Partner mi chce zobrať dieťa na Slovensko
Dobry den.Chcel by som sa opytat ci nahodou niekto ma skusenost s takouto vecou..S partnerkou sme neboli zosobaseny , zili sme v rakusku.Rozisli sme sa a dieta som dostal do predbeznej opateri,dcera je u mna uz rok a ona ju chce na slovensko.Nema pracu , ziadny vlastny byt, ziadny prijem.Ale aj napriek tomu sa mi ustavicne vyhraza ze ju dostane na 100 ona..Nasa dcerka je velmi malicka bude mat len 2 roky.Ma s nou casty kontakt.Ma sancu ju zobrat po roku odomna prec na slovensko? Nie je nejaky zakon v rakusku, ktory hovori ze ked sa nachadza dieta pri otcovy tak dlho nema narok ju zobrat prec do zahranicia?akujem za kazdu odpoved prispevok, pomoc..
@peter252525 záleží od toho, kde bude prebiehať súd 😔 aké boli dôvody, že dcérku prisúdili tebe? Také malinké dieťa (pri prvom opatrení mala max 12.mesiacov) nie je obvykle dávané otcovi, takže tam museli byť vážne dôvody - týchto sa drž... chjo, dúfam, že to dopadne pre dievčatko dobre 😔
Sud uz rok priebieha v rakusku.Moja partnerka zanedbavala vychovu dietata.Obratil som sa na vsetky institucie ktore su v rakusku,ale po niekolkych mesiacoch co odisla a dieta mi nechala som dostal predbezne rozhodnutie .Ked nedostala rodinne pridavky a matersku , tak prisla naspet do rakuska stym ze cche malu..A zit s nou na slovensku.Neviem ake su jej sance ale o malu je dobre postarane.Ma sance mi ju zobrat? Chce ist na metersku este s malou.
@peter252525 a kto sa o malú stará teraz? Ak súd prebieha v Rakúsku, tak máš podľa mňa väčšiu nádej, aby dcérka ostala na mieste svojho obvyklého pobytu, t.j. v Rakúsku. Stará sa o ňu opatrovateľka, kým si v práci?
sue Nie malicku davam do jasliciek ,mam upraveny pracovny cas do 14:00 potom okolo pol 3 ju vyberam z prace.. Ona ma s nou kontakt 3 krat do tyzdna po 3 hodiny.. co je velmi vela.. Takto jej sud na zaciatku nariadil..Teraz som dal o znizenie pretoze je to velmi vela.. Byvala neplati alimenty a nijako ma financne nepodporuje, prave naopak.. Haze mi kolena pod kolena.
@peter252525 alimenty jej boli stanovene,vycislene????Este skor ako nieco poda ona,by som podala ja za zanedbanie povinnej vyzivy....tam si myslim,ze sa jej sance este viac znizia
Nema ziadny prijem, pravnik mi povedal aby som o alimenty nic nevravel, kedze mam slusny prijem a tych 200 eur mi od nej absolutne nechyba.Dokonca som jej dal viacero ponuk aby ostala v rakusku ale pod jednou podmienkou ze mala ostane u mna v opatere.. Napriklad chcel som jej platit byt, tyzdene prispievat na stravu a dokonca jej byt aj zariadil.Mohla nastupit do prace ,ktoru mala vybavenu za 1200 v cistom,13,14 plat. Vsetko odmietla stym ze ona chce zit na slovensku a je presvedcena ze dcera bude pri nej stastnejsia a na slovensku je pre nu lepsie vsetko zabezpecene.. Myslite ze tie ponuky ktore som jej dal na sude zavazia? Mam taky pocit ,ze vsetky organy a vsetky institucie sa priklanaju na stranu matky.chce jej dat dieta za kazdu cenu aj bez ohladu toho co bolo v minulosti..Chcu za tym urobit hrubu ciaru..Mam pocit ako keby mi zviazali ruky stym ze som chlap a dieta ma byt pri matky, aj ked vsetci dobre vedia ze dieta je pri mne stastne a bude sa pri mne lepsie mat.
@mata128 Sud este nestanovil vyzivne, pretoze nemala ziadny prijem.A ani nema.. Ona dobre vie ze ked dostane malu tak sa financne zabezpeci a ked nastupi do prace bude musiet platit sudne trovy.. to je samozrejme na mojej strane ale zo slovenska doniesla vselijake potvrdenia ktore su samozrejme nepravdive a kupene,ale dokazat to je velmi tazko..
