icon

Partner mi chce zobrať dieťa na Slovensko

peter252525
21. sep 2014

Dobry den.Chcel by som sa opytat ci nahodou niekto ma skusenost s takouto vecou..S partnerkou sme neboli zosobaseny , zili sme v rakusku.Rozisli sme sa a dieta som dostal do predbeznej opateri,dcera je u mna uz rok a ona ju chce na slovensko.Nema pracu , ziadny vlastny byt, ziadny prijem.Ale aj napriek tomu sa mi ustavicne vyhraza ze ju dostane na 100 ona..Nasa dcerka je velmi malicka bude mat len 2 roky.Ma s nou casty kontakt.Ma sancu ju zobrat po roku odomna prec na slovensko? Nie je nejaky zakon v rakusku, ktory hovori ze ked sa nachadza dieta pri otcovy tak dlho nema narok ju zobrat prec do zahranicia?akujem za kazdu odpoved prispevok, pomoc..

sisaha
21. sep 2014

@peter252525 na 22 rokov mimoriadny zaujem a obdivuhodna odhodlanost... neviem preco, ale neverim..

sue
21. sep 2014

@sisaha ale nemusí byť vždy chlap ten zlý 😒 ak má on 22 a ona 18 tak sa nedivím...ak je to nevyhýrená trumpetka, ktorú baví sa len prezentovať s dieťaťom...aj také sú...možno chalan len dozrel prácou...a ona ničím...každopádne ak je rok spokojná a šťastná malinká v Rakúsku, tak by tam mala byť a nie ju zase súkať niekam inam 😒

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha - preco si taka neprijemna nerozumiem, ako keby ti nejaky chlap poriadne ublizil a odrbkal na sude mi prijde. Nie je kazdy taky! To, co pise ma hlavu a patu, nie je kazda mlada mamina ukazkova. Ked ma on 22, ona bude mat podobne, stane sa velmi casto, ze je to na zenu vela a upadne do poporodnych depresii a o dieta sa nie je schopna sa postarat.

sisaha
21. sep 2014

@sue nehovorim ze chlap ma byt vzdy ten zly.. ale pisat, ze s matkou travi 9 hodin v tyzdni a to je straaasne vela, je pre mna silne kafe... ak aj ma 18 a mozno este nedozrela, tak jej treba dieta odoberat? citim za vsetkym jeho matku. co ak ma ona tiez podporu rodiny? Psycho vysetrenie dopadlo v jej prospech, ale on ho spochybnuje. Bola z 2 tyzdnov na slovensku 3 mesiace.. no a? Bola na materskej.. Doma s nim sa mozno necitila dobre, preco by nemohla byt dlhsie u rodiny?
A dalsia vec.. ak je ona co k comu, tak ostanem v rakusku, najdem si pracu a bojujem o dieta. Ale to sa uz nedozvieme ako to dopadlo. A mozno by bolo zaujimave precitat si jej pohlad na problem. Nejak celemu tomuto neverim, neviem preco

sisaha
21. sep 2014

@mamulienka30 mne nikto na sude neublizil, len neverim iba jeho slovam. ak by mala poporodnu depresiu, tak by to psycho vysetrenie na ktorom bola odhalilo. Ale ono dopadlo dobre. Mozno nie je ukazkova mama, ale snazit sa jej obmedzit styk na 1x za dva tyzdne? Odopriet dietatu matku?

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha - ale ved to je klasika - otcovia predsa dostavaju dieta vidiet dve hodiny v tyzdni alebo este menej 😝 Ma matka vacsie prava ako otec? Pred zakonom nie, uz nie sme v stredoveku. Tri hodiny tri krat v tyzdni uznaj je strasne vela pocas kolotoca jasle a jeho praca, nakupy atp... to je pre dieta tiez narocny program. Kolko sa stretavat je urcite mozne v tom urobit este kompromisy. Ale nie, ze mu dceru odvedie na Slovensko... lebo vies ako to skonci? Uvidi ju presne ako pises - tie strasne dva razy v mesiaci. A ona je na otca naviazana, zije u neho uz rok!

