icon

Partner má o 15 rokov viac

simiimis
9. máj 2018

Aky je vas nazor na vztahy, kde je takyto velky vekovy rozdiel? Napriklad 22 a 37? Ona chce dostudovat, on by mal mat v takom veku uz rodinu.. Jej rodicia ho neakceptuju, pretoze je 'stary' a jeho rodicia si myslia, ze uz nema cas "stracat cas" s takou mladou babou...
Co v takom pripade?

ukulela
10. máj 2018

@tinaa64 ja len že keby mali 40 dcéry a chlapa o 20 rokov staršieho, tak ten stále ešte malá v práci a nečaká doma odkvacnuty v plienke ... Ak si dvaja sadnú naturelom, vek nie je problém. Ale ak jeden chce aktívne žiť a druhý sedieť pred tv, tak áno. A to je síce aj o veku, ale aj o povahe. Deti sa ta pýtať nebudú. Odsťahujú sa a hotovo. Ja osobne mám negatívnu skúsenosť s 13 ročným rozdielom. Ale rodina mi do ohodnoťte nekecala a aj som to ukončila. Nesadli sme si povahovo. A to bol aktívny športovec.

modrava
10. máj 2018

kamaratka ma tak manzela... a sledujem to od jej 25ky. teraz ma ona 49 a on cez 65. zo zaciatku super a teraz je to zle. jemu po 60 zacali odchadzat kolena, bol na operacii s bedrovym klbom, problemy s chrbticou... behom 5 rokov sa z neho stal uboleny uhundrany stary muz bez energie a chuti do zivota. a to cely zivot zili aktivne, nemaju deti, maju dostatok financii, sportovali, chodili lyzovat, hrat tenis, golf. ona zaskocena, lebo toto si celych tych 25 rokov nepripustala. z aktivneho 60nika sa dokaze velmi rychlo pri prvom zdravotnom probleme stat pasivny 70nik..
mam 22 rocnu dceru a urcite by som nadsena nebola. samozrejme, nezabranila by som tomu, ale nazor by som si povedala. a navyse pozna tu moju kamosku.

persica
10. máj 2018

Cim som starsia, tym viac si uvedomujem, ze aj 5 rokov je vela. A ked uz, tak radsej mladsi muz 🙂
Ale zas dospeli ludia si urobia podla seba, ako to v danej chvili citia. Nikto netusi, co bude o 20 rokov. A zas 22rocna zena ma o dva roky VS dokoncenu a on tie dva roky na rodinu pocka, ak sa maju radi.
Ten vekovy rozdiel je v hlavne v starsom veku velmi citelny. Napriklad moj otec ma 66 rokov. Cely zivot bol v kondicii a zdravy ako repa. Jeho karta obsahuje len vstupnu prehliadku, ked nastupoval do prace a papier, ze po 65 moze soferovat 🙂 Stale je zdravy, aktivny, svalnaty chlap, ale v starobe sa stal z neho neskutocny hundros protivny a negativista. Byt s nim 5 minut a spoznate Danteho peklo 😀 A co pozorujem jeho rovesnikov- je to na jedno kopyto.
Ked si niekedy citam prispevky @tomiholjubavi o starom vragovi- to akoby o mojom ocovi pisala- aj ked teda nie je lakomy. To zas darceky on rozdava- aj drahe 🙂

6mia6
10. máj 2018

@dominika7990 bavíme sa o chlapoch. Práve preto by som nechcela staršieho chlapa lebo ja som dosť aktívny človek a ženy celkovo sú aktívnejšie

pietrins
10. máj 2018

ja mám 29, chlap má 40. 3 roky po mne pokukoval a nejaké 2 roky sme spolu a čakáme prvé dieťa. Na začiatku som mala obavy z toho že je o hodne starší odo mňa a popravde ani som sa kvôli tomu s ním nechcela púšťať do vzťahu 🙂 ale rozumieme si, funguje nám to zatiaľ...a čo bude do budúcnosti nikto z náš netuší