@peter252525 - musis jednoducho bojovat o malu, drzim velmi palce. Ona ju berie len ako zdroj prijmu a spekuluje, ze na slovensku z rakuskeho rodicaku a vyzivneho od teba v klude prezije a nebude musiet ani prstom pohnut. Dufam, ze mas dobreho pravnika specializovaneho na rodinne pravo, ktory toto nedopusti.
@peter252525 to je dobreeeee,ze nemala ziadny prijem....som sa zasmiala,ironicky...nech sa staraaa....ty ako chlap keby si nemal ziaden prijem,na teba hladiet nikto nebude,lebo "matka sa musi o dieta starat a potrebuje na to financne prostriedky"... Opacne to uz neplati????
@mamulienka30 Mam najlepsieho pravnika ktore som dokazal zohnat..Ale doteraz mi nepovedal jasne moje sance len ze mam vyzsiu sancu..Stoji ma 250/hod ,a prakticky nic neviem na istotu vzdy ma udrzuje v strese..Aspon robi co moze ,ale sam mi povedal ze chlapi v tychto pripadoch velke sance nemaju najme vtedy ked su deti velmi malicke, ale neviem ci mi to vravy len z toho dovodu aby zo mna vytiahol viacej penazi alebo to mysli vazne.Jedina moja zachrana bola to ze mam predbezne rozhodnutie.Ale cely ten prosec ohladom mojej dcery a mna ide neskutocne rychlo ,niektore pripady sa tahaju roky tu to pohnali velmi rychlo. co my samozrejme nehra do karat , pretoze ja potrebujem cas.. Mozno sa este niekto ozve kto ma podobnu skusenost ze partner chce zobrat dieta na slovensko z rakuska..Kazdopadne vam vsetkym dakujem za komentare..
@mamulienka30
@peter252525 - ak tam mala chodi do jasiel, ma tam kamaratov, lekarku, je to jej stred zaujmu. Byva s tebou uz rok sama, teda je naviazana hlavne na teba. A to u tak maleho dietata zavazi najviac, plus mas prijem, mate kde byvat. Ona ju chce odviezt do krajiny, kde nikoho nepozna. Hovori mala vlastne slovensky? Ak by nie - aj to by ti velmi hralo do karat.
@peter252525 možno by stálo za to poradiť sa aj s iným právnikom...a videl by si...treba zháňať potvrdenia, zbierať si podklady, že ty vyvíjaš iniciatívu pre stretávanie matky s dieťaťom, že si jej ponúkol veci, treba zháňať svedkov, ktorí by potvrdili tvoje slová aj v Rakúsku aj na Slovensku.
DRŽÍM PALCE !!!
Veru v takychto pripadoch treba zaznamenavat kazdy telefonat, kazdy e-mail, kazdu hlupost, s dietatom chodit na co najviac kurzov, co najviac ho integrovat v danom prostredi, pretoze sud potom takmer nikdy nedovoli ho z tohoto prostredia vytrhnut, pretoze to nie je v zaujme dietata.
@peter252525 mna by zaujimala definicia - matka zanedbavala vychovu dietata... to sa ako prejavovalo? osobne si myslim, ze su prilis silne slova, ze matka ma dieta 3x do tyzdna po 3 hodiny a to je prilis vela. Naozaj si myslis, ze tvoja dcera nepotrebuje matku? A iba preto, ze ty mas peniaze, tak s nou byt nemusi? Ake potvrdenia, ktore priniesla su falosne podla teba? Nechce sa mi verit, ze uradne potvrdenia by si niekto dovolil falsovat.. To je mozno iba tvoj pohlad na vec. Z akeho dovodu ste sa vlastne rozisli? Mas 22 rokov..