Ona odmieta v Rakusku ostat, teda ona nehlada kompromis. Nema zazemie, nema pracu, len to dieta CHCE, ale nic mu neponuka. Presne si myslim, ze velku rolu hraju pridavky na dieta a vyzivne, ktore tym padom bude pozadovat od svojho ex.

Rozumiem, ze svoje dieta miluje, ale to kazdy rodic, rovnako otec malej. Tak nech sa prisposobi a najde si pracu tam, kde dieta zije. Ked je jej dcera skutocne jej prioritou, tak sa o to proste pokusi.

sue
21. sep 2014

@sisaha ak bol jeho návrh ten, že jej nájde a bude platiť byt a podobne, tak nerozumiem, prečo to odmietla... má ísť on z Rakúska na SR kde nemá byt a prácu len aby bol pri nej a dieťati? Však takto by im poskytol ďaleko vyšší štandard a mohli byť obaja s malou...

sisaha
21. sep 2014

@mamulienka30 ved to tvrdim.. ak ju chce mat, tak prisposobi zivot v Rakusku. Tri hodiny trikrat v tyzdni nie je vobec strasne vela, ona je predsa stale na RD. Mne to skor pride ako aktivita babky.

sisaha
21. sep 2014

@sue len vies.. stale su to iba pismenka, ktore napisal on.. Nevieme kde je pravda. On takisto nemusi byt ten svätec akym sa tu prezentuje. Opakujem este raz, nedovolim si to hodnotit, lebo citame iba jeden pohlad na celu vec.

peter252525
autor
21. sep 2014

@sisaha Ano mam 22 rokov, to je pravda ale som zo slusnej rodiny, kde som bol dobre vychovany a viem co sa ma a co nie.Nehovorim ze som najlepsi ale vzdy som chcel byt najlepsi otec a vzdy som deti chcel.Ked ti partnerka oznami ako 19 rocnemu ze si stebou necha dieta tak mi to samozrejme velmi polichotilo a dal som jej slub ze urobim pre nu vsetko aj pre nase dieta..A dufam ze raz najdem taku partnerku s ktorou este deti budem mat. Pre niekoho je to tazko uveritelne ale dlho rokov som bol sportovec a viem co je disciplina a zodpovednost.Vzdy som v zivote mal ine priority ako moji rovesnici , ked sa pilo- pil som ale nie vela a nie vzdy..Nikdy som nepotreboval 10 zien , a chvastat sa ako moji kamosi..Mne uplne staci iba jedna,a normalna..Nemam ziadne vysoke naroky, len nech nekrici, a snazi sa nieco vybudovat spolocnymi silami aby sme tu za sebou nieco zanechali a hlavne pre nasu dceru,nase deti.Moja partnerka nebola vobec pripravena na dieta co sa zacalo prejavovat uz ked sa zacala pocas tehotenstva menit.. viem ze to zeny maju v tych casoch velmi tazke , hormony a zmena tela a podobne.. Ale ja som ju lubil cim dalej tym viacej.Dufal som ze po porode sa to zmeni a hormony sa casom ukludnia a pojde to..Ale naopak bolo to este horsie,a v takomto pripade treba urobit koniec nez sa dalej trapit..Ona podla mna nechce malu, len nechce vyzerat pred spoluziakmi a kamaratmi ako ze prisla o dieta tak urobi cokolvek aby ju dostala.. nepozera na potreby dietata a to kde bude pre nu lepsie.. a ak by som vedel ze sa o nu lepsie postara a bude jej pri nej lepsie nez pri mne, tak by som do toho este viacej investoval a nasa dcera by bola este viacej stastna.Mohol by som ti tu vypisovat co vsetko si jeden chlap moze prezit zo zenou, ale su to tak absurdne veci ze ich sotva niekto uvery.. preto to nema ani vyznam vobec niekde spomenut..Ak pridem o dceru budem v tejto celej zalezitosti velmi ukrivdeny, pretoze nikdy a to zdoraznujem nikdy som jej nic nespravil a ona to dobre vie.. Mozno jej je samej luto ze to musi robit, ale svojimi klamstvami narusila nas,, vztah ,, uz uplne.To vsetko by som jej dokazal odpustit ale len vtedy ak dcera ostane pri mne, pretoze ja som ju odrodil, , ja som strihal popocnu snuru, ja som jej kazdy den natieral brucho a masiroval ju.. Varil som, pral som, upratoval som..Ja si ju zasluzim uz len z toho dovodu ,aj ked som ju neporodil, a nemal ju v bruchu 9 mesiacov ze za cely cas co sme boli spolu som pre nu robil vsetko aj pre nasu dceru.

