom veku zrazu malé bábo, neviem, ako by to dopadlo.

karolinakr
21. mar 2022

A henten stal za to či nie? Tak tomuto daj kopačky a chod za novym.Mozno zistiš-že je ešte horši ..ako tento.Inak ako je možne, že sa nevies rozhodnút? Vsak musiš vidiet, kto ma ake plusy a minusy a nie stavka na istotu, potom banovat..Jedna baba tak otehotnela s druhym, potom na fore banovala, že je sebecky v posteli, že radšej mala ostať u prveho a je jej do plaču

jaskolka
21. mar 2022

Tak dosť veľký rozdiel je medzi vami. Čiže ty si vlastne šla do vzťahu ako mladučká 20 nicka a on bol už vtedy zrelý chlap.
Podľa mňa ste si "pre chodili" vzťah, nikam sa neposunuli. Inak keď ste chceli(obaja) rodinu, prečo ste ju teda nezalozili? Nechcem tým povedať, že dieťa je lepidlo, to nie, ale v podstate ono to funguje tak, že nejaké stupienky vo vzťahu sú nutné.
Teraz sa sústredís na seba a máš pocit ze ti nedáva on dosť lásky. Ale po 10 rokoch nedá sa čakať ze ti bude dvorit a nosiť ruze každý deň, ako v prvé mesiace. Vzťah dozrieva, a bohužiaľ niekedy aj prezreje.
Co vás momentálne spája? Lebo ak je to len rutina a prežite roky, a strach začať nanovo, ver tomu ze nebudeš šťastná a tým pádom ani on

dadis
21. mar 2022

Nerozumiem, co cakas. V aktualny vztah si si pokazila uplne. Chyba bola, ze ste sa neposuvali dalej postupne a ste ako dvaja odziti partneri, ktori vyprevadili deti z hniezda. Preto ma zmysel budovat vsetko postupne. Najprv randenie, potom spolocne byvanie, zasnuby, svadba, manzelsky zivot bez deti, deti, manzelsky zivot po detoch. Vy ste uz akoby prechodeni. Nemyslim.si, ze je dobre sa teraz vracat spat. Ten vztah ochladol, spravila si chybu, zradila si ho a aj ked sa to nikdy nedozvie, uz to nikdy nebude ako predtym (mozno by sa ho nepodarilo zachranit i tak). Myslim si, ze je rozumne sa rozist.

zmrzlinka2021
21. mar 2022

@kkaajjaaa Podla mna mate prechodeny vztah. Uz davno ste sa mali vziat a mat mozno aj to dietatko