tinaa64
10. máj 2018

@nikitta17 no xkeby so tak raz dosla domov a nasla si myza lezat na posteli bez pohybu. A musela volat zachranku tak meviem meviem ci by sa uz nebala nechat muza sameho a neutekla z roboty domov rovno za nim.....alebo by si aa o neho musela starat po mozgovej prihode...znova ho ucot jest chpdit rozpravat...nieje to sranda...a nie .nie kazdy stary clovek musi mat take problemy..ale väcsina ano..a casom aj tak pridu tie zdrav.problemy...ale tu nejde len p zdravie..ale aj nazory a pohladna zivot.. A najparvdepodobnejsie je to ze zena sa stane v mladom velu vdovou(aaano viem moze zomriet aj mlady clovek)alebo sa nedozije jej muz ani vnucat(ano viem to nemisi ani mlady)ale...

dai
10. máj 2018

Strasne vseobecne pisete zeny... ako ja by som tiez do vztahu so starsim neisla ale hlavne preto lebo ma nikdy starsi nepritahovali - okolo 20tky ma viacero zabezpecenych 40tnikov balilo ale stale mi prisli pre mna stary - to ale bolo moje citenie - ti chlapi boli aj pekni a ajcnejsi ako vacsina mojich rovesnikov...
Ked tu pisete ako po 60tke ide vsetko dole vodou - u mojich rodicov to bol teda asi zazrak lebo mam pocit ze prave obdobie 55 plus si uzili najviac - precestovali polku sveta, kazdy den vychadzky, vinko, restauracie... moj ocko zial zomrel ale nie na infarkt alebo krvny tlak ( ten mal ukazkovy, 1pkm ddnne chodil pomaly az do smrti...) skolila ho rakovina podobne ako omnoho mladsich... detto napr. Moj otec sa prave z toho hundrosa zmenil na pozitivneho aktivneho chlapa ( kvoli tej rakovine zmenil zivotny styl , stravu etc. )

To ze teda ja by som si starsieho nevzala neznamena ze ina s nim nemoze byt stastna. Ako tu nejaka mamka pise ze by to dceram zakala - pre mna klasicke malomestianstvo - co by ludia povedali - pre mna je dolezite aby si decka nasli partnera ktory ich bude lubit a vazit si ich plus aby mali spolocne ciele - je mi jedno ci budu generacne rovnako na tom alebo nie, hlavne nech su stastne....

tinaa64
10. máj 2018

@ukulela no neviem si predstavit ze pri mojich dcerach kt.by mali 40 r.ze bude vedla nich 60 rocny dedko..a nic som nepisala o plienkach...ale o moznych zdrav.problemoch..kasne ze sa pytat nebudu...ale ircite im nebidem hovorit ze dcery moje dobre ste si vybrali dobre....to nikto nemoze odomna chciet ..je mi jasne ze im to nezakazem...ale urcite im vyjadrim ten nesuhlas...

dai
10. máj 2018

@tinaa64 ty yz teraz vies akeho cloveka si vyberu? Ja si tiez neviem toto predstavit pre seba ale mam kamosku co to takto ma a je to spokojna zena ( spokojnejsia ako mnohe s rovnako starym partnerom...)

modrava
10. máj 2018

skor ide o to, ze ta 22 rocna si to jednoducho predstavit nevie, ze ten jej raz bude 65 rocny a ona 50 rocna. nevie co to je stary chlap. uhundrany a pasivny. 40-50 rocna ked lubi a vie co ju caka a akceptuje to, z lasky k nemu...