sense
21. sep 2014

no je to pohlad z jednej strany,.....v kazdom pripade sud bude rozhodovat v Rakusku

@sisaha, daneho muza nepoznam a ani neviem ci je pribeh pravdivy al. nie ale poznam jedneho cloveka chlap 27rokov jeho ex 33 a 2 deti, zili spolu na hromadke a ked ju chcel on poziadat o ruku ona mu povedala ze ma ineho a odisla od neho od deti 3 a 5 rokov a chalan musel zo dna na den sa o v komplet vsetko starat popri praci....po pol roku si mamicka zmyslela ked ju ten jej poslal do prdele , chodit po sudoch ze deti patria ako matke jej (vo svajciarsku zial pokial dvaja nie su zosobaseni patria deti vzdy matke) a on musi platit vyzivne a proste halo, chalan pomaly na praskach schudol hadam 30kg, takze nie vzdy su len muzi svine....a po sudnych tahaniciach ma deti aspon kazdy druhy vikend a tri x poldna v tyzdni a polovicu prazdnin a kazde druhe vianoce...zial napriek tomu ze sa o ne polroka staral kym si ona uzivala s inym

sari24
21. sep 2014

@sisaha nie ani kus jej nedrzis stranu a snazis sa byt objektivna..no objektivitu nevidim v ziadnej tvojej vete..skor len vyvratis vsetko co on napisal 🙄

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha - moze byt, ale myslim, ze chalan na svojich 22 rokov ma jasne ujasnene priority a snazi sa, to mu treba uznat. Ex treba dat jasne najavo, aj na sude, aj v rozhovoroch, ze alternativa mala na slovensku nie je v ponuke. Ale treba na sude aj ukazat, ze jej ponukal pomoc zohnat pracu, ponukal pomoc s byvanim, take veci, co v podstate nie je jeho povinnost, kedze uz nie su spolu. Treba ukladat emaily, treba ukladat sms-ky. Hlavne take tie hnusne, ono to dost ukazuje charakter druhej osoby.

Myslim, ze ma dobre sance, ze ostane mala u neho. Dovod ju hodit do uplne cudzieho prostredia nie je vobec ziaden. A fakt ako tip - neucte malu slovensky. Pokial nebude vediet slovensky, sud to bude brat ako jeden z vaznych bodov, preco nezmenit centrum zaujmu dietata a nedovolit odstahovanie.

sisaha
21. sep 2014

@sari24 proste si nemozem pomoct..., neverim mu. A opakujem este raz.. ak je pravda co tvrdi, tak na mieste matky ostavam tam, kde je moje dieta, najdem si tam pracu, aby som s nou mohla travit co najviac casu.

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha - jemu neveris, ale fakt, ze ju sud uz na rok zveril jemu asi mal svoj dovod. Boli viacere svedecke vypovede k tomu. Nie je to len tak, ze dieta odoberu matke. Tu museli byt vazne dovody zanedbania starostlivosti o to male mimco. To, ze sa dnes spamatala, ci z vlastnej vole, ci len kvoli peniazom - to si viem tiez dobre predstavit 😝 je vec druha, ale nic to nemeni na fakte, ze to dietatko je uplne naviazane na otca a babku a citi sa tam DOBRE.

Dufam, ze sud bude pracovat v zaujme dietata a nie len kvoli tomu, ze si zena bez byvania a prace dupne, ze JA som matka a JA mam pravo na vsetko.

