icon

Partner mi chce zobrať dieťa na Slovensko

peter252525
21. sep 2014

Dobry den.Chcel by som sa opytat ci nahodou niekto ma skusenost s takouto vecou..S partnerkou sme neboli zosobaseny , zili sme v rakusku.Rozisli sme sa a dieta som dostal do predbeznej opateri,dcera je u mna uz rok a ona ju chce na slovensko.Nema pracu , ziadny vlastny byt, ziadny prijem.Ale aj napriek tomu sa mi ustavicne vyhraza ze ju dostane na 100 ona..Nasa dcerka je velmi malicka bude mat len 2 roky.Ma s nou casty kontakt.Ma sancu ju zobrat po roku odomna prec na slovensko? Nie je nejaky zakon v rakusku, ktory hovori ze ked sa nachadza dieta pri otcovy tak dlho nema narok ju zobrat prec do zahranicia?akujem za kazdu odpoved prispevok, pomoc..

bumbala30
21. sep 2014

tak toto je uz co??? 😲 😲

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 oklamala jedneho z najlepsich psychiatrov. Hmmmm. Sudom urceneho.... tak asi nebol jeden z najlepsich ;-D A P R E C O????? Iba na to odpovedz.chce sa ti pomstit? Kolko ma rokov ona?

peter252525
autor
21. sep 2014

@sisaha mohol som kludne povedat ze tam ani nebola, ale pravda je taka ze tam bola a oklamala ho..

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 tak a to sa ako da? Oklamat psychiatra a este najlepsieho a sudneho? Prosim ta a este k tomu asi jednoduchym dievcatom. A inak v com ho oklamala? Je psychicky chora? A ty si sa dal vysetrit? Lebo v takomto pripade sa urcite vysetruju obaja rodicia. 70str.spis cscscscs ;-D

sari24
21. sep 2014

Preco tu ma stale dakto potrebu dakoho osocovat a byt posmesny? Aj keby to bolo cele vymyslene tak by ma nebavilo sa sprtat v detailoch ci to je pravda alebo loz

sue
21. sep 2014

@peter252525 drž sa !!! ...a najmä spravodlivosť nech zvíťazí !!!

@dasamo @sisaha a ostatné, ja mu celkom verím 🙂 a to dosť trpím paranjou... ja sa totiž vo svojom okolí skôr stretávam s matkami, ktoré napriek tomu, že v iných veciach sa správajú racionálne a citlivo, po rozchode alebo rozvode sa zmenia na sprosté tupane, ktoré so zahmleným mozgom len riešia ako zabrániť partnerovi v kontakte s dieťatom...

Ak by matka bola naozaj dobrá, nikdy by neopustila svoje dieťa 😔 neodišla by preč, nenechala by ho tam rok, neodmietala by návrhy pred súdom na zaplatenie bytu. Však Peter píše prudko racionálne a pravdivo. Ak má on dobrú prácu v AT, nikde inde dievčaťu nebude tak dobre ako v AT... a nech sa mama prisťahuje, nech si ju hoci aj striedajú, ale nech sa nevracia späť na SK s dcérou či bez nej... to je proti dievčatku... Súd by neodobral 12mesačné dieťa matke, ak by s ňou bolo všetko s kostolným poriadkom... to všetci vieme...

peter252525
autor
21. sep 2014

Ona ziadala aj o moje vysetrenie u psychiatricky ale mne sudom nariadeny nebo, pretoze sud to nepootreboval za potrebne..Vo vysledkoch psychiatra sa uvadzaju ze na matke neboli ziadne zistene psychiatricke vadi.Casom som zistil ze ked na niekoho poviete ze je psychycky chory musi prejavovat znacne vonkajsie priznaky,pricom je velmi pravdepodobne ze jej problem je psychologicky..Ano je to 70 stranovy spis, od uplne zaciatku, od vysetrenia CT a dalsie vysetrenia..Neuviedla rozne veci , strach zvysok, strach z uzavretych priestorov,..Uvidime ako vravim obstala dobre ,aj ked viem ze ma problem.

dasamo
21. sep 2014

@sue presne, nech pravda zvitazi a nech je dobre pre dieta. A naozaj su matky, kt.po rozvode prepne... ale tu popisuje viac zvlastnych a do seba nazapadajucich faktov.

dasamo
21. sep 2014

@peter252525 ach jaj.....drzimnpalce malej nech je stastna. Uprimne.

peter252525
autor
21. sep 2014

Dobre dakujem.Nepisal som to tu pod zamienkov vam klamat..Len som chcel pomoct..Este sa ozvem,s rozudkom.