tinaa64
10. máj 2018

@dai pisala som ze viem?nikto nrvie co sa o sekindi stane...pusala som ze si to neviem predstavit...ze by mal but zat v mojom velu alebo este starsi a ze by sa moje dievcata ale kedna z nich mala vydat alebo zit s dedom...a nehovorim ze taky par nemoze byt stastny..ale do kefy?kym nepridu prve nezhody kvoli nazorom alebo pridu zdrav.problemom..ja taky zivot pre dievcata nechcem....ja si predstavujem ze si vezmu vekovo seberovneho ze da spolou postaraju o deto neskor vnucata a hlavne ze spolu aj zostarnu..no ale ako sa hovori clovek mieni boh meni

lucilaines
10. máj 2018

Moji stari rodicia mali medzi sebou rozdiel 20 rokov..boli spolu cely zivot bez problemov v krasnom vztahu..ano, je pracda, ze dedko v 80 ochorel a bolo treba sa o neho nejaky cas starat..tak sa o neho babka staralantak isto, ako by sa kazda ina manzelka starala o manzela..este mozno lepsie, lebo ak sa ma 78 rocna zena, tiez uz mozno chora, starat o 80 rocneho starkeho, je to urcite zlozitejsie a narocnejsie ako ked to robi o dvadsat rokov mladsia..babka dedka s laskou doopatrovala, zomrel pred desiatimi rokmi..dnes babka normalne zije dalej, je aktivna, chodi na vylety vlakom zadarmo po celom slovensku, bicykluje, uziva si dochodok..dokonca ma ponuky na vztahy od inych dedkov, ale tie odmieta, kedze tvrdi, ze jej lska bola len jedna a druheho uz nechce..a vobec nema pocit, ze by o nieco prisla tym, ze par rokov venovala staraniu sa o choreho manzela

sense
10. máj 2018

@tinaa64 nuz to ze on je taky nie su vsetco ale treba hodit vsetkych do jedneho vreca ale vdaka pobavila si ma....apropo 30-40nesefia pri tv mozno v papucuach ale po varoch s kamarstmi ale pri pc hrach denne temy aj tu na

jana_eyre
10. máj 2018

necitam diskusiu, len pridam.. ja si myslim, ze kazdy ma nejaky mentalny vek.. moze byt 20 clovek s mentalnym vekom 30tnika a moze byt 60rocny clovek s mentalnym vekom 15tky.. takze realny vek je podla mna uplne nepodstatny, ak sa stretnu dvaja s rovnakym mentalnym vekom a vyhovuju si, preco by sa mali rozchadzat zato, ze sa nieco nepozdava okoliu?

ja som mala vzdy starsich partnerov, lebo sice som mala tazku pubertu, nikdy som nebola typicka pojasena pubertacka a tak som pritahovala starsich intelektualov, ktorym sa asi pacili mlade baby.. nikdy som nemala 15r rozdiel, ale keby aj ano, tak co.. jedineho rovesnika mam muza, je len o 2r starsi, ale jeho mentalny vek bol vzdy vyssie ako ostatnych nasich rovesnikov..

tinaa64
10. máj 2018

@sense nepisala som e0 40 rocnych..pisala som o tom co bude cca o 20 rokov..pisala som aj to ze teraz ke vsetko fasa su super aktivny plny energie...ale co po tych 20 rokoch...to uz budu mat 60 rokov...ved telo starne. A ktomu pribudaju aj tie zdtav.problemy.nevude vecne po fyz.stranke v pohode..ako uz vyssie bolo pisane..ludia v takom veku uz zacinaju byt ufrflany..sama vidim ako sa mi moji clenovia rodiny menia pred ocami...ani neviem ako a uz su to postarsi alebo starí ludia kt.uz toho tolko "nevladzu" tak ako pred 10-timi rokmi...tí ludia uz maju ine priority..uz ziju takym volnejsim tempom...nesedia cele dni ma gauci ...ale ked maju na vyber ci pohdu vecer niekde "zit"alebo si oddycnu doma ..tak radsej ostanu doma lebo rano zas musia makat..