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 Tak v prvom rade mas gramatiku uplne zufalu a tiez neverim celkom tvojim reciam. Matka chce zit na sk, takze davky z at nedostane. Psychiat.vysetrenie dopadlo dobre.... hmmmm. Bojis sa, ze o malu prides, nebojis sa skor ty, ze prides o pridavky v at????? Predsa ked mas tolko dokazov o tom, ze matka zanedbavala malu sa nemas coho bat. Pises, ze mas peniaze a super advokata a dokazy o zlej starostlivosti, tak naco sa informujes tu???? Mas to iste, alebo sa bojis, ze predsa sudy v at nie su take zkorumpovane ako sk. Preboha ked ma matka zaujem sa stretavat so svojim dietatom ako jej v tom mozes branit????? Si fakt myslis, ze ju mala nepotrebuje, ze jej stacia jasle a tvoja matka? Pre mna je svinstvo ak aj matky brania sa stretavat detom s otcom a rovnako naopak. Je to hnus a ublizuje sa v konecnom dosledku dietatu. Ked sa stretne byvala partnerka s malou je ozrata, zdrogovana, mlati ju??????? Zalezi ti na malej??????? Tak jej neber matku. Aj keby mala ostať v tvojej starostlivosti, tak jej umozni v ramci moznosti co najcastejsi kontakt. Ved pises, ze mas svoju matku, tak nech ju odovzdava ona byvalej, nemusis ty. A pozor nakoniec sa vsetko moze otocit proti tebe.

peter252525
autor
21. sep 2014

@sisaha Ako som ti spominal ,v predoslich komentaroch.. Ponuky ktore som jej dal som jej dal na sude. Ktore na sude aj s usmevom na tvary odmietla.. Vsetko je zaznamenane v protokole..Mna to doho nic kto si co o mne mysli, ale ako si spomenula vyjadril som sa iba ja .Co sa tyka toho psychiatrickeho vysetrenia, cital som si ten 70 stranovy spis, ale z toho je tam 70%klamstva a nepresne uvedenych veci..Ale zase iba moje slova,, Nechcem aby si drzala moju stranu a ani tu to od nikoho nechcem, nijako mi to nepomoze,len chcem aby ste boli objektivny a pozreli sa na celu vec z vyzsieho uhlu a hlavne mali nadhlad, co sa samozrejme neda ked tu pisem iba ja. Ja som len chcel vediet na zaciatku vytvorenia tejto skupiny ci ma niekto nejaku takuto skusenost, nie aby niekto hodnotil ci si 22 rocny ,,chlapec,, zaslusi malolete dieta do svojej opatery.

sisaha
21. sep 2014

@peter252525 no vo vseobecnosti je tu registrovanych viac zien ako muzov, takze neviem ci sa najde niekto s podobnym problemom..

sari24
21. sep 2014

No a mimochodom sprava pre zakladatela - kludne bojuj aby ostala pri tebe ale 3x do tyzdna nie je podla mna vela! A urcite jej nebran..neze ublizis svojej ex ale hlavne neskor aj svojej dcere. Presne viem ako to u deti rozvedenych rodicov chodi a hoci som ostala pri matke tak k ocovi som mohla ist aj 7x do tyzdna na navstevu..aj prespat aj hocico....ak jej fyzicky neublizuje a nie je to nejaka spodina tak preco by nemohla napr. Ist s malou aj na tri hodiny sa prejst?

mamulienka30
21. sep 2014

@peter252525 - tu ma vela zien opacne skusenosti s chlapmi, tak niektore reakcie treba brat s rezervou. Ono je pravda, ze tych, ktori po rozchode stoja pri svojich detoch a povinostiach voci nim je tak po certoch malo, ze sa to niektorym zenam vidi ako sci fi, ze sa niekto skutocne stara.... Ako som pisala, drzim palce tebe aj dcerke.