sisaha
21. sep 2014

@peter252525 nevedela som, ze strach z vysok je psychiatricka vada a treba preto odobrat dieta. Ak si este nikdy nebol na psychiatrickom vysetreni, tak nerob zavery, ze posudok bol urobeny na zaklade vizualizacie a vonkajsich znakov, ale si o tom nieco nastuduj. Ten clovek musel byt vysetreny testami, nielen rozhovorom. A rozhodne sa neda psychiater oklamat..., taky clovek ma prax, nema vystudovanu hornu dolnu ucnovku, aby sa nechal oklamat dievcatom. Ty tvrdis, ze ma problem, ona moze to iste tvrdit o tebe.
Mozno urobila zopar chyb je mlada, rovnako aj ty. Miesto toho, aby ste spolu komunikovali a nasli kompromis, tak sa vlacite po sudoch s cielom odstavit jeden druheho.. Smutne

stela310
21. sep 2014

Normalne ma vie vytocit ked tu chlap zacne o sebe rozpravat aky je dokonaly....aj v dobrych rodinach sa rodia kriminalnici,a j ti slusne vychovani robia chyby....a to ze si bol sportovec vobec nepoukazuje na to ze musis byt disciplinovany a zodpovedny....moja partnerka vobec nebola pripravena na dieta....a to ty odkial vies???no hlavne ze tysi bol pripraveny si s nou lahnut.....a bit sa do prs a vyhlasovat ze ja si ju zasluzim lebo toto lebo hento....a surove slova ze si ju nemal v bruchu tiez hovoria za vsetko...a to ze by si jej dokazal odpustit len vtedy ak zostane s tebou je uz vrcholne vydieranie......a ona by bola hlupa keby ta aj o odpustenie poziadala.....ako tu niekto uz pisal ze nieco tu nehra tak s nim max.suhlasim....takych ako ty mam najradsej......matka je zla len otec je dobry......zienky snad ste mu nenaleteli 😉

sisaha
21. sep 2014

@stela310 jednym zo znakov psychopata je schopnost vediet zmanipulovat okolie... Presne tak.. on strihal pupocnik, on je pan dokonaly... vo svojich 22 rokoch. Aj so svojou matkou, ktora zrejme hra velmi vyznamnu rolu v celej tejto hre

stela310
21. sep 2014

@sisaha vo vsetkych jeho prispevkoch citit jeho akoze dokonalost....ale ani v jednom sa nezmienuje o jedinej dobrej vlastnosti jeho partnerky....fakt divne....no a este ked sa do toho zamiesa mamicka tak si tych dvoch viem zivo predstavit......on rodil aj strihal aj este neviem co 😀

ukulela
21. sep 2014

hm, ked sa matka boji, ze jej chlap vezme dieta, tak ju vsetci podporuju a chlap je zly zly a nik o tom nepochybuje. ked je to v opacnom garde, chlap je psychopat, co manipuluje okolie :( uvidime, ako sa tato kauza skonci.

sisaha
21. sep 2014

@stela310 ano... on ju odrodil... nie ona rodila...

stela310
21. sep 2014

@sisaha by som to chcela vidiet.....a urcite by ani neodkvacol.....silne kafe 😀

sisaha
21. sep 2014

@ukulela ide o to, ze on je vykresleny ako najdokonalejsi otec, ona ako nezodpovedna matka, ktora nielen ze nekojila, ale odmietala davat dietatu aj umele mlieko, lebo to nie je dobre.. Naozaj tomuto veris?

ukulela
21. sep 2014

@sisaha tak ja som zazila pripad, ked mama nasadila decku od polroka krabicove mlieko ... vyroky na koniku treba delit dvoma - ale ako muzske, tak aj zenske 🙂

mpg
21. sep 2014

@sisaha Toto je výpoveď jednej strany - otca a chýba výpoveď matky. Síce sú obaja mladí, ale vyzerá to tak, že zamilovanosť pominula, jemu pomáha matka, čo je dobré a ona má svoje dôvody, prečo od neho nič nechce prijať a tie sú určite dosť závažné.
Nezdá sa mi, žeby psychiater sa dal len tak ľahko oklamať (nejaké fóbie z výšok, uzavretých priestorov a pod.)
má veľa ľudí a to nie je dôvod, že je neschopný vychovávať dieťa. A keď aj ona bude pravdepodobne žiadať jeho psych.vyšetrenie, tak asi má pocit, že aj tam niečo je.
Možno ide obom o peniaze, možno si obaja toho času robia napriek, namiesto toho, žeby sa obaja starali o dieťa, ktoré je najšťastnejšie, keď má oboch rodičov.
Každý vidí chyby na druhom a svoje nie. Súd rozhodne podľa predložených faktov a tie predložia obidvaja.

vlockasnehu
21. sep 2014

Na MK je x prispevkov, kde rozne slobodne a rozvedene matky nadavaju na svjich partnerov a hladaju "rady" ako im to spocitat, ako dosiahnut najvyssie vyzivne, ako zabranit kontaktu s otcom. Teraz, ked svoj problem prezentuje muz je tu pre neho ovela menej porozumenia, ako keby to iste pisala zena. Smutne.