kvetinka75
10. máj 2018

ja si to neviem predstaviť. Keby mal môj muž o 15 rokov viac ako ja, to by mu ťahalo na 60-ku a poviem pravdu, tie rozdiely by už bolo dosť vidno. Môj muž má niečo pred 50-kou a už teraz zdravotné problémy a niekedy mi ,,nestíha,,. Ja by som behala lietala kade tade a on už väčšinou len také pasívne aktivity. ľahké prechádzky, cez dovolenky turistika, to áno ale väčšinou už len na záhrade sedieť, grilovať a neriešiť výlety, šport a iné aktivity. A tá ufrflanosť ako napísana tinaa, ja jáj, to už teraz začína 😉

tinaa64
10. máj 2018

Boze baby..ved si zite aj s o 50 rokov starsim muzom..mne je to jedno..len som pisala ze by som To mechcela pre moje dievcata...ze si to neviem predstavot ze zat bude odomna bid starsi alebo taky alko ja...nemusite ma tu za to bombardovat spravami a chytat za slovicka...a je mi jasne ze povolenie si pytat nebudu ale to meznamena ze. Stym mam automaticky aj suhlasit..toto nemoze nikto odomna chciet.a nie neviem co sa stane ..koho si vyberu..a ani nemam malomestiacky rozum ako tu uz bolo spominane..nakolko je mi sumafuk co si ludia myslia.....proste mi to pride divne...tak divne ako ked si dama v rokoch najde mladeho zajacika ..to je vsetko...

jana_eyre
10. máj 2018

@tinaa64 medzi mojou svokrou a svokrom bol 1r rozdiel.. minuly rok svokor zomrel.. od svojej 30 to bol ufrflany namosureny clovek co chodil maximalne do zahrady, svokra zase pozitivna, keby na 60tku nemala zdr.problemy s pecenou a klbami, vyjde aj na gerlach a cestovala by kamkolvek.. vobec to nie je o veku.. aj moj otec dostal v 45 mozgovu porazku a nasledky ma uz 25r.. medzi nim a mamou bol 5r rozdiel..

tinaa64
10. máj 2018

@jana_eyre ach joo..tak este raz..nehovorim ze mladych to nemoze postihnut...ale u starsich je to uz viac ako pravdepodobne..nakplko telo ke uz stare unavene dorobene a nevladze tak fungovat... Dalsia vec su nazory... ..stale pocuvam..jooj vy mlady nic meviete este ste nic nprezili..no dakujem pekne keby mne mm mal tale hovorit..a v podstate a v skratke pivedane ze som mlada hlupa kt.nic nevietoto pocuvam pri lazdej prilezitosti od jedneho 60-tnika lt.ma 40 rocnu zenu...a deti v jej velu a uz aj vnuca

hiebi
10. máj 2018

Moj manzel je tiez o 15 rokov starsi ako ja.Fyzicky tipuju mne 30 a jemu 35 🙂 Je to najlepsi clovek akeho poznam- moj najlepsi kamos, partak, laska Opora. Najprv som ho nechcela ked mi povedal kolko ma rokov a riesila som ze co ostatni povedia.Potom som si povedala ze mozno prezijeme spolu menej rokov ako keby mam rovesnika ( Ale to je tiez individualne- kedze nikdy nevies koho a kedy sa zivot skonci) , ale za to budeme zit laskyplne a so smiechom. Pretoze nizky vekovy rozdiel nezarucuje dlhodobe stastie. Zaklad su hodnoty, osobne nastavenie ( ja si s mojimi 26 rocnymi rovesnikmi nemam co povedat)A laska...cakame prve dietatko a tesime sa.Zi a nechaj zit- pokial vasa laska nerozbila nieciju rodinu tak nie je o com

jana_eyre
10. máj 2018

@tinaa64 no a myslis, ze ten co ti to vravi je taky kvoli svojmu veku, alebo povahe?

persica
10. máj 2018

Ved kazda si tu povieme len svoje nazory a skusenosti. A kazdy clovek je jedinecny original. Zaklad je sa druhym ludom do vztahov nemontovat. Ako si kto vyberie, tak nech si zije.
Spravny a jediny manual na zivot neexistuje. A ja si osobne aj myslim, ze clovek je v danom obdobi zivota s tym, koho v danom obdobi nejako "potrebuje" (nemyslim zavislacky, ale skor ako ho ten clovek niekam posunie, nieco sa od neho nauci, alebo je mu s nim len jednoducho dobre).