Matka zanedbavala vychovu dietata to znamena ze moja dcera nebola dostatocne prebalovana cez den ked som bol v praci, na 3 mesiace bola podvizivena a mala o jedno kilo menej.. Susedia mi vraveli ze casto pocut krik vrieskot ked som nebol doma to znamena ze po nej vrieskala.Nechodila s nou na prechadzky,nehrala sa s nou, nevenovala sa jej.3 krat do tyzdna po 3 hodine je samozrejme vela pokial pracujes a musis splnit tie terminy.. Informoval som sa o tom kolko dostanu chlapi tak dostanu kazdy druhy vikend.Ja chcem aby ostala v rakusku a bola pri nej, ale ona cche aby moja dcera bola bezomna, pretoze ju chce zobrat na slovensko.Co sa tyka potvrdeni, bola s dcerou v anglicku nebola s nou na povinne ockovanie, nebola s nou za 3 mesiace na ziadnom vysetreni.Doniesla peciatku od lekarky za ktorou som bol a chcel som vidiet zdravotnu kartu , zaznam o tom ze moje dieta bolo vysetrene nic take som nedostal, taktiez moja dcera nebola vysetrena tiez ziadnu poistovnu, takze pani doktorka tvrdi ze jej to urobila ako samaritanka.. Vsetko som nahlasil na dohlad nad zrdravotnou starostlivostou..A bol som aj na policii..Rozisli sme sa z viacerych osobnych dovodou,ktore tu nebudem spominat, boli natolko zavazne ze moja byvala priatelka dostala od sudu psychiatricke vysetrenie, ktore na moje prekvapenie dopadlo tiez dobre.. Ja si na peniaze tvrdo zarabam ,preto ich aj mam ..
@sisaha Zeny drzia a vzdy budu drzat proti chlapom,ja nehovorim ze vsetci chlapi su najlepsi, a za drvivu vacsinu su oni na vine za rozchod..Potom to na sudoch vrha zle svetlo na tych chlapov ktory sa prikladne starali a snazia sa najst vsade inde chybu len v matke nie..
V ramci EU sa zohladnuje domovska krajina dietata, v tvojom pripade to bude rakusko. Manzelka nema pravo dieta bez tvojho suhlasu zobrat z rakuska. Ak tak urobi, obratis sa na sud a dieta jej bude odnate.
@oslo1 Ja viem ze je protipravne nedovolene premiestnenie dietat z krajiny do krajiny bez suhlasu druheho rodica,ak by tak urobila hnet by som siel na policiu a k tejto situacii by jej pritazilo... Preto prisla do rakuska a dala ma tuna na sud..Prichadzaju mi od nej smsky, typu ze si ju este uzi ved ju uz dlho mat nebudes.. Chcel som len vediet ci niekto tu mal taku prihodu , alebo sa mu udiala takato situacia a ake su moje sance kedze od pravnika sa nikdy nic konkretne nedozviem.
@peter252525 aha, cize vsetko je zalozene na vypovedi susedov... Ako vies, ze tvoja dcera nebola dostatocne cez den prebalovana? chodil si jej kontrolovat plienky pocas pracovneho casu? Psychiatricke vysetrenie nariadene sudcom, ktore dopadlo dobre je podla teba tiez zmanipulovane.. Este ti vysvetlim jednu vec. Neexistuje take nieco, ze dieta ma mat urcitu hmotnost v 3 mesiacoch, v 6-tich, v roku. Moja dcera sa narodila takmer ako 4 kilova a v roku vazila nieco cez 7 kg. To zn. ze bola mnou zanedbana vyziva? Si kompletny? Kazde dieta sa vyvija inak. U nas to po sieti vysetreni potvrdilo, ze moja dcera je jednoducho nejedák, ziadne ochorenie, ale pribera svojim tempom.
Dieta takisto nemusi chodit kazde 3 mesiace k doktorke na vysetrenie. Ockovaci kalendar si strazi kazda lekarka, ak rodic odmietne povinne ockovanie, je to na jeho vôli, nikto ho nemoze k tomu nutit.. Ona ako matka nie je zbavena svojpravnosti.
@sisaha Dostatocne prebalovana nebola, ked som siel do prace spocital som pampersky a ked som prisiel s prace bolo iba o jednu alebo dve menej.Moja dcera mala ustavicne zapalene genytalie ,nehovorim o cervenych skvrnkach (fliacikoch)ale az popaleninach.. Neviem ako to je na slovensku, ale v rakusku mas Muter Kind PASS tam mas presne napisane ake ockovanie su povinne a ake su nepovinne , ak sa nedostavis na povinne ockovanie moze ta preverovat jugend,ked bola s dcerou prec volali mi od doktora 2 krat aby som sa dostavil na ockovanie.Taktiez musis chodit na povinne kontroli kazde tri mesiace a robia sa zaznami o dietati, a grafy.. ked sme boli na 3 mesiace lekar mi ukazal graf aku by malo mat dieta vahu a aku ma.. Povedal ze ma nedostatocnu vahu.