dasamo
21. sep 2014

@mamulienka30 a nie je ani trochu divne, ked jej toto vsetko ponukal, ze to odmietla???? Z akeho dovodu??? Radsej odist na sk, kde by mala ubohych 220eur a nic. Zaujimave, nie? Tatino by prisiel o vsetky prispevky a este by musel platit mastne vyzivne. To pisem iba ako priklad. Naozaj ich nepozname a nepozname naozajstne fakty. Ale cele mi to pride divne. Nema ako odovzdavat 3x.do tyzdna malu matke a pritom mu pomaha jeho matka a tu je napr.ze byvala sa o malu zaujima. Nema na to pravo? Treba tak malemu dietatu omedzit styk s matkou? Mozno urobila chyby, nevieme a co ked si to uvedomila a chce napravit chyby?

mamulienka30
21. sep 2014

@dasamo - na slovensku ma mamu, otca, kamaratky, zazemie, ta ju to domov taha, tych ubohych 220e + 400e minimum vyzivne jej na slovensku bude bohate stacit pre nich dve. Dovod prosty - nechce ostat v Rakusku, chce ist domov. A nechce tam nechat svoje dieta. Co je pochopitelne. Ale ona vobec nemysli na to, ze jej dieta je doma tam a ze by sa mala prisposobit jemu a nie svojim pohnutkam.

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 ona oklama psychiatra??????? A to sudom urceneho????? Fiha, cim dalej tym presvedcivejsie..... a 70str.spis????? Hmmmm, to uz je ako keby vysetrovali masoveho vraha. Ja nedrzim nikomu stranu, ale prepac, tvoje dovody, fakty, kt.tu popisujes nie su celkom "koser" a som zastanca, ze dieta potrebuje oboch rodicov. A co si studoval? Mas uz skoncenu skolu? To si studoval popri tehotnej zene a ona prerusila studium?

peter252525
autor
21. sep 2014

@dasamo Ano ja viem ze moja gramatika je katastrofalna, prepac ale budes to musiet nejako prekusit.. Po slovensky som uplne zabudol pisat a ani nic v slovencine necitam, tak som zabudol ktore i sa kde pise.. Naozaj velmi neprijemna vec.Tie rodinne pridavky ani nepoberam,je to len 160 eur mesacne ale vyplacaju sa tu kazdy druhy mesiac.. Ako som uviedol vyzsie matersku aj rodinne pridavky som jej chcel davat ,to znamena zeby tie peniaze mala ona a nadalej ich poberala ale iba v tom pripade ze mala ostane u mna.Bol som ku nej stredry a to len preto aby sa nasa dcera mala lepsie , som presvedceny ze v rakusku sa bude mat lepsie nez na slovensku,a pre mna by bolo uplne najlepsie ak by ostala v rakusku pri malej..Ale ona nevie ked malu prehra ci tu ostane, tak preco potom chce mat tak casty kontakt ked prehra a pojde zase prec?Neviem ci si uvedomujes ale 3 krat do tyzdna po 3 hodiny je neskutocne narocne zvladat.. Nie len pre mna ale hlavne pre maloletu dceru, je to predca male dieta, a niekde ju ustavicne vozit kade tade je pre nu stresujuce.Ja ziadnemu kontaktu nebranim a ani malej matku neberiem, ja chcem aby matka ostala v rakusku, pretoze ja sa na slovensko uz nikdy nevratim bolo by to pre mna 5 krokov naspat.Ale ona chce malej zobrat otca, pretoze ju chce na slovensko a vie dobre ze ja na slovensko nechodim, za posledne dva roky som bol iba raz.. Okrem ineho ma vela moznosti ked chce byt na SVK aj s malou, moze robit opatrovatelku 2 tyzdne 2 tyzdne.. dokonca som jej chcel platit cestovne za malou 2 krat do tyzdna na taxiku a ubytovanie na hotely.. neviem co este jej mam ponuknut aby zmenila nazor a nechala nasu dceru v rakusku.Nechcem aby ked bude mat dcera 15 rokov mi vykrikovala ze tato mohol si o mna viacej zabojovat mohla som zit v rakusku vediet po nemecky po anglicky a dosiahnut lepsie studium a uplatnenie..A ano mam strach ze pridem o malu,(nie pre peniaze,) , pretoze ked sa chlap vyskytne v takej situaciu a tak velmi chce malu , zhanam informacie kade tade rady,, ale bohuzal vsade natrafim len na zeny a pre chlapov je velmi malo institucii poradni a podobne,ktora by dokazala plnohodnotne pomoct..