lubbi1
10. máj 2018

existuje vela vztahov kde je takyto vekovy rozdiel, dolezite je ci si rozumeju ti dvaja ludia a vedia si spolu prestavit zivot a nie to co na ich vztah hovoria rodicia ;)

modrava
10. máj 2018

neviem preco sa tu miesa mentalny vek, fyzicka zdatnost, choroby v mladosti. vsetko je individualne, aj 65 rocnemu zdravemu chlapovi moze umriet 50 rocna manzelka na nejaku chorobu. ved to je pripad od pripadu.
otazka znela ci by to rodicom vadilo. mne ako matke ano. zvysilo by sa riziko, ze dcera bude v zivote riesit viac a zbytocnych problemov. ale to neznamena ze by neprezila stastny zivot s vitalnym chlapom v 80ke.
mam skoro 50 a vela znamych aj velmi dobrych priatelov co prekrocilo 60-65ku. a hovorte si co chcete, mentalne sa menia. stracame spolocne temy. a to sa pozname 20 rokov.

tinaa64
10. máj 2018

@jana_eyre je to aj kvoli velu...lebo skpro lazdy v jeho velu mi povedal noeco v tom zmysle..aj dedo ze este nic neviem ayd ayd...a ten panko.ke ozaj frflany len toho svojho lenina komunizmus ospevuje na kazdeho vsetko nadava..doma sedi.
Max .ide na balkon..ani zohnut sa nemoze lebo sa mu hned hlava zatoci..moj svokor nie je taky extrem..ale uz aj na nom vidno ze radsej si porobi ma zahradke alebo ide na prechadzku do lesa...na huby ci ryby..svokra tak isto s nim..ale iz toho vela nevladzzu tak ako ked som ich spoznala..zostarli mi pred ocami...aj babka...uz ta tiez len posedava...lebo nohy ku bolia..daco porobi naz ahrade ale uz toez tak nevladze ako pred rokmi..kedysi..vlastne este pred dvpma rokmi navlaxovala tasly z obchodu a teraz mm jej chodi pomahat lebo uz nevladze..tiez mi zostarla pred ocami...proste tp su stari vyrobeny ludia kt.makali celu zivot...je mi jasne ze clovek kt.poriadne nemakal tak aj v 60tke je fit..ale aj toho raz telo prestane posluchat...ja uz tiez niesom taka akovv 18-tich..tiez radsej travim cas s rodinou. Bid doma alebo na nejakom vylete ci grilovacke ako niekde na zurke ci koncerte...clovek starne a jeho telo s nim aj zmyslanie sa meni to je normalny proces...

sense
10. máj 2018

@tinaa64 co bude o 20r nemozes veduet, zaruky nemas ziadne, hlavne v dnesnej do

tinaa64
10. máj 2018

@sense bed prave...ale nikto ma nepresvedci ze clovek po sestdesiatke je vo vybornej kodicii plny energie ako nejak30-tnik ci 40-tnik..teraz to nevyzera ked si 20-tka zacne so 40 rocnim..jasne ze je este vo forme..ale roky pribudaju...neviem co bude o 20 rokov.neviem co bide o 20 minut...ale jedno viem clovek starne a nemladne a sily ubudaju...tak ako starne clovek starne aj telo aj organy..zmeni sa fyzicky aj pdychycky..a a tento fakt nemoze nikto vyvratit...

bodka13
10. máj 2018

@tinaa64 je normálne, že každá matka,ale aj otec chce pre svoje dieťa iba to najlepšie..... takže môžeme im povedať svoj názor, spomenúť skúsenosti zo života, vysvetliť čo môže byť v budúcnosti vzhľadom k vekovému rozdielu ALe konečné rozhodnutie bude na dieťati a my rodičia by sme to mali akceptovať

jana_eyre
10. máj 2018

@tinaa64 strasne zovseobecnujes, to nemam rada..

tinaa64
10. máj 2018

@bodka13 Rto viem ale ja by som z toho nadsena nebola...zakazat nemozem ale povedat musim ake by boli mozne "rizika"