sue
21. sep 2014

Baby prosím buďte takéto prísne a podozrievavé aj keď tu píšu mamičky, ktorých partner podviedol s inou ženou a sú pred rozvodom... väčšina radí ako ošklbať ešte manžela ako zamedziť kontaktu s deťmi, ako je to tyran (psychický), manipulátor, nezodpovedný smrad a podobne 🙂 Spomeňte si prosím na túto tému pri najbližšej onedlhorozvedenej hysterickej mamine, ktorá si chce zúfalo bolesť z podvedenia manželom vyvŕšiť na deťoch - tým, že chce vytĺcť čo najzriedkavejšie stretávanie sa s otcom a už vôbec nie s otcovou novou ženou alebo starými rodičmi 🙂

Žeby modrýkoník spel naozaj k rozumu? 🙂

bayuska
21. sep 2014

@peter252525 prepac, skoncila som asi v polke diskusie, uz sa to neda citat.... drzim ti strasne palce, nech to dopadne dobre. A nabuduce sa radsej zaregistruj nanovo a napis to v zenskom rode, uvidis ake drahocenne radyy ziskas od kazdej jednej :-/

sisaha
21. sep 2014

@mpg ano, s tymto plne suhlasim..

sisaha
21. sep 2014

@sue ja nezvyknem citat, ze by radili zamedzit kontaktu s otcom.., praveze vacsina radi, aby kontakt s oboma rodicmi dieta malo aj nadalej. A co sa tyka vyzivneho...tak sorry, ak som jedina, ktora si mysli, ze ak si pan otec najde milenku, tak by nemal platit na svoje predchadzajuce deti, resp. ze im ma dat minimalne vyzivne a tak to bude v poriadku

sisaha
21. sep 2014

@bayuska ktovie, ci by si pisala rovnako, keby si narazila na rovnakeho partnera.

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha - ktovie, ako by si pisala, byvat vedla nich a vediet, ze sa ta 18 rocna kocka sa o male nestara, ze dieta cely cas reve, nechodi s nim na prechadzky, je podvyzivene a ani k lekarovi nechodi a podobne. Sama by si tu pisala, ze ci mas zavolat socialku a sla by si svedcit na sud (co aj susedia v prospech otca urobili) a malu zverili jemu uz pred vyse rokom.

Nemam rada, ked odsudia cloveka, len preto, ze je to chlap a urcite musel nieco strasneho spravit. Pisete tu je pod zlym vplyvom svojej matky, ktora to cele spiskala, keby je to zena, napisete, ze skvele, ze je mama na tvojej strane a pomaha ti s malou..

sisaha
21. sep 2014

@mamulienka30 ale ty si poriadne necitala co pisem. ja nie som na nikoho strane, len sa mi nevidi, ze on je ten dokonaly a ona ta zla. Ak by som byvala vedla nich a videla, ze dieta je tyrane, tak nieco podniknem. Ale ona nie je obzalovana zo zanedbania starostlivosti o dieta. Osobne si myslim, ze keby za nim jeho matka nestala, tak sa o tu malu tak nesnazi, pretoze maloktory chlap dokaze zvladnut kompletnu domacnost a starostlivost o dieta úúúplne sam. A aj vzhladom na jeho vek prave preto pochybujem. Jeho matka moze mat kludne okolo 42 rokov, to je vek, kedy si este niektore zakladaju rodinu. Mozno sa v tej malej vidi, neviem.. Nesudim, ale nezda sa mi to.. to je cele

mamulienka30
21. sep 2014

@sisaha ale taketo jednostranne traktaty od ukrivdenych podvedenych zien tu mas predsa den po dni a vzdy sa okamzite drzi strana zene a nikto ju nespochybnuje. Nie nepoznam obe strany, ale moj nazor je, ze ked prebehol sud v jeho prospech a dana situacia trva uz rok - tak na tom bude urcite vela pravdy. Sud neodnal matke dieta bez skutocne vaznych dovodov a nezveril ho 22 rocnemu otcovi, keby nedoveroval v jeho schopnosti sa o dieta postarat A ano mozno by to bez maminy nezvladol, ale to tiez nie je hriech... kolko mladych zien moze ist pracovat len, ked im mama drzi stranu a postrazi dieta? A toto je skutocne jedno, ci sa do situacie - samozivitel - dostane matka alebo otec. Lahke to nie je nikdy.

sisaha
21. sep 2014

@mamulienka30 ale sud je stale o predbezku a ma 70 str. , to zn. ze matka nie je necinna, ale nieco v tom robi.. nevidim to tak cierno, ze iba ona je ta zla... zrejme je chyba na oboch stranach a hlavne zlyhala komunikacia