@peter252525 aha... ty si pocital pampersky... 😕 . Moj ty boh... mat ta doma, tak som s tebou presne tyzden. Do poradne sa chodi po narodeni tiez v pravidelnych intervaloch, ale po roku sa navstevy redukuju. Ked bola s dcerou prec na dovolenke a 2x ta volali, nepovedal si, ze pride hned ako sa vrati?
A ze ti ukazali graf ze ma podvahu? aj moja mala a vysledkom bolo, ze nas poslali do gastroenterologickej ambulancie, aby zistili pricinu. Ale nikto si ma nedovolil obvinit, ze zanedbavam vyzivu..
Uprimne? ani sa nebudem cudovat, ked o tu dceru naozaj prides.., pretoze fabulujes.
@peter252525 aha, cize toto vychadza hlavne z aktivit ex svokry... ok, viac nekomentujem
@sisaha Asi si ma nedostatocne pochopila, pampersky som zacal ratat az po tom ked som sa snazil prist na pricinu preco moja dcera ma vzdy zapalene genytalie, bolo predpisanych 11 masticiek ktora jedna stoji 9 EUR , Doklad dolezeny, za dalsie vymenil som a vyskusal som vsetky dostupne pampersky ake boli , mozna alergia.. Priatelky som sa pytal ci ju dostatocne prebaluje vravela ze ano.Ked som spocital jeden den pampersky a prisiel domov povedala mi ze ju prebalila 5 krat, pricom chybala iba jedna pamperska, raz som prisiel domov a mala bola pokakana, ked som ju prebaloval mala to zaschnute po mojej otazke preco ju neprebalila ci vedela ze je pokakana tak mi povedala ze vedela ze pridem do 10 minut domov tak ju uz neprebalovala..A co sa tyka toho podvizivenia, ano podvizivena bola, a mala o 1300 Gramov menej a dovod? Pretoze ju odmietala kojit, co samozrejme som chapal, ale tiez jej odmietala davat susene mlieko pretoze ona do maleho dietata nebude ziadne chemikalije davat.. A ano bola s dcerou na dovolenke po ktoru som si potom prisiel len z dvoch tyzdnou si spravila 3 mesacnu dovolenku , to ze je 3 mesiace bez par mesacneho dietata je tiez nerobilo problem..Problem zacal byt az vtedy ked jej jedneho pekneho dna prestali chodit peniaze na ucet.. Potom sa zacala javit ako ustarostena matka.. Na sud bolo predvolanych 7 svedkou-susedia ,2 policajti ktory do nas chodili ako na klavir,4 kolegovia s prace, 1 psychiater, 2 doktory,3 prislusnici z rodiny..Bohuzial sudca si nevyziadal vsetkych ale na dalsie pojednavanie dostali 4 sancu , nie je to pekne co robila, a ak by si ma mala doma bola by si asi najstastnejsia zena na svete pretoze ked som prisiel domov s prace, vsetka uloha na mna padla, od nocnych stavani, kupani, krmenia prechadzok a podobne.. nemal som to problem robit,a snazil som sa udrzat rodinu ako sa len da.Ale tam sa udiali viacero veci, ktore nebudem spominat kde boli ohrozene dokonca zivoty mna a mojej dcery.. Ktore neboli absolutne akceptovatelne, a ked je niekomu z toho dosmiechu tak asi vsetko po hromade nema.
@sisaha Ano moja mam prisla a pomaha mi teraz s malou.Pred tym bola aj jej mama u nas a tiez jej chvylku pomahala.. Zili sme samy a nikto sa do nas nestaral to mozna bola ta chyba ze nikto nezakrocil..
@peter252525 myslím si,že chce dcérku,len preto,aby mohla poberať z Rakúska materskú a prídavky a to sú iné peniaze ako u nás...držím palce!!!

@peter252525 obrat Sa na Jugendamt v trvalom bydlisku