dasamo
21. sep 2014

@mamulienka30 je to velmi malinke dieta a tomu je dobre tam kde ma milujuce prostredie a najma rodicov.... takto malinke dieta sa bez problemov prisposobi hocikde a aj recovo. Nedovolim si sudit zenu, kt.sa nemala moznost sa tu vyjadrit a otcovo tvrdenie ma viacero trhlin. Len tolko

jonas17
21. sep 2014

no nerozumiem jej...ak by ste boli v takej situácií, ako dotyčná, chceli by ste dieťa, nevzali by ste ten byt, prácu a finančnú pomoc? a zároveň by ste mohli byť blízko dieťaťa? prečo to ona odmieta? žeby vážne len preto, aby malú vzala na Slovensko, aj ked je bez práce, bytu a peňazí, žeby pred spolužiakmi vyzerala dobre? blbosť...ked to dieťa fakt chce, vzala by to...ak chce chlapovi robiť zle, tak nepristúpi na žiadne kompromisy...
ja poznám poodobný prípad, kde sa tiež o dieťa staral otec, súd dieťa matke, tá ho prestala otcovi dávať...lenže táto matka, ( v tom čase mala 16rokov) dospela. postupne sa o dieťa naučila starať, dnes má po 18 rokoch druhé, žije v usporiadanom vzťahu, ale dcéra otca nepozná. matka tomu zabránila. nepomohli ani súdy, ani sociálni pracovníci nespravili nič.

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 tak este raz, ak matka zanedbava starostlivost, tak sa nemas coho bat dieta dostanes, ale ak nie, tak mala by mala byt pri matke, ty mas fajn pracovnu dobu, dost penazi, mozes predsa z at ist na sk aj kazdy den, alebo si tak daleko? Ale ani to nie je problem 2xdo tyzdna. Predsa si chcel byvalej platit taxik. Tak mozes sebe. Zamysli sa nad tym. Aby ti skor 15rocna nevykricala, ze si jej zobral matku. Naozaj nepisem v zlom. Ani proti tebe nezbrojim. Prosim ta a preco by sa tvoja byvala tak vehementne stavala proti tvojim ponukam, ked by sa mala "ako prasa v zite" toto je divne. Skus vysvetlit prosim

peter252525
autor
21. sep 2014

@dasamo A ano oklamala jedneho z najlepsich psychiatrov , a dokonca sudom urceneho,mala dost casu sa na to dobre pripravit..Skolu mam ukoncenu .Koncim tuto debatu.. Mohol by som sa tu s vami vypravdovat az do vecera , ale naozaj nechce sa mi a hlavne cela tato komunikacia sa trosku vymyka spodkontroli nie mne ale vam.. Ja sa tu este ozvem, a oznacim vase mena a urcite sa dozviete rozusok, ktory coskoro pride,.Ale aj napriek tomu vsetkemu na to nepozeram negativne beriem to ako bohatu skusenost do zivota.

PS:Ci pana zenske dali ste mi zabrat, a dokonca ste odomna tolko veci vytiahli ze som az sam prekvapeny ako sa vam to podarilo..

peter252525
autor
21. sep 2014

@dasamo A este k tomu preco odmietla moje ponuky .Doteraz tomu nikto nerozumie ,ale moja ponuka platila iba prvy rok dokym si nenajde pracu(do prace mohla nastupit okamzite+1 rok platenia), to by som upresnil..Ak malu ziska a zoberie ju na slovensku zabezpeci sa nie na 1 rok ale na 20 rokov.

sisaha
21. sep 2014

@peter252525 oklamala jedneho z najlepsich psychiatrov... tak to je fakt gooool